Της τρελής! (περί ηχείων Audio Spectrum ο λόγος)

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.138
Εγώ θα προτείνω την πιο απλή λύση....
Απλά θα συνδέσεις μόνο το ένα woofer (εννοείται θα αντικαταστήσεις τον πυκνωτή).

Πλεονεκτήματα:
1) Δε θα σου κοστίσει τίποτα. Και μόνο για αυτό αξίζει η δοκιμή.
2) Το crossover θα δουλεύει σωστά. 4ohm περιμένει από το woofer... 4 θα έχει.
3) Δεν θα κινδυνεύει ο ενισχυτής σου. Όσο τα είχες παράλληλα υπήρχε λιγάκι κίνδυνος...

Μειονεκτήματα:
1) Δεν είναι σχεδιασμένη η καμπίνα για 1 woofer ... όμως ούτε και για τα 2 που εσύ έχεις είναι ... οπότε πάμε πάλι στο κάνε μια δοκιμή.
2) Πρέπει να δεις τι θα κάνεις με το woofer που περισσεύει... μπορείς από το πιο απλό, να το αφήσεις όπως είναι να παριστάνει το παθητικό woofer!!! μέχρι το να το βγάλεις, να κλείσεις την τρύπα του και να μειώσεις τον όγκο της καμπίνας με κάποιο υλικό.

Σε κάθε περίπτωση ο τελικός κριτής είναι το αυτί σου σε συνδυασμό με τι χρήση σχεδιάζεις να κάνεις για τα συγκεκριμένα ηχεία...

Reaction score
715
Καλημέρα!
Βασικά περιμένω μια απάντηση από κάπου μη τυχόν και μπορέσω να διορθώσω όπως πρέπει την κατάσταση. Έως τότε τα έχω κάνει πειραματόζωα. Χθες το βράδυ αργά μετά την δουλειά έκανα αυτό ακριβώς. Έβαλα να παίζει μόνο το ένα woofer στη λογική του να δουλέψει σωστά ως κύκλωμα και πως θα ακουστεί. Άφησα συνδεδεμένο το επάνω woofer μόνο. To πολύμετρο έδειξε 4,1 Ohm. Δεν μου άρεσε έτσι όπως ακουγόταν. Άδειασε ο ήχος. Σημειωτέον πως έστω και λάθος τα ηχεία, τα έχουμε συνηθήσει εδώ να παίζουν με έναν τρόπο ο οποίος αλλάζει ριζικά με όλα αυτά! Μετά νύσταζα και δεν είχα όρεξη να αλλάψω τα woofers και να βάλω σε λειτουργία μόνο τα κάτω αν και δεν νομίζω να άλλαζε κάτι προς το καλύτερο όσον αφορά το άδειασμα στον όγκο του ήχου.
Εκεί που σίγουρα κατέληξα πάντως είναι πως κακώς όλα τα χρόνια πίστευα πως τα ηχεία αυτά είναι 8 Ohm. 4 ήταν.
Όπως και να έχει τα έβγαλα εντελώς από το σύστημα. Ακούω πλέον με ένα ζευγάρι Audio Spectrum CM2 τα οποία όμως είναι μικρά για το χώρο. (Σαλόνι + κουζίνα)

Reaction score
715
Και μια φωτογραφία για να έχουμε και την εικόνα του ηχείου. Κυρίως για όσους δεν έτυχε να το δουν ποτέ μια που και στο net οι πληροφορίες είναι ελάχιστες.

_DSC6650.JPG

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.361
Members
38.304
Νεότερο μέλος
PanagiotisAng