- Reaction score
- 996
Η ώρα και ημερομηνία συνδέονται με την IP ADDRESS του vpn server. 1000δες πελάτες έχουν βγεί με αυτή τη διεύθυνση. Ο ιδιώτης που κρύβει ο vpn πάροχος, έχει διεύθυνση 10.xxx.xxx.xxx (εσωτερική διεύθυνση subnet A). Αυτή τη διεύθυνση πρέπει να βρει ο δικηγόρος του διαβόλ...της sony. Ο vpn provider κρατά λίστα με εσωτερική και εξωτερική που άνοιξαν session για να ξέρει που να προωθήσει τα πακέτα.Φυσικά. Είμαι ο δικηγόρος της Sony Pictures, μπήκα στο τάδε τορρεντάδικο, κατέβασα το torrent κι άρχισα το download. Και επειδή κοιτάζω από μέσα, βλέπω τις ip όλων των peers, (εξ ορισμού, αλλιώς, το σύστημα δεν δουλεύει). Κι ας είναι το stream κρυπτογραφημένο. Βέβαια, για όποιον συνδέεται μέσω vpn, βλέπω την ip του vpn. Ξέρω ώρα και ημερομηνία, ξέρω τον κάτοχο της ip, οπότε μετά το κυνηγητό πάει από τον πάροχο στον πελάτη, διά της μεταβατικής ιδιότητος. Και δεν περιορίζομαι μόνο στα βιπιενάδικα, αλλά και σε όλους τους παρόχους cloud (και ο νοών, νοείτω)...
Δηλαδή ο vpn server δεν έχει αγοράσει μερικές χιλιάδες global ip για να δίνει από μια σε κάθε πελάτη του. Ο δικηγόρος δεν ξέρει ποιος κατέβασε το τορρεντ αυτό που ψάχνει.
Βέβαια, δείτε πως γίνεται η δουλειά. Εγώ συνδέομαι π.χ. με το vpn server στη Γουατεμάλα (τυχαία επιλογή). Η Γουατεμάλα, δίνει στεγνα, 1000 διευθύνσεις IP πελατών. Ο δικηγόρος, ψάχνει ποιός από αυτούς ήταν στην Ελλάδα! Ρίξτου λέει ένα πρόστιμο, ότι και αν έκανε (δεν μπορεί να ξέρει τι έκανες, δεν τον νοιάζει τι έκανες, δεν θα ενδιαφερθεί το δικαστήριο -αν γίνει- τι έκανες, γι'αυτους εφόσον συνδέθηκες σε vpn ήθελες να κρύψεις κάτι παράνομο, άρα πλέρωνε). Ξέρει δηλαδή μόνο, ότι εσύ συνδέθηκες με Γουατεμάλα και δεν μπορείς να αποδείξεις τι ΔΕΝ έκανες.
Αυτό λοιπόν που περιμένω ότι θα γίνει, είναι αν συνδέεσαι με vpn, και ας μην κατέβασες data (ας έχει κατεβάσει κάποιος άλλος από τον ίδιο σερβερ, ακόμα και από άλλη χώρα) πληρώνεις! Μάλιστα, για μια διεύθυνση ip, μπορεί πολλοί να πληρώσουν (ανεξάρτηση καταγγελία για τον καθένα) πρόστιμα για την ίδια χρονική στιγμή, εφόσον ο δικηγόςρος δεν ξέρει ούτε τον νοιάζει ποιός την έκανε!
Last edited: