Τα φωτα σας παρακαλω περι OP AMP....

Reaction score
460
Καλησπερα στην παρεα. Σε εναν ενισχυτη που φτιαχνω ( εχω αναρτησει αναλογη συζητηση ) Υπαρχει ενα ΟΡ ΑΜΡ , συγκεκριμενα το OP07CP ( mono) . Eπισης σε εναν προενισχυτη που επισης εχω φτιαξει , παραγγειλα να αλλαξω το Op amp του ( φοραει το NE5532 ( Dual) και θα δοκιμασω το OPA1622 Στον προενισχυτη ειναι πιο ευκολα τα πραγματα μιας και το 5532 ειναι ευρεως γνωστό και υπαρχουν πολλες προτασεις για αναβαθμιση του , και επισης υπαρχει και χωρος για να μπει το οτιδηποτε . Στον τελικό ομως και το OP07CP δεν βρισκω πληροφοριες , εκτος του οτι ειναι ενα οικονομικο ΟΡ γενικης χρησης . Kaποιοι προτειναν το ΟΡΑ227 για καλυτερα , αλλα ουτε για αυτο βρισκω καποιες αξιολογησεις. Εντομεταξυ δεν υπαρχει και χωρος για να μπει κατι εξειδικευμένο τυπου BURSON , SPARKOS κτλ που ειναι μεγαλα σε μεγεθος ( και ακριβα...) Μπορει να μπει μονο στον ιδιο τυπο με αυτο που δινει το ΚΙΤ ( δεν εχω παρει ΚΙΤ μονο πλακετες οποτε μην μου πειτε να δοκιμασω το ΟΡ07 , δεν το εχω...)
Με τι θα μπορουσα να το αντικαταστησω , με σκοπο φυσικά να αναβαθμισω τον ενισχυτη μου ηχητικά;;;
Screenshot_1.jpg

Ευχαριστω!
EΔΩ το DATASHEET :
https://www.ti.com/lit/ds/slos099h/slos099h.pdf?ts=1746449948559&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.691
Διάβασε, υπάρχουν (πολλά...) άρθρα για OpAmps και κριτικές και βελτιώσεις και πάει λέγοντας...
Ο καθένας λέει τα δικά του για την βελτίωση ή όχι. Εγώ θα πρότεινα έναν πολύ γρήγορο της TI. Όμως, χρειάζεσαι όντως έναν καλύτερο στο τελικό σου;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.504
Σημασία έχει η σχεδίαση και όχι αυτός τούτος ο τελεστικός. Τέλος πάντων, αν στον συγκεκριμένο ενισχυτή, το σήμα περνά από αυτόν τον τελεστικό, βάλε στη θέση του έναν 5534 ή έναν LME49710. Αν ο τελεστικός κάνει άλλη δουλειά, άστον όπως είναι.

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.691

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.454
Εχω βάλει στον Aiyima a07 max τα sparkoss SS3602 μετά απο διάβασμα στο internet και παρακολούθηση videos. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό σε σχέση με τα μαμα op amps. Σε μένα στο μικρο κουτι του aiyima κάθισαν άψογα. Ωστόσο ναι είναι ακριβουτσικα αλλά δικαιολογημενα για την ποιότητα τους. Ρόλο παίζει και το τροφοδοτικό.

Reaction score
460
Όμως, χρειάζεσαι όντως έναν καλύτερο στο τελικό σου;
Δεν εχω ιδεα, γιαυτο ρωταω , πριν παραγγειλω , μιας και δεν εχω αγορασει τιποτα. ο 07 , παει μαζι με το κιτ το οποιο δεν εχω και εφοσον θα παραγειλω ετσι κιαλλιως , αν ειναι να εχω καλυτερο αποτελεσμα μερικα ευρω παραπανω δεν ειναι θεμα , αρκει να ταιριαζει στο κυκλωμα οτι παρω

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.185
Members
38.426