Σύνδεση προενισχυτή με τελικό

Reaction score
12
Καλησπέρα σας, έχω τον nad 3020i και τον συνδέω με ένα τελικό bentone 100watt RMS ελληνικής κατασκευής.
Δεν παρατηρώ καμία διαφορά ούτε σε ένταση ούτε σε ηχόχρωμα είτε παίζει μόνο ο nad είτε μαζί με τον τελικό.
Τι μπορεί να συμβαίνει;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.909
Δεν γίνεται να ακούς το ίδιο σε ένταση . Ο μεν τελικός σου είναι 2χ100 ο δε nad 2χ20 , αν θυμάμαι καλά.
Για κοίτα τι ευαισθησία εισόδου έχει ο τελικός σου και τι έξοδο προενίσχυσης έχει ο nad , μήπως και δεν φτάνει για να τον οδηγήσει επαρκώς.
Οσο για το ηχόχρωμα ακούς κατά βάση αυτό του nad .
Ο τελικός μόνος του από τι οδηγείται ;

Reaction score
12
Δεν γίνεται να ακούς το ίδιο σε ένταση . Ο μεν τελικός σου είναι 2χ100 ο δε nad 2χ20 , αν θυμάμαι καλά.
Για κοίτα τι ευαισθησία εισόδου έχει ο τελικός σου και τι έξοδο προενίσχυσης έχει ο nad , μήπως και δεν φτάνει για να τον οδηγήσει επαρκώς.
Οσο για το ηχόχρωμα ακούς κατά βάση αυτό του nad .
Ο τελικός μόνος του από τι οδηγείται ;
σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, πολύ σωστά θυμάσαι 20 είναι ο nad
Δυστυχώς δεν έχω καμία πληροφορία για τον τελικό, αυτό που υποψιάζομαι κι εγώ είναι μήπως δεν μπορεί να τον οδηγήσει όπως είπες.
ο τελικός από μόνος του από τι οδηγείται δεν κατάλαβα τι πρέπει να ψάξω που με ρώτησες.

Reaction score
6.845
Τον τελικό τον έχεις ακούσει με άλλον προενισχυτή? Ξέρεις ότι είναι οκ?

Reaction score
12
Τον τελικό τον έχεις ακούσει με άλλον προενισχυτή? Ξέρεις ότι είναι οκ?
Όχι δυστυχώς δεν τον έχω δοκιμάσει. Αν δεν λειτουργούσε όμως σωστά θα είχε σήμα από τον nad, θα έπαιζε; Να έχει ελλάτωμα και να κάνει by pass τον nad γίνεται;

Reaction score
6.845
Όχι δυστυχώς δεν τον έχω δοκιμάσει. Αν δεν λειτουργούσε όμως σωστά θα είχε σήμα από τον nad, θα έπαιζε; Να έχει ελλάτωμα και να κάνει by pass τον nad γίνεται;
πως να κάνει bypass? Τα ηχεία είναι συνδεμένα στον τελικό (είναι?) . Λέω μήπως έχει πρόβλημα στο στάδιο εξόδου.....επειδή δεν γνωρίζω τον τελικό,μήπως έχει και αυτός ρύθμιση έντασης (μπροστά ή πίσω) ?

Reaction score
12
πως να κάνει bypass? Τα ηχεία είναι συνδεμένα στον τελικό (είναι?) . Λέω μήπως έχει πρόβλημα στο στάδιο εξόδου.....επειδή δεν γνωρίζω τον τελικό,μήπως έχει και αυτός ρύθμιση έντασης (μπροστά ή πίσω) ?
Σε ευχαριστώ για την βοήθεια.
Δεν ξέρω αν κάνει by pass και αν γίνεται ερώτηση είναι .
Τα ηχεία ναι στον τελικό είναι.
Δεν έχει ρύθμιση όχι ,μόνο την είσοδο για προενισχυτή και την έξοδο των ηχείων.

Reaction score
432
Σε ευχαριστώ για την βοήθεια.
Δεν ξέρω αν κάνει by pass και αν γίνεται ερώτηση είναι .
Τα ηχεία ναι στον τελικό είναι.
Δεν έχει ρύθμιση όχι ,μόνο την είσοδο για προενισχυτή και την έξοδο των ηχείων.
Ο NAD έχει έξοδο pre out σε RCA και τον συνδέεις στον τελικό? ή τον συνδέεις με άλλον τρόπο?

Reaction score
432
Τεχνικά, λοιπόν, η σύνδεση είναι εντάξει, άρα τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν. ο τελικός να είναι παρόμοιος με το τελικό στάδιο του Nad, οπότε δικαιολογείται και η παρόμοια συμπεριφορά, δεύτερον το προενισχυτικό στάδιο του Nad να μην έχει επάρκεια οδήγσης του τελικού, οπότε πάλι ΄"υποβιβιβάζει" τον τελικό στην κατηγορία του τελικού σταδίου του Nad, τρίτον να υπάρχει κάποιου είδους ασυμβατότητας μετσξύ pre out και main in. Αφού δεν έχεις εύκαιρο άλλο προενισχυτή, θα δοκίμαζα αλλαγή πηγών ή έστω π.χ. να βάλω το cd στο tape in κ.λ.π.

Reaction score
12
Τεχνικά, λοιπόν, η σύνδεση είναι εντάξει, άρα τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν. ο τελικός να είναι παρόμοιος με το τελικό στάδιο του Nad, οπότε δικαιολογείται και η παρόμοια συμπεριφορά, δεύτερον το προενισχυτικό στάδιο του Nad να μην έχει επάρκεια οδήγσης του τελικού, οπότε πάλι ΄"υποβιβιβάζει" τον τελικό στην κατηγορία του τελικού σταδίου του Nad, τρίτον να υπάρχει κάποιου είδους ασυμβατότητας μετσξύ pre out και main in. Αφού δεν έχεις εύκαιρο άλλο προενισχυτή, θα δοκίμαζα αλλαγή πηγών ή έστω π.χ. να βάλω το cd στο tape in κ.λ.π.
Εξήγησε μου την αλλαγή που λες, αν βάλω στον nad το cd στο tape in πχ τι θα πρέπει να συμβεί?
Ο τελικός έχει μόνο την είσοδο για τον προενισχυτή δεν έχει κάτι άλλο.

ika

News
Reaction score
15.122
Αν έχεις CD με volume, σύνδεσέ το απ' ευθείας στην είσοδο του τελικού, χαμήλωσε τελείως την ένταση, βάλε ένα δισκάκι να παίξει και ανέβαζε σιγά-σιγά το Volume να δεις αν παίξει πιό δυνατά ο τελικός

Reaction score
12
Αν έχεις CD με volume, σύνδεσέ το απ' ευθείας στην είσοδο του τελικού, χαμήλωσε τελείως την ένταση, βάλε ένα δισκάκι να παίξει και ανέβαζε σιγά-σιγά το Volume να δεις αν παίξει πιό δυνατά ο τελικός
Το έκανα , με την ένταση στο minimum του cd έπαιζαν δυνατά αλλά με peak τα ηχεία παραμόρφωναν.
Άρα μάλλον δεν μπορεί να οδηγήσει σωστά ο nad;

ika

News
Reaction score
15.122
Σωστά, μάλλον η στάθμη εξόδου του NAD είναι πολύ μικρή για την ευαισθησία εισόδου του τελικού.
Υποθέτω και πως το mute είναι απενεργοποιημένο.

Reaction score
12
Σωστά, μάλλον η στάθμη εξόδου του NAD είναι πολύ μικρή για την ευαισθησία εισόδου του τελικού.
Σε ευχαριστώ πολύ.
Υπάρχει τρόπος να βρεθούν τα χαρακτηριστικά του τελικού ; Σε κάποιο εργαστήριο service δεν ξέρω ,αν το πάω πχ;
Και επίσης θα μπορεί να τροποποιηθεί ο τελικός έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί με τον nad (για να αξιοποιήσω τα watt του δλδ);

Reaction score
432
Εξήγησε μου την αλλαγή που λες, αν βάλω στον nad το cd στο tape in πχ τι θα πρέπει να συμβεί?
Ο τελικός έχει μόνο την είσοδο για τον προενισχυτή δεν έχει κάτι άλλο.
Το πρότεινα αυτό, διότι μερικά ενισχυτικά διαφοροποιούνται κατά τι, σε ευαισθησία στις εισόδους line, κυρίως δε, μεταξύ του CD και των παλαιότερων πηγών (tape, tuner, aux) και ίσως κέρδιζες λίγο gain.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.946
Μας λες κάποια στοιχεία για τον τελικό. Είναι εντελώς άγνωστη η ονομασία του. Ανέβασε κάποιες φωτογραφίες.

Reaction score
12
Μας λες κάποια στοιχεία για τον τελικό. Είναι εντελώς άγνωστη η ονομασία του. Ανέβασε κάποιες φωτογραφίες.
Ναι όντως κι εγώ δεν μπόρεσα να βρω κάτι , ξέρω μόνο ότι είναι ελληνικής κατασκευής, τον είχε φτιάξει για τον πατέρα μου ένας τεχνικός στην Αθήνα κέντρο. Περίπου 30 χρόνια πριν.
Είχα βρει αγγελία άλλη μια φορά έναν ίδιας επωνυμίας.
Το πρότεινα αυτό, διότι μερικά ενισχυτικά διαφοροποιούνται κατά τι, σε ευαισθησία στις εισόδους line, κυρίως δε, μεταξύ του CD και των παλαιότερων πηγών (tape, tuner, aux) και ίσως κέρδιζες λίγο gain.
Οκ , από ότι είδα στον nad εκτός από το phono που έχει προενίσχυση, τα άλλα input έχουν την ίδια ευαισθησία, ακουστικά τουλάχιστον, τεχνικά δεν το έλεγξα.

Attachments

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.901
Τι μπορεί να συμβαίνει;
Τίποτε. Ο τελικός είναι αρκετά καλής σχεδίασης, ώστε να είναι αρκετά "διαφανής", δηλαδή τονικά ουδέτερος και με χαμηλές παραμορφώσεις. Απομένει η στάθμη. Ποια είναι τα ηχεία; (Έψαξα το θέμα, δεν βρήκα κάτι, σόρρυ αν μου διέφυγε)...

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan