Σχετικά με τις εξόδους προενίσχυσης...

Timaras

Reaction score
2.156
Γειά σας παιδιά.
Έχω τον RX-V663 o οποίος βγάζει 0.775V στιε εξόδους προενίσχυσης.
Οι περισσότεροι τελικοί θέλουν παραπάνω από 1V for rated power,άρα δεν θα πάρω ποτέ όλη την ισχύ
του ενισχυτή.Αναρωτιέμαι λοιπόν αν παρεμβάλλω μια συσκευή τύπου equalizer,crossover ή κατι τέτοιο
και αυξήσω από το ποτενσιόμετρο της εισόδου της συσκευής την τάση εισόδου (αυτό δεν αυξάνει?) ώστε αυτό
να δείχνει πάνω από το μηδέν δεν θα αυξήσω και την τάση εξόδου πάνω από τα 0.775V?

Attachments

Reaction score
30.045
Απάντηση: Σχετικά με τις εξόδους προενίσχυσης...

Εε μάλλον οχι. Δεν πάει ετσι ακριβώς.Το eq, ενισχύει συγκεκριμένες περιοχές συχνοτήτων, και χοντρικά μόνο εκεί θα εχεις αύξηση της τάσης.Καλά θα 'εχεις και στις γειτονικές συχνότητες , μια αύξηση αλλά οχι σε ολο το φάσμα. Το xover κάνει άλλη δουλειά αστο. (διαχωρίζει συχνότητες σε δρόμους). Μήπως να κοιτάξεις για άλλο μηχάνημα , εννοώ κάποιο που να αντικαταστήσει τον 663? Η άλλη εναλλακτική είναι να βρείς τελικό με αυτήν την ευαισθησία. Πράγμα οχι ιδιαίτερα δύσκολο νομίζω , μιας και υπάρχουν πολλοί τελικοί με ευαοσθησία γύρω στο 1volt, που είναι μια χαρά.

Timaras

Reaction score
2.156
Γιάννη συμφωνώ με ότι λες όσο αφορά τι κάνει το κάθε μηχάνημα.
Μιλώ όμως για το ποτενσιόμετρο input και όχι για τα επιμέρους της κάθε συχνότητας και δανειζόμενος
μια παράγραφο από manual ενός eq γράφει γι'αυτό:

09-Ιουλ-2013 22-04-45.jpg

Timaras

Reaction score
2.156
Re: Απάντηση: Σχετικά με τις εξόδους προενίσχυσης...

Μήπως να κοιτάξεις για άλλο μηχάνημα , εννοώ κάποιο που να αντικαταστήσει τον 663?
Αυτό θα ήταν το καλύτερο αλλά δεν..

Reaction score
30.045
Απάντηση: Re: Σχετικά με τις εξόδους προενίσχυσης...

Γιάννη συμφωνώ με ότι λες όσο αφορά τι κάνει το κάθε μηχάνημα.
Μιλώ όμως για το ποτενσιόμετρο input και όχι για τα επιμέρους της κάθε συχνότητας και δανειζόμενος
μια παράγραφο από manual ενός eq γράφει γι'αυτό:

View attachment 26932
Ναι με αυτό αυξάνεις μεν την προενίσχυση του σήματος, αλλά ταυτόχρονα αυξάνεις και διάφορα λάθη τα οποία υπάρχουν η υπεισέρχονται στο σήμα απο το μηχάνημα.Δεν το θεωρώ καν λύση στο πρόβλημά σου.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.196
Αποκλείεται να δίνει max 0.775V στις εξόδους προενίσχυσης. Ίσως αναφέρεται στο 0.

Timaras

Reaction score
2.156
Δημήτρη μόλις διάβασα το βιβλίο του πάλι.Είχες δίκιο τελικά.
Δίνει 1V και όχι 0.775 που έλεγα.Για κάποιο περίεργο λόγο είχε κολλήσει το μυαλό μου στα 0,775V.
Δε διευκρινίζει βέβαια αλλά μάλλον στα 0db.Θα μετρήσω κάποια από αυτές τις μέρες να δω πόσο
φτάνει και μέχρι τα +15db αν και δε νομίζω να μπορεί να παίξει εκεί ψηλά λόγω παραμόρφωσης.
Τουλάχιστον με κανονικό φορτίο στις εξόδους του είναι αρκετά ξεκάθαρη η παραμόρφωση μετά το +2
με +3db στα περισσότερα κομμάτια.Τώρα χωρίς να ζορίζεται το τροφοδοτικό του δεν ξέρω αν θα
συμβαίνει το ίδιο!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.654
Members
38.585