Μετρήσεις με REW

Reaction score
29.690
αν θα έκανα κάτι ενεργο θα ήταν μονο τα χαμηλα, με ένα δικάναλο φτηνό hypex. Μεσσαία και ψιλά το ηχείο ράβει, δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι.
Trust me ενεργά θα παίξουν πολύ καλύτερα , όσο και αν ράβουν ως παθητικά.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
Αν ακους δυνατα, και παιξουν τα main ηχεια απο τα 80ΗΖ π.χ. και πανω, θα παιξουν πολυ πολυ καλυτερα.

Το ζορι ολων των ηχειων ειναι τα χαμηλα. Τα χαμηλα ομως θελουν dsp, ή γαμ@σι για να βρεις τις ιδανικες θεσεις στον χωρο. Και μινιμουμ θελεις 2 σαμπ.
Δε ξερω αν και ποια σαμπ εχεις, αλλα μια πολυ καλη λυση ειναι τα Hypex Fusion 503.

Με αυτο κανεις ενεργα τα main (εχεις και dsp) και μπορεις να τα κανεις hi-pass απο οποια συχνοτητα και πανω θελεις. Οχι δηλαδη απαραιτητα απο 80ΗΖ και πανω, μπορεις και απο 60 ή 50 και πανω.

Reaction score
2.674
Αν ακους δυνατα, και παιξουν τα main ηχεια απο τα 80ΗΖ π.χ. και πανω, θα παιξουν πολυ πολυ καλυτερα.

Το ζορι ολων των ηχειων ειναι τα χαμηλα. Τα χαμηλα ομως θελουν dsp, ή γαμ@σι για να βρεις τις ιδανικες θεσεις στον χωρο. Και μινιμουμ θελεις 2 σαμπ.
Δε ξερω αν και ποια σαμπ εχεις, αλλα μια πολυ καλη λυση ειναι τα Hypex Fusion 503.

Με αυτο κανεις ενεργα τα main (εχεις και dsp) και μπορεις να τα κανεις hi-pass απο οποια συχνοτητα και πανω θελεις. Οχι δηλαδη απαραιτητα απο 80ΗΖ και πανω, μπορεις και απο 60 ή 50 και πανω.
'Εχω 2 arendal 1961s.
Όπως και να έχει ενεργά ή μη τα main, θα πρέπει να πάρω ένα dsp για να κανονίσω το delay μεταξύ sub και Main. Ta arendal έχουν 8ms καθυστέρηση λόγω του ενσωματωμένου dsp τους. 8ms ειναι 2,7 μέτρα....
Στα 2,6 είναι τα ηχεία από την Mlp που σημαίνει ότι για να παίξουν χρονικά σωστά τα sub πρέπει να τα έχω αγκαλίτσα.
Τώρα τα sub ειναι 1 μέτρο πίσω απο τα ηχεία που τα 8ms γίνοναι καμια 12ρια πάνω κάτω.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.323
dsp για να κανονίσω το delay μεταξύ sub και Main. Ta arendal έχουν 8ms καθυστέρηση
Και όπως όλοι ξέρουμε το dsp δεν μπορεί να αφαιρέσει καθυστέρηση. Μόνο να προσθέσει.
Άρα πρέπει να εφαρμοστεί στα ηχεία (μιλώντας μόνο για το delay, απλοποιημένα).
Άρα πρέπει να είναι σε ψηφιακό επίπεδο, πριν το όποιο DAC. Και να έχει χωριστές εξόδους για τα ηχεία και τα σάμπα.

Reaction score
2.674
Και όπως όλοι ξέρουμε το dsp δεν μπορεί να αφαιρέσει καθυστέρηση. Μόνο να προσθέσει.
Άρα πρέπει να εφαρμοστεί στα ηχεία (μιλώντας μόνο για το delay, απλοποιημένα).
Άρα πρέπει να είναι σε ψηφιακό επίπεδο, πριν το όποιο DAC. Και να έχει χωριστές εξόδους για τα ηχεία και τα σάμπα.
Για αυτό είπα για το minidsp flex πριν. Ισως καταργηθεί και ο p6 με το eversolo μετά να αδειάσει και το έπιπλο.

Επίσης το crossover του Parasound low high pass είναι στα 6 και 12db slope..
Αν κόψω τα main από τα 80hz και κάτω αυτά παίζουν ότι έπαιζαν απλά -6 db....από το γράφημα που ανέβασα είναι άκυρο γιατί συνεχίσουν και παίζουν κανονικά. Ούτε τον τελικό ξελαφεωνουν όσο θα έπρεπε και επειδή ήδη παίζουν σε μεγάλη ένταση σκάει και το σαμπ πάνω στις ίδιες συχνότητες και γίνεται της πουτανας το μπλέντερ.

Πάντως όπως είναι τώρα με -4db από eq θα γίνει έτσι

Attachments

Reaction score
2.674
Δοκιμάζοντας πραγματάκια γενικα, είδα οτι οταν έχω τα σαμπ (σαν τοποθεσια σβηστά) στις γωνίες του μπροστινού τοίχου προκαλούσε την κοιλια στα 200-300hz.
Τα έβγαλα απο εκει και το βελτίωσε λίγο. Μετα τα έβαλα διπλα από τα ηχεία παλι σβηστα για να δω πως κάθονται και πήρα μια μέτρηση....

Γαμω τη μαμα του δλδ.

τεστ 3.jpg

Η τρύπα έφυγε....που εκανε μια βυθιση λίγο ψηλότερα. έτσι πάντως με eq θέλει πιο λίγο για να έρθει. με -3db gain ερχεται από 150 και πανω.

Ανοιξα και τα σαμπ το γεμιζει με 24 slope και αλλο 100-160, οπότε βελτιώνει και άλλο το σενάριο της ισοστάθμισης.

Αν μεινουν εκει τα σαμπ ειμαι μπόμπα....αν πρέπει να τα κουνήσω θα πρέπει να ρω κάτι να βάλω στην θέση τους για να μεινει έτσι όπως είναι το 200-300.

Από την άλλη τα σαμπ αναμένα ήταν δράμα......αλληλοακυρώνουν τα main χωρίς χρονική ευθυγράμμιση και εγινε μούτι. Πρωτη φορά με 2 σαμπ ήμουν πιο αμπασος από σκετα τα ηχεία .

ΚΟΥΦΑΛΑ ΜΠΟΣ ΒΑΛΕ ΚΑΝΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΩ DSP

Reaction score
2.674
Μέτρηση ενός σημείου κάνεις;
Όταν βλέπω τις θεσεις στο περίπου ναι. ΄Όταν βρω κάτι νορμαλ παιρνω και άλλες γυρω γυρω. Το καλό ήταν ότι έχουν μικροδιαφορές στη θεση που ειναι η κεφάλα μου.

Reaction score
2.273
Δοκίμασε sub δίπλα στα mains συνεπιπεδα με τους κωνους για να αποφύγεις γεωμετρική απόκλιση στο σημείο cross .
στον P6 hpf στα 55hz προς τα Polk και lpf προς τα sub 55 πάλι και τα δύο φίλτρα με κλίση 12db ώστε οι κλίσεις να είναι συμμετρικές και να αθροίζουν καθαρά γύρω από το cross . Στα subs βάλε στο μέγιστο το lpf για να το παρακάμψεις το έξτρα αχρείαστο φιλτρο ( αφού το κάνει ήδη ο p6) και polarity 0 ή 180 ότι ακούγεται πιο δυνατά στη θέση ακροασης με τόνο 55hz με μέτριο gain ( 9-11 ωρα )στα sub για να δεις ότι δεν υπάρχει κάποια βύθιση εκεί γυρω

Last edited:

Reaction score
2.674
Δοκίμασε sub δίπλα στα mains συνεπιπεδα με τους κωνους για να αποφύγεις γεωμετρική απόκλιση στο σημείο cross .
στον P6 hpf στα 55hz προς τα Polk και lpf προς τα sub 55 πάλι και τα δύο φίλτρα με κλίση 12db ώστε οι κλίσεις να είναι συμμετρικές και να αθροίζουν καθαρά γύρω από το cross . Στα subs βάλε στο μέγιστο το lpf για να το παρακάμψεις το έξτρα αχρείαστο φιλτρο ( αφού το κάνει ο p6) και polarity 0 ή 180 ότι ακούγεται πιο δυνατά στη θέση ακροασησ με τόνο 55hz με μέτριο gain ( 9-11 ωρα )στα sub για να δεις ότι δεν υπάρχει κάποια βύθιση εκεί γυρω
Δεν εχω δυνατότητα να πειράξω τα slopes στον P6 το hp ειναι 6db το lp ειναι 12αρι. Το θέμα ειναι οτι όταν τα βάζω διπλα διπλα ειναι σαν να έχω τα main στα 2,6μ και τα σαμπ στα 6,3....ο ηχος τους σκάει σχεσον ένα δευτερόλετρο μετά

Reaction score
2.273
Δεν εχω δυνατότητα να πειράξω τα slopes στον P6 το hp ειναι 6db το lp ειναι 12αρι. Το θέμα ειναι οτι όταν τα βάζω διπλα διπλα ειναι σαν να έχω τα main στα 2,6μ και τα σαμπ στα 6,3....ο ηχος τους σκάει σχεσον ένα δευτερόλετρο μετά
Καταλαβαίνω ότι λόγω dsp έχει σταθερά delay 8ms και δεν μπορείς να το παρακάμψεις (καθυστερημένα sub! - τα rel δεν έχουν dsp οπότε αυτό το θέμα δε το έχεις ) αλλά μπορείς να το μετριάσεις .

Αρχικα βάζω φωτό από το manual του προ σου για τις κλίσεις λέει hp&lp 12db λάθος κατάλαβα ; ( το έχω κιτρινίσει )

Υπάρχει ένας τύπος που υπολογίζεις τη φάση από καθυστέρηση ανάλογα με το cross . Φ=360μοιρες x cross f x t(delay) . Αν βάλεις 62.5hz βγαίνει 180 μοίρες άρα αν βάλεις το polarity 180 μοίρες μήπως διορθώσεις το σφάλμα καθυστέρησης και το cross γύρω στα 60;

Attachments

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.032
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos