Σύνδεση 4 ηχείων σε δικάναλο

Reaction score
0
Καλησπέρα, θα ήθελα τα φώτα σας.
Φαντάζομαι αντίστοιχα ερωτήματα έχουν απαντηθεί πολλάκις, αλλά ειλικρινά δεν έχω τον χρόνο να ψάξω όλο το φόρουμ, σορρυ.

Έχω έναν δικάναλο ενισχυτή 160W (Sony TA-FE370), συνδεδεμένο με υπολογιστή και δυο ηχεία 8Ohm (με επιλογή σύνδεσης και στα 4Ohm). Θα ήθελα να συνδέσω δυο ακόμα ηχεία (μικρά, φθηνά, δε με νοιάζει πολύ η ποιότητα ήχου), τα οποία θα βρίσκονται σε άλλο δωμάτιο, και να έχω τη δυνατότητα ελέγχου της έντασης σε κάθε δωμάτιο, ξεχωριστά. Υπάρχει κάποιος εύκολος και οικονομικός τρόπος να γίνει αυτό? Τι ηχεία να αναζητήσω γύρω στα 50-60ευ το σετ?

Αν είναι πολύπλοκο και ακριβό μέσω ενισχυτή, θα πάρω απλώς δυο ηχεία υπολογιστή, και θα τα συνδέω απευθείας σε αυτόν όταν θέλω να ακούω στον άλλο χώρο. Για αυτή τη δουλειά, τι ηχεία έχετε να προτείνετε?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.166
Η εύκολη απάντηση που θα μπορούσε να σου δοθεί είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να κάνεις αυτό που ζητάς, αλλά...

Με τον ενισχυτή που έχεις και το τρόπο που ακούς μουσική, μέσω του υπολογιστή μόνο, θεωρώ δεδομένο ότι δεν σε ενδιαφέρει η ποιότητα του ήχου.

Μπορείς λοιπόν να κάνεις το εξής...
Επιλέγεις από τον υπολογιστή σου να ακούς μονοφωνικά.
Συνδέεις και τα δύο ηχεία του ενός χώρου στο ένα κανάλι, ας πούμε στο L, και τα ηχεία του άλλου χώρου στο άλλο κανάλι, το R.
Με τον τρόπο αυτό και κάνοντας παιχνίδι από το Balance, έχεις αυτό που ζητάς και που είναι ο μοναδικός τρόπος.

Τώρα θα πρέπει τα καινούρια ηχεία να έχουν αντίσταση 8 Ωμ οπωσδήποτε.
Με ένα τέτοιο ζευγάρι είσαι αρχηγός...(στα καταστήματα έχουν 60-65 ευρώ)
http://www.tele.gr/gr/product/av-965s_m
Απλά επιβεβαίωσε ότι η αντίσταση τους είναι 8 Ωμ.

Reaction score
6.913
αγορασε ενα ζευγαρι ενεργα ηχεια και απλα παρε σημα απο την εξοδο ακουστικων στην προσοψη του ενισχυτη (οκ θα πρεπει να παιξεις λιγο με τις ρυθμισεις της εντασης). Οταν το κανεις αυτο απλα θα βαζεις τον επιλογεα των ηχειων στο off και οταν θελεις να ακους και στα δυο δωματια στο on. Mην συνδεσεις κε κανεναν τροπο αλλα ηχεια στις εξοδους του ενισχυτη........μαλλον θα κανεις ζημια.

Reaction score
0
Η εύκολη απάντηση που θα μπορούσε να σου δοθεί είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να κάνεις αυτό που ζητάς, αλλά...

Με τον ενισχυτή που έχεις και το τρόπο που ακούς μουσική, μέσω του υπολογιστή μόνο, θεωρώ δεδομένο ότι δεν σε ενδιαφέρει η ποιότητα του ήχου.

Μπορείς λοιπόν να κάνεις το εξής...
Επιλέγεις από τον υπολογιστή σου να ακούς μονοφωνικά.
Συνδέεις και τα δύο ηχεία του ενός χώρου στο ένα κανάλι, ας πούμε στο L, και τα ηχεία του άλλου χώρου στο άλλο κανάλι, το R.
Με τον τρόπο αυτό και κάνοντας παιχνίδι από το Balance, έχεις αυτό που ζητάς και που είναι ο μοναδικός τρόπος.

Τώρα θα πρέπει τα καινούρια ηχεία να έχουν αντίσταση 8 Ωμ οπωσδήποτε.
Με ένα τέτοιο ζευγάρι είσαι αρχηγός...(στα καταστήματα έχουν 60-65 ευρώ)
http://www.tele.gr/gr/product/av-965s_m
Απλά επιβεβαίωσε ότι η αντίσταση τους είναι 8 Ωμ.

Αυτό που περιγράφεις είναι λύση για κουφούς, όχι για άτομα "που δεν τους ενδιαφέρει η ποιότητα του ήχου".
Φυσικά και με ενδιαφέρει η ποιότητα, αλλιώς θα βολευόμουν με τα ηχεία του λαπτοπ. Μπορεί να μην έχω τα λεφτά να επενδύσω σε πανάκριβα ηχοσυστήματα, αλλά στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου, προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό.
Είναι σχεδόν προσβλητικό να υποθέτεις πως θα ήμουν εντάξει με το να ακούω μονοφωνικά σε κάθε δωμάτιο.

Reaction score
6.913
asdf.... παρεξηγησες το μελος petermeni. Προτεινε απλα μια οικονομικη λυση,αλλα σε καμια περιπτωση δεν ηθελε να σε προσβαλει.Να βοηθησει ηθελε με τον δικο του τροπο. Πιστευω αντεδρασες λιγο αστοχα.

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75
Φιλε asdf, ''προσβλητικο'' θα ηταν να ξερει καποιος καποια λυση στο θεμα που εθεσες και να μην σε βοηθησει. Στην συγκεκριμενη περιπτωση,καποιος-καποιοι εδωσαν κομματι απο τον πολυτιμο χρονο τους για να γραψουν-απαντησουν-βοηθησουν στο θεμα σου,χωρις να ειναι ''υποχρεωμενοι'' ,σκεψου το λιγο περισοτερο... ;)
Οσον αφορα αυτο που σου προτεινα,εχει πολλα μεταφορικα,κατι που το κανει μαλλον ασυμφορο. Καλυτερη λυση ισως ειναι να βρεις καποιο μικρο ενισχυτακι των 40-50 ευρω,να του δωσεις σημα απο την tape out του sony σου και να ρυθμιζεις τις εντασεις των δυο χωρων σου ανεξαρτητα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.099
Καλησπέρα, θα ήθελα τα φώτα σας.
Φαντάζομαι αντίστοιχα ερωτήματα έχουν απαντηθεί πολλάκις, αλλά ειλικρινά δεν έχω τον χρόνο να ψάξω όλο το φόρουμ, σορρυ.

Έχω έναν δικάναλο ενισχυτή 160W (Sony TA-FE370), συνδεδεμένο με υπολογιστή και δυο ηχεία 8Ohm (με επιλογή σύνδεσης και στα 4Ohm). Θα ήθελα να συνδέσω δυο ακόμα ηχεία (μικρά, φθηνά, δε με νοιάζει πολύ η ποιότητα ήχου), τα οποία θα βρίσκονται σε άλλο δωμάτιο, και να έχω τη δυνατότητα ελέγχου της έντασης σε κάθε δωμάτιο, ξεχωριστά. Υπάρχει κάποιος εύκολος και οικονομικός τρόπος να γίνει αυτό? Τι ηχεία να αναζητήσω γύρω στα 50-60ευ το σετ?

Αν είναι πολύπλοκο και ακριβό μέσω ενισχυτή, θα πάρω απλώς δυο ηχεία υπολογιστή, και θα τα συνδέω απευθείας σε αυτόν όταν θέλω να ακούω στον άλλο χώρο. Για αυτή τη δουλειά, τι ηχεία έχετε να προτείνετε?
Multi room εγκατάσταση με έναν ενισχυτή είναι αδύνατη. Μπορείς όμως να πάρεις αυτά (ρηβιού) για το άλλο δωμάτιο, και να τα συνδέσεις με το tape1 out του ενισχυτή (ή το tape2 out, δεν έχει σημασία) χρησιμοποιώντας καλώδιο RCA αναλόγου μήκους, και να ρυθμίζεις τη στάθμη στο άλλο δωμάτιο από το δικό τους volume που έχει στην πλάτη του το αριστερό ηχείο.

Reaction score
454
Αυτό είναι που λέμε και κερατάς και ζημιωμένος:p:p:p.
Μη μασάς πέτρο να μας τα λές εσύ και ας λέμε και καμιά μ@λ@κία και εμείς αν δεν καταλάβαμε .

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.367
Members
38.304
Νεότερο μέλος
PanagiotisAng