Τί καλό budget σύστημα ήχου;

Reaction score
19
Επειδή δεν έχω την παραμικρή ιδέα από το χώρο, πόσα χρήματα είναι οκ για να φτιαχτεί ένα budget σύστημα αυτοκινήτου που να ξεφεύγει από τα συνήθως άθλια μαμά συστήματα και να αποκτήσει έναν αξιοπρεπή ήχο; Όχι τίποτα εξεζητημένο, ούτε νταπαντούπα, απλά αξιοπρεπές, γεμάτο και καθαρό. Γύρω στα ~500 ας πούμε, γίνεται δουλειά;

Για πηγή διαβάζω ότι η Pioneer DEH-5000UB είναι καλό value/money και αμέσως φτάσαμε στα 190. Από εκεί και πέρα τι;
Για woofer/mid/tweeter και ενισχυτή (είναι απαραίτητος σε πρώτη φάση;) μάλλον τα 500 είναι λίγα... ή όχι;

Αυτοκίνητο μη με ρωτάτε, δεν ξέρω ακόμα, αλλά κάποιο μικρομεσαίο μτχ 6ετίας. (Φαντάζομαι θα μπορώ να τα ξηλώσω και να τα βάλω στο καινούργιο κάποια στιγμή έτσι;...)

Ο άσχετος (που θα μάθει). :136: :137:

Reaction score
5
χμμμ...

πόσα θες να δώσεις; μπορείς να πας πάνω από τα 500 που λες;

Reaction score
19
Τα δυνατόν λιγότερα :136:

Πόσο πιστεύεις πρέπει να ανέβει για να χωρέσουν αυτά που σκέφτεσαι; Με ταβάνι τα 700-ζόρι 800 υπάρχει περιθώριο;
Το θέμα πάντως είναι στο συγκεκριμένο στήσιμο να μείνει όσο πατημένη μπορεί η τιμή. Αν ο ήχος ξεφύγει σε πρώτη φάση από τον εργαστασιακό απαράδεκτο είμαστε οκ.

Reaction score
5
Ο ήχος μπορει να ξεφύγει από τον εργοστασιακό και με 250-300€...

Συμβουλή για αρχή : ξέχνα τα πίσω ηχεία. είναι το πιο άχριστο κομμάτι σε ένα ηχοσύστημα αυτοκινήτου, εκτός αν σε λένε ΠανΚροκ.

Επίσης παίζει και ο παράγοντας, πόση διαφορά θες από το εργοστασιακό. Αν μου πεις "Θέλω να είναι πεντακάθαρος ο ήχος, αλλα χωρίς να πουλήσω ότι εχω και δεν εχω για να το πάρω" σου βγάζω σύστημα με 1500 ευράκια.

Αλλά είναι πολλά. Ίσως βέβαια να σε εξυπηρετούσε η λύση "το-φτιάχνω-σιγά-σιγά". ΠΧ με αλλαγή των ηχείων για αρχή, θα δεις βελτίωση. Αλλαγή της πηγής μετά, και τέλος τοπθετηση ενισχυτή-sub.

Eκτός αν δεν θες ενισχυτη - sub.

Reaction score
19
Για πίσω ηχεία δεν το σκεφτόμουν ουτε εγώ, διάβασα μερικά threads και απ'ότι κατάλαβα δεν υπάρχει λόγος. Τα ξεχωριστά tweeter στο ύψος του κεφαλιού είναι μακράν πιο αποδοτικά από τα δύο δρόμων mid/tweeter που είναι στο... πόδι;

Κάνω μια (σχεδόν) τυχαία σύνθεση:

πηγή: Pioneer DEH-5000UB - 190e

mid/tweeter: Focal Access 165 A1 - 152e

woofer: Focal Access 27 Lux - 288e

ενισυχτής: Pioneer GM-3300T - 109e

739e σύνολο. Τρώγεται;
Είναι καλά κατανεμημένα τα χρήματα; Περιμένω εναλλακτικές...!

Reaction score
5
ας αφήσουμε την σειρά Access της focal έξω απί την κουβέντα για αρχή ;-)

όπως επίσης και τον ενισχυτή της pioneer.

To Woofer-ακι ειναι πάρα πολυ καλό αλλά είχα κατά νου κάτι καλύτερο σε λιγότερα φράγκα.

Και γινομαι συγκεκριμενος. Η σειρά Access της Focal ειναι η μονη που φτιάχνεται στην Κίνα. Ολες οι άλλες ειναι φρανσέζικες. Το sub-ακι το πληρώνει τόσο για το κουτί του. Το Helix w10 (στις ίδιες ιντσες και αυτό με reflex) βγαζει πολύ καλό μπάσο (έχω προσωπική άποψη γι'αυτό το sub) και κοστίζει τουλάχιστον 100 ευρώ λιγότερο.

Ενισχυτής Pioneer? εεε...χμμ... Κάτι σε Helix? Audison μήπως;; Ειναι λίγο πιο πάνω αλλά... Pioneer?

Εντάξει. Εχω ένα κόλλημα με την helix αλλά την εμπιστεύομαι την ρουφιάνα. Οτι έχω πάρει από την συγκεκριμένη εταιρία μου έχει βγει διαμάντι ( Brax = Helix = Audiottec-Fischer).

Οχι ότι ειναι Focal-ακι polyglass θα ηταν ασχημο σε αυτά τα λεφτά αλλά λέμε τώρα. Άλλο πράμα ο Γερμανος, ότι κι αν λεμε

Reaction score
2
Ψιτ, θειο... Και ο Γερμανος στα ιδια λεφτα... κανει τον κινεζο :137:. Τα μικρα helix ειναι κινεζικα. Τα polyglass ομως ειναι made in France. Κωστη, εχω παρει εγω ενα ζευγαρι polyglass, αν θελεις κανε λιγο υπομονη να τα ακουσεις (οταν αξιωθω να τα βαλω).

Reaction score
19
Έτσι, να πέφτουν ονόματα σιγά σιγά!

Ο φτηνότερος Audison ενισχυτής (Audison SRx.2) από το γνωστό μαγαζί είναι στα 169e. Αξίζει περισσότερο λες; (τον ενισχυτή στην τύχη τον επέλεξα ως γνωστή μάρκα - καλή τιμή. θα μάθω... πληρώνοντας :116:).
Το Helix w10 με καμπίνα (κακάσχημο) είναι περίπου 190e άρα έρχομαι στα 700 ευρά.
Στα ηχεία η παραμονή στα Focal είναι καλή λύση σε αυτά τα χρήματα; Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο value/money;

Reaction score
19
Και δε με λέτε ρε παιδιά, δηλαδή το Polyglass 165 CV1 που έχει 8 ευρώ διαφορά από το Access 165 A1 έχει τόσο συγκλονιστική διαφορά (κατασκευής και λιγότερο απόδοσης);

Ποιό ζευγάρι πήρες εσύ Στάυρε;

Reaction score
2
Αυτος ο ενισχυτης ειναι δικαναλος, δηλαδη δεν σου φτανει για να οδηγησει ηχεια και sub. Οσο για ηχεια, ,το επομενο βημα ειναι ή ενα ζευγαρι MB Quart, μοντελο που μου διαφευγει :137: και τιμη γυρω στα 180, ή ενα ζευγαρι Focal Polyglass 165 V1, με τιμη 220€ (αυτα πηρα).

Το CV1 που λες ειναι μεν δυο δρομων, αλλα δεν ειναι διαιρουμενο, οπως τα υπολοιπα που σου προτεινουμε.

Reaction score
245
Απάντηση: Re: Τί καλό budget σύστημα ήχου;

Εγω θα πηγαινα σε 4καναλο ESX,SIGNAT,ETON,HELIX,για ηχεια τα mbquart θα τα κοιταζα με μισο ματι λογο τιμης και θα εβαζα κατι σχετικα φθηνο περι τα 180-200 ευρουλια και για σαμπακι ενα 200-250 ρμς καλο θα ειναι.Εξαλου ο ανθροπως λεει οτι θελει κατι απλο και πιο καλο απο τα εργοστασιακα δεδομενα και οχι να κατεβει σε διαγωνισμο την ΕΜΜΑ

Reaction score
4
Τα V1 επέλεξα και εγώ (για την ακρίβεια μου τα επέλεξε ο γνωστός-άγνωστος εγκαταστάτης) και δεν μετάνοιωσα στιγμή για τα 60 ευρά παραπάνω....

Ακόμα και με την εργοστασιακή τιμή, έχεις άλλο ήχο.
Νομίζω το ποιό λογικό είναι, εφόσον προσπαθείς να αναβαθμιστείς απο τον εργστασιακό ήχο με ένα συγκεκριμένο budget, το συμαντικότερο ποσό αυτού να πηγαίνει σε ηχεία... Αλλωστε το 80-90% της διαφοράς απο τα ηχεία θα την ακούσεις... το υπόλοιπο 20-10% θα σου την κάνει η πηγή-ενισχυτής (κατατάσω το sub στα ηχεία)...

Reaction score
24.784
αυτη τη στιγμη για ενα παρα πολυ καλο* αποτελεσμα χρειαζεσαι
1) καλο εγκαταστατη
2) ενα ζευγαρακι διαιρουμενα , πες 300 ευρα
3) ενα 10αρακι sub με καμπινα , πες 200 ευρα
4) εναν 4καναλο περιοπης , πες 500 ευρα
5) μια καλη πηγουλα με ρυθμισεις αρκετες , πες 500 ευρα επισης
6) καλωδια ρευματως , interconnect, ηχειων , πες 100 ευρα
7) προετοιμασια πορτας (μονωσεις/αποσβεστικα αν χρειαστουν, βασεις ηχειων) πες 100 ευρα
8) διαφορα μπλιμπλικια που ισως χρειαστουν (ανταπτορες προσοψης για την πηγη, καλωδιωση για την πηγη κλπ) 50 ευρα κατα μεσο ορο.
συνολο 1750 , οποτε σα να λεμε 1600-1900 αναλογα τις επιλογες και φτιαχνεις ενα παρα πολυ καλο συστημα που παλιοτερα δε σου εφταναν 4000 για να το κανεις.

αναλογως το αυτοκινητο (κυριως ρολο παιζουν οι θεσεις των μεγαφωνων και το ποσο καλη πορτα εχει) και τις ορεξεις σου (ποσο μπασσο θελεις και σε τι σταθμη , ειναι και που θα παιξει σοβαρο ρολο στο κοστος - υποψην το συστημα δεν ειναι σε καμια περιπτωση φωνακλαδικη ιστορια αλλα α παραπανω παιζουν ρολο) μπορεις να κοψεις αρκετα :
2) ηχεια στα 200 ευρα
4) ενισχυτη στα 350 ευρα
5) πηγουλα στα 300 ευρα

οποτε με 800 περιπου χωρις σαμπ για αρχη εισαι σε καλο δρομο.
εναλλακτικα μπορεις να προσθεσεις μονωσεις στις πορτες αργοτερα, να ξεκινησεις χωρις ενισχυτη και σαμπ αλλα με καλυτερα ηχεια και πηγη (και παιζει να μεινεις σε αυτα αναλογως τις ορεξεις σου και το αυτοκινητο) κλπ

το νο1 ομως ειναι κατι που θα σε γλυτωσει απο πολλους μπελαδες και εξοδα.

* λεγοντας πολυ καλο εννοω πολυ καλο για καποιον που δεν εχει απαιτησεις να παιξει σε πολυ υψηλο επιπεδο (το περιφημο car high end) οπου εκει και 5000 λιγα θα ειναι.
ωστοσο στο επιπεδο που μιλαμε θα ικανοποιηθει το 90% μη πω παραπανω των ακροατων.
επισης δε θεωρω λογικο να ξεπεραστουν αυτα τα ποσα αν δεν παμε συνειδητα για κατι πολυ παραπανω.

Reaction score
19
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, μέχρι να πάρω το αυτοκινητάκι έχω αρκετές εβδομάδες για ψάξιμο :123:

Παναγιώτη μου έκανες την καρδιά (και την τσέπη :116:) περιβόλι. Λες για πηγή γύρω στα 500... Δεν είναι πολλά για όχι-high-end? Φαντάζομαι έχεις κατά νου κάποια 88RS. Η μισής τιμής 6000UB (~220) τόσο κατώτερη είναι; Η τιμή της είναι αρκετά νορμάλ και δίνει και 2 pre-outs για παιχνίδι και ξεχωριστή ρύθμιση μπροστινών/sub. Είναι και τίγκα από υποστήριξη mp3/wma/wav/aac από cd/usb/ipod και optional bluetooth.

Ηχεία βλέπω αρχικά τα περίφημα διαιρούμενα Focal V1 που όπως παρατηρώ αφήνουν πολύ ευχάριστες εντυπώσεις. Σκέφτομαι να ξεκινήσω έτσι (κόστος 440 + καλώδια/προεργασία στις πόρτες) και έπειτα να προσθέσω έναν ενισχυτή και sub στο ίδιο περίπου κόστος. Νιώθω ότι τα 500 για ενισχυτή είναι μάλλον πολλά για αυτό που θέλω. Όχι, λες;

Να ξανατονίσω ότι δεν ενδιαφέρομαι να κάνω το αμάξι λατέρνα. Είμαι σίγουρος ότι με setup που με το ζόρι ακουμπάει το 1000ρικο οι παραμορφώσεις είναι δεδομένες από μια στάθμη και μετά. Με ενδιαφέρει όμως να παίζει καθαρά και γεμάτα σε ρεαλιστικές εντάσεις.

Σκέφτομαι όλο το εγχείρημα να το παλέψω μόνος μου (τα πάω καλά με τις κατασκευές/από ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά έχω πολύ καλές σχέσεις), παλεύεται ή θέλει εμπειρία από δίπλα για τις μόντες που ίσως πρέπει να γίνουν για το πέρασμα των καλωδίων/στήριξη των ηχείων/καλύτερη εφαρμογή κτλ;

Reaction score
0
Καλό θα είναι να χωρίσεις τις αγορές σου στη μέση αλλιώς θα σου φανούν πολλά.

Δηλαδή πρώτα αγοράζεις πηγή, ηχεία και μόνωση. Μετά ενισχυτή και γούφερ.

Εγω έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος με αυτή την πηγή: http://www.dragiotis.gr/store/product_info.php?id=290&ccid=2&cpid=95&t=2-

Επίσης με αυτά τα ηχεία: http://www.dragiotis.gr/store/product_info.php?id=537&ccid=9&cpid=51&t=9-
νομίζω οτι θα είσαι κομπλέ (ελπίζω να μην έχουν μεγάλη διαφορά με τα V2s που είχα παλιότερα).

Υπολόγισε, όπως προαναφέρθηκε γύρω στα 100 Ευρώ για μόνωση στις πόρτες.

Reaction score
24.784
το θεμα παλευεται απο καποιον που πιανουν τα χερια του.
ωστοσο οι επιλογες πχ στις θεσεις του tweeeter , το ποιο μεγαφωνο για ποιο αυτοκινητο και φυσικα οι ρυθμισεις ειναι κατι που απαιτει εμπειρια που φυσικα δεν εχεις (διοιτ αν την ειχες τωρα δε θα ειχες ανοιξει το παρον)
ωστοσο πολυς κοσμος εχει ξεκινησει ετσι και αρκετοι απο αυτους στο δρομο μαθανε.
τα 500 για πηγη εινια και πολλα και λιγα:
πριν 3-4 χρονια με 500 επαιρνες κατι αρκετα μετριο
τωρα παιρνεις κατι που δεν εχεις λογο να πας παραπανω
απο αυτη την αποψη ειναι μια λυση (το 88αρι) με την οποια καθαριζεις για παρα πολυ καιρο (η μεχρι να χαλασει τελειως)
ο τροπος που σκεφτεσαι να κινηθεις παντως ειναι προς το σωστο δρομο (σιγα σιγα και με καλα προιοντα)
σου προτεινω επισης για καποια πραγματα να κινηθεις και στην αγορα μεταχειρισμενων (πχ μια φθηνη πηγουλα μεχρι να παρεις τελικα κατι σαν το 88) (αν και μεταξυ μας με 220 που εχει το 6000 ουσιαστικα σαν μεταχειρισμενο το πληρωνεις)

Reaction score
24.784
υποψην οτι καποια αυτοκινητα πλεον δεν απαιτουν μονωση (τουλαχιστον οχ στο επιπεδο που συζηταμε)
πχ το fiesta εχει πολυ καλη πορτα απο μονο του, το προηγουμενο golf/passat κλπ οπου η αποκριση στο χαμηλο ειναι πολυ καλη και το μονο που μενει ειναι να σβησεις καποια στιγμη τους χρωματισμους της λαμαρινας (που δεν ειναι ιδιαιτερα ενοχλητικοι στο επιπεδο που συζηταμε

Reaction score
245
Απάντηση: Re: Τί καλό budget σύστημα ήχου;

υποψην οτι καποια αυτοκινητα πλεον δεν απαιτουν μονωση (τουλαχιστον οχ στο επιπεδο που συζηταμε)
πχ το fiesta εχει πολυ καλη πορτα απο μονο του, το προηγουμενο golf/passat κλπ οπου η αποκριση στο χαμηλο ειναι πολυ καλη και το μονο που μενει ειναι να σβησεις καποια στιγμη τους χρωματισμους της λαμαρινας (που δεν ειναι ιδιαιτερα ενοχλητικοι στο επιπεδο που συζηταμε
Εγω τι να πω που θα πρεπει να φτιαξω πανελ στην πορτα του ΒΜW E 36 COUPE που εχω,για να βαλω τα ηχεια μου?Για 16,5 σετ λεω ετσι,και οχι για καφρηληκια της ταξεως 4 8'' και 2 κορνες η καθε πορτα.

Reaction score
24.784
εσυ επαιξες και εχασες
και η σειρα 1 και η 3 ειναι χαλι μαυρο σε αυτο το θεμα.

Reaction score
0
Παιδια και εγω μια απο τα ιδια...εχω μια καλη πιστευω πηγη(alpine cda-9886r) και αλλαγμενα ηχεια μπροστα πισω...fli μπροστα, infinity πισω και ενεργο σαμπ της pioneer στο πορτ παγκαζ...θελω να αλλαξω τα μπροστα ηχεια και να βαλω και ενα 4καναλο ενισχυτη για μπροστα ηχεια και σαμπ...το ενεργο σαμπ συνδεεται με τον ενισχυτη ετσι δεν ειναι?

Επισης θελω να βαλω και μια μονωση στις πορτες...τι λετε?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.122
Members
38.412
Νεότερο μέλος
sitherion