Τι Αλλαζει Στουσ ΕνισΧυτεσ Μασ Με Τα Νεα Φορμα ΗΧων Blu Ray Hd Dvd

V

VIDEOMIX

Guest
Ο Αντώνης με μπέρδεψε λίγο.
Επι της ουσίας τώρα. Τι θα αλλάξει στον ήχο; Τα επιπλέον κανάλια ήχου, τι θα προσδείδουν στην ταινία; Τι δηλαδή παραπάνω θα ακούμε στο μέλλον;

Reaction score
5
Λοιπόν ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κανείς δεν είπε ότι τα νέα format ήχου είναι συμβατά με τις σημερινές εισόδους HDMI στους ενισχυτές. Αυτό που λέχθηκε  επίσημα  από την Dolby laboratories είναι, ότι στο μέλλον όταν τα νέα format βρουν εφαρμογή και θα υποστηρίζονται και ψηφιακά από την HDMI έξοδο-είσοδο τον μηχανημάτων.

Το Dolby Digital Plus έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει 13.1 κανάλια ήχου. Άλλο όμως δυνατότητα και άλλο πρακτική εφαρμογή.   Το Dolby Digital Plus είναι συμβατό με τους σημερινούς ενισχυτές με την έννοια ότι το ψηφιακό σήμα από τα νέας γενιάς HD Players θα οδηγείται στους ήδη υπάρχοντες ενισχυτές με πλήρη συμβατότητα με το σημερινό Dolby Digital. Με αυτό το τρόπο οι σημερινοί ενισχυτές θα αναπαράγουν το ηχητικό σήμα Dolby Digital σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες που είναι 640 kbps και όχι με την μειωμένη ποιότητα 384 kbps που περνούμε από τα σημερινά dvd players.  Άρα και για τους σημερινούς ενισχυτές έχουμε το πλεονέκτημα της καλύτερης  δειγματοληψίας.
Το Dolby Digital Plus στα νέα μηχανήματα HD θα  έχει την μέγιστη του απόδοση με δειγματοληψία  3 Mbps και 7.1 κανάλια.  Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επέκτασης μέχρι τα 6 Mbps.

Επίσης κανένας δεν είπε ότι η οπτική και η coaxial σύνδεση στα νέα μηχανήματα δεν θα έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν το ψηφιακό περιεχόμενο τον νέων  format ήχου.

Αυτά είναι για την συμβατότητα του  Dolby Digital Plus με την σημερινή πραγματικότητα.

Το Dolby TrueHD δεν έχει  συμβατότητα με τους σημερινούς ενισχυτές και ο μόνος τρόπος για τα σημερινά  μηχανήματα να παίξουν TrueHD είναι μόνο μέσω τον αναλογικών εισόδων του ενισχυτή.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Γιωργος Ανδρεαδης said:
Αμαν πια... Πόσα περισσοτερα καναλια....;
Τι να τα κανουμε;
Oτι τα κανει και ενα σινεμα βρε!
καλυτερος περιφερειακος ηχος! Φαντασου να περπατα ο King Kong και να ακους τα βηματα να ερχονται απο την τουαλετα απο την κουζινα απο το υπνοδωματιο
και απο το μπαλκονι! :lol: :lol: :lol:

Γιατι με τοσα ηχεια για να τα χωρεσουμε θελουμε ενα σπιτι ολοκληρο! :lol: :lol:

Εμενα παντως μου αρεσουν τα surround :D :D :D

Reaction score
0
Και εγω θα συμφωνισω με τον Αντώνη.Δεν διαβασα πουθενα οτι θα χρειαζεται αποκλιστικα HDMI ή δεν θα δουλευουν οπτική και coaxial.
Αν υπαρξει τετοια ασυμβατοτητα δεν νομιζω να τους βγει σε καλο(των εταιριων).

Reaction score
0
Oτι τα κανει και ενα σινεμα βρε!
καλυτερος περιφερειακος ηχος! Φαντασου να περπατα ο King Kong και να ακους τα βηματα να ερχονται απο την τουαλετα απο την κουζινα απο το υπνοδωματιο
και απο το μπαλκονι! :lol: :lol: :lol:

Γιατι με τοσα ηχεια για να τα χωρεσουμε θελουμε ενα σπιτι ολοκληρο! :lol: :lol:

Εμενα παντως μου αρεσουν τα surround :D :D :D

Φιλε Maniac πραγματικα εισαι HomeCinema-Maniac !!! :shock: :shock: :shock:
:D

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Φιλε Maniac πραγματικα εισαι HomeCinema-Maniac !!! :shock: :shock: :shock:
:D

Eλα βρε παιδι μου που χαθηκες?
Ο ρουφιανος μου ειπε οτι βγαζεις τα ματια σου παιζοντας Lara :lol: :lol: :lol:
To ειδες το King Kong?
Σου αρεσε? Πως παει το συστημα?
Τρομαξα να σε γνωρισω με το καινουριο avatar σου :lol: :lol: :lol:
Ανανεωθηκε το forum ανανεωθηκες και εσυ βλεπω...
Εγω το Dts δεν το αλλαζω ομως. Μου αρεσει... :shock: :shock:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol