Τηλεόραση στον Βιντεοπροβολέα

Reaction score
0
Θα ήθελα την βοήθεια σας για ένα θέμα που με απασχολεί τις τελευταίες μέρες. Ο σκοπός είναι να δω τηλεόραση στον βιντεοπροβολέα αλλά χωρίς αποτέλεσμα (ολοκληρωμένο τουλάχιστον) μέχρι στιγμής. Αλλά ας τα πάρω από την αρχή.
Έχω έναν Panasonic AE900 συνδεδεμένο με Denon 1920 μέσω HDMI. Επίσης έχω συνδέσει τον προβολέα και με τον AV ενισχυτή YAMAXA RXV657 με ένα καλώδιο component. Να επισημάνω ότι τα καλώδια είναι περασμένα μέσα από τον τοίχο και δεν υπάρχει δυνατότητα για άλλη σύνδεση του προβολέα. Η ιδέα μου λοιπόν είναι να περάσω το τηλεοπτικό σήμα από τον δέκτη του βιντεο στον AV ενισχυτή και από εκεί στον προβολέα μέσω component. Συνδέω λοιπόν το βίντεο μέσω καλωδίου SCART σε S-VIDEO (το βιντεο έχει μονο σκαρτ εξοδο) στον yamaha, επιλέγω την δυνατότητα να κάνει upconversion σε component και βλέπω στον Panasonic ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΣΗΜΑ!!!
Για να σας προλάβω έκανα τις εξής ενέργειες για να δω τι φταίει. Πρώτα συνδέω την κάμερα μου που έχει και αυτή s-video έξοδο στον yamaha στο ίδιο s-video port για να ελέγξω και το component καλώδιο αν το έφτιαξα σωστά αλλά και την είσοδο s-video του yamaha αν είναι εντάξει.
Έπαιξαν όλα καλά, άρα δεν φταίει το καλώδιο μέχρι τον προβολέα ούτε και ο ενισχυτής. Κάνει την μετατροπή σε component μια χαρά.
Μετά δοκιμάζω το βίντεο αν όντως από το σκαρτ δίνει σήμα s-video, συνδέοντας το βίντεο με το ίδιο καλώδιο (σκαρτ σε σ-βιντεο) στην είσοδο s-video της τηλεόρασης.
Όλα καλά και πάλι. Το βίντεο στην τηλεόραση έδινε καλή εικόνα.
Τρίτον δοκιμάζω άλλα 2 καλώδια!!! Το ίδιο πρόβλημα. Ασπρόμαυρη εικόνα.

Το περίεργο είναι ότι μερικές φορές σε κάποια κανάλια αν προσέξεις δείχνει κάτι πολύ πολύ αχνά χρώματα ίσα που τα βλέπεις.
Να σημειώσω ότι στον προβολέα δεν πειράζω τίποτα παρά μονο το γυρνάω στην αντίστοιχη είσοδο.

Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει;;;
Μήπως υπάρχει μετάτροπέας από σκαρτ σε component για να μην παρεμβαλω καθόλου τον AV ενισχυτή;;;
Γενικά καμιά άλλη ιδέα για να δω τηλεόραση στον προβολέα???
Το μουντιαλ πλησιάζει!!!! :D :D :D :D
ευχαριστώ !!!

Reaction score
1
μια καλη λυση ειναι ενας δορυφορικος δεκτης humax που εχει hdmi
το κακο ειναι οτι θα πρεπει να εχεις συνδρομη νοβα, εκτος αν δεν σε πειραζει να το βλεπεις σε αλλη γλωσσα το μουντιαλ
ισως να το δεις και HD

Reaction score
0
Μπορείς να αγοράσεις έναν μεταχειρισμένο αποκωδικοποιητή Filmnet.

Reaction score
1
To πρόβλημά σου είναι κοινό.

Το s-video δεν εμπεριέχεται στις αρχικές προδιαγραφές του scart, και δεν υπάρχουν κενά pins ώστε απλά να προστεθεί. Για το λόγο αυτό πρέπει κάποια από τα υπάρχοντα pins να αλλάξουν χρήση. Πολλές συσκευές έχουν ειδική επιλογή (από το μενού ή μέσω εξωτερικού διακόπτη).

Αυτό που συνήθως γίνεται είναι το Υ stream (luminance/brightness) να αντιστοιχείται στο pin του composite, το οποίο είναι standard. Μένει το C stream (η χρωματική πληροφορία) το οποίο δεν είναι standard.

Αλλες συσκευές είναι "έξυπνες" αρκετά ώστε να ανιχνεύουν το C, άλλες πάλι όχι. Σε αυτές τις περιπτώσεις βλέπεις ασπρόμαυρα.

Reaction score
0
Η άλλη λύση εφόσον δεν σου δουλεύει ο συνδιασμός και δεν μπορείς να προσθέσεις άλλα καλώδια είναι να πάρεις ένα tv tuner ή ένα dvd-r με έξοδο component και να περάσεις το σήμα μέσω του 657. Αλλιώς μπορείς να βρεις και πηγή με s-video έξοδο και να κάνεις upconversion σε component πάλι μέσα από τον 657.

Reaction score
0
zoglair said:
To πρόβλημά σου είναι κοινό.

Το s-video δεν εμπεριέχεται στις αρχικές προδιαγραφές του scart, και δεν υπάρχουν κενά pins ώστε απλά να προστεθεί. Για το λόγο αυτό πρέπει κάποια από τα υπάρχοντα pins να αλλάξουν χρήση. Πολλές συσκευές έχουν ειδική επιλογή (από το μενού ή μέσω εξωτερικού διακόπτη).

Αυτό που συνήθως γίνεται είναι το Υ stream (luminance/brightness) να αντιστοιχείται στο pin του composite, το οποίο είναι standard. Μένει το C stream (η χρωματική πληροφορία) το οποίο δεν είναι standard.

Αλλες συσκευές είναι "έξυπνες" αρκετά ώστε να ανιχνεύουν το C, άλλες πάλι όχι. Σε αυτές τις περιπτώσεις βλέπεις ασπρόμαυρα.
μαλλον έχεις δίκιο δυστυχώς για εμένα :( :( :(

αντιγραφω απο wikipedia "
The standard was extended at the end of the 1980s to support the new S-Video signals.
Today, S-Video can be transferred through SCART connections as well. However, it was not part of the original SCART standard, and not every SCART-compatible device supports it for this reason. Also, S-Video and RGB are mutually exclusive through SCART, due to the S-Video implementation using the pins allocated for RGB. Most SCART-equipped televisions or VCRs (and almost all of the older ones) do not actually support S-Video, resulting in a black-and-white picture if attempted to use, as only the luminance signal portion is used."

sniff-sniff!!!! :( :( :( :( :(

τελικά ρε παιδια οι υπολοιποι πως βλέπουν τηλεόραση???
χωρίς να αναγκαστώ να αγοράσω Νοβα. έψαξα σχεδόν όλα το ιντερνετ να βρω έναν έξωτερικό δέκτη που να βγάζει το σήμα σε component ή s-video αλλά όλοι έχουν μόνο d-sub έξοδο. υπάρχει μετατροπέας από d-sub σε component ??
θέλω να δώ μουντιάλ !!!!! βοήθεια!!!! :D :D :D

Reaction score
0
zoglair said:
Τις λες για κανα φτηνό DVD Recorder;
σωστή σκέψη. υπάρχει κάποιο που να κάνει upscaling το σημα σε 720p όπως τα dvd player. Γενικα υπάρχει τρόπος να δω τηλεόραση με καλύτερη ανάλυση απο αυτην που στέλνουν??( για htpc με καρτα tv τι λέτε?? υπαρχουν προγράμματα που "περιποιούνται" το σήμα σε πραγματικό χρόνο ???

τελικά έδωσα το σήμα απο το βίντεο με μετατροπέα απο σκαρτ σε απλο βιντεο στον ενισχυτη και απο εκει στον προβολεα. ΜΠΛΙΑΑΧΧΧ!!!! ΧΑΛΙΑ. τελικα η τηλεόραση στις πολλες ιντσες δεν λέει!!!!!
αλλα και νοβα να βάλω ρε παιδια υπάρχει αποκωδικοποιητής που να κάνει upscaling??
να βλέπω έστω με την ποιότητα που βλέπω απο το denon 1920!!!!(μεχρι να αρχίσουν οι HD μεταδόσεις)!

Reaction score
1
1. Μην κολλάς με το το θέμα του upscaling σε 720p. Δεν είναι απαραίτητο η πηγή (ειδικά αν μιλάμε για tuner) να έχει καλύτερο scaler από αυτόν του προβολέα σου.

2. Το επίγειο αναλογικό σήμα της TV sucks. Της nova επίσης. Μην περιμένεις να πάρεις ποιότητα DVD από αυτά.

3. Αν σκέφτεσαι να μπλέξεις με HTPC, τότε ναι, η καλύτερη λύση είναι μια κάρτα που συνεργάζεται με dscaler.

Πρόσφατα αγόρασα από πλαίσιο το Avermedia TVBox7 στα 80 ευρώ. Το έβαλα δίπλα στο Sanyo Z4 και το σύνδεσα με VGA. Μετά ένωσα με 10μετρο inteconnect τον Yamaha και το TVBox. Το δουλεύω στα 640χ480.

Σε κανάλια όπου το σήμα είναι τζάμι, το αποτέλεσμα - προς μεγάλη μου έκπληξη - βλέπεται άνετα, ακόμη και σε full screen 16:9 στις 92". Αν, δε, δω σε φυσική ανάλυση (640χ480) μου βγαίνει κάτι σε 50" (ο Sanyo μου δίνει αυτή τη δυνατότητα), και τότε μιλάμε για ποιότητα που ρίχνει σε πολλές LCD.

Για εξέτασε και αυτό το ενδεχόμενο. Το μόνο ζόρι είναι η ένωση AV με TVBox. Αν δε μπορείς, υπάρχει και η λύση των αυτόνομων pc speakers με 5-10 ευρώ που μπορεί να σε βολέψει αν έχεις τον προβολέα σε κανα ράφι.

Reaction score
0
Αν ο ΑΕ900 έχει είσοδο RGBVH ή VGA (d-sub) τότε με ένα aver media έχεις πολύ καλά αποτελέσματα. Μάλιστα βγάζει και progressive σήμα. Το δουλεύω σε 800Χ600 (κοντά στην φυσική ανάλυση του προβολέα μου, 854Χ480) και είμαι ικανοποιημένος. Ανεβάζει σήμα και πολύ πάνω από τα 1024Χ768, οπότε να και το scaling που ζητάς. Αρκεί να είναι συμβατές οι είσοδοί σου.

Reaction score
0
όπως γράφω και στην αρχή δυστυχώς τα μόνα καλώδια που πάνε στον προβολέα ειναι το HDMI και το COMPONENΤ και δεν υπάρχει δυνατότητα για να βάλω τιουνερ με vga (εκτος και αν ξανασκάψω τοίχους να περάσψ καινούργια καλώδια οποτε μαλλον θα καταλήξω στο νοσοκομειο απο την γυναικα!!!!) :D :D :D

δεν καταλαβα όμως zoglair ειπες οτι κάνει o 900αρις upscaling??? δεν το ήξερα αυτο.δεν το λέει πουθενά το μανουαλ

Reaction score
0
barkoulis said:
δεν καταλαβα όμως zoglair ειπες οτι κάνει o 900αρις upscaling??? δεν το ήξερα αυτο.δεν το λέει πουθενά το μανουαλ
...δεν το καταλαβα το παραπανω ..εχω και εγω 900αρη...ας μας κανει explain καποιος που ξερει...

Σχετικα με την TV (εixα και εγω προβληματισμους)... σαν λυση λεω να παρω το PANASONIC DVD-HDD DMR-E65 που συμφωνα με τα "γραπτα" κανει super uscale στο τηλεοπτικο σημα...εσυ βεβαια εχεις ειδη ενα "καλο" dvdp και με αυτη τηην λυση θα πρεπει να παρεις και αλλο ενα ..χμ think about it :lol:

Reaction score
1
O Panny έχει και scaler και deinterlacer, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι ψηφιακοί προβολείς (να μην πω όλοι).

Δηλαδή πως αλλιώς θα δεχόταν σήματα NTSC, PAL, SD, και HD, πεπλεγμένα ή μη;

Ο scaler του 900 είναι custom (της Panasonic) και θεωρείται καλός. Μπορεί να υστερεί ως προς τον scaler ενός ακριβού player, αλλά τους scalers των tuners της οκάς, τους τρώει για breakfast.

Staff online

• spylab
    Shalom
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.482