Τελικά, υπάρχει hi-fi σήμερα;

Reaction score
11.368
Δεν θυμάσαι καλά. Ο ΝΚ αντικατέστησε τα ηχεία "κολώνες" που είχε μπροστά ως μέιν, με μικρότερα ηχεία, και με ακροάσεις προτίμησε αυτή την επιλογή.

Εσύ προτείνεις να γυρίσει πίσω. Αφού το "δοκίμασε" κι αυτό λέμε.

Έχεις ξεχάσει. Τι α κάεις; Είναι κι η ηλικία.
Είναι καινούριος στο Forum. Σιγά μην έχει κάτσει να διαβάσει όλα τα παλιά θέματα.
Μόλις ο Κώστας μου έφερε δανεικά τα σαμπ , έδωσα και εγώ ένα δανεικό καπάκι στον γείτονα .
Τί γίνεται εκεί; Του δανεισμού το κάγκελο; Στείλτε κι από εδώ κανένα.
(Έχω δανείσει κι εγώ ένα ζευγάρι ηχεία και ένα sub στον αδερφό μου.)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.647
Φίλε μου αυτή ακριβώς είναι η ΜΑΥΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Όποτε αντιλαμβάνομαι κάτι μαύρο σε τέτοιες αλήθειες είναι τα... μεσάνυχτα. :roflmao:
Το δικαίωμα της άγνοιας (δεν λέω της ανοησίας είμαι στις καλές μου σήμερα :lolsign: ) είναι αναφαίρετο του καθενός αλλά όταν κουνάτε και το δάχτυλο ρε μπαγάσηδες και το παίζετε καθηγητές (ελ προφεσόρρ και βγάλε) και κάποιοι δίνοντας και οδηγίες πόσα σαμπ και που να μπούνε :gotcha: ) και ότι είπε κάποιος ότι δεν παίζουν τα τάδε ηχεία χωρίς σαμπ ( ε ναι αν τα κόβεις για να παίζουν τα τουίτερ ->>> για να μην κουράζεται ο ενισχυτής-->>> να κάνει και ένα διάλειμα με κολατσό βρε παιδί μου χαχαχαχααχαχα τι άλλο θα διαβάσουμε ) :gotcha:και ενώ ούτε μυρωδιά από hifi πραγματικά ούτε καν μία μικρή μυρωδιά το μόνο που φέρνουν όλα αυτά είναι γέλιο και θλίψη μαζί. Κλαυσίγελος λοιπόν αλλά τέλος πάντων όποιος έχει θέμα με το μπάσο του ας έρθει εδώ που μας περισσεύει να πάρει όσο θέλει ( δωρεάν εννοείται) και ας μην έχουμε σαμπς :D
Μάθετε να στήνετε δυό ηχεία στον χώρο να ευχαριστηθείτε μουσική , και όταν καταφέρετε να ρέει αυτή σε όλες τις διαστάσεις σαν να έχετε 15 ηχεία θα αφήσετε τα σαμπ για τους κάγκουρες με τα σμαρτ και τα συναφή μανάρια μου;)

"Επιστημονική" φαντασία πάρα πολύ ωραία στις πλατφόρμες μόνο.

Βάλε συνδρομή φίλε μου. Δεν γίνεται τόση γνώση που δίδεται απλόχερα να είναι δωρεάν:dance2:
Απλός ο τρόπος να παραδεχθούν όλοι όσα διατυπώνεις... Βάλε παράσταση spectrogram 20-300 Hz. Αν βγαίνει αποδεκτή τότε μπορεί για σιγουριά να εξεταστεί και το ποσοστό THD σε στάθμη αναφοράς κάτω από τα 100 Hz. Όλα τ'άλλα είναι... κυνηγού και ψαρά το πιάτο όσο και αν μένει αδειανό να το θωρούν γεμάτο. Φάτε στα λόγια ψάρια και από χαμηλές... περίδρομο.:roflmao:
Μεγάλα ποσά ενέργειας υπάρχουν και στο εύρος μεσοχαμηλών - μεσαίων συχνοτήτων. Δεν έχει το ¨ενεργειακό μονοπώλιο" η ζώνη κάτω των 100 κύκλων. Η δε ποιότητα στο τεράστιο αυτό εύρος συχνοτήτων επηρεάζει σαφέστατα και την ποιοτική απόδοση της ζώνης κάτω των 100 κύκλων, θα ισχυριστώ κι εγώ, μιας και το νόμισμα πρέπει να το βλέπουμε κι από τις δύο όψεις του.
Η ζώνη του midbass επηρεάζει άμεσα την αντίληψη για τις ανώτερες οκτάβες κι έμμεσα την αίσθηση συνοχής των κατώτερων με τις ανώτερες. Όχι όμως το πώς θ'αποδίδονταν κατά την αναπαραγωγή οι δύο πρώτες οκτάβες.

Εντόπισες πάντως έστω και άθελά σου μια ζώνη που θα ενδιέφερε τους... μπασίστες αφού η κατανομή ενέργειας πάνω σ'εκείνη θα επηρέαζε τον εστιασμό του δικού τους οργανικού ειδώλου στη σχηματιζόμενη ηχητική σκηνή κατά την αναπαραγωγή.

Last edited:

Reaction score
1.442
Όταν ακούς χαμηλόφωνα, κάνεις διόρθωση loudness (μπορεί να θέλουν μέχρι και +10 dB τα μπάσα) για να ακούς καλά;
Ε ναι αυτο ειναι λογικο οτι θελει ενταση για να ακουστει καλα το μπασο και εχει δειχθει πολλες φορες στο φορουμ με τις γνωστες καμπυλες FM

Εντωμεταξυ τα polk r700 θελουν ιδανικα δυο μονομπλοκ με 300w στο καναλι.

Reaction score
2.858
Δεν θυμάσαι καλά. Ο ΝΚ αντικατέστησε τα ηχεία "κολώνες" που είχε μπροστά ως μέιν, με μικρότερα ηχεία, και με ακροάσεις προτίμησε αυτή την επιλογή.

Εσύ προτείνεις να γυρίσει πίσω. Αφού το "δοκίμασε" κι αυτό λέμε.

Έχεις ξεχάσει. Τι α κάεις; Είναι κι η ηλικία.
Αν εννοείς μεγαλύτερο μοντέλο της ίδιας σειράς κι όχι διαφορετική εταιρία,δεν ευθύνομαι εγώ αν ο N.K. υποτιμά το καλύτερο.Εκτος αν εκείνες οι προδιαγραφές τις οποίες επικαλείται η εταιρία και επαναλαμβάνει ο Ν.Κ.ειναι του πισινουλη!

Reaction score
8.960
Ε πες ρε σαρδαναπαλε, φαντάσου σηκώθηκα και έκατσα για να διαβάσω τι θα γράψεις.
Επέλεξα τον ίδιο δορυφόρο για όλα τα κανάλια βελτιώνοντας την ομοιογένεια του συστήματος. Παράλληλα διαπίστωσα ότι συνεργάζονται καλύτερα οι μικροί δορυφόροι με τα σαμπς και επέλεξα πλέον συχνότητα αποκοπής τα 80 -90Hz. Η αλήθεια είναι ότι μ αρέσει ο ήχος και με συχνότητα αποκοπής στα 90Hz. Είχα διαβάσει από επαγγελματία στον σχεδιασμό και κατασκευή στουντιακων χώρων πως σε έναν πολύ καλά φροντισμενο δωμάτιο όπως ένα στούντιο είχε την αίσθηση πως η θέση του σαμπ γινόταν σχετικά βέβαια αντιληπτή και με συχνότητες της τάξεως των 80Hz. Τώρα σε μένα και τον μικρό χώρο που βρίσκομαι με σαφώς λιγότερη παθητική φροντίδα και τοποθέτηση 4 σαμπς αντικρυστα δεν υφίσταται τέτοιο θέμα ακόμη και σε συχνότητες των 90Hz.
Διαπίστωσα επίσης ότι η φραγή των οπών ανάκλασης χαμηλών των σαμπς δίνουν πιο σφιχτό ηχο και δημιουργεί λιγότερα προβλήματα στο λογισμικό ισοστάθμισης του Audyssey όσον αφορά και τις αποστάσεις που επιλέγει.
Κατόπιν χρησιμοποίησα το PEQ που διαθέτει το κάθε σαμπ και στην συνέχεια έπαιξα με την αντίστροφη φάσης. Κατέληξα στην αντιστροφή φάσης 2 σαμπς και μάλιστα αυτών που βρίσκονται τοποθετημένα διαγώνια.
Στο τελικό στάδιο έτρεξα το Audyssey με διόρθωση μέχρι τα 250Hz πειράζοντας μόνον την μορφή της καμπύλης των σαμπς και τέλος πρόσθεσα ένταση στα σαμπς.

Reaction score
2.450
Ρε μαστόροι εγώ τελικά να σηκωθώ γιατί από χτες που το είπατε ακόμα σουρνωμαι να βρω θέση για τα σαμπ και κάπου όπα δηλαδή, πρέπει να φάω κιόλας.
Μπουσουλώντας απολαμβάνεις τη νιότη .
Άλλοι πάνε μπουσουλώντας από το λιμάνι μέχρι το μοναστήρι, προκειμένου να τους συγχωρεθούν οι αμαρτίες, κι εσείς παραπονιέστε που αύριο θα έχετε βρει το αληθινό χαμηλό, το σωστό σημείο για την τοποθέτηση των subs .
Πιο εύκολο περνάει στον παράδεισο ο πολυκάναλος παρά ο δικάναλος που δεν αφιερώνει χρόνο, ή τα νιάτα του ,για το στήσιμο των subs.

Reaction score
2.858
Μπουσουλώντας απολαμβάνεις τη νιότη .
Άλλοι πάνε μπουσουλώντας από το λιμάνι μέχρι το μοναστήρι, προκειμένου να τους συγχωρεθούν οι αμαρτίες, κι εσείς παραπονιέστε που αύριο θα έχετε βρει το αληθινό χαμηλό, το σωστό σημείο για την τοποθέτηση των subs .
Πιο εύκολο περνάει στον παράδεισο ο πολυκάναλος παρά ο δικάναλος που δεν αφιερώνει χρόνο, ή τα νιάτα του ,για το στήσιμο των subs.
Γι αυτό εγώ δεν φωνάζω τον ειδικο-ρυθμιστη των πάντων.Για να μη μου πάρει τη θέση!

Reaction score
8.960
Γι αυτό εγώ δεν φωνάζω τον ειδικο-ρυθμιστη των πάντων.Για να μη μου πάρει τη θέση!
Μπήκα στον κόπο για σένα @Π.Α.Η. και τον @marlboro κυρίως έτσι ώστε να πάρετε μια ιδέα πως παίζει σπίτι μου το πολυκαναλο. :biggrin:
Να το ακούσεις μέχρι τέλους να μου πεις πόσο σ αρέσει. Τιμές και λεπτομέρειες σε πμ καλυτερα:biggrin:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.863
Κύριε @christos77 επειδή ενδιαφέρθηκες,η ρυθμική κιθάρα παίζει ένα σύντομο και υποτυπώδες fuzz.
The Gruesomes: Make up your mind
Μρε ΠΑΗ λες να μη ξερω τι ειναι η φουζι :lol: κιθαρα:errwhat::spiteful: Αυτη την κιθαρα πως την ακους μρε ΠΑΗ ειναι φουζι :lol: η ΟΧΙ

Last edited:

Reaction score
4.722
Μπήκα στον κόπο για σένα @Π.Α.Η. και τον @marlboro κυρίως έτσι ώστε να πάρετε μια ιδέα πως παίζει σπίτι μου το πολυκαναλο. :biggrin:
Να το ακούσεις μέχρι τέλους να μου πεις πόσο σ αρέσει. Τιμές και λεπτομέρειες σε πμ καλυτερα:biggrin:
Τι ειδους καμπυλη αποκρισης εχεις;

Reaction score
8.960
Τι ειδους καμπυλη αποκρισης εχεις;
Όπως είπα δεν πείραξα τίποτα στις καμπύλες των ηχείων αλλά μόνον την καμπύλη των υπογουφερ.
Τώρα που το ξαναβλέπω μάλλον πρέπει να φτιάξω και ένα πρισετ για ταινίες λαμβάνοντας υπόψιν και το Lfe.
Screenshot_20250125-131706.png

Screenshot_20250125-131716.png

Screenshot_20250125-131748.png

Κατόπιν προσέθεσα ένταση στα σαμπς και σίγουρα με το απμιξινγκ του Auro 3D έχω στο τέλος μια τόνωση στις χαμηλές και στις υψηλές μια πτώση. Στο υπόλοιπο φάσμα δεν έχω επέμβει πέρα από την ισοστάθμιση μέχρι τα 250Hz και συχνότητα αποκοπής τα 80Hz.

Reaction score
2.858
Περιμενεις να σου απαντήσω όταν δεν βάζεις κάτι που γνωρίζω;Εκείνα τα δικά μας τα έχεις εξορίσει;

Reaction score
2.858
Μρε ΠΑΗ λες να μη ξερω τι ειναι η φουζι :lol: κιθαρα:errwhat::spiteful: Αυτη την κιθαρα πως την ακους μρε ΠΑΗ ειναι φουζι :lol: η ΟΧΙ
Εγώ πως την ακούω η εσύ που δεν γνωρίζεις τον Hendrix;
Τα γυφτολαικα τα γνωρίζεις καλύτερα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.194
Members
38.302
Νεότερο μέλος
giannisx4