Σύνδεση IP με ΑΦΜ για την αντιμετώπιση του παράνομου download

Reaction score
3.268
Να κάνω μια αφελή ερώτηση, τι παίζει με το p2p downloading (πχ qbittorent)?
Εννοώ μπορεί κανείς να ελέγξει αν αυτό που κατεβάζεις είναι παράνομο ή όχι?
Εννοείται με vpn πάντα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.397
Εννοείται με vpn πάντα.
Αυτή είναι μια καλή ερώτηση, γιατί υπάρχει και ελεύθερα διαμοιραζόμενο υλικό. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να κληθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Η ουσία είναι βέβαια σε αυτό που έγραψε νωρίτερα ο xfader: σκοπός είναι να διασπαρεί η ανησυχία πιθανών συνεπειών στους χρήστες ώστε να περιοριστεί ο αριθμός όσων κάνουν πειρατικό στρίμιν σε πρώτη φάση (που είναι και το ευκολότερα εντοπίσιμο) και πειρατικό διαμοιρασμό αρχείων, σε δεύτερη.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.571
σκοπός είναι να διασπαρεί η ανησυχία πιθανών συνεπειών ώστε να περιοριστεί ο αριθμός όσων κάνουν πειρατικό στρίμιν σε πρώτη φάση (που είναι και το ευκολότερα εντοπίσιμο) και πειρατικό διαμοιρασμό αρχείων, σε δεύτερη.
Επίσης όπως είπαν και άλλοι παραπάνω, νομίζω ο βασικός στόχος είναι οι χρήστες υπηρεσιών IPTV με περιεχόμενο Nova/Cosmote.

Οι οποίες είναι επί πληρωμή, στερούν πραγματικά έσοδα από ελληνικές (βασισμένες στην Ελλάδα τέλος πάντων) εταιρείες και κατ'επέκταση το κράτος και λειτουργούν και με λογικές εγκληματικής οργάνωσης.

Τώρα το αν θα κατεβάσουμε εμείς μια ταινία από torrent ή ένα άλμπουμ, δεν νομίζω να ασχοληθεί κανείς. Εκτός αν έρθει αίτημα από το εξωτερικό.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.397
Επίσης όπως είπαν και άλλοι παραπάνω, νομίζω ο βασικός στόχος είναι οι χρήστες υπηρεσιών IPTV με περιεχόμενο Nova/Cosmote.

Οι οποίες είναι επί πληρωμή, στερούν πραγματικά έσοδα από ελληνικές (βασισμένες στην Ελλάδα τέλος πάντων) εταιρείες και κατ'επέκταση το κράτος και λειτουργούν και με λογικές εγκληματικής οργάνωσης.

Τώρα το αν θα κατεβάσουμε εμείς μια ταινία από torrent ή ένα άλμπουμ, δεν νομίζω να ασχοληθεί κανείς. Εκτός αν έρθει αίτημα από το εξωτερικό.
Ναι, κυρίως σε αυτές αναφέρομαι γράφοντας "πειρατικό στρίμιν".

Reaction score
745
προσωπικά είχα δει κάποτε λάιβ....εποχές νοβα-δορυφορικό δυο τύπους να περπατάνε απόγευμα-σκοτάδι με ανοιχτή την αγορά.....ο ένας με ένα κονταράκι και ένα τεράστιο μπακπακ....σαν τον γκοστμπάστερ και ο άλλος με μια οθόνη στα χέρια που φώτιζε τα μούτρα και των δυο....να ψάχνουν για πειρατικά.... :laugh:
Μήπως ήταν απόκριες?

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.578
προσωπικά είχα δει κάποτε λάιβ....εποχές νοβα-δορυφορικό δυο τύπους να περπατάνε απόγευμα-σκοτάδι με ανοιχτή την αγορά.....ο ένας με ένα κονταράκι και ένα τεράστιο μπακπακ....σαν τον γκοστμπάστερ και ο άλλος με μια οθόνη στα χέρια που φώτιζε τα μούτρα και των δυο....να ψάχνουν για πειρατικά.... :laugh:
πιο πιθανό να ήταν... warwalking :p

TGD

Reaction score
9.523
Αγοράζοντας φωτοτυπικό χαρτί ή εξαρτήματα υπολογιστή δεν πληρώνεις πνευματικά δικαιώματα σε δημιουργούς;
Όχι μόνο πληρώνεις δικαιώματα όταν αγοράζεις χαρτί, όχι μόνο οι βιβλιοθήκες έχουν δικαίωμα να φωτοτυπούν, αλλά παράλληλα απαγορεύεται η φωτοτύπηση ή η φωτογράφιση των βιβλίων.
Είναι κλασική περίπτωση self-sensorship.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.031
εγώ πάνω στην ώρα έκανα μια νέα αρχή...μόλις μου ήρθε μήνυμα να συνδέσω το ρουτερ της βονταφον...έγινε αλλαγή από γουίντ :biggrin:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.325
Εννοείται με vpn πάντα.
Screenshot from 2025-03-26 14-37-34.png

Φυσικά. Είμαι ο δικηγόρος της Sony Pictures, μπήκα στο τάδε τορρεντάδικο, κατέβασα το torrent κι άρχισα το download. Και επειδή κοιτάζω από μέσα, βλέπω τις ip όλων των peers, (εξ ορισμού, αλλιώς, το σύστημα δεν δουλεύει). Κι ας είναι το stream κρυπτογραφημένο. Βέβαια, για όποιον συνδέεται μέσω vpn, βλέπω την ip του vpn. Ξέρω ώρα και ημερομηνία, ξέρω τον κάτοχο της ip, οπότε μετά το κυνηγητό πάει από τον πάροχο στον πελάτη, διά της μεταβατικής ιδιότητος. Και δεν περιορίζομαι μόνο στα βιπιενάδικα, αλλά και σε όλους τους παρόχους cloud (και ο νοών, νοείτω)...

Reaction score
180
Μαλλον δεχτηκαν τεραστιες πιεσεις για
Έχω ακούσει, εκτός από την Αγγλία, ότι χρησιμοποιούνταν επίσης στην Ιταλία, ίσως και αλλού.
Στην Ιταλια ειναι 100 ευρω ετησιως ανα κατοικια εφ οσον διαθετει συσκευη TV .
Αν δηλωσεις οτι δεν εχεις TV εισαι υποχρεωμενος να δεχθεις κατ'οικον ελεγχο.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.397
Μπα, το πολύ-πολύ να εκτελεστούν κάνα-δυο για παραδειγματισμό.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
95.359
Πρόκειται περί Ευρωπαϊκής οδηγίας που αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία πατάει το κάθε κράτος μέλος και παραμετροποιεί τις ποινές και τους αποδέκτες τους.

Παίζουν ρόλο και οι καταγγελίες ανά χώρα. Η Ελλάδα είναι μικρή αλλά έχει μεγάλο ποσοστό πειρατείας και τα παράπονα από τις εταιρείες πέφτουν βροχή.

Reaction score
745
Το πρόβλημα είναι ότι επειδή είναι τόσο άσχετοι, δεν θα δεχτούν και τα τεκμηριωμένα αντεπιχειρήματα. Όπως συμβαίνει πάντα δηλαδή όταν μπλέκεις με ηλίθιους.
fixed.

Reaction score
3.268
View attachment 362988

Φυσικά. Είμαι ο δικηγόρος της Sony Pictures, μπήκα στο τάδε τορρεντάδικο, κατέβασα το torrent κι άρχισα το download. Και επειδή κοιτάζω από μέσα, βλέπω τις ip όλων των peers, (εξ ορισμού, αλλιώς, το σύστημα δεν δουλεύει). Κι ας είναι το stream κρυπτογραφημένο. Βέβαια, για όποιον συνδέεται μέσω vpn, βλέπω την ip του vpn. Ξέρω ώρα και ημερομηνία, ξέρω τον κάτοχο της ip, οπότε μετά το κυνηγητό πάει από τον πάροχο στον πελάτη, διά της μεταβατικής ιδιότητος. Και δεν περιορίζομαι μόνο στα βιπιενάδικα, αλλά και σε όλους τους παρόχους cloud (και ο νοών, νοείτω)...
Μπορεί όμως να δει ο δικηγόρος της Sony τι κατεβάζω?
Απ' οσο γνωρίζω δεν είναι παράνομος ο διαμοιρασμός αρχείων μέσω p2p σωστά?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.325
Μπορεί όμως να δει ο δικηγόρος της Sony τι κατεβάζω?
Απ' οσο γνωρίζω δεν είναι παράνομος ο διαμοιρασμός αρχείων μέσω p2p σωστά?
Φυσικά και είναι.

Reaction score
19.280
Παράνομος είναι ο διαμοιρασμός... παράνομων αρχείων (τα γνωστά δηλαδή, ριπαρισμένες ταινίες, τραγούδια, προγράμματα, οτιδήποτε έχει ακόμα ενεργή προστασία πνευματικής περιουσίας δηλαδή), όχι γενικά οποιουδήποτε αρχείου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.836
Members
38.376
Νεότερο μέλος
kitsos167