Σύνδεση home cinema yamaha rx-v3800

Reaction score
3
Καλησπέρα σας,
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια σας. Μετά την ταλαιπωρία που έχω τραβήξει να βγάλω άκρη εδώ και 5 μέρες, ευτυχως βρήκα αυτό το forum και ελπίζω πως ίσως τα καταφέρω με τη βοήθεια σας.
Τι συμβαίνει λοιπον: εχω τον παρακάτω ενισχυτή (τον ανεβασα σε φωτο για να εχετε εικονα) όπως και την πίσω όψη του όπως και της τηλεόρασής μου. Διαβάζοντας προηγούμενη συζήτηση εδώ, αλλά και τη λύση της θέλω να σας πω ότι η τηλεόρασή μου δεν έχει υποδοχή για καρφί ακουστικών. έχω κάνει συνδέσεις βλέποντας το manual kai video στο youtube, και το μόνο που έχω καταφέρει είναι να ακούγεται ένας ήχος φσσσσ σαν αέρας, τίποτα άλλο(στην τελευταία φωτό φαίνεται η προσπάθειά μου για σύνδεση με optical).
Κάθε ιδέα δεκτή!

Attachments

Reaction score
110
Οπτική από τη τηλεόραση στην είσοδο του ενισχυτή DTV/cable και επιλέγεις το κατάλληλο κουμπάκι στον ενισχυτή και εάν βγαίνει ο ήχος και από την τηλεόραση, τον χαμηλώνεις.

Reaction score
9.013
Καλησπέρα φίλε Μανώλη,
Αν κατάλαβα καλά θέλεις να συνδέσεις την τηλεόραση σου με οπτική ίνα στον ενισχυτή σου, ο οποίος έχει μια υποδοχή στο digital input στο 7 DTV/CBL
Το καρφί ακουστικών τι το θέλεις ; δεν νομίζω να έχουν οι νέες τηλεοράσεις υποδοχή για ακουστικά μόνο οι παλιές CRT αν το χρειάζεσαι θα το χρηισιμοποιείς από τον ενισχυτή σου μπροστά στη υποδοχή PHONES

Reaction score
3
Γεια σας παιδια και ευχαριστω για την αμεση απαντηση..Ναι ακριβως αυτο εκανα αλλα το αποτελεσμα ηταν το ιδιο.Οσο για το κουμπι του ενισχυτη gmirtzaki εννοεις αυτο στη 2η φωτο΄?
Παλι το ιδιο ακουγεται..Απο την τηλεοραση τιποτα αλλα απο τα ηχεια ενα φφφφφφφφ...σαν αερας..

Attachments

Reaction score
9.013
Υπάρχουν κάποια βήματα για να δεις αν όλα είναι σε λειτουργία.
Τσέκαρε αν στη τηλεόραση το digital out είναι on το ίδιο θα δεις και στον ενισχυτή αν οι θύρες 4,5,6,7 είναι σε λειτουργία και όχι off δοκίμασε σε μια άλλη υποδοχή από τις 4 που έχει ο ενισχυτής, αν συνεχίζετε το πρόβλημα κοίτα από την μια άκρη του καλωδίου που πηγαίνει στον ενισχυτή αν η δέσμη του κόκκινου είναι έντονη και όχι αχνή μπορεί να μη σου δουλεύει η οπτική ίνα, μου έχει τύχει εμένα.

Reaction score
110
Για το κουμπί ναι, λογικά έχει και το πληκτρολόγιο. Μπορείς να δοκιμάσεις και την οπτική στο front panel. Από λογισμικό βλέπω το τελευταίο είναι του 2015. Φαντάζομαι έχει γίνει το update; Καμιά φορά δεν ξέρεις...Ο ενισχυτής παίζει κανονικά κατά τα άλλα;Μόνο στον ήχο από την τηλεόραση είναι το θέμα;

Last edited:

Reaction score
3
Γεια σας παιδια..Μολις καταφερα να βρω τελικα ακρη.Διαβασα τις οδηγιες σας και σας ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια σας και τους δυο..Τσεκαρα τον ενισχυτη οπως ειπε ο gmirtzakis και το manual k μετα πηγα στην οπτικη οπου και τελικα ηταν το προβλημα..δεν δουλευε!!οποτε το φτιαξα-μετα δεν επαιζαν ολα τα ηχεια-συνεδεσα τα δυο που ειχαν προβλημα σε αλλη θεση και τωρα ολα κομπλε!111Σας ευχαριστω πολυ και παλι αφου περιττο ειναι να πω οτι χωρις εσας ακομα θα παλευα..

Reaction score
9.013
Είμαστε ικανοποιημένοι και εγώ και ο gmirtzakis που τελικά σε βοηθήσαμε, ο καθένας με τον τρόπο του.

Reaction score
110
Ωραίος! Από περιέργεια και εάν δεν σου κάνει κόπο, τράβα μια φωτό πίσω από τον ενισχυτή να δούμε που συνέδεσες τα ηχεία γιατί ακούστηκε περίεργο αυτό που έγραψες!

blackhill66

"Επαγγελματίας"
Reaction score
277
Το καρφί ακουστικών τι το θέλεις ; δεν νομίζω να έχουν οι νέες τηλεοράσεις υποδοχή για ακουστικά μόνο οι παλιές CRT αν το χρειάζεσαι θα το χρηισιμοποιείς από τον ενισχυτή σου μπροστά στη υποδοχή PHONES
Η Δικια μου παντως εχει samsung 6ετιας οχι και πολυ παλιακη

Reaction score
9.013
Έχεις δίκιο και η δικιά μου που είναι oled έχει καρφί για ακουστικά sorry, κάτι άλλο είχα στο μυαλό μου 😥😓

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.158
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Zulutime