Σύνδεση IP με ΑΦΜ για την αντιμετώπιση του παράνομου download

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
104.399
Το ξέρω, απλά ενημέρωσα για το 2ο που θα έχει.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.754
Βιάζεστε λίγο, ας περιμένουμε να βγει η υπουργική απόφαση καθώς εκεί θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες. Για όποιον ενδιαφέρεται το ΦΕΚ είναι εδώ: https://search.et.gr/el/fek/?fekId=777704 τα σχετικά άρθρα είναι τα 81-84 και στο 82 που αφορά την επιβολή προστίμων σε ιδιώτες το ζουμί είναι στην παράγραφο 5:
Και απο ποτε ειναι σε ισχυ αυτο?εγω εψες μετα απο καμια 15αρια χρονια :p:p:D:D εκλεισα το μαγαζι του κατευασματος...για καλο και για κακο..
Από αυτά που διαβάζω μέχρι τώρα καταλαβαίνω ότι όλα τα επιχειρήματα στην κουβέντα είναι υπέρ της πειρατείας. 8-)
Παντως η Guilford φαινεται δυνατο αγριο Αμερικλανικο εργαλειο....συμφωνεις γιατρε μου?:D:D:p:p:p:dance2:

Reaction score
14
Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο μπορεί να γίνει εφαρμογή γιατί πολλοί παίρνουν σήματα από τον γείτονα!! Εγώ πχ μένω σε μια μικρή πολυκατοικία κ από κάτω μου μένουν δυο φοιτητές κ έχω δώσει τον κωδικό να το ιντερνετ αφού ουσιαστικά δύσκολα τα βγάζουν πέρα. Στο κατάστημα μου το έχω δώσει σε έναν γνωστό μου που μένει από πάνω μου…. Στην προκειμένη περίπτωση τι γίνεται;;; ύστερα στις καφετέριες κ σε άπειρα καταστήματα έχουν ελεύθερο ιντερνετ ή σε δημόσια θέα είναι ο κωδικός τους (συνήθως το τηλέφωνο τους). Εκεί δεν υπάρχει θέμα;;;

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.754
Εγω εδω Κορινθο η δουλεια μου ειναι στο κεντρο και ο δημος δινει ελευθερο ιντερνετι οποτε εκλεισα το δικο μου και θα συνδεθω με τον δημο και θα ξανα ξεκινησω το κατεβασμα και βλεπω να του ερχεται του Δημου καμια 40000δες ευρα τελος του μηνα,,,,, :dance2: :p:p:D:D

Reaction score
12.448
Εγω εδω Κορινθο η δουλεια μου ειναι στο κεντρο και ο δημος δινει ελευθερο ιντερνετι οποτε εκλεισα το δικο μου και θα συνδεθω με τον δημο και θα ξανα ξεκινησω το κατεβασμα και βλεπω να του ερχεται του Δημου καμια 40000δες ευρα τελος του μηνα,,,,, :dance2: :p:p:D:D
Άλλαξε και mac address, καλού κακού. :p

Reaction score
6.220
Για την δουλειά που θέλετε αν φοβάστε μην έρθει κανένα πρόστιμο το vpn σε επίπεδο router είναι αρκετό. Δεν μπαίνω σε τεχνικά, ούτε καν στα βασικά πχ port forwarding για να έχετε καλύτερη εμπειρία, αυτά μπορείτε να τα ψάξετε μόνοι σας.

Μην προσπαθείτε ορισμένοι να ανακαλύψετε τον τροχό. Αυτά είναι ήδη γνωστά σε άλλες χώρες της Ευρώπης και η πιο γνωστή και καλύτερη πρακτική είναι το vpn (με όποιο ρίσκο).

Αν δεν διακινείτε παιδική πορνογραφία ή αν δεν ασχολείστε με τρομοκρατία είστε καλυμμένοι καθώς οι διαδικασίες ταυτοποίησης είναι αυτοματοποιημένες και το vpn σας καλύπτει. Αν κάνετε κάτι από τα παραπάνω το vpn δεν θα βοηθήσει αλλά έτσι κι αλλιώς εύχομαι να πάτε φυλακή.

Υπάρχει πιθανότητα να απαγορευτεί η χρήση vpn από την Ευρώπη κάποια στιγμή και τότε θα αλλάξουν πολλά άλλα μέχρι τότε είναι η ενδεδειγμένη λύση.

Reaction score
517
Δλδ κάποιοι από εμάς που δεν έχουμε vpn και βλεπουμε κάνα Παναθηναϊκό στο μπάσκετ από κουρμπέτι η φάβα κλπ κλπ , είμαστε για την στενή;
Ειλικρινά ρωτάω .

TGD

Reaction score
9.537
Δεν γίνεται να απαγορευτεί το vpn. Όλες οι εταιρείες και οι υπηρεσίες στηρίζονται σε αυτό για τη λειτουργία των δικτύων τους εκτός των εγκαταστάσεων τους.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.402
Δλδ κάποιοι από εμάς που δεν έχουμε vpn και βλεπουμε κάνα Παναθηναϊκό στο μπάσκετ από κουρμπέτι η φάβα κλπ κλπ , είμαστε για την στενή;
Ειλικρινά ρωτάω .
Ε, ναι! Ουδέν κακόν αμιγές καλού, όμως: στη στενή θα έχετε όλο το χρόνο για να εξοικειωθείτε με τη χρήση του VPN. :D

Reaction score
12.448
Δεν γίνεται να απαγορευτεί το vpn. Όλες οι εταιρείες και οι υπηρεσίες στηρίζονται σε αυτό για τη λειτουργία των δικτύων τους εκτός των εγκαταστάσεων τους.
Όντως. Π.χ. η γυναίκα μου συνδέεται μέσω vpn στον υπολογιστή της εργασίας της όταν είναι σε τηλεργασία. Θα τους απαγορεύσουν τη χρήση αυτής της υπηρεσίας; Το vpn πέραν της χρήσης που συζητάμε, είναι μια δικλείδα ασφαλείας που κανονικά όλοι θα έπρεπε να διαθέταμε.

Ειλικρινά ρωτάω .
Την ίδια απορία έχω κι εγώ, καθώς έχει γίνει θεσμός πλέον στην οικογένεια να αράζουμε μέρα παρά μέρα με τις μικρές και να βλέπουμε παιδικές ταινίες, κυρίως παλιές. Απο καιρό έλεγα να βάλω vpn όχι μόνο γι'αυτή τη χρήση, αλλά και για να αυξήσω την ασφάλεια του δικτύου μου, οπότε τώρα κάνω υπομονή μπας και σκάσει καμία καλή προσφορά.

Reaction score
6.220
Αν θέλετε να δείτε μερικά πράγματα οσον αφορά την ασφάλεια του VPN μπορείτε να δείτε και το παρακάτω βίντεο.

Επισης για αποφυγη παρανοήσεων αλλος ο σκοπος του corporate vpn και αλλος ο σκοπός του personal vpn. Εμάς εν προκειμένω μας ενδιαφέρει το personal vpn και δεν ειναι κάτι καινούργιο οτι πολλες κυβερνήσεις εχουν στραφεί εναντίον του στο παρελθόν, οπως και η Ρωσία.

Επίσημα ωστόσο δεν υπάρχει διάλογος στην Ευρώπη αλλά ανεπίσημα ακούγεται πολύ. Αφορά διαφορετικό θέμα όμως και δεν έχει σχέση με το παρόν νήμα.

Reaction score
2.095
το VPN δεν πρόκειται να απαγορευτεί, αποτελεί το βασικό τρόπο να επεκτείνεις ένα ιδιωτικό δίκτυο (προσωπικό, εταιρικό οτιδήποτε) εκτός του χώρου σου, εκτός αν μπορούσες να τραβήξεις ιδιωτική γραμμή από το ένα σημείο στο άλλο.
Το χρησιμκοποιούν όλες οι εταιρείες και υπηρεσίες για να επικοινωνούν μεταξύ τους γραφεία σε απόσταση ή οι υπάλληλοι από απόσταση με τα γραφεία της εταιρείας.
Το ίδιο κάνουμε και πολλοί στα σπίτια μας είτε από χόμπυ είτε από ανάγκη για επικοινωνία από μακριά με το δίκτυο του σπιτιού. Τρέχει στο σπίτι μου VPN server για να μπορώ να χρησιμοποιήσω services του σπιτιού μου όταν είμαι εκτός και τα παιδιά μου που σπουδάζουν αλλού.

οι VPN providers που συζητάμε εδώ, στην ουσία ΔΕΝ είναι VPN, που θα πει Virtual Private Network, αλλά καλύτερα χαρακτηρίζονται σαν proxies που κάνουν χρήση encrypted traffic με τεχνολογία παρόμοια με το VPN.

Με λίγα λόγια μιλάμε για 2 διαφορετικά πράγματα με άλλο σκοπό και άλλο τρόπο λειτουργίας.
Προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ VPN provider ούτε τους εμπιστεύομαι, αλλά κάνω εδώ και πολλά χρόνια χρήση δικού μου VPN. Βέβαια αυτό δεν είναι για να κρύψεις τη διεύθυνσή σου, το αντίθετο μάλιστα, αν μπω στο ίντερνετ από το κινητό μέσω του VPN μου φαίνεται ότι μπαίνω από το σπίτι μου, ακόμη και αν είμαι στο εξωτερικό.

Οι VPN providers μάλιστα προσφέρουν λιγότερο privacy καθώς τα δεδομένα φεύγουν encrypted από εμάς, αλλά o VPN provider τα κάνει decrypt για να τα προχωρήσει στη συνέχεια, οπότε μπορεί να δει ότι θέλει.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.575
Οι VPN providers μάλιστα προσφέρουν λιγότερο privacy καθώς τα δεδομένα φεύγουν encrypted από εμάς, αλλά o VPN provider τα κάνει decrypt για να τα προχωρήσει στη συνέχεια, οπότε μπορεί να δει ότι θέλει.
9p1am6.jpg

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
95.396
οι VPN providers που συζητάμε εδώ, στην ουσία ΔΕΝ είναι VPN, που θα πει Virtual Private Network, αλλά καλύτερα χαρακτηρίζονται σαν proxies που κάνουν χρήση encrypted traffic με τεχνολογία παρόμοια με το VPN.
Είναι διαφορετικές οι απαιτήσεις των δύο "VPN".

Σε αυτά που αφορούν το παρόν νήμα, ο βασικός σκοπός είναι η απόκρυψη της IP, το bypass γεωγραφικών περιορισμών και η προστασία της ιδιωτικότητας. Έστω για πονηρούς σκοπούς.

Δεν υπάρχει απόλυτη προστασία, μόνο προσπάθεια να δυσκολευτούν οι αρχές και να τσιμπήσουν τους πιο ανέμελους.

Reaction score
2.095
Είναι διαφορετικές οι απαιτήσεις των δύο "VPN".

Σε αυτά που αφορούν το παρόν νήμα, ο βασικός σκοπός είναι η απόκρυψη της IP, το bypass γεωγραφικών περιορισμών και η προστασία της ιδιωτικότητας. Έστω για πονηρούς σκοπούς.

Δεν υπάρχει απόλυτη προστασία, μόνο προσπάθεια να δυσκολευτούν οι αρχές και να τσιμπήσουν τους πιο ανέμελους.
έτσι είναι, το έγραψα γιατί βλέπω ότι πολλοί συγχέουν το VPN με το "VPN".

τι εννοείς;

Reaction score
3.128
Οι πάροχοι έχουν τη δυνατότητα να δουν και το ιστορικό μας αλλά και να ανιχνεύσουν συνδέσεις τύπου P2P (πχ torrent)., Θα μπορούσαν αύριο να εφαρμόσουν αυστηρότερη πολιτική εάν το κράτος αποφασίσει να το εφαρμόσει δια νόμου. Όλοι οι αδειδοτημένοι πάροχοι καθώς και οι virtual θα συμμορφωθούν κι ας χάσουν έσοδα από τις χρεώσεις των extra data από την κινητή. Θα χάσουν πολλά εκατομμύρια ευρώ και να δούμε μετά τι άλλο θα σκεφτούν για να μας τα πάρουν με άλλο τρόπιο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.861
Members
38.380
Νεότερο μέλος
jimdrak12