Σύνδεση subwoofer

Reaction score
60
Καλημέρα. Θα ήθελα την βοήθεια σας. Έχω ένα eversolo z6 στο οποίο έχω συνδέσει με xlr δύο ενεργά presonus. Σκέφτομαι να πάρω subwoofer ( ένα για αρχή και αργότερα να προσθέσω και δεύτερο). Στο ντακ μπορώ να ενεργοποιηθεί μαζί και xlr και rca. Μπορώ να συνδέσω το sub με rca και τα ηχεία με xlr ως έχουν? Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Reaction score
11.733
Στο ντακ μπορώ να ενεργοποιηθεί μαζί και xlr και rca.
Αν ισχύει αυτό, μπορείς. Αλλά μετά προκύπτουν πρακτικά προβλήματα. Πώς θα κάνεις cross στα ηχεία, να παίζουν από 80 Hz και πάνω; Πώς θα δώσεις delay στα ηχεία (αν χρειάζεται, που θα χρειάζεται) ώστε να είναι ευθυγραμμισμένα χρονικά με το/τα sub στη συχνότητα crossover;

Δικάναλο είναι το z6; Πούλα το και πάρε πολυκάναλο.

Reaction score
2.405
Καλημέρα. Θα ήθελα την βοήθεια σας. Έχω ένα eversolo z6 στο οποίο έχω συνδέσει με xlr δύο ενεργά presonus. Σκέφτομαι να πάρω subwoofer ( ένα για αρχή και αργότερα να προσθέσω και δεύτερο). Στο ντακ μπορώ να ενεργοποιηθεί μαζί και xlr και rca. Μπορώ να συνδέσω το sub με rca και τα ηχεία με xlr ως έχουν? Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Μπορείς αλλά η διαχειριση τους δεν θα είναι ότι καλύτερο.
Θα παίζουν τα main full range Και από το sub θα ρυθμίσεις ότι σου επιτρέπει.

Reaction score
10
rca xlr δεν εχουν το ιδιο gain,ποιο sub σκεφτεσαι ?ποια presonus ?θα παιζουν φουλ ή θα κοβει το υπογουφερ ?xlr υπογουφερ ειναι μονο τα επαγγελματικα.

Reaction score
10
Όλα τα ακριβά Sub εχουν XLR !!!!!
ελαχιστα γιατι δεν υπαρχουν τετοιες συνδεσεις απο τον προ,αλλα μαλλον δεν μιλαμε γι ακριβα, εξαλλου η πιο σημαντικη συνδεση ειναι αυτη των ηχειων η high ...

Reaction score
60
Έχω τα r80v2. Σκέφτομαι να πάρω εφόσον δεν γίνεται μέσω rca το presonus templor 10 και να πάω από το ντακ στο σαμπ και μετά στα ηχεία. Όλες οι συνδέσεις xlr. Τι λέτε?

Reaction score
11.733
ελαχιστα γιατι δεν υπαρχουν τετοιες συνδεσεις απο τον προ,αλλα μαλλον δεν μιλαμε γι ακριβα, εξαλλου η πιο σημαντικη συνδεση ειναι αυτη των ηχειων η high ...
Δεν είναι καλή η σύνδεση ηχείων High. Υπάρχουν και φτηνά subs που έχουν είσοδο με XLR.

Reaction score
10
Δεν είναι καλή η σύνδεση ηχείων High. Υπάρχουν και φτηνά subs που έχουν είσοδο με XLR.
σε ενα συστημα ενεργο σαν του φιλου μονο η line μπορει να δουλεψει σ ενα ομως κανονικο συστημα με παθητικα ηχεια κι ενεργο ενισχυτη ειναι ο μονος τροπος το υπογουφερ να παρει απο τον ενισχυτη το ιδιο ηχοχρωμα που παιρνουν τα ηχεια δορυφοροι ακομα και σ ενα συστημα πολυκαναλο μπορει να συνδεθει στα ηχεια Β και να ρυθμιστει το sub στο off,ετσι θα δουλεψει και σε δικαναλο προγραμμα με τα ηχεια Α κ Β στο large δηλ και το καναλι 0.1 να πηγαινει στα κυρια οπου το Β ζευγαρι ειναι το sub και το αφαιρεις ευκολα με το speakers B ή το ακους μονο του αφαιροντας τα speakers A ...

Reaction score
60
Από ότι έχω δει τα presonus έχουν ρύθμιση για το cross και delay. Δεν μπορώ να τα ρυθμίσω και να συνδέσω το subwoofer με rca? Είμαι άσχετος με ενεργά γι αυτό ρωτάω

Reaction score
10
Από ότι έχω δει τα presonus έχουν ρύθμιση για το cross και delay. Δεν μπορώ να τα ρυθμίσω και να συνδέσω το subwoofer με rca? Είμαι άσχετος με ενεργά γι αυτό ρωτάω
το gain ειναι διαφορετικο rca xlr επισης οι δορυφοροι καλο ειναι να παιζουν φουλ οχι να βαλεις κι αλλο κροσσ ....ποια ηχεια ειναι ?

Reaction score
11.733
Από ότι έχω δει τα presonus έχουν ρύθμιση για το cross και delay.
Είσαι πολύ τυχερός που τα ηχεία έχουν τη ρύθμιση για cross. Τη ρύθμιση delay δεν βλέπω στις φωτογραφίες των ηχείων που είδα.

σε ενα συστημα ενεργο σαν του φιλου μονο η line μπορει να δουλεψει σ ενα ομως κανονικο συστημα με παθητικα ηχεια κι ενεργο ενισχυτη ειναι ο μονος τροπος το υπογουφερ να παρει απο τον ενισχυτη το ιδιο ηχοχρωμα που παιρνουν τα ηχεια δορυφοροι ακομα και σ ενα συστημα πολυκαναλο μπορει να συνδεθει στα ηχεια Β και να ρυθμιστει το sub στο off,ετσι θα δουλεψει και σε δικαναλο προγραμμα με τα ηχεια Α κ Β στο large δηλ και το καναλι 0.1 να πηγαινει στα κυρια οπου το Β ζευγαρι ειναι το sub και το αφαιρεις ευκολα με το speakers B ή το ακους μονο του αφαιροντας τα speakers A ...
Όλα αυτά που λες είναι οι λάθος τρόποι.

Reaction score
10
Είσαι πολύ τυχερός που τα ηχεία έχουν τη ρύθμιση για cross. Τη ρύθμιση delay δεν βλέπω στις φωτογραφίες των ηχείων που είδα.

Όλα αυτά που λες είναι οι λάθος τρόποι.
αυτα ειναι εμπειρια και διαβασμα χρονων εξαλλου εχω δοκιμασει οτι συνδεση κυκλοφορει εκει εξω και δεν βλεπω ν απαντας μονο ακυρωνεις ....
Presonus r80
τo δικο του το 8 ιντζο εχει in out balanced και bypass το high pass filter,αν παρεις καποιο αλλο με rca τα συνδεεις με διχαλο απο την rca για να παιρνουν το ιδιο σημα

Last edited:

Reaction score
5.847
Για να μην ανοίξω άλλο θέμα, μια σχετική ερώτηση:
δεδομένου ότι τα υπάρχοντα ηχεία μου είναι τριών δρόμων με 8-ιντσο γουυφερ (ένα το κάθε ηχείο) έχει νόημα η αγορά δύο sub με 8-ιντσο πάλι γούφερ; (π.χ σαν το Rel T/7x, που έχει μικρές σχετικά διαστάσεις και προδιαγραφή 30Hz με -6dB)). Θα βοηθήσει στο τελικό αποτέλεσμα;

Reaction score
5.624
Αν παρεις το tremblor θα συνδεσεις το out του προενισχυτη σου με το in του sub,και απο τα out του sub θα δωσεις στα ενεργα σου.Τo tremblor εχει crossover και εχει και λογο της ιδιας εταιριας και καποιο προτεινομενο setup για τα ηχεια σου.

Reaction score
1.064
Για να μην ανοίξω άλλο θέμα, μια σχετική ερώτηση:
δεδομένου ότι τα υπάρχοντα ηχεία μου είναι τριών δρόμων με 8-ιντσο γουυφερ (ένα το κάθε ηχείο) έχει νόημα η αγορά δύο sub με 8-ιντσο πάλι γούφερ; (π.χ σαν το Rel T/7x, που έχει μικρές σχετικά διαστάσεις και προδιαγραφή 30Hz με -6dB)). Θα βοηθήσει στο τελικό αποτέλεσμα;
Ta ηχεια τι προδιαγραφες εχουν χαμηλα ? Ενεργα η παθητικα ? Αν ειναι ενεργα εχουν sub out ?
Μεγαλος χωρος καλυψης ?

Reaction score
5.847
Ta ηχεια τι προδιαγραφες εχουν χαμηλα ? Ενεργα η παθητικα ? Αν ειναι ενεργα εχουν sub out ?
Μεγαλος χωρος καλυψης ?
Παθητικα. Δεν εχω προδιαγραφες με ακριβεια. Η μονη που γνωριζω αποκρισης ειναι 28hz-20khz. Χώρος σχηματος Γ. Τοποθετημενα στο μικρο σκελος περιπου 16m2 και αλλα 20m2 ο υπολοιπος χωρος.

Reaction score
1.064
Παθητικα. Δεν εχω προδιαγραφες με ακριβεια. Η μονη που γνωριζω αποκρισης ειναι 28hz-20khz. Χώρος σχηματος Γ. Τοποθετημενα στο μικρο σκελος περιπου 16m2 και αλλα 20m2 ο υπολοιπος χωρος.
Εαν δεν εχει ρυθμιση crossover ο ενισχυτης μηπως τελικα η αγορα δεν αποδοσει τα αναμενομενα ?
Στο δικο μου χωρο μονο το svs με εσωσε που διαθετει dsp με ενα σωρο ρυθμισεις να το φερεις εκει που θελεις
Μονο μια τετοια αγορα θα προτεινα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo