Σύγκριση / Επιλογή Pro : Anthem 90 vs Marantz AV10

Reaction score
37
Καλημέρα σας !!

Με δεδομένο πλέον πως και τα 2 αυτά μηχανάκια έχουν εξαιρετικές μετρήσεις αποτελώντας ότι καλύτερο κυκλοφορεί για προ κάτω των 10Κ , θα ήθελα να ξέρω
αν υπάρχει κάποιος στο φόρουμ που έχει ένα από τα παραπάνω στην διάθεση του ή τα έχει ακούσει και τα δύο στημένα σε ειδικό εκθεσιακό χώρο ή στην διαδικασία στησίματος σε πελάτη του για να μου δώσει ένα feedback ποιο προτιμάει και γιατί ? ( Tόσο σε δικάναλη ακρόαση όσο και πολυκάναλη ) .

Έχω διαβάσει ήδη την τοποθέτηση / review του Anthem AV70 , από μέλος του φόρουμ σε παλαιότερο ποστάρισμα του , τον KOS999 .

Έχω ξεψαχνίσει τα ξένα φόρουμ , άρθρα και youtube video και για τους δύο αυτούς pre amp , καταλλήγοντας σαν μέσο όρο συμπερασμάτων πως ο Anthem είναι καλύτερος για μουσική ακρόαση έχοντας 3D ήχο ενώ ο Marantz 2D . Από την άλλη το φόρτε του Maraντζ είναι στις ταινίες.

Επειδή όμως θεωρώ σαν το " Ελληνικό Αυτί " 👂 👂, την εμπειρία και την τεχνογνωσία δεν υπάρχει αλλού !!!! γι αυτο κ ερωτώ εδώ τους expert!!!

( Εαν όχι εδώ , για να είμαι και διακριτικός , εάν πρόκειται για έμπορα ή κάποιον π δεν θέλει δημόσια να το αναφέρει αν τον έχει , έστω και με π.μ. αν μπορεί να μου απαντήσει. )

Ποια είναι η κατάσταση τώρα ??

Δεν ξέρω αν κυνηγάω φαντάσματα , καθώς λειτουργώντας τον Denon 4700 καθαρά σαν pre pro και ειδικά σε συνδυασμό με το Eversolo A6 master edition σαν dac/pre amp είμαι ήδη ευχαριστημένος. Αλλά αυτό το συναίσθημα φαντάζομαι θα πάψει να ισχύει όταν ακούσω κάτι άλλο ακόμα ποιο ποιοτικό σαν τεχνολογία , dacs κτλ και με καλύτερο software room correction. Και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για καθαρόαιμο προ χωρίς
τα ενσωματωμένα amps ανά κανάλι που συμβαίνει με όλα τα AVR τα οποία απλά με το πάτημα ενός κουμπιού τα βάζεις σε κατάσταση idle..

Θα ακούσω όμως την διαφορα ??

Με δεδομένο πως η υπόλοιπη αλυσίδα του συστήματος μου θα παραμείνει ως έχει σε χώρο που σας έχω καταγράψει στο τέλος του ποστ και σε αυτόν τον αριθμό ηχείων (7.2.4) ..αντε να μπουν αργότερα έξτρα 2 σαμπακια μικρότερα για πίσω και με την προυπόθεση επίσης πως θα προηγηθεί της αγοράς του ένα basic room treatment with absorb panels and difusers , υπάρχει περίπτωση να καταλάβω όντως διαφορές με την μεταπήδηση αυτή ?? Θα πέσουν ας πούμε τα σαγόνια μου προερχόμενος από έναν Denon 4700 σαν pre amp ?

ΑΝΤΗΕΜ AV 90 :

Μιας και η πρώτη μου επιλογή είναι ο Anthem και για ποιοτικούς αλλά και για αισθητικούς λόγους καθώς έχω ήδη τους τελικούς gen 2 που τον περιμένουν κάνα χρόνο τώρα για παρείτσα , το ιδανικό σενάριο στο κεφάλι μου που θα μου έκανε πιο εύκολη την τελική αγορά του ( και που θα με έβγαζε από την διαδικασία να σας ζαλίζω , ανοίγοντας νέα Thread και γράφοντας κατεβατά ολόκληρα ) , θα ήταν :

1). Oι Anthem να υποστήριζαν πέραν του ARC Genesis (για το οποίο έχω διαβάσει από πολύ καλά σχόλια έως τραγικά , τα δύο άκρα δηλαδή) να είχε σαν έξτρα και το Dirac at least.

2). Επίσης να μην είχαν πέσει στα μάτια μου μέσω διαδυκτίου , περιστατικά ( μειοψηφία ευτυχώς αλλά καταγεγραμμένα και πραγματικά και δεν ξέρω αν τώρα που μιλάμε όλα αυτά έχουν διορθωθεί ) με.... HDMI Handshakes , χάσιμο σήματος ήχου για μερικά δεύτερα , σε μερικές ακόμα περιπτώσεις υπερβολικό θόρυβο ανεμιστήρων που ακούγονται από τα 4 μέτρα , κολλάει το μενού και θέλει βγαλσιμο από πρίζα για να συνέλθει , κάψιμο ηχείων και τουίτερ κατά το τρέξιμο του ARC ή λόγω κολλήματος της ρύθμισης ήχου από την εφαρμογή στο κινητό , άπειρες παραμετροποιήσεις μέχρι να το φέρεις εκεί που θέλεις μέσω ARC , αναιμικό στο μπάσο αρχικά θέλοντας εξτρα ρυθμίσεις και γνώση για να στρώσει ?? , δεν επεξεργάζεται DSD αρχεία ?? , δεν έχει είσοδο XLR Input (for Eversolo purposes) , δεν έχει το αντίστοιχο Dynamiq EQ για βραδυνές ήσυχες ακροάσεις σε χαμηλότερες στάθμες όπως στους Denon/marantz και κάποια άλλα σοκαριστικά ( για εμένα) .... και διορθώστε με παρακαλώ εαν έχω γραψει κάτι λάθος...

3). Επίσης η απόφαση θα ήταν πολύ πιο εύκολη και για αισθητικούς λόγους , λόγω της ήδη ύπαρξης των αντίστοιχων τελικών τους gen 2 , αλλά και για την ευκολία άμεσης τοποθέτησης του στην ραφιέρα αλλάζοντας μόνο καλωδιώσεις από το Denon. ( Έχει το ίδιο μέγεθος περίπου με αυτόν) . Εντάξει αυτά είναι ψιλολόγια τώρα και αποτελούν το 0.01% σαν κριτήριο επιλογής..!! Eπίσης άλλο 0.01% αποτελεί το Made in Taiwan από πίσω...σε σχέση με το Made IN Canada των τελικών της. Να μου πεις και τα Iphone των 2Κ made in china είναι ...🤣

4).Πραγματικά έχω χάσει τον μπούσουλα με τον τύπο Dac που φοράει αυτήν την στιγμή…..έιναι οι AKM OR ESS PRO? Και όλα αυτά δεν ξεκαθαρίζονται στο επίσημο site της Anthem αλλά και επειδή συνέβησαν αλλαγές αρχικά στα dac λόγω COVID Περιόδου. (Όπως συνέβη και στον παρόν Denon μου).

MARANTZ AV10 :

Από την άλλη βαδίζουμε σε ποιο safe μονοπάτια με τοn Marantz AV10 , με το γνωστό και οικείο web interface και μενού , to Dirac και το audyssey XT32 , την ποιότητα κατασκευής του που είναι εντυπωσιακή , πραγματικό τανκ , το ταμπελάκι made in Japan και τις απίστευτες μετρήσεις και κυκλώματα που γενικά έχει , συν τα XLR Input κaθώς και τόσα άλλα καλά…εκτός βέβαια της αισθητικής του και του γεγονότος πως θα νιώσω πως με τόσα λεφτά θα είμαι πάλι στα ίδια γνώριμα λημέρια...

Μήπως να κάτσω στα αβγά μου??? 😁

Επίσης μια ωραία συμβουλή που δίνω προς τον εαυατό μου , ( παρότι μ έχει πιάσει η τρέλα των επερχόμενων εορτών των Χριστουγέννων κτλ και είμαι στην πρίζααα) θα ήταν....... "Κάτσε στα αβγά σου αγόρι μου , φτιάξε τον χώρο ακρόασης που έχεις βάλεις σαν στόχο όσο πιο καλά μπορείς μιας και αυτό αποτελεί το 50% στην διαμόρφωση ενός σωστά ολοκληρωμένου συστήματος και προπαντώς μην ξεχνάς πως είσαι σε ένα ελληνικό σαλόνι και όχι στα Village Cinema της γειτονιάς και άραξε με το σχήμα που έχεις τώρα μιας και είσαι ήδη ικανοποιημένος. Και μιας και έχεις επενδύσει σε εναν καλό 11 κάναλο τελικό άστον να περιμένει λίγο παραπάνω το επόμενο ταίρι του για μερικά χρόνια ακόμα , για έναν Pre amp που θα εμπεριέχει νεότερες τεχνολογίες σε φορμά ήχου κ εικόνας και με πιο φρέσκα dacakia.…..😇............ή μήπως όχι :devilish:👿👹??? "

Σόρυ για το μακροσκελές μου ποστ...κουράστηκα ήδη...οπότε φανταζομαι εσεις!!!

Ευχαριστώ!

Το ολοκληρωμένο μου σύστημα 7.2.4 αποτελείται από :

Projectors
: a). Longthrow τεχνολογίας Laser 4K LG HU810 PW , b). Longthrow bulb technology OPTOMA HD80 FULL HD οι οποίοι βαράνε από τα 6.4m throwing distance for 135" ,

PRE AMP : AVR DENON 4700 7.2.4 , at full pre out mode ,

PRE AMP2 : EVERSOLO A6 MASTER EDITION

Power Αmps : 1 Anthem MCA 525 gen2 and 2 Anthem MCA 325 gen2 ,

Speakers : (2) Klipsch RP8000 ii , (1) Center Klipsch 504 c ii , (4) suround Klipsch 600m ii , (4) Klipsch atmos 500 sa ii , 2 subs Klipsch SPL 150 ,

Speaker cables: QED XTi 40 , RCA : QED XT 40i , XLR from Eversolo to power amps Chord Clear Way .

Media player /consoles : Nvidia shield pro , Dvico player m6500 , PS5 slim blueray .

Room specs : 4.2m x 7m x 3m height. Δυστυχώς όχι dedicated αλλά σαλονοτραπεζαρία με room treatment with panels οσονούπω.

Viewing / listening distance : 5.8 metres.

Cooler for Denon : AC Infinity Aircom S8 .

Χρήση : music 70% and movies 30%.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.551
Members
38.196
Νεότερο μέλος
nikos3391