Τελικά, υπάρχει hi-fi σήμερα;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.392
Ρε μαστόροι εγώ τελικά να σηκωθώ γιατί από χτες που το είπατε ακόμα σουρνωμαι να βρω θέση για τα σαμπ και κάπου όπα δηλαδή, πρέπει να φάω κιόλας.
:laugh:

Reaction score
4.330
Ρε μαστόροι εγώ τελικά να σηκωθώ γιατί από χτες που το είπατε ακόμα σουρνωμαι να βρω θέση για τα σαμπ και κάπου όπα δηλαδή, πρέπει να φάω κιόλας.
Ασε τα σαμπ στην αποθήκη και στερέωσε καλα τα καλώδια και συσκευές , μάθε επιτέλους να στήνεις 2 ηχεία και να ακούγονται σαν 15 και γλύτωσες πολλά χρήματα.

Reaction score
8.958
Κι εσύ στους υπερβολικούς ανήκεις.Μειωνοντας τα κανάλια και πηγαίνοντας σε μεγαλύτερη σειρά θα άκουγες καλύτερα και μαζί θα άκουγε καλύτερα το 99%.
Όταν κάνεις σκοντο στα υλικά του φαγητού για να ταισεις τον εαυτό σου κι άλλους τελικά κανείς δεν θα φάει το φαγητό.Αν το φάνε θα είναι λόγω ανάγκης κι όχι γιατί το απηλαυσαν.
Το συμπέρασμά μου προκύπτει κατόπιν ακροάσεων :D
Ακόμη και με φθηνά υλικά μπορεί κάποιος να επιτύχει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα τόσο στον ηχο όσο κσι στο φαγητό αρκεί βέβαια να γνωρίζει τι κάνει και γιατί το κάνει.
Βάλε 100 άτομα με τα ίδια υλικά να σου φτιάξουν φαγητό και θα το διαπιστώσεις.
Άλλωστε τα ηχεία, ενισχυτικά κτλπ της εισαγωγικής σειράς πάλι οι ίδιοι μηχανικοί τα σχεδιάζουν και τα φτιάχνουν και δεν γίνεται να μην πληρούν τις προδιαγραφές της εκάστοτε εταιρείας. Έτσι υπάρχουν στις χαμηλές κατηγορίες αξιόπιστα μηχανήματα με υψηλό vfm που θα ικανοποίησουν και απαιτητικούς ακροατές εφόσον βέβαια λάβουν υπόψιν τους και κάποια βασικά πράγματα όπως την τοποθέτηση, τον χώρο κτλπ.
Για το πολυκαναλο και το δικάναλο τα έχουμε συζητήσει, τουλάχιστον από την πλευρά μου έχω παραθέσει μελέτες, εσύ μόνον άποψη :biggrin:

Reaction score
8.958
Ασε τα σαμπ στην αποθήκη και στερέωσε καλα τα καλώδια και συσκευές , μάθε επιτέλους να στήνεις 2 ηχεία και να ακούγονται σαν 15 και γλύτωσες πολλά χρήματα.
Όταν διαβάζουμε για μουσική που ρέει σε όλες τις διαστάσεις καταλαβαίνουμε. :biggrin:

Reaction score
2.855
Το συμπέρασμά μου προκύπτει κατόπιν ακροάσεων :D
Ακόμη και με φθηνά υλικά μπορεί κάποιος να επιτύχει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα τόσο στον ηχο όσο κσι στο φαγητό αρκεί βέβαια να γνωρίζει τι κάνει και γιατί το κάνει.
Βάλε 100 άτομα με τα ίδια υλικά να σου φτιάξουν φαγητό και θα το διαπιστώσεις.
Άλλωστε τα ηχεία, ενισχυτικά κτλπ της εισαγωγικής σειράς πάλι οι ίδιοι μηχανικοί τα σχεδιάζουν και τα φτιάχνουν και δεν γίνεται να μην πληρούν τις προδιαγραφές της εκάστοτε εταιρείας. Έτσι υπάρχουν στις χαμηλές κατηγορίες αξιόπιστα μηχανήματα με υψηλό vfm που θα ικανοποίησουν και απαιτητικούς ακροατές εφόσον βέβαια λάβουν υπόψιν τους και κάποια βασικά πράγματα όπως την τοποθέτηση, τον χώρο κτλπ.
Για το πολυκαναλο και το δικάναλο τα έχουμε συζητήσει, τουλάχιστον από την πλευρά μου έχω παραθέσει μελέτες, εσύ μόνον άποψη :biggrin:
Ποιο συμπέρασμα;Εδώ,προκαταβάλλεις την άποψη του 99%! Επίσης δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι το εισαγωγικό ο,τι και να κάνεις,εισαγωγικά θα παίξει σε 2 η 32 κανάλια.Ως εκεί φθάνει κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις τις οποίες δεν πληρεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.125
Ποιο συμπέρασμα;

Μειωνοντας τα κανάλια και πηγαίνοντας σε μεγαλύτερη σειρά θα άκουγες καλύτερα
Δεν θυμάσαι καλά. Ο ΝΚ αντικατέστησε τα ηχεία "κολώνες" που είχε μπροστά ως μέιν, με μικρότερα ηχεία, και με ακροάσεις προτίμησε αυτή την επιλογή.

Εσύ προτείνεις να γυρίσει πίσω. Αφού το "δοκίμασε" κι αυτό λέμε.

Έχεις ξεχάσει. Τι α κάεις; Είναι κι η ηλικία.

daharis666

Moderator
Reaction score
80.392
τώρα που πιάσαμε μαγειρική και χάι εντ μου ήρθε αυτό.... :biggrin: :roflmao:

Reaction score
4.330
Ο γείτονας μου έχει κάποια jamo κολώνες >1μ ύψος με παθητικό ακτινοβολητή και μεγάλα μεγάφωνα , δεν γνωρίζω μοντέλο... Φυσικά στα τελείως άπειρα αυτιά του ακούγεται καλά με ενίσχυση έναν πολυκάναλο μέτριας απόδοσης.
Μόλις ο Κώστας μου έφερε δανεικά τα σαμπ , έδωσα και εγώ ένα δανεικό καπάκι στον γείτονα .
Το πρώτο λεπτό που άρχισε να παίζει και άκουσε το σύστημα του (απλώς πεταμένο χύμα το σαμπ μπροστά) έκανε κανα τρίλεπτο να μιλήσει. Πλέον το ακούω από δίπλα όταν βλέπει ταινίες κτλ και φοβάμαι την πιθανότητα κατάθλιψης όταν έρθει η ώρα να το πάρω πίσω..... 😁 8-)

Reaction score
8.958
Ποιο συμπέρασμα;Εδώ,προκαταβάλλεις την άποψη του 99%! Επίσης δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι το εισαγωγικό ο,τι και να κάνεις,εισαγωγικά θα παίξει σε 2 η 32 κανάλια.Ως εκεί φθάνει κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις τις οποίες δεν πληρεις.
Οσοι απλοί ακροατές ήρθαν και ακουσαν το ηχοσύστημα ευχαριστήθηκαν για να μην πω ενθουσιαστηκαν. Εμένα βέβαια δεν με ικανοποιουσε πλήρως, έβρισκα ψεγάδια αλλά δεν ήταν θέμα εισαγωγικής σειράς αλλά ομοιογένειας των καναλιών και βαθμού ενσωμάτωσης των σαμπς με τα μαιν κυρίως. Από την στιγμή που βελτιώθηκαν αυτοί οι παράγοντες με καλύπτει το αποτέλεσμα πλήρως.
Θες να σου πω ποσο πολύ μπορεί να βελτιωθεί το αποτέλεσμα ο ήχος δηλαδή με τα ίδια υλικά κάνοντας 5 - 10 πραγματάκια? :biggrin:

daharis666

Moderator
Reaction score
80.392
Ο γείτονας μου έχει κάποια jamo κολώνες >1μ ύψος με παθητικό ακτινοβολητή και μεγάλα μεγάφωνα , δεν γνωρίζω μοντέλο... Φυσικά στα τελείως άπειρα αυτά του ακούγεται καλά με ενίσχυση έναν πολυκάναλο μέτριας απόδοσης.
Μόλις ο Κώστας μου έφερε δανεικά τα σαμπ , έδωσα και εγώ ένα δανεικό καπάκι στον γείτονα .
Το πρώτο λεπτό που άρχισε να παίζει και άκουσε το σύστημα του (απλώς πεταμένο χύμα το σαμπ μπροστά) έκανε κανα τρίλεπτο να μιλήσει. Πλέον το ακούω από δίπλα όταν βλέπει ταινίες κτλ και φοβάμαι την πιθανότητα κατάθλιψης όταν έρθει η ώρα να το πάρω πίσω..... 😁 8-)
για ρώτα τον γείτονα.....θα άλλαζε το σαμπ για καλώδια? :laugh:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.832
Όποιος έστησε sub (ακόμη και αν έβρισε λίγο στην αρχή που ήταν αρρύθμιστο), μόλις το "έφερε" έστω και λίγο στα σωστά του και μπήκε στο πνεύμα... δεν ξαναγύρισε πίσω...

Reaction score
1.885
Οσοι απλοί ακροατές ήρθαν και ακουσαν το ηχοσύστημα ευχαριστήθηκαν για να μην πω ενθουσιαστηκαν. Εμένα βέβαια δεν με ικανοποιουσε πλήρως, έβρισκα ψεγάδια αλλά δεν ήταν θέμα εισαγωγικής σειράς αλλά ομοιογένειας των καναλιών και βαθμού ενσωμάτωσης των σαμπς με τα μαιν κυρίως. Από την στιγμή που βελτιώθηκαν αυτοί οι παράγοντες με καλύπτει το αποτέλεσμα πλήρως.
Θες να σου πω ποσο πολύ μπορεί να βελτιωθεί το αποτέλεσμα ο ήχος δηλαδή με τα ίδια υλικά κάνοντας 5 - 10 πραγματάκια? :biggrin:
Ε πες ρε σαρδαναπαλε, φαντάσου σηκώθηκα και έκατσα για να διαβάσω τι θα γράψεις.

Reaction score
2.855
Στην περίπτωση σου χρειάζεσαι μόνο δύο,καλώδια και στήριξη.Αφηνω τα πολλά κανάλια απ' έξω για να μην σε πιέσω.Τα υπόλοιπα τα έχεις.Τοτε και μόνο τότε θα παίξει εισαγωγικά το συστημα σου.Τωρα δεν παίζει ούτε εισαγωγικά.Το ίδιο ισχύει και για το δικό μου(όχι εισαγωγικό) σύστημα που του λείπουν αλλα πραγματακια.Αντιθετα από σένα ομως,εγώ το αναγνωρίζω.Στην περίπτωση σου το πρόβλημα είναι οικονομικο(το τίμημα για τα πολλά κανάλια)ενώ στη δική μου αισθητικό και πρακτικό.Το δικό σου κάποια στιγμή ίσως να λυθεί.Το δικό μου,όχι.

Reaction score
2.855
Όποιος έστησε sub (ακόμη και αν έβρισε λίγο στην αρχή που ήταν αρρύθμιστο), μόλις το "έφερε" έστω και λίγο στα σωστά του και μπήκε στο πνεύμα... δεν ξαναγύρισε πίσω...
Σωστό.Οταν έχει ραδιοφωνακια αντί για ηχεία.
Τελικά,αυτοί που κατηγορούν άλλους ως ψεκασμενους,έχουν ρουφήξει μέχρι και το ψεκαστικό.

Last edited:

Reaction score
11.368
Πάντως για τα σαμπ...

Με 4 8ρια και 2 6,5ρια και σχετικά αρκετή ισχύ ανά κανάλι στα 3 μέτρα περιπου χωρίς τα σαμπ ακούγεται σα κουράδα αν δεν το πας τέρμα το γκάζι.
Όταν ακούς χαμηλόφωνα, κάνεις διόρθωση loudness (μπορεί να θέλουν μέχρι και +10 dB τα μπάσα) για να ακούς καλά;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.761

Σωστό.Οταν έχει ραδιοφωνακια αντί για ηχεία.
Τελικά,αυτοί που κατηγορούν άλλους ως ψεκασμενους,έχουν ρουφήξει μέχρι και το ψεκαστικό.
"Ραδιοφωνάκια" τα 802D; Για πες!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.193
Members
38.302
Νεότερο μέλος
giannisx4