Ταίριασμα ηχείων σε ένα παλιό σύστημα

Reaction score
0
Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα σύστημα με τα εξής κομμάτια

Ενισχυτής: Audiolab 8000A
Πικάπ: Technics SL B31
Deck: Luxman K100
Tuner: Pioneer F229L

Δεν υπάρχουν όμως ηχεία και δεν έχω ιδέα τι ηχεία θα μπορούσαμε να ταιριάξουμε - έτσι κι αλλιώς γενικά έχω ελάχιστες γνώσεις. Το σύστημα είναι σε μεγάλο σαλόνι, ίσως και 30 τμ, ο φίλος που έχει το σύστημα θέλει ένταση αλλά δεν έχει κόλλημα με τη λεπτομέρεια του ήχου. Ακούει πολλή μουσική και όλων των ειδών -κυρίως τζαζ, τζαζ-ροκ, ψυχεδέλεια- και διαθέτει μεγαλούτσικη δισκοθήκη με κατά βάση παλιούς και αρκετά (ως πολύ) παιγμένους δίσκους.

Θα μπορούσατε λίγο να με προσανατολίσετε προς τα πού να ψάξουμε;

Μπάτζετ δεν υπάρχει διαμορφωμένο. Δεν έχουμε και ιδέα πόσα χρειάζονται, αλλά δεν υπάρχουν και πολλά χρήματα, με το ζόρι θα αγοραστούν τα ηχεία, οπότε όσο το δυνατόν πιο οικονομικά και καλά, τόσο το καλύτερο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Ταίριασμα ηχείων σε ένα παλιό σύστημα

Μεγάλα ηχεία με την ισχύ του Audiolab είναι λίγο δύσκολο.
Όχι ότι ο Audiolab είναι αδύναμος, αλλά το σύνηθες ταίριασμα του ήταν τα Epos ES14

Αν λοιπόν σε ενδιαφέρουν υψηλές εντάσεις θα πρέπει να κοιτάξεις ηχεία υψηλής ευαισθησίας.
Επειδή και το Budget όπως λες είναι περιορισμένο, καλύτερα κοίταξε κάτι σε μεταχειρισμένο.

Κάτι σε Klipsch (π.χ. http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?115288-Klipsch-RF-82-%E7%F7%E5%E9%EF-amp-Klipsch-RW-10d-sub) θα ήταν η καλύτερη λύση πιστεύω.

Υπάρχουν κι άλλες λύσεις αλλά ξεφεύγουν οικονομικά...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

o Αudiolab δεν φημιζεται για τα αποθεματα ισχυος του και δυσκολα θα καλυψει μεγαλους χωρους, οποτε χρειαζεται προσοχη οταν οι σταθμες ανεβαινουν. Το προσιτο σχετικα ηχειο που μπορω να φανταστω ειναι αυτο http://www.skroutz.gr/s/347300/Tannoy-Mercury-V4.html?keyphrase=tannoy+v4 , το ακριβως προηγουμενο μοντελο (F4) το χει φιλος μου σε χωρο 25 τμ με τον μεταγενεστερο 8000, και τα παει αρκετα καλα.

Reaction score
0

Ευχαριστώ, παιδιά, για τις απαντήσεις σας.

Ενδιαφέροντα φαίνονται και τα δύο, ειδικά τα Tannoy, που είναι κάτω από το ψυχολογικό όριο των 500.

Θα τα μεταφέρω στο φίλο και θα τα ψάξουμε λίγο.

Και οποιαδήποτε άλλη ιδέα, προφανώς ευπρόσδεκτη :)

Reaction score
208
Επειδη τον ειχα τον Audiolab αρκετο καιρο, θελει οποσδηποτε ευκολο ηχειο (8Ohm, απο 87db και πανω). Ταιριαζε με ηχεια βασης αγγλικης σχολης (γλυκοηχα ψυλα). Παραδειγμα με το Castle 3ι, ταιριαζε απιστευτα (εχει σταματισει ομως η παραγωγη του εδω και δυο χρονια, παραγονται ομως αντιστοιχα). Επισης Kef παλιας σχολης - made in UK, (C20, C30) το ebay ειναι καλη πηγη. Απεφυγε ηχεια με επιθετικα πριμα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ταίριασμα ηχείων σε ένα παλιό σύστημα

Επειδη τον ειχα τον Audiolab αρκετο καιρο, θελει οποσδηποτε ευκολο ηχειο (8Ohm, απο 87db και πανω). Ταιριαζε με ηχεια βασης αγγλικης σχολης (γλυκοηχα ψυλα). Παραδειγμα με το Castle 3ι, ταιριαζε απιστευτα (εχει σταματισει ομως η παραγωγη του εδω και δυο χρονια, παραγονται ομως αντιστοιχα). Επισης Kef παλιας σχολης - made in UK, (C20, C30) το ebay ειναι καλη πηγη. Απεφυγε ηχεια με επιθετικα πριμα.
To ebay δεν νομίζω να γίνει δεκτό ως επιλογή από το φίλο.

Τα Tannoy που ανέφερε ο φίλος παραπάνω πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτεις;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Επειδη Audiolab εχει περασει απο τα χερια μου, να πω οτι συμφωνω με το φιλο ΤheoS παραπανω και τα χαρακτηριστικα ηχειου που αναφερει. Απλα σε χωρο τοσο μεγαλο θες ενα "ευκολο" ηχειο δαπεδου για να χεις και στοιχειωδες χαμηλο. Το Tannoy ειναι 8ωμο, αρκετα ευαισθητο 91db. Και γενικα τα Tannoy ειναι ηχεια αγγλικης σχολης με αρκετα μαλακο ηχοχρωμα.

Reaction score
0

Χαίρομαι που υπάρχει συμφωνία :) Μια χαρά περίπτωση ακούγονται τα Tannoy. Καθαρό φαβορί για την ώρα αν δεν ακουστεί κάτι διαφορετικό.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Χαίρομαι που υπάρχει συμφωνία :) Μια χαρά περίπτωση ακούγονται τα Tannoy. Καθαρό φαβορί για την ώρα αν δεν ακουστεί κάτι διαφορετικό.
Καντε μερικα τηλεφωνα μηπως βρειτε καποιο ζευγαρι σε καποιο καταστημα το οποιο να ειναι στημενο προς ακροαση. Παρτε παραμασχαλα τον 8000 και πηγαινετε να τον ακουσετε με τα συγκεκριμμενα ηχεια για να εχετε μια εικονα του συνδυασμου πριν κανετε οποιαδηποτε κινηση αγορας.

Reaction score
0

Καλημέρα σε όλους.

Εδειξα λίγο στο φίλο το νήμα με τις απαντήσεις σας και το 500άρι τελικά του φαίνεται το μάξιμουμ. Και κοιτάξαμε λίγο τι άλλα ηχεία υπάρχουν στις βασικές προδιαγραφές που βάλατε αλλά με χαμηλότερη τιμή.

Ενδεικτικά, βρήκαμε αυτά τα Energy, http://goo.gl/2pzgJ Παίζουν ως επιλογή; Εχουν μεγάλες διαφορές από τα Tannoy; Ή μήπως θα μπορούσατε να μας δώσετε κάποια άλλη εναλλακτική;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Tα Tannoy ειναι πιο φινετσατα σε ηχο, τα energy ειναι προσανατολισμενα στη δυναμη και το home cinema. Το μονο ηχειο που ξερω σε αυτη την τιμη που δεν ειναι απαιτητικο σε ρευμα (το χω ακουσει να παιζει και με 35W ενισχυτη της Rotel) http://www.apothema.gr/Product/5-1-69-5017/Mission/M33i_Black_zeygos.html

Σε παρομοια τιμη επισης μπορει να κανουν αυτα http://www.skroutz.gr/s/347050/PolkAudio-TSi-300.html?from=autocomplete

Reaction score
0

Παρεμπιπτόντως, ξέχασα από την αρχή να αναφέρω κάτι βασικό, ότι όλο το πάτωμα του σαλονιού είναι ξύλινο. Δεν ξέρω αν αυτό αλλάζει κάτι...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Παρεμπιπτόντως, ξέχασα από την αρχή να αναφέρω κάτι βασικό, ότι όλο το πάτωμα του σαλονιού είναι ξύλινο. Δεν ξέρω αν αυτό αλλάζει κάτι...
το ξυλινο πατωμα τεινει να "συνεισφερει" στη φορτιση του χωρου, τα ηχεια πατουν σε ακιδες για τη μηχανικη τους μονωση απο το πατωμα το οποιο σε ενα βαθμο δουλευει. Ευτυχως κι ο Audiolab δεν εχει το γκαζι για να παραγει τοσο χαμηλο το συστημα.

Reaction score
208
Πολυ καλη εντυπωση μου εχουν κανει και τα Ιταλικα Chario. Αξιζουν μια δοκιμη με τον Audiolab.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Ταίριασμα ηχείων σε ένα παλιό σύστημα

Πολυ καλη εντυπωση μου εχουν κανει και τα Ιταλικα Chario. Αξιζουν μια δοκιμη με τον Audiolab.
Εχω ακουσει παρα πολλα Chario, ερωτευτηκα την αποψη τους, και ειμαι και κατοχος. Οταν τα πηρα ειχα τον 8000S και ηταν ο λογος που τον αλλαξα. Τα Chario θελουν πολυ ρευμα για να παιξουν, το "Λαμπη" τον ρουφουσαν, τον κατασπαραζαν, ο ενισχυτης στα ορια του δεν τα συγκινουσε καν. Δυστυχως πλεον ολα τα μοντελα της εταιριας ειναι και 4ωμα και θα πιουν το μεδουλι του ενισχυτη. Ηχητικα παντως ματσαρουν, εχεις απολυτο δικιο, ο Audiolab λιγο τσιμπιμενος ψηλα, τα Chario πολυ γλυκα υψηλα, οποτε δενει το γλυκο.

Reaction score
0

Καταλήγουμε τελικώς μεταξύ Tannoy και Mission.

Θα προσπαθήσουμε να τα βρούμε διάθεσιμα ώστε να τα ακούσουμε και τα δύο, για να καταλάβουμε αν η διαφορά τιμής αποτυπώνεται και σε κάτι το οποίο μπορεί να αντιληφθεί το όχι ιδιαίτερα εκπαιδευμένο αυτί μας.

Το ερώτημα είναι τι κάνουμε αν δεν καταφέρουμε να τα βρούμε για άκουσμα. Ο φίλος μάλλον προσανατολίζεται προς τη φτηνή λύση των Mission, αλλά θα δείξει στην πορεία.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

...εκτος αυτου ο φιλος απο οτι βλεπω διαθετει μεχρι 400 βαρια, οποτε τα 700 του 8.2 με ματοκυαλι. Δεν τροφοδοτει η Ροιστερ εδω και πολυ καιρο, ποιος ξερει..

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018

Μμμμ, κανένα Magnat;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.888
Members