ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΗΧΕΙΩΝ

Z

Zdimis

Guest
Πριν δώσεις αυτό το σοβαρότατο ποσό ακου το mogami 3104,το οποίο είναι τσάμπα και το τερματίζεις με οτι βύσματα θές.5 μέτρα τερματισμένο με rca της αρεσκείας σου θα πάει κανα 250 αρι ,καινούρια .Σε παραγωγές σε στούντιο ανα τον κόσμο θεωρούνται απο πολλους γκουρού ηχολήπτες ως απόλυτη λύση no cost object ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ του συστήματος απο αυτή την γραμμή μεταφοράς .Μπορεί το σύστημα σου ναναι καλύτερο στα αυτιά σου αφτιασίδωτο.Φτιασίδωμα γιατί να πληρώσεις σε καλώδια?Εντάξει θα πάρεις κουτάκι σκαλιστό ξύλινο ,ταμπελάκι χρυσό ,θωράκιση με φτερά παγωνιού και χαλκό απο τον κρόνο -κι ολα αυτα ωραία είναι -αλλά θα πάρεις και ενα equalization που ειναι προς το άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.Τωρα για ψυχολογικούς λόγους πάω πάσο ,εγω θα πρότεινα cardas αν θές να τα χώσεις ,όσο πιο ακριβό τόσο πιο" μαγειρεμένος" ο τελικός ήχος.Ενα τυφλό τέστ με σωστή μεθοδολογία και μερικά διαθέσιμα θα σε βοηθούσε οπωσδήποτε.

Reaction score
97
ισως με εχετε παρεξηγεισει!!!
δεν ειπα οτι δεσμευομαι να δωσω αυτα τα χρηματα αλλα και ουτε οτι τα καλυτερα καλωδια ειναι τα πιο ακριβα καλωδια, απλα επειδη ζητησα την γνωμη σας, εβαλα εναν οικονομικο οριζοντα ωστε να μην αρχισουν να μου γραφουν για καλωδια στα οποια δεν θα μπορουσα να ανταποκριθω οικονομικα.
Επι της ουσιας λοιπον, θελω παρα πολυ να ακουσω τα mogami στο συστημα μου, απλα δεν μπορω να βρω τον αντιπροσωπο στην ελλαδα ωστε να κανονισω μια ακροαση. Εαν γνωριζει καποιος ποιος ειναι θα τον παρακαλουσα να μου το στειλει σε pm.
Επισης αν τα εχει καποιος και θελει να τα φερει να τα ακουσουμε, να γνωριζει οτι προσφερω πολυ καλο service food and drink;)

Reaction score
379
Νομίζω ότι πουλάει ο Λάιος αλλά δεν ξέρω αν είναι ο αντιπρόσωπος.

Z

Zdimis

Guest
O Λάιος τα δίνει κ μόνο εδώ ελλαδα αυτά τα συγκεκριμένα .ευχαριστ;ως να σταφερνα για ακρόαση αλλά είναι μισό μέτρο καθώς παίζω με μονομπλοκ οπότε δεν.....Τωρα γιακρκροαση τα συγκεκριμένα δεν ξέρω αν θα στα διαθέσει......
[DOUBLEPOST=1458724562][/DOUBLEPOST]Και εμπαση περίπτωση πως να μην σε παρεξηγησουμμε όταν θες να πάρεις καλώδια των 5000 ευρώ μη αντιλαμβανόμενος την παγίδα του μάρκετινγκ πίσω από αυτό?

Z

Zdimis

Guest
Με 1,500 στο χέρι ,δώσε 160 ευρώ πάρε 4 μέτρα παιχτα ατερματιστα κι αν δεν σ αρέσουν πουλά ταωεδω μέσα ένα κατοσταρικο.Δε θα ζημιωθεις η κρατά τα για αναφοραωπως πρέπει να παίζει ένα καλώδιο χωρίς χαρακτήρα.

Reaction score
379
Να κάνω μια ερώτηση; Εγώ που είχα τα mogami δοκίμασα κάποιο ακριβό καλώδιο και διαπίστωσα μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο για τα αυτιά μου πάντοτε και στο χώρο μου με το σύστημα μου έχω πέσει θύμα μάρκετινγκ και placebo;

ΥΓ. Δεν συμφωνώ με την τιμολογιακή πολιτική των εταιριών, όχι μόνο των καλωδίων αλλά γενικός σε κάθε χόμπι την κ@υλ@ την πληρώνεις.

Last edited:

Z

Zdimis

Guest
Δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο να αρέσει ένα "πείραγμα" εκουαλαιζερ μέσω καλωδίου περισσότερο από ότι ένα φλατ.Μερικοί προτιμούν να ακούν από Spotify utube ψηφιακό σήμα αντι της "ψοφιας εγγραφης " του γνησιου lp μεσω foobar λόγω του loudnes που προσθέτουν αν και κάτι τέτοιο για καποιους προσβάλει το feeling του δημιουργού και του συνδημιουργου της ηχογράφησης του μηχανικού ήχου της συγκεκριμένης παραγωγής όπου αν ήθελαν φουσκώματος στρογγυλεμένα κ αλλά θα τα πρόσθεταν οι ίδιοι. .Αλλά αυτό δεν πληρώνεται 2000.Παίζει να ακούσειs με καλώδιο ηχείου άλλο πράγμα από αυτό που έγραψε στο studio η παραγωγή ,πράγμα που μπορείς να αποφυγεις.Τώρα για καποιους καλό καλώδιο είναι αυτό που δεν προσθέτει αφαιρεί από το ενισχυμένο σήμα ,για κάποιους είναι κάποιοι Ακριβό που παίζει μαγικά k tunarei οπως λέγεται το σύστημα προς το fine εξού k fine tuning.Η αγορά είναι ελεύθερη τα ώτα διαφορετικά οι ανάγκες πολυποίκιλες τα βαλαντια διάφορα άλλα κάποια αλήθεια νάναι στο φως.

Last edited by a moderator:

Reaction score
97
Και εμπαση περίπτωση πως να μην σε παρεξηγησουμμε όταν θες να πάρεις καλώδια των 5000 ευρώ μη αντιλαμβανόμενος την παγίδα του μάρκετινγκ πίσω από αυτό?
αυτο πια βρε παιδια που δεν μπορειτε να διαβασετε σωστα!!!!
εγω εγραψα:

"Τα χρηματα που μπορω να διαθεσω ειναι (μεση τιμη) 1500 ευρω +/- 500 αναλογα με το καλωδιο (επειδη θα αγορασω μεταχειρισμενα καλωδια).
Αρα θεωρω οτι το ταβανι μου αν θα τα αγοραζα καινουργια ειναι περιπου εως 5000 ευρω."

Με 1,500 στο χέρι ,δώσε 160 ευρώ πάρε 4 μέτρα παιχτα ατερματιστα κι αν δεν σ αρέσουν πουλά ταωεδω μέσα ένα κατοσταρικο.Δε θα ζημιωθεις η κρατά τα για αναφοραωπως πρέπει να παίζει ένα καλώδιο χωρίς χαρακτήρα.
και μετα να δωσω αλλα τοσα για να ακουσω τα belden που ειναι ισαξια και αλλα τοσα για καποιο αλλο solid core και.......... στο τελος θα τα βαλω ολα αγγελιες να τα πουλησω!!!!!!!!:headbang:

και στο φιναλε δεν ζητησα απο κανεναν ΔΑΝΕΙΟ για την αγορα τους για να με παρεξηγησετε, πολυ ευγενικα την ΓΝΩΜΗ σας ζητησα !!

Reaction score
3.332
Κοιτάξτε επίσης για εταιρέιες οι οποίες έχουν καλής ποιότητας αγωγούς όπως
Furutech, oyaide, acoustic revive, cardas και audioquest

οι εταιρείες αυτές δίνουν σημασία στην γεωμετρία του αγωγού την ποιότητα του χαλκού και στο damping .

καλύτερο καλώδιο είναι αυτό πού μας φ'ερνει το σύστημα στα δικά μας γούστα .
θα το έλεγα Fine tuning (όπως λέει και ένας καλός φίλος)
όλα αυτά ανεξαρτητου τιμής !

Καλή αναζήτηση και αγορά μετά από δοκιμή .

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Προσοχή στις απομιμήσεις αφού θα κινηθείς στα μεταχειρισμένα. Κάνε μια αναζήτηση στο ebay και το aliexpress για γνωστές μάρκες και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Reaction score
97
Να κάνω μια ερώτηση; Εγώ που είχα τα mogami δοκίμασα κάποιο ακριβό καλώδιο και διαπίστωσα μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο για τα αυτιά μου πάντοτε και στο χώρο μου με το σύστημα μου έχω πέσει θύμα μάρκετινγκ και placebo;
καλύτερο καλώδιο είναι αυτό πού μας φ'ερνει το σύστημα στα δικά μας γούστα .
θα το έλεγα Fine tuning (όπως λέει και ένας καλός φίλος)
όλα αυτά ανεξαρτητου τιμής !
συμφωνω, πιστευω πως κανενας ανθρωπος στον κοσμο δεν ειναι τοοοσο βλακας ωστε να πληρωνει 500-1.000-2.000-5.000-...........30.000 παραπανω για να εχει το ιδιο ή και χειροτερο (κατα μερικους) ακουστικο αποτελεσμα!!
[DOUBLEPOST=1458728321][/DOUBLEPOST]
Προσοχή στις απομιμήσεις αφού θα κινηθείς στα μεταχειρισμένα. Κάνε μια αναζήτηση στο ebay και το aliexpress για γνωστές μάρκες και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Το γνωριζω και προσπαθω να ειμαι πολυ προσεχτικος στις αγορες μου.
Σε ευχαριστω.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.815
πιστευω πως κανενας ανθρωπος στον κοσμο δεν ειναι τοοοσο βλακας ωστε να πληρωνει 500-1.000-2.000-5.000-...........30.000 παραπανω για να εχει το ιδιο ή και χειροτερο (κατα μερικους) ακουστικο αποτελεσμα!!
Εισαι υπεραισιοδοξος:) ;

Reaction score
1.187
Πριν δώσεις αυτό το σοβαρότατο ποσό ακου το mogami 3104,το οποίο είναι τσάμπα και το τερματίζεις με οτι βύσματα θές.5 μέτρα τερματισμένο με rca της αρεσκείας σου θα πάει κανα 250 αρι ,καινούρια .
5 μέτρα mogami μάλλον 25€ κάνει και όχι 250€

Κι εγώ σε mogami έχω καταλήξει και στα δύο συστήματά μου και δεν το ψάχνω άλλο για καλώδια.

Z

Zdimis

Guest
To 3104 ο Λάιος 44 το μέτρο το δίνει.Απλά παίζει ένα θέμα με την σύνδεση και θέλει κίτρινο πάνω καφέ κάτω (στο μαύρο) κόκκινο πάνω πορτοκάλι κάτω στο (στο κόκκινο) .Με αλλην διάταξη μία εναλλακτική που προτείνει ο λαιος δεν την θυμάμαι τώρα αλλά εφαγα καιρο μέχρι να βρω γιατί δεν παίζανε όπως επρεπε....

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.938
αυτο πια βρε παιδια που δεν μπορειτε να διαβασετε σωστα!!!!
...
1)...και μετα να δωσω αλλα τοσα για να ακουσω τα belden που ειναι ισαξια και αλλα τοσα για καποιο αλλο solid core και.......... στο τελος θα τα βαλω ολα αγγελιες να τα πουλησω!!!!!!!!:headbang:

2) και στο φιναλε δεν ζητησα απο κανεναν ΔΑΝΕΙΟ για την αγορα τους για να με παρεξηγησετε, πολυ ευγενικα την ΓΝΩΜΗ σας ζητησα !!
1) Αυτή η κατάσταση που περιγράφεις υποθετικώς,ισχύει βεβαίως σε μεγαλύτερο βαθμό για συνήθεις καταναλωτές...ακριβών μοντέλων.:sneaky:

2) Το ΄΄δάνειο΄΄ που ζητήθηκε δεν είναι χρηματικό,αλλά γνωστικό,με βέβαιη προσδοκία τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε χρόνο,χρήμα και ψυχική ηρεμία για μια μαθησιακή διεργασία που θα όφειλε να βιωθεί εις το έπακρον προκειμένου να εμπεδωθεί...
ΥΓ. Δεν συμφωνώ με την τιμολογιακή πολιτική των εταιριών, όχι μόνο των καλωδίων αλλά γενικός σε κάθε χόμπι την κ@υλ@ την πληρώνεις.
Το υστερόγραφο απαντά στο ρητορικό ερώτημα.Δεν είναι έγκλημα να ικανοποιείς τις ορέξεις σου,εφόσον δεν βλάπτονται ή επιβαρύνονται άλλα άτομα.
("De gustibus et de coloribus non disputandum est")
συμφωνω, πιστευω πως κανενας ανθρωπος στον κοσμο δεν ειναι τοοοσο βλακας ωστε να πληρωνει 500-1.000-2.000-5.000-...........30.000 παραπανω για να εχει το ιδιο ή και χειροτερο (κατα μερικους) ακουστικο αποτελεσμα!!
...
Εάν όμως κάτι τέτοιο ίσχυε στον απόλυτο βαθμό που θέτει ο αφορισμός,τότε η ανάγκη να ζητήσεις τη γνώμη άλλων επί του εν λόγω ζητήματος συνεπάγεται ότι θα εμπιστευόσουν τη νοημοσύνη τους περισσότερο από τη...δική σου.:sneaky:

Reaction score
97
Λοιπον για να το κλεισουμε το θεμα περι καλωδιων φθηνων και ακριβων!!

Πριν λιγο μιλησα με τον αντιπροσωπο που εχει τα mogami, belden, plus analysis, και furutech για να του ζητησω ακροαση στον χωρο μου και μολις του ειπα το συστημα μου αλλα και πια καλωδια θα εχω για συγκριτικο demo μου ειπε οτι τα mogami δεν μπορουν να ανταγωνιστουν καλωδια αυτης της κατηγοριας, ειναι καλωδια κορυφαια μεν αλλα στην κατηγορια τους. Στην κατηγορια που ζηταω εγω για συγκριση (ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ), υπαρχουν αλλα καλωδια οπως το plus analysis και furutech τα οποια προτειθετε οποτε θελω να τα φερει στον χωρο μου για αμμεση συγκριση.
Ειχαμε μια ακρως εποικοδομητικη συζητηση περι ποιοτητας καλωδιων.

Εννοειτε τωρα, οτι μετα απο αυτο, θα τρεξουν ολοι να μου προσαψουν τον τιτλο του κοροιδου, οπου με μυριστικε ο πωλητης και θελει να μου τα φαει!!!!!!
Ενημερωνω λοιπον οτι στην συγκριση θα ειναι και τα mogami για να εχω και εγω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ακουστικη εμπερια και οχι ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ

Reaction score
97
Εάν όμως κάτι τέτοιο ίσχυε στον απόλυτο βαθμό που θέτει ο αφορισμός,τότε η ανάγκη να ζητήσεις τη γνώμη άλλων επί του εν λόγω ζητήματος συνεπάγεται ότι θα εμπιστευόσουν τη νοημοσύνη τους περισσότερο από τη...δική σου.:sneaky:
ΑΤΟΠΟ!!!!!
το οτι ζηταω την γνωμη καποιου σημαινει αυτοματος οτι και οτι την αποδεχομαι!!! ποσο μαλλον δε να θεωρησω και την νοημοσυνη μου υποδεεστερη των αλλων!!!! ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ!!!:headbang:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.374
Members
38.177
Νεότερο μέλος
ziki