ΤΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ

Status
Not open for further replies.
Reaction score
0
Κατερινα αν θελεις να δεις τοσες λεπτομεριες (και καλα κανεις)
δεν εχεις παρα να τσεκαρεις πια μοντελα σ'αρεσουν
και να μπεις στις σελιδες των εταιριων να τα δεις αναλυτικα!
Να της σημειωσεις και μετα να πας και στις αντιπροσωπειες να δεις και
τα αυτοκινητα απο κοντα!

Reaction score
0
τα Hyuntai i 20 1.4 gls, Hyuntai i20 1.4 auto gls έχουν όλες τις τεχνολογίες ABS, ESP (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣ), EBD (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΝΕΜΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΕΔΗΣΗΣ), ASR (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΕΛΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΥΣΗΣ), BRAKE ASSIST (ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΔΗΣΗΣ ΠΑΝΙΚΟΥ), AWK (ALL WHEEL DRIVE - ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΡΟΧΟΥΣ) ?

Reaction score
164
Δεν έχει κίνηση στους 4 τροχούς. Αμφιβάλω αν υπάρχει σύγχρονο αυτοκίνητο χωρίς ηλεκτρονικό κατανεμητή. ASR δεν είναι απαραίτητο για τόσο μικρό και αδύναμο αυτοκίνητο. Break Assist δύσκολα θα βρεις σε αυτή την κατηγορία. ESP έχουν πολλά.

Reaction score
0
τα Hyuntai i 20 1.4 gls, Hyuntai i20 1.4 auto gls μόνο κίνηση στους 4 τροχούς απ τις τεχνολογίες που ζητάω δεν έχει ?

Reaction score
0
απότι βλέπω τα Hyuntai i 20 1.4 gls, Hyuntai i20 1.4 auto gls δεν έχουν ούτε EBD, ούτε brake assist ούτε AWK στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους σε ένα Site

Reaction score
3
Απάντηση: ΤΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ

Καλό είναι να δεις τα αυτοκίνητα που σου αρέσουν και από κοντά...
π.χ. επισκεπτόμενη κάποια αντιπροσωπεία...
Να καθίσεις στο κάθισμα, να δείς τις ανέσεις, τους καθρέπτες, το οπτικό πεδίο (εάν σ'ενδιαφέρει) τους χώρους του πορτ μπαγαζ και όχι μόνον κλπ
Ο πωλητής πιστεύω ότι θα σου προτείνει κάτι που κατά τη γνώμη του θα ταιριάζει με την αρέσκειά σου... επίσης θα σου πει εαν διατίθεται το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και σε πόσον καιρό θα μπορείς να το πάρεις. Μαζί με αυτά θα σου πεί και τα χρήματα που θα χρειαστείς συνολικά, μαζί με τα έξοδα του φακέλου, κλπ...

Reaction score
0
ναι ψάχνω αυτοκίνητα που να έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά ABS, ESP (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣ), EBD (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΝΕΜΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΕΔΗΣΗΣ), ASR (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΕΛΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΥΣΗΣ), BRAKE ASSIST (ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΔΗΣΗΣ ΠΑΝΙΚΟΥ), AWK (ALL WHEEL DRIVE - ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΡΟΧΟΥΣ) και εννοείται ότι θα το δοκιμάσω μετά για να δω αν με βολεύει διαφορετικά δε το παίρνω αλλά θέλω να έχουν αυτές τις τεχνολογίες μέχρι 20000 και να είναι Hyuntai, suzuki, skoda, nissan , toyota.

Reaction score
0
βρήκα τα Hyuntai i 20 1.4 gls, Hyuntai i20 1.4 auto gls αλλά δεν έχουν ούτε EBD, ούτε brake assist ούτε AWK από ότι έχω καταλάβει

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.131
Απάντηση: ΤΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ

το ASR είναι το ESP ... όπως και το EBD είναι ABS ... επειδή αλλάζει η ονομασία , δεν σημαίνει ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα ( άσχετα εαν κάποια αυτοκίνητα έχουν καλύτερα συστήματα από κάποια άλλα ) ...
όσο για την 4κίνηση ... δεν φέρει κάποια ασφάλεια , για άλλο λόγο υπάρχει ( mountain climbing κλπ )
επιμένω , πάρε αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο ...
Αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ακριβείς:
  • Το ABS (Anti-lock Breaking System) είναι το σύστημα που εμποδίζει το μπλοκάρισμα των τροχών κατά το φρενάρισμα. Σκοπός του είναι η διατήρηση της κατευθυντικότητας του αυτοκινήτου κατά την πέδηση, αλλά κι η αποφυγή αυτοπεριστροφής κατά την πέδηση σε επιφάνειες με πολύ διαφορετικό συντελεστή τριβής μεταξύ αριστερών και δεξιών τροχών (πχ στεγνό αριστερά - χιόνι δεξιά).
  • To EBD (Electronic Brake-pressure Distribution) κατανέμει την πέδηση στους πίσω τροχούς. Είναι ο ηλεκρονικός διάδοχος του μηχαχανικού κατανομητή πίεσης, που προϋπήρχε στα αυτοκίνητα, πολύ πριν την εμφάνιση των ηλεκτρονικών βοηθηματων. Σκοπός του είναι η αποφυγή του μπλοκαρίσματος κάποιου πίσω τροχού λόγω της μετατόπισης φορτίου κατά το φρενάρισμα - ειδικά πάνω σε στροφή- αλλά κι η προσαρμογή της πέδησης στο φορτίο που φέρει το αυτοκίνητο.
  • Το ASR (AntriebsSchlupfRegelung) είναι αυτό που οι αγγλοσάξονες ονομάζουν TCS (Traction Control System). Είναι ένα σύστημα που ρυθμίζει τη ροπή του κινητήρα ώστε να αποφεύγεται το σπινάρισμα και η υπερ/υπόστροφή ισχύος.
  • Το ESP (Eleκtronische Stabilitats Programm) ή ESC (Electronic Stability Control) κατά τους αγγλοσάξονες, είναι ένα πολύ ευρύτερο σύστημα, το οποίο υποβοηθά τη δυναμική ευστάθεια του αυτοκινήτου σε οποιεσδήποτε συνθήκες, ανεξάρτητα αν ο οδηγός επιταγχύνει ή επιβραδύνει το αυτοκίνητο.
Τα ABS και EBD είναι -αν δεν κάνω λάθος- στάνταρ σε όλα τα αυτοκίνητα που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ. Το ASR και το ESP είναι προς το παρόν προαιρετικά. Το ASR δε νομίζω ότι έχει πολύ νόημα σ' ένα μικρής ισχύος αυτοκίνητο. Αντίθετα, το ESP είναι λίαν ευπρόσδεκτο σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο, λόγω του ευρύτερου φάσματος εφαρμογής του. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κανένα βοήθημα δε μπορεί να υπερνικήσει τους νόμους της φυσικής.

Για την τετρακίνηση σε αυτοκίνητο πόλης, συμφωνώ απόλυτα, όπως και για το θέμα του αυτόματου κιβωτίου. Θέλω μάλιστα να επανέλθω στην πρόταση για το Honda Jazz και να πω ότι είναι το μόνο απ' όσα μοντέλα αναφέρθηκαν, που μπορεί να εξοπλιστεί με το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT ( Continuously Variable Transmission). Αυτό διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα των αυτόματων κιβωτίων, ενώ είναι απαλλαγμένο από τα μειονεκτήματά τους. Πραγματικά βάζει το Jazz σε μια ειδική κατηγορία κι αξίζει να εξεταστεί απ' οποιονδήποτε κινείται στην πόλη -κι όχι μόνο!

Reaction score
0
δε μπορώ να το πιστέψω τόσα αυτοκίνητα και δε μπορώ να βρω ένα που να έχει όλες τις τεχνολογίες αυτές

Reaction score
0
και μένα αστείο μου φαίνεται που δεν υπάρχει αυτοκίνητο με όλες αυτές τις τεχνολογίες

Reaction score
0
που ζούμε ρε παιδιά στο μεσαίωνα και δεν υπάρχει τέτοιο αυτοκίνητο αααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχα

Reaction score
0
τα cds player και τα δερμάτινα καθίσματα ξέρουν να τα βάζουν τις τεχνολογίες ασφάλειας τις γράφουν μη πω και εγώ που . εγώ πάντως προτιμώ να έχει όλες αυτές τις τεχνολογίες ασφάλειας και ας μην έχει δερμάτινο κάθισμα ή cd player

Reaction score
0
ρε παιδια μη τρελαθούμε τώρα δεν υπάρχει αυτοκίνητο με όλες αυτές τις τεχνολογίες που θέλω και είναι μόνο 6! τι ζήτησα η γυναίκααααααααααααααα.. ε είναι γελοίο

Reaction score
0
τους π******ς δε βάζουν ένα κατάλογο με όλα τα χαρακτηριστικά σε ένα site μόνο κάθομαι και ψάχνω ένα μήνα αυτοκίνητο που να έχει όλες τις τεχνολογίες και δε βρίσκω

Reaction score
0
δε θέλω Porche πάντως σε hyuntai, suzuki, skoda , nissan, toyota δεν υπάρχει κανένα μοντέλο μέχρι 20000 ευρώ που να έχει όλες τις τεχνολογίες ασφάλειας που ανέφερα πιο πάνω ! Ε ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ

Reaction score
0
μα είναι δυνατόν τώρα να ψάχνω ένα μήνα αυτοκίνητο με όλα αυτά τις τεχνολογίες ασφάλειας και να μην υπάρχει ενα . ενα βρε παιδί μου δε ζήτησα πολλα

Status
Not open for further replies.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.961
Members
38.631
Νεότερο μέλος
Manosmathiou