Σύνδεση παλιού avr (denon 4400h) ως τελικό με denon 3800.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.475
μπααα, τα svs μπορω να τα βολεψω, το σαμπ δυσκολα, ειναι και τεραστιο ρε φιλε...!!!
ΑΝ ήταν δυο πιο μικρά θα είχες χώρο...ΑΝ?

Reaction score
11.409
Οι παλαιότεροι ενισχυτές AV είχαν 6 διακριτές εισόδους. Για DVD τις έλεγαν.

Reaction score
66
Θα μπορούσες να έχεις και μονό Surround Back speaker, αλλά δεν το έχω δει ποτέ σε setup.

Reaction score
4
Θα μπορούσες να έχεις και μονό Surround Back speaker, αλλά δεν το έχω δει ποτέ σε setup.
λόγω διαρρύθμισης τα δυο lm-1 τα έχω ως surround back και οχι ως surround

Reaction score
66
σκεφτομαι να τα αλλαξω, θελω svs ultra
Έχω στο setup μου το SVS ultra center. Είναι φανταστικό ηχείο για center. Από τα καλύτερα στην αγορά λόγο και της διάταξης woofer/tweeter που χρησιμοποιεί. Όταν αντικατέστησε το παλιό μου center, κατάλαβα αυτό που λένε ότι το center ηχείο είναι υπεύθυνο για το 70% του περιεχομένου που παίζει. Έκανε μεγαλύτερη αναβάθμιση στο σύστημα μου από ότι η αναβάθμιση των 2 κύριων left right ηχείων. Για το home cinema πάντα.

Reaction score
4
Έχω στο setup μου το SVS ultra center. Είναι φανταστικό ηχείο για center. Από τα καλύτερα στην αγορά λόγο και της διάταξης woofer/tweeter που χρησιμοποιεί. Όταν αντικατέστησε το παλιό μου center, κατάλαβα αυτό που λένε ότι το center ηχείο είναι υπεύθυνο για το 70% του περιεχομένου που παίζει. Έκανε μεγαλύτερη αναβάθμιση στο σύστημα μου από ότι η αναβάθμιση των 2 κύριων left right ηχείων. Για το home cinema πάντα.
λέω να αντικαταστήσω όλη την πεντάδα με svs ultra, λές σε αυτή την περίπτωση να χρειαστώ power amp?

Reaction score
66
Ο 3800 μπορεί να ανταπεξέλθει στο setup σου. Από εκεί και πέρα όμως όσο περισσότερα κανάλια οδηγεί ο ενισχυτής τόσο μειώνεται η απόδοση του σε watt ανά κανάλι (αν και δεν οδηγεί όλα τα ηχεία ταυτόχρονα πάντα) και αυξάνεται το distortion όμως σε όλα τα κανάλια ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις και απαιτήσεις ρεύματος ανά κανάλι. Οδηγώντας πάνω από 2 κανάλια αρχίζει η αύξηση του distortion. Θα άλλαζα τα ηχεία πρώτα και στην συνέχεια θα ασχολούμουν με επιπλέον power amp. Στο setup μου έχω επιπλέον ενισχυτή για τα δυο μπροστά ηχεία, και ο Avr οδηγεί το center και τα 2 surround.

Reaction score
66
Τα Svs ultra ειναι 87 db και αναφέρονται ως 8 ohm. 8 ohm είναι εύκολα να οδηγηθούν από Avr , όμως τα ultra bookshelf (αν αναφέρεσαι σε αυτά ) φτάνουν τα 3.8 ohm και το center ultra τα 2.9 ohm, με 6.5 woofer, οπότε ίσως και όχι και τόσο εύκολα ειδικά στα peaks.

Reaction score
4
Τα Svs ultra ειναι 87 db και αναφέρονται ως 8 ohm. 8 ohm είναι εύκολα να οδηγηθούν από Avr , όμως τα ultra bookshelf (αν αναφέρεσαι σε αυτά ) φτάνουν τα 3.8 ohm και το center ultra τα 2.9 ohm, με 6.5 woofer, οπότε ίσως και όχι και τόσο εύκολα ειδικά στα peaks.
ναι στα bookshelf αναφερόμουν, αρα δεν τον γλιτώνω των τελικό

Reaction score
66
Μια χαρά θα είσαι. Αλλά σίγουρα με επιπλέον power amp θα έχεις βελτίωση. Αντίστοιχα αν χρησιμοποιήσεις ένα power amp για όλα τα ηχεία και τον X3800h μόνο ως preamp/processor δεν θα δεις βελτίωση. Πάλι θα έχεις το ίδιο "πρόβλημα" αφού ένας ενισχυτής θα τα οδηγεί όλα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις συνδυασμό ενισχυτών μαζί και με τον Χ3800Η να οδηγεί κάποια ηχεία.
Εμένα το ιδανικό setup που θα στήσω όταν έχω τον αντίστοιχο χώρο, ο οποίος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μου αυτήν την στιγμή. Είναι setup 5.2.4, ο AVR θα οδηγεί τα 4 ATMOS και τα 2 surround (τα λιγότερο απαιτητικά ηχεία), ένας stereo amp θα οδηγεί τα δύο μπροστινά (setup για stereo μουσική επίσης όταν θέλω να ακούσω) και ένας mono amplifier να οδηγεί to center channel αποκλειστικά. Θα μπορούσε ο AVR να χρησιμοποιηθεί ως preamp/processor και να προστεθεί ένας ακόμα AVR amplifier για αυτά τα κανάλια αλλά μάλλον είναι υπερβολή. Όσο ο AVR λειτουργεί έως ας πούμε -5db στο volume είναι μια χαρά.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.294
Μια χαρά θα είσαι. Αλλά σίγουρα με επιπλέον power amp θα έχεις βελτίωση. Αντίστοιχα αν χρησιμοποιήσεις ένα power amp για όλα τα ηχεία και τον X3800h μόνο ως preamp/processor δεν θα δεις βελτίωση. Πάλι θα έχεις το ίδιο "πρόβλημα" αφού ένας ενισχυτής θα τα οδηγεί όλα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις συνδυασμό ενισχυτών μαζί και με τον Χ3800Η να οδηγεί κάποια ηχεία.
Εμένα το ιδανικό setup που θα στήσω όταν έχω τον αντίστοιχο χώρο, ο οποίος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μου αυτήν την στιγμή. Είναι setup 5.2.4, ο AVR θα οδηγεί τα 4 ATMOS και τα 2 surround (τα λιγότερο απαιτητικά ηχεία), ένας stereo amp θα οδηγεί τα δύο μπροστινά (setup για stereo μουσική επίσης όταν θέλω να ακούσω) και ένας mono amplifier να οδηγεί to center channel αποκλειστικά. Θα μπορούσε ο AVR να χρησιμοποιηθεί ως preamp/processor και να προστεθεί ένας ακόμα AVR amplifier για αυτά τα κανάλια αλλά μάλλον είναι υπερβολή. Όσο ο AVR λειτουργεί έως ας πούμε -5db στο volume είναι μια χαρά.
Εγώ θα του έλεγα , να κοιτάξει κάνα DENON POA -A1HD δεκακάναλο τελικό , αλλά είναι βαρύς.
10χ150/8 , 10χ300/4 , και γεφυρώνει όποια δύο κανάλια επιθυμεί , και γίνεται 300/8 550/4 .
Ομως είναι και 60 κιλά γουρούνι , και τα μεταφορικά θα είναι πολλά .
Εκτός και τον βρεί κάπου εδώ Ελλάδα .

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.227
Members
38.292
Νεότερο μέλος