Τελικά, υπάρχει hi-fi σήμερα;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.550
Γιάννη,τα Βαντερστιν δεν έπαιζαν ποτέ.Ουτε και τώρα.
Δεν θα τους είχαν βάλει κατάλληλα καλώδια και αντικραδασμικά... Αντιγράφονται σελίδες από δικό σου βιβλίο. :roflmao:
Είναι και πάλι προσωπικό το θέμα. Πολλοί όπως εγώ, δεν έχουμε ακρόαση σε μεγάλες εντάσεις. Έτσι το χαμηλό του ηχείου μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς πρόβλημα.
Έτυχα κάποτε ακρόασης σε φιλικό χώρο ενός συστήματος που αποτελείτο από ένα ραδιοενισχυτή κοντά στα 40-50 Βατ, και ένα ζευγάρι ηχεία βάσης με 6,5 γουφερ, μετάδοση fm και ήταν τόσο όμορφο το αποτέλεσμα που πραγματικά το απόλαυσα.
Στο κάτω κάτω όλα τα συστήματα - σε όλες τις εκθέσεις, εκδηλώσεις ήχου, παρουσιάζονται,- εκτίθενται χωρίς την συμετοχή subs. Πολύ λίγες επίσης είναι οι παρουσιάσεις ενεργών ηχείων. Τυχαίο ? Κατά την ταπινή γνώμη μου... Όχι.
Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι... Αφενός μεν οι αντιπρόσωποι θα ενδιαφέρονταν περισσότερο να προωθούν αυτόνομους τελικούς ενισχυτές και τα σχετικά παρελκόμενα αντί ολοκληρωμένων ηχειακών ΄΄πακέτων΄΄ σε μη επαγγελματίες, αφετέρου δε θα εκτίθενται ακόμα περισσότερο άμα τα τεμάχια sub δεν ήταν εγκατεστημένα με όλες τις απαραίτητες διατυπώσεις. Άσε δε που η καλή ενσωμάτωση sub θα ήταν ΄΄δίκοπο μαχαίρι΄΄ αφού κάθε ενδεχόμενη σύγκριση των κύριων ηχείων με τα sub απενεργοποιημένα θ'απογοήτευε τον υποψήφιο αγοραστή που δεν σχεδίαζε - για δικούς του κάθε φορά λόγους, ορίστε και ο υποκειμενικός παράγων - τη συμπλήρωση με sub.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.024
Δηλαδή εσκεμμένα, πηγαίνοντας σαν επισκέπτες σε εκθέσεις συστημάτων ήχου, είμαστε υποχρεωμένοι από χέρι να απολαμβάνουμε παρουσιάσεις με υποδεέστερα συστήματα ήχου (αφού δεν συμπεριλαμβάνεται η συμμετοχή subs), μη και τυχόν παρασυρθούμε .... καλώς!

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.288
Είναι και πάλι προσωπικό το θέμα. Πολλοί όπως εγώ, δεν έχουμε ακρόαση σε μεγάλες εντάσεις. Έτσι το χαμηλό του ηχείου μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς πρόβλημα.
ίσα ίσα...επειδή έχεις χαμηλές εντάσεις....έχεις κ λιγότερο φόρτο για τα σαμπς....
απλά έτσι όπως τα έχεις...δεν μπορούν να αποδώσουν στον χώρο σου
ο χώρος επιλέγει που θα μπουν τα σαμπς όχι εμείς

Στο κάτω κάτω όλα τα συστήματα - σε όλες τις εκθέσεις, εκδηλώσεις ήχου, παρουσιάζονται, χωρίς την συμετοχή subs. Πολύ λίγες επίσης είναι οι παρουσιάσεις ενεργών ηχείων. Τυχαίο ? Κατά την ταπινή γνώμη μου... Όχι.
αχ αυτή η απόλυτη καραμέλα....''όλα'' ποια?

ειδικά αν δεν έχουν μοντέλα να πουλήσουν...εννοείται δεν θα συνδυάσουν την γκάμα των ηχείων τους με σαμπς

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.550
Δηλαδή εσκεμμένα, πηγαίνοντας σαν επισκέπτες σε εκθέσεις συστημάτων ήχου, είμαστε υποχρεωμένοι από χέρι να απολαμβάνουμε παρουσιάσεις με υποδεέστερα συστήματα ήχου (αφού δεν συμπεριλαμβάνεται η συμμετοχή subs), μη και τυχόν παρασυρθούμε .... καλώς!
Στις περισσότερες περιπτώσεις από δική μου εμπειρία υποδεέστερα μπορεί να κρίνονται όχι μόνο εξαιτίας των απόντων sub αλλά κι επειδή δεν θα είχαν ικανοποιητική διαχείριση ισχύος κατά την άνοδο της στάθμης και σε πραγματικά κομμάτια αντί των ΄΄τυπικών χαϊενδογραφημένων΄΄ ή όπου η γενική τονική τους συμπεριφορά δεν θα ήταν ομαλή.

Παρεμφερείς λόγοι έχουν υποστηριχθεί και για τη γενικευμένη απροθυμία επίδειξης... πολυκαναλικών setup σε hi-end εκθέσεις. Όπως ειπώθηκε, είναι κάθε άλλο παρά τυχαία τέτοια φαινόμενα. :sneaky:

Last edited:

Reaction score
328
εξαρταται τα προσωπικα γουστα του καθε ενα.
εμενα με εξεπλειξαν ομολογω, νομιζα προς στιγμην πως ημουν σε χωρο με μεγαλο ηχητικο ευρος.
και ολα αυτα.....με ενα ενισχυτη των 500 ευρω καινουργιο.
τελικα το ηχειο ειναι το ΠΑΝ σε συνδιασμο με τον χωρο.
το βραδυ επονται αλλαγες χωροταξικες (θα λειπει και το βασανο χαχαχχα)..............

Reaction score
1.431
εξαρταται τα προσωπικα γουστα του καθε ενα.
εμενα με εξεπλειξαν ομολογω, νομιζα προς στιγμην πως ημουν σε χωρο με μεγαλο ηχητικο ευρος.
και ολα αυτα.....με ενα ενισχυτη των 500 ευρω καινουργιο.
το βραδυ επονται αλλαγες χωροταξικες (θα λειπει και το βασανο χαχαχχα)..............
Μου κανει εντυπωση οτι σου αρεσαν σε σχετικα αδειο χωρο. Δεν ειναι μονο το echo αλλα και το βρωμισμα του ηχου απο τις ακατασχετες ανακλασεις.

Ο τυπος εχει ηχογραφησει τις διαφορες με το neumann binaural mic και πρεπει να φορας ακουστικα.

Η μεγαλυτερη διαφορα φυσικα ειναι το αδειο δωματιο με το επιπλωμενο μετα προχωραει σε επιπλεον treatment και δειχνει την προοδευτικη βελτιωση.

Ξεκινα απο το 4:08 λεπτο

Last edited:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.764
Εννοείται... τα υπόλοιπα έχουν μικρότερο αντίκτυπο ή και καθόλου

Πόσο να άλλαζε αν ο ενισχυτής δεν ήταν ο marantz αλλά ένας random Yamaha ίδιας αξίας π.χ.;
Πόσο να άλλαζε αν αντί CD ακούγατε ένα streamer σε TIDAL;
Πόσο να άλλαζε αν αντί για supra είχε καλώδιο ...ΒΙΟΚΑΛ;

(Κάποιοι θα πουν πολύ... οκ, από τη στιγμή που πας το κεφάλι 20 πόντους πιο κει και έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο εγώ θα πω "σχεδόν" καθόλου...)

Last edited:

Reaction score
1.431

Πόσο να άλλαζε αν ο ενισχυτής δεν ήταν ο marantz αλλά ένας random Yamaha π.χ.;

(Κάποιοι θα πουν πολύ... οκ, από τη στιγμή που πας το κεφάλι 20 πόντους πιο κει και έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο εγώ θα πω "σχεδόν" καθόλου...)
Παρα πολυ μεγαλες διαφορες ο ενισχυτης και το dac.

Ας πουμε στο ls50 meta wireless 2 τα ενισχυτικα του εχουν συνολικη ισχυ 750w.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.550

Σε ηχεία όπως το KEF LS50 wireless τα ενισχυτικά είναι εκ προοιμίου ταιριασμένα με τα αντίστοιχα μεγάφωνα. Αυτός είναι ο αποφασιστικός παράγοντας.

Μολαταύτα η περίσσεια ισχύος δεν αναπληρώνει περιορισμούς κατά τη διαχείριση της, όπως φαίνεται παρακάτω:
specs

specs

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.288
λογικό...πως θα μπορούσε άλλωστε

δείχνει να έχει ισορροπημένη απόκριση :laugh:
1737638913331.png

Reaction score
2.792

Πόσο να άλλαζε αν ο ενισχυτής δεν ήταν ο marantz αλλά ένας random Yamaha ίδιας αξίας π.χ.;

Άσε την ΒΙΟΚΑΛ στην άκρη.Τα καλώδια της έχουν δοκιμαστεί κι αποτύχει δίπλα σε φθηνά επώνυμα.
Επί της ουσίας,από χειροτερα ως τρις χειρότερα.

Last edited:

Reaction score
328
Άσε την ΒΙΟΚΑΛ στην άκρη.Τα καλώδια της έχουν δοκιμαστεί κι αποτύχει δίπλα σε φθηνά επώνυμα.
ρε μπαγασα...........
οταν ρωτησα καποτε τον αειμνηστο Σωκρατη(roister) στα εργαστηρια του, τι καλωδια χρησιμοποιει ειπε απλα βαλε Βιοκαλ και ξεμπερδεψες.
δεν νομιζω να μην ηξερε τι ελεγε....

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.764
Εσύ (και μερικοί ακόμη) τα χεις δοκιμάσει κ απορρίψει...
Κάποιοι άλλοι πίνουμε νερό στο όνομα της που με μια χούφτα ευρά κάνουμε τη δουλειά μας! :p

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.197

Ναι , καλά, λες και το LS 50 meta , μπορεί να διαχειριστεί τέτοια ισχύ !
Αν φάει τόσα watts θα γίνει πύραυλος αέρος εδάφους.
Οχι 750 δεν μπορεί να διαχειριστεί , αλλά ούτε 100 μη σου πω.

Reaction score
1.967
Μη μου ξαναμιλησετε για τζενελεκ...
τζένελεκ, τζένελεκ, τζένελεκ, τζένελεκ, τζένελεκ
πολύ καλά ηχεία, μιλάω σαν κάτοχος, χωρίς να είμαι και γνώστης,

ένα μόνο σοβαρό μειονέκτημα έχω βρει μέχρι σήμερα

.
.
.
.
.
.
.

δεν μπορείς να μεγαλώσεις το γούφερ με αλλαγή καλωδίων, να ξεκινήσεις από εξαμισάρι και με διαδοχικές αλλαγές καλωδίων να βρεθείς με 15άρι

Reaction score
1.431

.
.
.
.
.
.
.

δεν μπορείς να μεγαλώσεις το γούφερ με αλλαγή καλωδίων, να ξεκινήσεις από εξαμισάρι και με διαδοχικές αλλαγές καλωδίων να βρεθείς με 15άρι
Ποια genelec εχεις?

Reaction score
2.792

.
.
.
.
.
.
.

Ύψιστος λόγος απόρριψης!
Εσύ (και μερικοί ακόμη) τα χεις δοκιμάσει κ απορρίψει...
Κάποιοι άλλοι πίνουμε νερό στο όνομα της που με μια χούφτα ευρά κάνουμε τη δουλειά μας! :p
Τη δουλειά του την κάνει κι ο άλλος με το ραδιοφωνακι και με ασυγκριτα λιγοτερα ευρώ.
ρε μπαγασα...........
οταν ρωτησα καποτε τον αειμνηστο Σωκρατη(roister) στα εργαστηρια του, τι καλωδια χρησιμοποιει ειπε απλα βαλε Βιοκαλ και ξεμπερδεψες.
δεν νομιζω να μην ηξερε τι ελεγε....
Δεν ήξερε.Ειμαι τοσο μέσα στην ΒΙΟΚΑΛ όσο δε φαντάζεσαι.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.169
Members
38.299
Νεότερο μέλος
icaris