Σύνδεση ακουστικών σε Marantz sr6013

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Καλησπέρα φίλοι μου.
Έχω εδώ και χρόνια το συγκεκριμένο ενισχυτή. Επειδή πολλές φορές βλέπω ταινίες αργά κ ξυπνάω μέχρι και το 3ο σπίτι δίπλα λέω να πάρω κάνα ακουστικό .ασύρματο.κπιτουσα τα sennheiser rf175 αλλά ρε γαμωτο έχουν optical in ενώ ο marantz δεν έχει optical out. Όποτε χάνω το ψηφιακό και θα πρέπει να τα συνδέσω αναλογικά .
Υπάρχει κάποια άλλη λύση που δεν ξέρω ώστε να τα συνδέσω ψηφιακά ή να κοιτάξω αλλά ακουστικά; Αν έχετε κ καμία πρόταση κοντά στα 200ευρω
..
Ευχαριστώ

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
BT δεν έχει ο Marantz?
Έχει ναι. Αλλά τα συγκεκριμένα ακουστικά δεν έχουν bt.
Παρόλα αυτά αν πρέπει να πάω σε αλλά οκ... Κάντε καμιά καλή πρόταση...

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Ρε παιδιά έχω ένα θέμα με τον ενισχυτή.
Είπα να δοκιμάσω κάτι bluetooth ακουστικά που ήδη έχω για το κινητό.
Λέει στο μανιουαλ του ενισχυτή για να τον συνδέσεις με μια bt συσκευή πατάς 3" το κουμπί Bluetooth στο κοντρόλ και μπαίνει σε pairing mode.
Το έκανα πράγματι έτσι είναι.
Αλλά γράφει από κατω μπες στη συσκευή με την οποία θες να τον συνδέσεις κ όταν τον δει πάρα σύνδεση.
Πράγματι το κινητό μου τον βλέπει κ συνδέεται.
Τα ακουστικά πως ακριβώς θ τον δουν όμως;;;;

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Διαβάζω απτό ίντερνετ πρπειε να κάνω on την επιλογή Bluetooth transmitter στο μενού του ενισχυτή. Δε μου τη βγάζει όμως σαν επιλογή.
Μετά.βλεπω κάπου ότι για να το βγάλει πρέπει να βγάλω τον ενισχυτή απτό Heos group στο app.
K δε μπορω με τίποτα να βρω πως στα κομμάτια γίνεται να βγει

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Στο από πάνω λινκ το έσβησα .
Αλλά στο Heos app εξακολουθεί και το δείχνει. Δε μπορώ να βρω με τίποτα πως να σβήσω τη συσκευή ή το ίδιο το δωμάτιο στο Heos app
Mπλις έκανα delete to heos account μου.
Και το ρημαδι το heos app εξακολουθεί να δείχνει το δωμάτιο με τον ενισχυτή

Reaction score
817
Να κάνω μια χαζή ερώτηση?
Αν μιλάμε για σύνδεση BT, τότε ποια διαφορά έχει είτε συνδεθεί με ένα κινητό ή με έναν μέτριο και παλαιότερης γενιάς AVR?

Αν υποθέσουμε ότι το κινητό είναι Android και υποστηρίζει AptX / AptX HD κλπ, τότε γιατί να μη χρησιμοποιεί τα ακουστικά απευθείας με το κινητό?

Προσωπικά κατέφυγα σε Sennheiser Momentum 4 και ξένοιασα γενικά.
Δεν είναι τέλεια, αλλά για τα λεφτά τους τα θεωρώ ό,τι ωραιότερο και λειτουργικότερο ηχητικά κι εργονομικά.

Στο κινητό έχω και Tidal HiFi και Spotify και τελειώνει το θέμα. Ούτε να ανάβω ενισχυτές, ούτε να καίω ρεύματα άσκοπα, ούτε να παλεύω με συνδέσεις και ξε-συνδέσεις...

Τα έχω εδώ και 3 εβδομάδες, τα χρησιμοποιώ περί τις 2 ώρες τη μέρα λίγο πριν τον ύπνο και ακόμα στην πρώτη φόρτιση είμαι με τη φόρτιση να έπεσε στο 50% χτές βράδυ...

Κάτι τέτοιο δε θα σας βόλευε?

Εγω βιαζόμουν και τα φεσώθηκα από Αγγλία (αεροδρόμιο γαρ) γιατί χρειαζόμουν κάτι άνετο για το ταξίδι, στα 345 ευρώ το ισότιμο... Βλέπω Ελλάδα έχουν φτηνότερα κι από τον επίσημο αντιπρόσωπο.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Δεν κατάλαβα την σύγκριση με το κινητό.

Εγώ τα θέλω τα ακουστικά για να βλέπω-ακουω ταινίες Άπτον προβολέα μου ο οποίος είναι συνδεδεμένος με τον ενισχυτή στο σαλόνι μου.
Το κινητό που κολλάει σε αυτό;

Reaction score
817
Δεν κατάλαβα την σύγκριση με το κινητό.

Εγώ τα θέλω τα ακουστικά για να βλέπω-ακουω ταινίες Άπτον προβολέα μου ο οποίος είναι συνδεδεμένος με τον ενισχυτή στο σαλόνι μου.
Το κινητό που κολλάει σε αυτό;
Έγινε, εγώ κατάλαβα λάθος. Θεώρησα ότι ήταν για ακρόαση μουσικής και ταινιών γενικά χωρίς προσδιορισμό επιτραπεζιας συσκευής αναπαραγωγής/προβολής.

Ένα DI Box μπορεί να κάνει το conversion από Coaxial σε Toshlink/Optical λοιπόν για τα RS-175 και τελειώνει το παραμύθι.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Σύμφωνοι αλλά αυτό το πράγμα με το να μη μπορώ να λειτουργήσω το bluetooth του ενισχυτή είναι απαράδεκτο.

Reaction score
817
Δε μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό.
Πρότεινα μια εναλλακτική ώστε να κρατήσεις τα ήδη υπάρχοντα settings και να κάνεις τη ζωή σου απλή σε hardware level... Καλή συνέχεια.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88