Μετρήσεις με REW

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.513
Για την απόλαυση του χόμπι μας δεν χρειάζονται ούτε μετρήσεις, ούτε σωστές αποστάσεις, ούτε άγχος.
Ο αδελφός μου πχ είναι ... ευτυχισμένος ! Αγαπά πολύ την μουσική. Έχει γύρω στα 1000 lp, αμέτρητα cd, όποτε εχει ελεύθερο χρόνο θα ευχαριστηθεί το χόμπι του και ας έχει το παρακάτω σχήμα ο χώρος του. Δίνει σημασία στο κομμάτι που έχει προς ακρόαση και όχι στα μηχανήματα του.

IMG_0729.jpeg

Reaction score
4.755
Για την απόλαυση του χόμπι μας δεν χρειάζονται ούτε μετρήσεις, ούτε σωστές αποστάσεις, ούτε άγχος.
Ο αδελφός μου πχ είναι ... ευτυχισμένος ! Αγαπά πολύ την μουσική. Έχει γύρω στα 1000 lp, αμέτρητα cd, όποτε εχει ελεύθερο χρόνο θα ευχαριστηθεί το χόμπι του και ας έχει το παρακάτω σχήμα ο χώρος του. Δίνει σημασία στο κομμάτι που έχει προς ακρόαση και όχι στα μηχανήματα του.

View attachment 376474
Και καλά κάνει.
Αλλά δεν ακούει hifi , απλώς ακούει μουσική.
Εμείς οι "κολλημένοι" θέλουμε και hifi μαζί με την αγαπημένη μας μουσική.
Κάποιοι ίσως θέλουν μόνο hifi ακούγωντας ελάχιστα μουσική (υπάρχουν και αυτοί).
Είναι διαφορετικά πράγματα η απόλαυση της μουσικής και η απόλαυση της ηχητικής πιστότητας στην μουσική.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.513
Σωστά, και εγώ είμαι κολλημένος. Όμως αυτός ... πράγματι απολαμβάνει!
Εμείς, οι περισσότεροι, μόνο ψαχνόμαστε. Πότε με καλώδια, πότε με ηχεία, πότε με μετρήσεις, πότε με το κυνήγι των μαγισσών.
Το θέμα είναι να την βρίσκει κάποιος, έστω και με λάθος τρόπο! Με το χέρι στη καρδιά, είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι εμείς? Προσωπικά, όχι απόλυτα. Αυτός όμως είναι!

Και δεν του λείπει το χρήμα! Σε πολύ καλύτερη μοίρα από εμένα. Μέλος ΔΣ μεγάλης Εταιρείας!

Reaction score
11.785

View attachment 376474
Απλά δεν ξέρει τι χάνει. Έτσι είχα τα πρώτα και τα δεύτερά μου ηχεία όταν ήμουν 25-30 χρονών. Όταν τα έστησα κανονικά σε ισόπλευρο τρίγωνο το κατάλαβα.
Και το δεύτερο σοκ πάλι, όταν πρόσθεσα sub.
Υ. Γ. Δεν το λένε για πλάκα sweet spot.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.337
. . . θα ευχαριστηθεί το χόμπι του και ας έχει το παρακάτω σχήμα ο χώρος του. Δίνει σημασία στο κομμάτι που έχει προς ακρόαση και όχι στα μηχανήματα του.

View attachment 376474
Πες του να τραβήξει το δεξί ηχείο στο ίδιο ύψος με το αριστερό.
Να τραβήξει και τον καναπέ πιό δεξιά, ή να κάθεται στην δεξιά του θέση (θα βλέπει και την TV υπό καλύτερη γωνία)
θα ευχαριστηθεί (πολύ) περισσότερο το χόμπι του έτσι.

Α! και τα ηχεία να τον κοιτάνε πρόσωπο (περίπου, θα το βρει - αλλά με την ίδια γωνία) και όχι να βλέπει το ένα τον λεβάντε και το άλλο την όστρια

Last edited:

Reaction score
29.688
Ποιά ηχεία είπαμε έχεις ?
Γιατί δε δοκιμάζεις να τα κάνεις ενεργά ?
Το μόνο που σου λείπει είναι το ενεργό κρόςς.
Εύκολα το κοτσάρεις και το φέρνεις εκεί που θέλεις , ή εκεί που πρέπει .

Reaction score
2.669
ΝταλίΤη....σορρυ ρε μπρο δεν είμαι ισιος! χάνω 5-6 πόντους (παλι χαχαχαχχαχαα)
Ποιά ηχεία είπαμε έχεις ?
Γιατί δε δοκιμάζεις να τα κάνεις ενεργά ?
Το μόνο που σου λείπει είναι το ενεργό κρόςς.
Εύκολα το κοτσάρεις και το φέρνεις εκεί που θέλεις , ή εκεί που πρέπει .
Polk audio R700. Ρε λες.....βάζε και αλλά λιθαρακία προς το διαζύγιο!

Reaction score
29.688
Και έχεις δύο PARASOUND A 21 σωστά ?
Τα κάνεις εύκολα για αρχή ενεργά με δίδρομο κρός ενεργό , και αν δείς και σου αρέσει το κάνεις και τρίδρομο , όχι με τρίτο A21 αλλά κάτι μικρότερο , να οδηγεί μόνο τα τουήτερς , αφού πάρεις άλλο κρόςς τρίδρομο , αν και όταν.

Reaction score
2.669
2 a23. αμα ειχα τον 21 καλα θα ήταν. το κάθε κανάλι βγάζει 125 στα 8 και 225 στα 4. το ηχειο θεώρησε το 4ωμο

οπως το έχω τώρα το 1 καναλι του τελικου οδηγει 2 8ρια στο χαμηλο και το αλλο το μιντ/τοθιτερ ανα ηχείο

Reaction score
29.688
Το ηχείο το θεωρώ 4ωμο στα μπάσσα και 8ωμο στα μεσαία και υψηλά.
Μιά χαρά το κάνεις ενεργό και πλήρως αναστρέψιμο μάλιστα .

Reaction score
29.688
Και έχεις δύο PARASOUND A 21 σωστά ?
Τα κάνεις εύκολα για αρχή ενεργά με δίδρομο κρός ενεργό , και αν δείς και σου αρέσει το κάνεις και τρίδρομο , όχι με τρίτο A21 αλλά κάτι μικρότερο , να οδηγεί μόνο τα τουήτερς , αφού πάρεις άλλο κρόςς τρίδρομο , αν και όταν.
Η κρατάς τους δύο Α 23 και παίρνεις έναν Α 21 για τα γούφερς μαζί με ένα ενεργό κρόςς τρίδρομο .
Θα το βρούμε αυτό δεν είναι θέμα.
Τώρα όσον αφορά στο διαζύγιο , τι να σου πω ?
Εσύ ξέρεις.
Αν και θεωρώ ότι δείχνει κατανόηση η κυρά.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.013
Members
38.521
Νεότερο μέλος
seos