Τι Αλλαζει Στουσ ΕνισΧυτεσ Μασ Με Τα Νεα Φορμα ΗΧων Blu Ray Hd Dvd

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Αγαπητοί φίλοι η ωρα είναι 24.40 και αντι να κοιμάμαι σαν true maniac ειπα να ανοιξω ένα καινούριο tread για κατι που με προβλημάτισε σχετικα με τους τωρινούς ενισχυτές μας και την μελλοντική τους χρήση με τα blue ray και hd dvd.
Eχω μπερδευτεί με το αν θα μπορούμε να ακουμε τα καινούρια φορμα ηχου.
Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τα καινούρια φορμα ηχου τα λεγόμενα 7.1 dolby digital plus, dts-hd, dolby true hd κλπ θα φτανουν από 3 εως και 18Mbps
Αυτές οι μεταφορες είναι εφικτές ψηφιακά μονο από τα hdmi καλωδια.
Οποτε οσοι εχουν ενισχυτές με hdmi είναι ετοιμοι να τα υποδεχτούν ?????????

Διαβάζω όμως στο περιοδικό (HI TRECK) ότι όλα αυτά είναι συμβατά και με απλές αναλογικές συνδέσεις από τα μελλοντικά DVD σε σύνδεση με τις 7 αναλογικές εισόδους ήχου του ενισχυτή μας.
Αντιγράφω το κείμενο από το περιοδικό.

΄΄ΤΙ ΑΛΑΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΜΑΣ΄΄

Με πολυκαναλη αναλογική σύνδεση του player με τον ενισχυτή θα πάρουμε την μεγιστη ευκρινεια του σηματος αρκει να εχουμε 7.1 αναλογικές εισόδους στον ενισχυτή μας.
Τα (blu ray και τα hd dvd εχουν 8 καναλια ηχου)
Με ψηφιακή σύνδεση (coaxial,Toslink,hdmi) θα παρουμε σημα 5.1 καναλιών που όμως δεν θα είναι υψηλής ευκρίνειας αφου αυτό θα μετατραπεί από το player σε συμβατικό dolby digital και dts.

Kαι ρωτάω εγω τωρα…
Πως γινεται να γραφουν ότι θα παρουμε μεγιστη ευκρινεια από τις αναλογικες εισοδους του ενισχυτη μας αφου μονο το hdmi το κανει.

Όλα αυτά τα νεα φορμα ηχου είναι συμβατα με το DD και το DTS. Υπο την εννοια ότι από τις ψηφιακές εξοδους ηχου των blu ray & hd dvd θα περνουμε συμβατικο ηχο DD & DTS συμβατό με τους σημερινούς ενισχυτές. (ωραια μεχρι εδώ)
Στο σημειο αυτό θα πρεπει να τονισουμε ότι σε ψηφιακή μορφη τα μελλοντικά φορμα υψηλής ευκρίνειας θα τα δινουν μονο από εξοδους hdmi που θα πληρουν προδιαγραφη hdmi 1,3 ενώ από τις 8 αναλογικες εξοδους των blu ray & hd dvd θα περνουμε κανονικα τον ηχο αποκωδικοποιημένο .

Λεω εγω πάλι μηπως εννοεί ότι θα παίρνουμε με τις αναλογικές συνδέσεις 7.1 ηχο αλλα σε ποιότητα μετάδοσης ηχου σημερινού dolby digital ?
Aλλα στο άλλο τους κειμενο γραφουν ότι από τις αναλογικες εχουμε μεγιστη ευκρίνεια.

Βρε μήπως τα εκανα σαλατα γιατι πηγε ηδη 01.21 και εχω θολώσει η απλα ειμαι ανεπίδεκτος μαθήσεως?
Εσεις τι καταλαβατε από όλα αυτά? Εμεις που δεν εχουμε hdmi στους ενισχυτες μας με αναλογικες συνδεσεις θα ακουμε με ful bit rate τα νεα φορμα ναι η όχι?
Αυτοι που εχουν hdmi στον ενισχυτη θα ακουν και αυτοι η όχι αφου λεει ότι (
Με ψηφιακή σύνδεση (coaxial,Toslink,hdmi) θα παρουμε σημα 5.1 καναλιών που όμως δεν θα είναι υψηλής ευκρίνειας αφου αυτό θα μετατραπεί από το player σε συμβατικό dolby digital και dts.)

Μηπως εδώ εννοεί παλι ότι θα πρεπει ο ενισχυτής που θα εχει hdmi θα πρεπει να εχει και την αποκωδικοποιήσει των νεων φορμα όπως οι τωρινοί φέρουν το dolby & dts?
Για ριξτε καμια βοηθεια παρακαλω …

Τελος αναφερει και τις τιμες για τα πρωτα HD DVD 500-800 και για τα BLU RAY από 1.500 και πανω.
Βεβαια η διαφορα στην τιμη εσιταζετε ότι το blu ray θα φτανει 24bit/192khz έναντι του 24bit/96khz του hd dvd.

Οποτε μας βλεπω να θελουμε κανα χιλιαρικο για AV και κανα 800 για dvd.
Συμπερασμα? Κάθομαι στα αυγα μου απολαμβανω το <<φτωχο>> dolby και dts που εχω τωρα και την upscale εικονα μεχρι να πεσουν οι τιμες σε κανα δυο χρονια.
Αυτά και καλη νυχτα μου.
Ειμαι maniac το ξερω….

P.S
Όχι ότι δεν θα με τρωει ο κ@λ@ς μου να τα παρω μολις βγουνε!

Reaction score
0
προφανος με αναλογικη συνδεση το player κανει την επεξεργασια και ο ενισχυτης με εισοδους 7.1 λειτουργει πια ως τελικος.

Με ψηφιακη συνδεση, εκτος του οτι δεν μπορεις να παρεις το σημα αν δεν εχεις HDMI λογω του υψηλου bitrate που δεν υποστηριζεται απο coaxial η optical, δεν εχεις και τους αποκοδικοποιητες για τα νεα format, που θα υπάρχουν στα νεα μοντελα οταν θα κυκλοφορησουν!

H

HomeCinema-Maniac

Guest
προφανος με αναλογικη συνδεση το player κανει την επεξεργασια και ο ενισχυτης με εισοδους 7.1 λειτουργει πια ως τελικος.

Με ψηφιακη συνδεση, εκτος του οτι δεν μπορεις να παρεις το σημα αν δεν εχεις HDMI λογω του υψηλου bitrate που δεν υποστηριζεται απο coaxial η optical, δεν εχεις και τους αποκοδικοποιητες για τα νεα format, που θα υπάρχουν στα νεα μοντελα οταν θα κυκλοφορησουν!
Μα αυτο λεω και εγω.
Μεσο hdmi αν εχει ο AV μας και παλι δεν θα τα ακουμε παρα μονο σε απλο dts και dolby digital αφου δεν εχουμε τα καινουρια format πανω στον AV

Και οσο για τις αναλογικες απο εκει θα περναει η 7 καναλη πληροφορια ενος dolby digital plus αλλα σε τι bit rate ?
Aν ειναι χαμηλο (ας μας πει καποιος που γνωριζει τον αριθμο μεταδωσης) οπως ειναι λογικο αφου μιλαμε για αναλογικη συνδεση ηχου τοτε δεν θα αξιζει. (εκτος και αν θα εχουμε 24bit/192khz μεσο αναλογικης :shock: ? Δεν νομιζω :sad: )
Η συμβατοτητα που αναφαιρουν ειναι εικονικη στο τελος μου φαινετε... :sad: :sad:

Reaction score
0
Δεν εχει bitrate o ηχος σε αναλογικη συνδεση. Δεν παιζει ρόλο αυτο που λες.

Η επεξεργασια εχει γινει ηδη απο το player, εκει θα χρειαζόταν το υψηλο bitrate αν την πληροφορία του δισκου επρεπε να τη μεταφερεις στον ενισχυτη, απο τη στιγμη που γινεται εσωτερικα απο το player και βγαινει σε εξοδους 7.1 μόνο ενισχυση χρειάζεται πια.

Μην μπερδεύεσαι και HDMI να ειχες στα ηχεια σου αναλογικα θα παει ο ήχος, στο τέλος, αφου η συνδεση με τα ηχεια ειναι αναλογική!

Αυτα απ οτι γνωριζω..

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Σαν να εχεις δικιο... :???:
Οποτε η ποιοτητα του ηχου που θα παρουμε απο την αναλογικη συνδεση ενος Blu ray και απο το AV μας θεωρητικα πρεπει να ειναι ισαξεια σε ποιοτητα με οτι θα ακουγαμε απο μια συνδεση hdmi σε ενα AV με το Doby digital plus format?
Toτε το hdmi τι χρειαζεται για τον ηχο?
Μαλλον οχι για το Dolby digital plus αλλα για τα πιο καινουρια format που και αυτα θα ειναι 8 καναλα αλλα θα φτανουν τιμες εως και 18Mbps

Mαλλον τωρα καταλαβα!
Οποτε το Dolby digital plus θα εχει την μεταφορας ηχου συμπιεσμενη οπως την γνωριζουμε σημερα στο απλο dolby digital.
Απλα μας δινει δυνατοτητα μεταφορας 8 καναλιων.

Οποτε η συμβατοτητα περιοριζεται στο να ακουμε dolby digital plus (8 καναλο υλικο)
Τα αλλα format που χρειαζονται hdmi για να μεταδοθουν και τα codec στον AV μας ας τα ξεχασουμε!

Διαβασα επισης οτι ο ηχος που αναγκαστικα θα εχουν τα καινουρια dvd δισκακια θα ειναι και dolby digital plus αλλα και dts hd
Eτσι δεν θα ψαχνουμε με το τουφεκι να βρουμε dts ταινια στα βιντεο club :lol:

Reaction score
5

Ειναι εικαστικη παρεμβαση και αποψη το οπως εχεις γραψει τον τιτλο; :roll:

H

HomeCinema-Maniac

Guest

Ειναι εικαστικη παρεμβαση και αποψη το οπως εχεις γραψει τον τιτλο; :roll:
Να σου πω...
Εχτες που εγραφα το κειμενο το εγραφα στην δουλεια στο lap top .
Μετα το εκαψα σε cd και πηγα σε ενα internet καφε διπλα απο την δουλεια για να το ανεβασω στο forum.
Το ανοιξα με το word στο pc του cafe εκανα copy paste και ιδου τα αποτελεσματα στο τιτλο! :shock: :shock: :shock:

Απο την δουλεια δεν εχω συνδεση internet. :shock:
Aλλα ναι εχoυμε lap top.
Σε μπερδεψα? :lol: :lol:

Reaction score
5
Α, και εγω που νομισα οτι το εγραψες στο laptop,
το εκτυπωσες,
μετα το εστειλες με φαξ στο ιντερνετ καφε,
και τελος το σκαναρες
και το ανεβασες....

Reaction score
5
:lol: :lol: Βρε παιδιά, σταματήστε πρωί πρωί...θα πεθάνω από τα γέλια...:lol: :lol:

Βρε maniac αγόρι μου, το καλύτερο για αυτό είναι το Notepad. Με το Word μπλέκεις με extra χαρακτήρες, formatting κλπ, και ειδού τα αποτελέσματα.

Πάντως τη λύση του ταχυδρομικού περιστεριού την έχεις σκεφτεί; Θα του βάζεις το σημείωμα στο ποδαράκι, θα πετάει μέχρι το internet cafe και θα το στέλνει αυτό το μήνυμα... :mrgreen:

2006: Άλλος ένας χρόνος που οι ελληνικές επιχειρήσεις θα είναι πάλι μπροστά!
:p :p :p :p :p

H

HomeCinema-Maniac

Guest
O K. Aνδρεαδης παντα πουλαει πνευμα μαζι μου δεν πειραζει εχω συνηθισει :neutral:
Να προσεχει ομως την επομενη φορα μην γινει ο ιδιος πνευμα! :twisted: :twisted:

Σιγα μην βαζω το post μου και σε μπουκαλι και να το πεταω στη θαλασσα.
Μηπως να το στελνω με courier στο forum?

Κατα τα αλλα για να μην απατανται στις ερωτησεις στο τι αλλαζει στους ενισχυτες και πια ακριβως θα ειναι η συμβατοτητα που θα προσφερουν μαλλον ειχα δικιο που το ανεβασα στο forum.
Aκομα περιμενω να δω αυτο το ριμαδι το dolby digital plus που ειναι το μονο που θα ακουμε με τους τορινους AV σε τι ποιοτητα μεταφορας ηχου θα ακουγετε?
Αν θα ειναι ιδιας ποιοτητος με το σημερινο dolby digital και η μονη διαφορα ειναι τα 2 extra καναλια ηχου που δινει τοτε κλαψτα χαραλαμπε!
Παμε για καινουριους ενισχυτες!

Δεν σας εχει κανει εντυπωση που θα αρχισουν να βγαινουν Blu ray ΗD dvd ηδη εχουμε τους HD Ready προβολεις αλλα για AV με τα νεα format ηχου δεν εχουμε ακουσει τιποτα!

Πως στην ευχη θα ακουσουμε τα HD FORMAT ΗΧΩΝ που ετοιμαζουν τα νεα dvd ???

H

HomeCinema-Maniac

Guest
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ME τα καινουρια format ηχων (True dolby HD dts κτλ) ΟΕΟ !!!

Μου αρεσει που τρεξαμε οι περισσοτεροι να παρουμε με hdmi ενισχυτες.
Να το κανουμε τι?
Πολλοι θα σκεφτηκαν αφου μεσο hdmi θα περναει ο καινουριος ηχος στα νεα format ας παρω με hdmi.
Aμ δε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μετατροπη σε απλο dolby και dts 5.1 θα εχουμε! :sad: :sad: :sad:

Που ειναι οι καινουριοι AV με το hdmi αλλα και τα νεα format ηχου???
Που ??????????????????????????????????????

Ψαξε ψαξε δεν θα τους βρεις!!!!

Μας κοροιδευουν νομιζω...............

Μηπως εχεις κανεις κανα ΝΕΟ ???

H

HomeCinema-Maniac

Guest
To fully take advantage of the high definition audio that will be present on HD-DVD and Blu-Ray, you will need a receiver that is equipped with HDMI as a switching option or at least have one HDMI input and one HDMI output to take advantage of DTS HD and Dolby True HD. As mentioned above, these new formats will be fully compatible with your current DTS and Dolby Digital capable An almost backwards compatible approach to bringing all home theater enthusiasts and average home theater users up to speed, until that day when it comes time to upgrade your receiver to one that is fully HDMI compatible.

On the positive side, if your receiver has a multi-channel analog audio connection (currently used in the connection of DVD-Audio or SACD) you may receive the signal from the high definition player (if capable) in analog separate 6 or 8 line level multi-channel inputs (both your high definition player and receiver must have these connections and be able to pass 24bit/96kHz) then the signal will pass to the receiver for processing. If your receiver can only handle optical or coaxial inputs/outputs, like many of us do, then the high definition player will convert the either Dolby True HD or DTS HD signal to a compressed Dolby Digital or DTS 5.1 or 7.1 signal that can be passed to your receiver in a similar mix that we have become accustomed to with the current standard DVDs today.

That's the basics of what to expect with the coming Dolby True HD and DTS HD high definition audio mixes to be offered on HD DVD and Blu-ray high definition optical discs.

Oριστε το λεει και εδω :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

but you will not be able to take advantage of the full bit-for-bit lossless audio unless your receiver is able to do so. :cry: :cry: :cry:

KAI ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ABLE TO DO SO O E O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kανεις και δεν εχουμε και νεα ακομα για το ποτε θα βγουν AV με τα νεα format. :mad:

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Λοιπον απο οτι λεει εδω θα πρεπει να περινενουμε να βγουν οι καινουριοι ενισχυτες με τα καινουρια format ηχου.
Με αυτους που εχουμε ακομα και hdmi να εχουν το μονο που θα ακουμε ειναι μεσο αναλογικης συνδεσης αν θελουμε 7 καναλο ηχο η μεσο hdmi αλλα θα το μετατρεπει σε 5 καναλο.
Διαβαστε αυτο.

DTS-HD Master Audio (a name that's probably too long for its own good) can deliver sound at a data rate of up to 24Mbps on Blu-ray, carrying 7.1-channels of audio claimed to be bit-for-bit copies of the studio master. DTS-HD Master Audio recordings will play back at up to 1.5Mbps (that original DTS data rate) on conventional DTS-capable gear. But new decoders will be required in AV receivers and pre-pros to get the full quality available from the new format, which also supports sampling frequencies and bit depths up to 192kHz/24-bit.

Και το κακο ειναι οτι οσο και αν ψαχνω δεν βρισκω πουθενα πληροφοριες για νεα μοντελα av με νεα format και το πολυποθετο hdmi 1.3

Mου κανει εντυπωση πως και δεν συμβαδισε αυτη τη φορα η αναπτυξη των format ηχου με τους AV

Oταν πρωτοβγηκε το dts αμεσως αν θυμαμαι καλα βγηκαν στην αγορα και οι dts AV
Τωρα επικρατει ακρα σιωπη...

Σε κανα 2 μηνο θα φτασουν πρωτα τα HD DVD και οσο αφορα εμενα αμα δεν βγουν καινουριοι AV δεν προκειται να σπευσω προς αγορα τους.

Και οι συμβατοτητα που διαφημιζουν οτι εχουν οι σημερινη AV με τα καινουρια format ηχου εμενα μου μυριζει κοροιδια απλα για να μην φοβηθει ο κοσμος και δεν αγορασει τα νεα dvd players.
Συμβατοτητα δεν ειναι να σου παιζει το true dolby με 7 καναλια αλλα συμπιεσμενο σε χαμηλες τιμες ουτε ειναι να σου παιζει hd dts απο το hdmi του ενισχυτη σου αλλα να στο κατεβαζει και αυτο σε 5 καναλο ηχο αντι του αρχικου 7 καναλου.

Ολα για τα καταστηματα και τις εταιριες γινονται!
Μια σωστη πληροφοριση στον κοσμο κανεις δεν δινει...

Αν εχω κανει λαθος σε κατι ας με διορθωσετε αλλα επιμενω δεν υπαρχει συμβατοτητα αφου αν δεν υπαρχουν τα (HD DTS - TRUE DOLBY DOGITAL ) πανω στον AV μας δεν θα τα ακουσουμε ποτε σωστα και στα bit rate που μεταδιδωνται.

Reaction score
0
Φιλε Maniac πολυ αγχος !!!!
Kαμμια ταινια βλεπεις να χαλαρωσεις η καθεσαι και αγχωνεσαι για το τι μ@λ@κιες θα βγαλουν οι εταιριες αυριο-μεθαυριο για να πουλησουν;Aν δεν τρεξεις απο πισω τους να αγορασεις οτι βγαζουν θα αρχισουν και να σε υπολογιζουν.
Chill out ,απολαυσε το τωρα και για αυριο βλεπουμε .

Oχι τιποτε αλλο, αλλα μας αγχωνεις και εμας.
Aι .......εσυ και το dts σου. :mrgreen:

Reaction score
5
Και τι έγινε ας πούμε αν ο ενισχυτής σου υποστήριζε τα νέα format αλλά η ποιότητα ήχου του δεν ήταν καλή? Η αν τα ηχεία σου και οι ρυθμίσεις σου δεν σου επιτρέπουν να απολαύσεις τις ταινίες σου?
Αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται με τα νέα format μάλλον πιο περίπλοκα θα γίνουν με τα περισσότερα κανάλια. Ψάξε λοιπόν για λύσεις στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και τα νέα format όταν ωριμάσουν οι συνθήκες θα έρθουν η θα ξεχαστούν… για χάρη τις νέας ακόμα καλύτερης ασυμπίεστης τεχνολογίας στον τρόπο αποθήκευσης αναπαραγωγής!

Και επειδή σε βλέπω πολύ ανήσυχο για πως πρέπει να ακούγεται το home cinema θα σου το πω με δύο λέξεις, δυναμικές αντίθεσης σε σημείο που να σε πιάνει ταχυκαρδία! Όταν βγουν αυτές οι δυναμικές αντίθεσης η μάλλον όταν τις αντιληφθείς και κρατήσουν μέχρι το τέλος της ταινίας τότε κατάφερες να στήσεις ένα σωστό home cinema που έχει, σωστό διαχωρισμό καναλιών το χαμηλό μου νόμιζες ότι δεν ακούγεται τώρα το νιώθεις και το ακούς και μεσαίες και ψηλές δημιουργούν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

:lol: :lol: :lol:

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Καλα καλα σε 2 ΜΗΝΕΣ φτανει το πρωτο HD DVD και πολυς κοσμος θα τρεξει να το παρει για να ακουσει τα νεα format αλλα δεν...
Εγω απλα ενημερωνω οτι υπαρχει ΧΑΟΣ και ασυμβατοτητα!

Αndrew δεν με πιανει αγχος αλλα πραγματι μου τρεχουν τα σαλια οταν σκεφτομαι τα 24bit/192khz σε 7 καναλο !!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αιντε να δουμε τι θα δουμε .............

Παντως ΞΑΝΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ !!!
Τα νεα format ηχου ειναι Α Σ Υ Μ Β Α Τ Α και δεν θα τα ακουσουμε με τους ενισχυτες μας! Ακομα και απο αυτους που εχουν hdmi

Θα υπαρχουν τα format πανω στα dvd αλλα οχι στους ενισχυτες και το μονο απο τα νεα format που θα ακουμε ειναι το 7 καναλο Dolby digital plus με αναλογικη συνδεση.

ΑΥΤΑ!

Εγω τα'πα και δεν ξανα ασχολουμαι μεχρι να σοβαρευτουν μαζι μας! :twisted:

Reaction score
5
Εγω δε μπορω να καταλαβω γιατι η οπτικη συνδεση δεν "αντεχει" τα νεα φορματ... τι ειναι 18Mbps για ενα οπτικο καλωδιο...? τιποτα!... Μηπως το toshlink εχει οριο? γιατι οι οπτικες ηνες σιγουρα οχι και σιγουρα ειναι μια συνδεση με λιγοτερες απωλειες απο ενα HDMI καλωδιο...!

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Εγω δε μπορω να καταλαβω γιατι η οπτικη συνδεση δεν "αντεχει" τα νεα φορματ... τι ειναι 18Mbps για ενα οπτικο καλωδιο...? τιποτα!... Μηπως το toshlink εχει οριο? γιατι οι οπτικες ηνες σιγουρα οχι και σιγουρα ειναι μια συνδεση με λιγοτερες απωλειες απο ενα HDMI καλωδιο...!
Kαι εγω απο οτι εχω καταλαβει μαλλον κολπα των εταιριων για να παρουμε το hdmi 1.3 και τους ενισχυτες με τα νεα format ηχων.
Τι να πω δεν ξερω...
Και δεν βλεπω ακομα και πολλους να γνωριζουν...

Reaction score
7
Να είχα έναν χώρο τουλάχιστον 50 τ.μ. μόνο για home cinema, μονωμένο με projector κ.τ.λ. το καταλαβαίνω, αλλά στο σπίτι και το 5.1 με μία 37'' tv πολύ είναι. Σε 5~7 χρόνια που θα πέσουν οι τιμές και θα κυκλοφορούν ευρέως τα HD-DVD στα video club, βλέπουμε. Οπότε προς το παρόν dolby digital και DTS και είμαστε άρχοντες.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol