Σύγκριση ηχείων προς επιλογή αγοράς

Reaction score
1.972
Εσύ ας πούμε τι συνδυασμούς θα έκανες; ποια φίρμα θωρείς σόι;
Δεν υπάρχει χάπι για όλες τις αρρώστιες.
Ούτε και "φιρμα" για όλα τα γούστα.
Αλλά παρ όλα αυτά θα σου πω μερικές να τις έχεις υποψην.
Δεν είναι όλα τους τα μοντέλα κορυφαία αλλά έχουν πολλά μοντέλα σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Revel
Perlisten
Arendal
SVS
Mofi
KEF
Και φυσικά ένα σωρό ενεργά studio monitors από Genelec, Neumann, MeGethain, D&D, Adam, κτλ κτλ.

Last edited:

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.198
Εσύ ας πούμε τι συνδυασμούς θα έκανες; ποια φίρμα θωρείς σόι;
Αυτή που μετράει καλά και όχι μέσω ιντερνετ. Κάντε μια γύρα στο φορουμ υπάρχουν θέματα που εξηγούν τα παραπάνω. Όλοι την έχουμε πάθει και έχουμε μαθει.

Reaction score
1
Δεν υπάρχει χάπι για όλες τις αρρώστιες.
Ούτε και "φιρμα" για όλα τα γούστα.
Οκ τότε σταμάτα να κατακρίνεις τους άλλους για τις απόψεις και τις επιλογές τους. Ή κάνουμε εποικοδομητικό διάλογο ή όχι.
Αυτή που μετράει καλά και όχι μέσω ιντερνετ. Κάντε μια γύρα στο φορουμ υπάρχουν θέματα που εξηγούν τα παραπάνω. Όλοι την έχουμε πάθει και έχουμε μαθει.
Κάποιοι έχετε τα μέσα να τα μετράτε. Δεν μας διαφωτίζετε όμως..... Οι υπόλοιποι λαμβάνουμε υπόψη και το ίντερνετ.

Reaction score
1.972
Οκ τότε σταμάτα να κατακρίνεις τους άλλους για τις απόψεις και τις επιλογές τους. Ή κάνουμε εποικοδομητικό διάλογο ή όχι.
Που είδες να κατακρίνω κάποιους για τις απόψεις και τις επιλογές τους?
Κάποιοι έχετε τα μέσα να τα μετράτε. Δεν μας διαφωτίζετε όμως..... Οι υπόλοιποι λαμβάνουμε υπόψη και το ίντερνετ.
Δεν φαίνεται να ψάχνεις για διαφωτιση. Πιο πολύ για επιβεβαίωση των επιλογών σου ψάχνεις και όταν δεν σου αρέσουν αυτά που ακούς αντιδράς άσχημα.
Επίσης αυτό είναι αλλουνού νήμα και το βρωμιζουμε χωρίς λόγο. Αν έχει να πει κάτι ο νηματοθετης πολύ ευχαρίστως να του απαντήσω. Εσύ αν έχεις απορίες για οτιδήποτε άνοιξε δικό σου νήμα.

Last edited:

Reaction score
1.752
Πάμε σε 3.….2.....1.....με Ρυθμό τρίγωνα κάλαντα.

Σκατα ενισχυτές έχεις δεν πας πουθενά.
Άλλαξε ηχεία και βαλε ενεργά.
Χτύπα και μια 4δα σαμπ αλλιώς δεν έχεις χαμηλά.
Βάλε και και room treatment για να μετράς σωστά.
Χεεεεεεη!
Μόλις κανείς αυτάααα, δεν θα ναι αρκετάαααα, δάνειο και διαζύγιο ετοίμαζε κρυφααααα!

....χρόνια πολλά και καλη τύχη!

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.198
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Θα συμφωνήσω με τον @SpZach και θα πω ότι το forum είναι ενας χώρος που κυρίως μαθαίνουμε πως να αντιμετωπίζουμε τον χαοτικό χώρο του ήχου και παράλληλα να συζητάμε μεταξύ μας. Δεν ειναι χώρος επιβεβαίωσης για ψυχολογικούς όρους. Και επειδή το hifi έχει αλλάξει πολύ από το κλασσικό τα σκάω για να ακούω, όλοι μπορούμε να ακουμε σωστα χωρίς μεγάλα έξοδα. Επίσης θα συμφωνήσω και με την άποψη ότι αν τα B&W σας ταιριάζουν τότε όλα καλά. Το πώς ακούμε και με τι μηχανήματα είναι υποκειμενικό, ωστόσο κάνεις δεν θα επιβεβαιώσει το σύστημα μας για να νιώθουμε εμείς καλά. Για την ιστορία έχω ομοαξονικα ενεργα ηχεια 5.2.4 και τα ηχεία μου κόστισαν όλα μαζί ένα 1000αρικο για να μην νομίζετε ότι έχω σκάσει τρελά λεφτά και μιλάω εκ του ασφαλούς.

Reaction score
3
Να κάνω μια πρόβλεψη η σαν την Πυθία?
Θα κάνεις κι άλλες λάθος αγορές όπως αυτή των B&W με τον τρόπο που ενεργείς.
Από ότι έχω δει από τα διάφορα μηνύματα και αγγελίες που έχεις ποσταρει ο στόχος σου είναι να φτιάξεις ένα καλό Home Cinema μια που έχεις ήδη προβολέα και τουλάχιστον 5 ηχεία ενώ είναι πιθανόν να έχεις και subwoofer που όμως δεν το έχεις αναφέρει πουθενά.
Ωστόσο αντί να γράψεις κάπου σε κάποιο ποστ τι μηχανήματα έχεις, τι δεν σου αρέσει η τι θες να βελτιώσεις και τι θες να πετύχεις κάνεις μεμονωμένες ερωτήσεις που το πιθανότερο είναι ότι με τις απαντήσεις που θα πάρεις θα απομακρυνθεις από το στόχο σου.
Για να πετύχεις ένα καλό και ομοιογενές αποτέλεσμα σε Home Cinema αλλά ταυτόχρονα και σε πολυκαναλο ηχο πρέπει πρώτα να κατανοήσεις ποιες είναι οι προτεραιότητες και ποια η σημασία της κάθε μιας από αυτές.
Οι προτεραιότητες λοιπόν είναι με τη σειρά οι παρακατω:
1) Τοποθέτηση ηχείων με τις προδιαγραφές της Dolby.
2) Ηχεία:
Α) ίδια ακριβώς για όλα τα καναλια (ιδανικο)
Β) ίδια ακριβώς για L/C/R, ίδιας μάρκας και σειράς για τα υπόλοιπα (ανεκτος συμβιβασμός)
Γ) ίδια ακριβώς L/C/R, διαφορετικά αλλά παρόμοιας τονικοτητας και απόδοσης για τα υπόλοιπα (οριακος συμβιβασμός)
Οτιδήποτε διαφορετικό είναι εκτός προδιαγραφών και είναι σχεδόν αδύνατον να ξεπεράσει ποτέ το επίπεδο του μετρίου.
3) τουλάχιστον 2 subwoofer για να είναι εφικτός ο έλεγχος των room modes και η ομοιόμορφη απόδοση σε μεγαλύτερο εύρος θέσεων ακρόασης.
4) ενισχυτής AV με καλό σύστημα room calibration για να μπορείς να ξεπεράσεις εύκολα τον Σκόπελο της ακουστικής του χώρου που όταν δεν πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένο χώρο με άριστη ηχητικη φροντίδα, μπορείς να τον θεωρείς δεδομένο.

Με βάση τα ανωτέρω ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι όλα τηρούνται, (όπως πχ στην περίπτωση του σετ των ηχείων της B&W που ήδη αγόρασες και τώρα θες να αντικαταστησεις (λογικο), δεν εχει ληφθεί υπόψη αυτή καθεαυτή η απόδοση των ηχείων.
Γι αυτό το λογο υποθέτω ότι βρίσκεσαι εδώ και αναζητάς γνώμες για ηχεία για να αντικαταστήσεις τα τραγικά (πάρα τα διθυραμβικά reviews) B&W.
Εδώ όμως βρίσκεται το λάθος.
Αν θες να αποκτήσεις κάτι που πραγματικά θα παίζει καλά, ανεξαρτήτως χώρου (μια που δεν μένεις σε δικό σου σπιτι) και θα έχει τις προδιαγραφές να παίξει άριστα όταν θα στηθεί σωστά (τηρουμένων των αναλογιων) θα πρέπει να κοιτάξεις για πολύ συγκεκριμένα πράγματα τα οποία είναι τα παρακατω:
1) Κεντρικό ηχείο με ευρεία διασπορά στον οριζόντιο άξονα.
Αυτό είναι το Νο1 πρόβλημα στο 99% των πολυκαναλων συστημάτων μια που η βολική διαταξη γουφερ τουιτερ γουφερ στον οριζόντιο άξονα είναι ο καρκίνος του Home Cinema.
Τα μόνα κεντρικά ηχεία που θα έχουν έστω και θεωρητικά την δυνατότητα να πληρούν αυτήν την βασική προϋπόθεση, είναι τα τριδρομα, τα ομοαξονικα, η τα διδρομα με χαμηλή συχνότητα διαχωρισμού, και άριστη υλοποίηση crossover.
2) Λοιπά ηχεία ακριβώς ίδιας μάρκας και σειράς με το κεντρικό, με άριστο σπινοραμα και ιδανικα, ΟΛΑ ιδια.
Με απλά λόγια, για να καλύψεις αυτές τις δύο πολύ βασικές προϋποθέσεις, πρέπει ΠΡΩΤΑ να επιλεξεις κεντρικό ηχείο που να έχει και ίδιους δορυφόρους με ακριβώς ίδια μεγάφωνα που θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε όλα τα καναλια πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιορίσεις τις επιλογές σου σε ηχεία με άριστο σπινοραμα, τριδρομα, η ομοαξονικα, η πολύ καλά διδρομα, που για να μπορούν να είναι όλα ίδια, ΔΕΝ θα είναι κολώνες.
Η παλιακη, ξεπερασμένη και άκυρη επιλογή σε Home Cinema με ηχεία κολώνες δεξιά και αριστερά με ανεπαρκη ηχειακια ίδιας μάρκας και ένα καρκίνωμα για κεντρικό ηχείο πρέπει σιγά σιγά να φεύγει από τις επιλογές μια που δεν πρόκειται για τίποτε άλλο παρά ενα κακο συμβιβασμό προερχόμενο απο το τμήμα μαρκετιγκ των εταιριών για να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξυ των stereophiles και των οπαδών του σωστού πολυκαναλου ήχου που όμως εμποδίζει την επίτευξη του στόχου από τη ρίζα.
Καλησπέρα, αρχικα σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου, γιατι φαινεται σιγα σιγα οτι τεινει να διαλευκανθεί το τοπίο του σύνθετου κοσμου που ονομαζεται οικιακος κινηματογραφος, ποσο μαλλον για να χτισεις κατι καλο και ποιοτικο, ας αρχισουμε τα συστηματα που εχω, ενισχυτης yamaha rx v6a, υπογουφερ svs pb2000, b&w dm 604s3 μπροστά, b&w dm 603s3 πίσω, κεντρο εχω wherefedale evo 4.c (μεχρι να το πουλησω και να το αντικαταστησω με b&w lcr 60), ωστοσο δεν ειμαι και τοσο ευχαριστημενος, διοτι αυτο που θελω ειναι ακριβως επειδη εχω αρκετα ποιοτικο γουφερ και καποια στιγμη θα παρω και ενα δευτερο αναλογο svs, θα ηθελα να επικεντρωθω σε ηχεια που θα μου προσφερουν την μεγαλυτερη δυνατη καθαροτητα και λεπτομερεια στον ηχο (π.χ. να ακουγεται σαν να εισαι εκει ο ηχος της αμμου ή και το χαρτι που τσαλακωνεται ακομα και ο ηχος που κανει το μολυβι οταν γραφει πανω στο χαρτι) μεχρι το budget 1500 ολα μαζι( κεντρικο και δυο μπρος και τα δυο πισω), σε δευτερο χρονο θ αγορασω και 2 atmos (προς το παρον χρησιμοποιω ως προχειτα atmos τα roister emphasis 25), δεν με νοιαζει το μεγεθος, δεν με νοιαζει να ειναι κολωνες, επισης φυσικα οχι να μπουκωνουν με την δυνατη ενταση. Επισης, οταν λες τα ιδια ακριβως ολα τι εννοεις, τα ιδια ηχεια - πανομοιοτυπα ή της ιδιας σειρας? φανταζομαι εννοεις οπως το αναφερεις τα παντα ακριβως ιδια πλην του κεντρικου που λογω διαταξης δεν μπορει να ειναι το ιδιο ακριβως, ακομα ο yamaha εχει καλο callibration? (ουτως συ αλλως σκεφτομαι να τον αντικαταστησω καποια στιγμη). Επιπροσθετα, τι θα πει κεντρικο ηχειο με διασπορα στον οριζοντιο αξονα? εχεις καποια καλη προταση στο budget που προανεφερα? εξηγησε μου ακομα σε παρακαλω αυτο που γραφεις: "τα ομοαξονικα, η τα διδρομα με χαμηλή συχνότητα διαχωρισμού, και άριστη υλοποίηση crossover" και αντιστοιχες καλες προτασεις αν εχεις. Τελος, αν μπορεις προτεινε μου γενικα ενα η παραπανω καλο/α σετ ηχειων για ενα αξιοπρεπες homecinema 5.2 ή ακομα και 5.2.2. Ενα τεραστιο ευχαριστω προκαταβολικα!
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Θα συμφωνήσω με τον @SpZach και θα πω ότι το forum είναι ενας χώρος που κυρίως μαθαίνουμε πως να αντιμετωπίζουμε τον χαοτικό χώρο του ήχου και παράλληλα να συζητάμε μεταξύ μας. Δεν ειναι χώρος επιβεβαίωσης για ψυχολογικούς όρους. Και επειδή το hifi έχει αλλάξει πολύ από το κλασσικό τα σκάω για να ακούω, όλοι μπορούμε να ακουμε σωστα χωρίς μεγάλα έξοδα. Επίσης θα συμφωνήσω και με την άποψη ότι αν τα B&W σας ταιριάζουν τότε όλα καλά. Το πώς ακούμε και με τι μηχανήματα είναι υποκειμενικό, ωστόσο κάνεις δεν θα επιβεβαιώσει το σύστημα μας για να νιώθουμε εμείς καλά. Για την ιστορία έχω ομοαξονικα ενεργα ηχεια 5.2.4 και τα ηχεία μου κόστισαν όλα μαζί ένα 1000αρικο για να μην νομίζετε ότι έχω σκάσει τρελά λεφτά και μιλάω εκ του ασφαλούς.
αρχικα ευχαριστω πολυ για την απαντηση, αν θελεις πες μας ποια ηχεια εχεις γτ φαινεται οτι ακριβως επειδη ξερεις εχεις χτισει κατι καλο και αλλα και αοικονομικο, επισης διαλευκανες μας λιγο με τα ομοαξονικα ηχεια και τελος γιατι ενεργα?

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.198
Έχω επιλέξει τα Tannoy Gold 8 5 τεμαχια. Τον καιρό που τα πήρα ειχαν τιμη τεμαχιου πολυ χαμηλοτερα απο την τωρινή (259 το ενα απο 325 σημερινη). Ειναι ομοαξονικα ενεργα με ενισχυτή ΑΒ στο κάθε ηχειο και δεν γυρναω σε κλασσικο ηχειο. Χρέη pro εκτελεί ο marantz cinema 60.

Reaction score
3
Έχω επιλέξει τα Tannoy Gold 8 5 τεμαχια. Τον καιρό που τα πήρα ειχαν τιμη τεμαχιου πολυ χαμηλοτερα απο την τωρινή (259 το ενα απο 325 σημερινη). Ειναι ομοαξονικα ενεργα με ενισχυτή ΑΒ στο κάθε ηχειο και δεν γυρναω σε κλασσικο ηχειο. Χρέη pro εκτελεί ο marantz cinema 60.
Τέλεια σ ευχαριστώ, απλά πες μας λίγο αν θες τι είναι το ομοαξονικο ηχείο? Και πως μπορώ να το καταλαβω?

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.198
Αν δεις την φώτο μου θα δεις το ηχειο μου. Ομοαξωνικο είναι ένα ηχειο που στο κέντρο του γουφερ υπάρχει το τούιτερ.

Reaction score
3
Αν δεις την φώτο μου θα δεις το ηχειο μου. Ομοαξωνικο είναι ένα ηχειο που στο κέντρο του γουφερ υπάρχει το τούιτερ.
Σ ευχαριστώ πολύ!! Μπορεί ένα ηχείο να έχει παραπάνω από ένα τουιτερ?

Reaction score
1.972
Καλησπέρα, αρχικα σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου, γιατι φαινεται σιγα σιγα οτι τεινει να διαλευκανθεί το τοπίο του σύνθετου κοσμου που ονομαζεται οικιακος κινηματογραφος, ποσο μαλλον για να χτισεις κατι καλο και ποιοτικο, ας αρχισουμε τα συστηματα που εχω, ενισχυτης yamaha rx v6a, υπογουφερ svs pb2000, b&w dm 604s3 μπροστά, b&w dm 603s3 πίσω, κεντρο εχω wherefedale evo 4.c (μεχρι να το πουλησω και να το αντικαταστησω με b&w lcr 60), ωστοσο δεν ειμαι και τοσο ευχαριστημενος, διοτι αυτο που θελω ειναι ακριβως επειδη εχω αρκετα ποιοτικο γουφερ και καποια στιγμη θα παρω και ενα δευτερο αναλογο svs, θα ηθελα να επικεντρωθω σε ηχεια που θα μου προσφερουν την μεγαλυτερη δυνατη καθαροτητα και λεπτομερεια στον ηχο (π.χ. να ακουγεται σαν να εισαι εκει ο ηχος της αμμου ή και το χαρτι που τσαλακωνεται ακομα και ο ηχος που κανει το μολυβι οταν γραφει πανω στο χαρτι) μεχρι το budget 1500 ολα μαζι( κεντρικο και δυο μπρος και τα δυο πισω), σε δευτερο χρονο θ αγορασω και 2 atmos (προς το παρον χρησιμοποιω ως προχειτα atmos τα roister emphasis 25), δεν με νοιαζει το μεγεθος, δεν με νοιαζει να ειναι κολωνες, επισης φυσικα οχι να μπουκωνουν με την δυνατη ενταση. Επισης, οταν λες τα ιδια ακριβως ολα τι εννοεις, τα ιδια ηχεια - πανομοιοτυπα ή της ιδιας σειρας? φανταζομαι εννοεις οπως το αναφερεις τα παντα ακριβως ιδια πλην του κεντρικου που λογω διαταξης δεν μπορει να ειναι το ιδιο ακριβως, ακομα ο yamaha εχει καλο callibration? (ουτως συ αλλως σκεφτομαι να τον αντικαταστησω καποια στιγμη). Επιπροσθετα, τι θα πει κεντρικο ηχειο με διασπορα στον οριζοντιο αξονα? εχεις καποια καλη προταση στο budget που προανεφερα? εξηγησε μου ακομα σε παρακαλω αυτο που γραφεις: "τα ομοαξονικα, η τα διδρομα με χαμηλή συχνότητα διαχωρισμού, και άριστη υλοποίηση crossover" και αντιστοιχες καλες προτασεις αν εχεις. Τελος, αν μπορεις προτεινε μου γενικα ενα η παραπανω καλο/α σετ ηχειων για ενα αξιοπρεπες homecinema 5.2 ή ακομα και 5.2.2. Ενα τεραστιο ευχαριστω προκαταβολικα!
Πολλές οι ερωτήσεις αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω ξεκινωντας όμως για την ωρα από το τέλος.
Κατ αρχήν θα σου πρότεινα να μην σκέφτεσαι καν να μην βάλεις ηχεία ύψους.
Θεώρησε τα απαραίτητα.
Οπότε θα μιλάμε για σύστημα που ως ελάχιστο θα είναι 5.2.2.
Αν ο χώρος το επιτρέπει, θα έλεγα ότι τα 9 κανάλια είναι το ελάχιστο δλδ 5.2.4 η 7.2.2 και το σωστό ξεκινάει με τα 11 κανάλια δηλαδή 7.2.4.
Όμως αυτές οι διατάξεις ανεβάζουν το μπάτζετ κατά πολύ οπότε αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκινήσεις με ένα απλό 5.1 και σιγα σιγα να αυξάνεις τον αριθμό των ηχείων.
Το μπάτζετ των 1500 ευρώ για τα 5 βασικά ηχεία δυστυχώς δεν επιτρέπει επιλογές σε τριδρομα η διδρομα με άριστη υλοποίηση κροσοβερ αλλά ούτε και για κάποιο καλο ομοαξονικο. Το wharfedale που έχεις αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να είναι η βάση σου και να χτισεις γύρω από αυτά με δύο ζευγάρια evo 4.2. Αρκετά αξιοπρεπες σύνολο που αν είσαι ευχαριστημένος από κεντρικο θα σε καλυψει πλήρως.
Να σημειώσω εδώ ότι το μεγεθος των γουφερ των ηχείων και η απόσταση ακρόασης είναι μεγέθη με άμεση εξάρτηση μεταξύ τους.
Στο μπάτζετ που διαθέτεις θα μπορέσεις να βρεις επιλογές για απόσταση ακρόασης μεχρι 2 μέτρα δηλαδή ηχεια με 6.5" γουφερ.
Για μεγαλύτερη απόσταση ακρόασης θα χρειαστούν ηχεια με μεγαλύτερο γουφερ και κατά προτίμηση τριών δρόμων αλλά εκεί ανεβαίνει αρκετά το κόστος.
Θα επανέλθω αργότερα με προτάσεις αλλά και με απαντήσεις στις ερωτήσεις σου.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.899
Members
38.256