Τι αυτοκίνητο έχετε και..πόσο ευχαριστημένοι είστε????

Reaction score
164
Μάρκα-μοντέλο: Seat leon 1.6
Χρόνια κτήσης:5 (σχεδόν 85,000χμ)
Βλάβες-Ζημιές:Καμία αξιόλογη. Μόνο κάτι ψιλά, όπως γρύλος παραθύρου (2 φορές, η 1 στην εγγύηση)
Οδηγική συμπεριφορά:Φιλική και προβλέψιμη. Αρχίζει να θέλει αμορτισέρ.
Συμπεριφορά αντιπροσωπείας: Πολύ φιλική. Αλλά έχουν κάνει και μία-δύο στραβές, που περισσότερο είναι εκνευριστικές, παρά ουσιαστικές.
Κόστος συντήρησης: Πολύ υψηλό. Όλα τα ανταλλακτικά είναι φαρμάκι, σέρβις κάθε 7500 κμ, εναλλάξ, ένα μικρό, ένα μεγάλο.
Αν αλλάζατε ποιό θα παίρνατε: Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω, προτιμώ να μην μου μπαίνουν ιδέες. Το νέο Leon δεν θα με χάλαγε. Αρκεί τα σέρβις να έχουν γίνει αραιότερα.
Ποιό είναι το δικό σας dream-car: ΒΜW Μ5

Reaction score
786
Καθημερινο

Μάρκα-μοντέλο
Renault Megane '99

Χρόνια κτήσης
Ενα συν εξι απο αλλο μελος της οικογενειας

Βλάβες-Ζημιές
Στον ενα χρονο εχω αλλαξει μια "ιστορια" για το ρελαντι που εκανε 400 ευρω και το ρελαντι ξαναρχισε προσφατα να "παιζει" απο 500 εως 2500 στροφες οποτε του καπνισει.
Τωρα τελευταια αρνειται να γυρισει η μιζα σε τυχαιες φασεις, πχ αν σταματησω στο περιπτερο και σβησω. Μετα απο 5-10 προσπαθειες παιρνει κανονικα.
Τα προηγουμενα εξι χρονια ειχε βγαλει τις απιστευτες βλαβες...

Οδηγική συμπεριφορά
Τελειως αδιαφορη

Συμπεριφορά αντιπροσωπείας
Δεν ειμαι ευχαριστημενος απο το (εξουσιοδοτημενο) συνεργειο

Κόστος συντήρησης
Απο βενζινη σχετικα οικονομικο. Αλλα το συνεργειο της Renault ειναι φωτια...

Σαββατοκυριακου (πρωην καθημερινο)

Μάρκα-μοντέλο
Mini Cooper 1275 (Μοντελο '75, ανακατασκευη '01)

Χρόνια κτήσης
Εξι

Βλάβες-Ζημιές
Καμια, σε 15.000 χλμ μετα την ανακατασκευη

Οδηγική συμπεριφορά
Τραπεζι στις στροφες, καθολου ανετο στους δρομους πλην Αττικης Οδου

Ο μαστορας που το φτιαχνει ειναι κορυφη και κερναει και καφε

Κόστος συντήρησης
Πραγματικα ελαχιστο... Λαδακι και νερακι αραια και που. Απο βενζινη, "πότης"...

Dream Car... Porsche 912

Reaction score
1.946
Μάρκα-μοντέλο! SKODA FABIA 1.4 16V
Χρόνια κτήσης! 5 παρά!
Βλάβες-Ζημιές! Γρύλος παράθυρου (Καταραμένη VW)
Οδηγική συμπεριφορά! Για την κατηγορία του παρα πολυ καλη.
Συμπεριφορά αντιπροσωπείας! Κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα.
Κόστος συντήρησης!!! Μέτριο.
Αν αλλάζατε ποιό θα παίρνατε ?? Ούτε που το έχω σκεφτεί. Ο λόγος στη επό μεν απάντηση....
Ποιό είναι το δικό σας dream-car??? dream-......bike Yamaha Fazer (την παρούσα χρονική περίοδο)!!!!!

Reaction score
1
Μάρκα μοντέλο nissan almera teckna 2003
Χρόνια κτήσης από το 2003 αισίως 15
Βλάβες ζημιές το κοντέρ καμμένο δεν δείχνει χιλιόμετρα και πολλαπλασιαστής μηχανής
Οδηγική συμπεριφορά.πολυ καλή
Συμπεριφορά αντιπροσωπείας άθλια... ανταλλακτικά όχι πολύ ακριβά αλλά χρεώθηκα για φρένα που δεν αλλάχτηκαν και πλήρωσα ιμιτασιον καπό για γνήσιο...απατεώνιες...
Κόστος συντήρησης αρκετά χαμηλό
Aν αλλάζατε πιο θα παίρνατε;nissan qausqai
Dream car;nissan 350 z

Reaction score
222
Mercedes Benz c180 estate (w202-t-modell).

Στα χερια μου απο το 2003 (2ο χερι) με 125000 χλμ. τοτε ,310.000 τωρα.

Γερο σα βραχος ,ταξιδι αψογο.

Του κανω σερβις οπου λαχει ,παντα ομως με aral 10-40.

Απολυτως κανενα (σοβαρο) προβλημα ολα αυτα τα χρονια. Καποια εκτακτα ,τα λες και αναλωσιμα εχουν αλλαχτει (αντλια a/c ,αισθητηρας ογκου αερα ,τρομπα νερου ,μοτερ καθαριστηρα).

Ειμαι υπο σκεψη αλλαγης σε 4πορτο αγροτικο (καθ'οτι αγροτης ) ford ranger , αλλα μπορει να την κανω την κουτουραδα και να το κρατησω ετσι να δω ποτε θα τα τιναξει τα πεταλα.

Ντρημ καρ? Ισως κανα tesla.

blackhill66

"Επαγγελματίας"
Reaction score
276
Μάρκα-μοντέλο! Opel Astra 1,4 16 v Edition 2000
Χρόνια κτήσης!18 χρονια(καινουριο τοχα παρει) ,215000Km
Βλάβες-Ζημιές! 2 φορες γρυλλος παραθυρου και πολλαπλασιαστής
Οδηγική συμπεριφορά!τοσα χρονια εχουμε γινει ενα ,αψογη!!οδηγω συντηρητικα δεν εχω πατησει πανω απο 140 ποτε και αυτο σπανια συνηθως εως 120 σε εθνικη μονο εννοειται.
Συμπεριφορά αντιπροσωπείας!εχω να παω απο το 2000 σαυτους
Κόστος συντήρησης!!! λαδακια φιλτρακια μπυζι ψιλολοιδια μονος μου τα υπολοιπα στον θαναση κατα κορινθο μερια
Αν αλλάζατε ποιό θα παίρνατε ??ισως μερσεντα αλλα δεν ξερω πως παει στο δρομο δεν εχω οδηγησει ποτε
Ποιό είναι το δικό σας dream-car???αστον μαρτιν

Reaction score
1.240
Μάρκα-μοντέλο
Audi A3 1.6 FSI ( 8p) τρίπορτο παραγγελεία

Χρόνια κτήσης
Μτχ ( από ιδιώτη ) 2013 με 147.000Κμ τώρα έχει 225.000κμ

Βλάβες-Ζημιές
Γρύλλος παραθύρου Οδηγού, 1 πολλαπλασιαστής, Επισκευή ρουλεμάν στο σαζμάν

Οδηγική συμπεριφορά
Δεν έχω παράπονο καθώς ποτέ δεν το ζορίζω. Ουδέτερο είναι .

Αγιογδήτες είναι ! Ποτέ στην αντιπροσωπεία ! ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ και δεν θέλουν να ασχοληθούν.

Κόστος συντήρησης

Λάδια-φίλτρο = 40 €
Λάδια-φίλτρα-μπουζί-υγρά φρένων= 160 €

Αν αλλάζατε ποιό θα παίρνατε ??

BMW E92 330i ( Πάντα με ηλιοροφή και χειροκίνητο κιβώτιο )

Ποιό είναι το δικό σας dream-car???
BMW E24 635SCI

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.454
Nissan Almera N16 κινητήρας 1500cc αγορασμένο το έτος 2000.
Το έχω ήδη 18 χρόνια και έχω κάνει 250.000 χλμ.
Ζημιές ως τώρα, καμία εκτός από λάμπες που κάηκαν και αλλαγή μπαταρίας.
Δεν έχω αλλάξει τίποτα απολύτως, είναι όλα από τη μαμά τους.
Κάνω τα σέρβις του κανονικά αλλά όχι στην αντιπροσωπεία.
Το γενικό του σέρβις είναι λάδια, φίλτρα, μπουζί.
Έχω αλλάξει τα αναλώσιμα πλατώ - δίσκο συμπλέκτη, αμορτισέρ και φυσικά τακάκια φρένων.
Η οδηγική του συμπεριφορά είναι η τυπική ενός οικογενειακού αυτοκινήτου, δεν σηκώνει ενθουσιασμούς και καγκουριές.
Κάνει άνετο ταξίδι και είναι πολύ οικονομικό στα καύσιμα αν ταξιδεύεις μέχρι 130 χλμ/ώρα.
Μετά αρχίζει και καίει πιο πολύ.
Η αντιπροσωπεία είναι καλή, διότι έχει ότι ανταλλακτικό ζητήσεις και με καλές τιμές.
Π.χ. τα 4 μπουζί 12 ευρώ, το φίλτρο λαδιού 16 ευρώ και το φίλτρο αέρος 21 ευρώ.
Αλλά και στα προηγούμενα χρόνια, στην 4ετία με μια επιστολή τους προσκλήθηκα και μου άλλαξαν δωρεάν τον αισθητήρα λ με έναν νέο βελτιωμένο, αλλά λίγο αργότερα και μια τετράδα λάστιχα δωρεάν με την υπόνοια ότι μπορεί να βγήκαν μερικά ελαττωματικά από την παρτίδα εκείνη.
Το αυτοκίνητο που θα ήθελα σήμερα να πάρω είναι το Τoyota CHR το υβριδικό, αν και άσχημο.
Ή το Honda Accord το υβριδικό.
Ή το BMW 760 Li. :D
Σε ασημί χρώμα.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.296

Μάρκα-μοντέλο!
............vw - golf tsi ( 140hp , με αλλαγμένη τουρμπίνα & 160hp πλέον )

Χρόνια κτήσης!
............12 , τώρα έχει 240.000χλμ

Βλάβες-Ζημιές!
............ψιλοπράγματα γιατί το προσέχω ( γενικά όμως είναι ευαίσθητα )

Οδηγική συμπεριφορά!
.........''γερμανικό'' πάτημα - ουδέτερη συμπεριφορά , μπορείς όμως να παίξεις με γκάζι-φρένο επάνω στην στροφή και να το υπερστρέψεις , αλλιώς υποστρέφει λίγο

Συμπεριφορά αντιπροσωπείας!
.............ψηλομύτα αλλά σωστή , λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης με το αυτοκίνητο , εξυπηρετούμαι σε συνεργείο εκτός αντιπροσωπείας που ειδικεύεται στο εν λόγω γκρούπ

Κόστος συντήρησης!!!
..............στην αντιπροσωπεία = υψηλό . . . εκεί όπου πάω = νορμάλ

..........Alfa Romeo φυσικά ( με αυτές μεγάλωσα + ένα rx-8 που είχα για ένα χρόνο ) , το golf είναι της γυναίκας μου ( της έχω δώσει το εταιρικό μου swift )

Ποιό είναι το δικό σας dream-car???
............chevrolet camaro . . .

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.892
Δίδρομο, τρίδρομο, ή τετράδρομο είναι αυτό ?
:lolsign:

Μόνο εμείς θα γελάσουμε γιατί το post είναι 13 ετών και ο Γιώργος δεν συμμετέχει πλέον.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
Φιατ σεισεντο..2003...μεχρι στιγμης 185χ χλμ ..δεν του εχω βαλει ουτε κοπιλια,......
ουτε καν λαμπα δεν εχω αλλαξει......
κακη θεση οδηγησης ( στραβα βαλμενο το καθισμα)
κρατηματα απιστευτα......τιμιοτατο...το χρωμα μεταλλικο ....
Ρενο κλιο 2000 .....οτι ηλεκτρικο εχει εχει αλλαχτει....
βλαβουλες και βλαβαρες δοξα Το Θεο.....
οι γαλλοι ειναι γελοιοι.......ποτε ξανα ρενο......
ενα σωρο προβληματα.....
οκ επιδοσεις και κρατηματα - ανεση πολυ καλα.....
αλλα γελοιο αυτοκινητο .....απο γελοιο κατασκευαστη.......
Πεζο 306 ...του 1996 .....σχετικα καλο...λιγο κουλο χρωμα και ενα εγκεφαλο......αλλα καλα κρατηματα ....

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.454
Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν καλά αυτοκίνητα, αυτά που έχουν καλά κρατήματα.
Αλλά δεν είναι επαρκές κριτήριο αυτό για μένα.
Προτιμώ την αξιοπιστία σαν κύριο κριτήριο.

Reaction score
14.360
Μάρκα-μοντέλο! Εγώ έχω ένα Audi A4 1.8T Quattro (192Ps) με απλώς ένα πρόγραμμα της Superchips (RS-Motorsport)
και δυναμομετρημένο στα 207PS τροχό, και μεγάλη διαφορά στην ροπή (+4Kg περίπου στις 3.000rpm).
Και για την γυναίκα μου ενα Smart 700cc 68PS.

Χρόνια κτήσης! To Audi είναι του 2005 με 235.000χλμ, κ της γυναίκας μου του 2006 με 125.000χλμ.

Βλάβες-Ζημιές! Το Audi σχεδόν τίποτα, μόνο τα αναλώσιμα, και πρίν το τσιπάρισμα (το 2011 ένα καλό σέρβις τουρμπίνας), κ κάτι ψιλά με διακόπτη ρύθμισης ύψους δέσμης φώτων, γρύλλο παραθύρου (1) κ κάποια άλλα ψιλοπράγματα. Σοβαρή βλάβη καμία κ αν και του πίνω το αίμα σε εθνική/αττική οδό ή αναβάσεις με καλή άσφαλτο, δεν με έχει προβληματίσει ποτέ.. Το Smart έχει αλλάξει τουρμπίνα (από τα δικά μου χέρια, γιατί η γυναίκα μου δεν το πιέζει) κ μπέκ τροφοδοσίας, κ ψυγείο δύο φορές.και εννοείται τα κλασσικά αναλώσιμα σε πιό μικρά χρονικά διαστήματα από το Audi.

Οδηγική συμπεριφορά! To Audi δεν παίζεται!!! Λόγω τετρακίνησης, ανάρτησης ρυθμιζόμενη SACHS, και συχνή αλλαγή ελλαστικών (225/45/17) ανα δύο χρόνια το πολύ (πάντα Michelin Pilot Sport) είναι σκέτη απόλαυση σε διαδρομές με συχνές στροφές
μεσαίες, κλπ. Το Smartaki αξιοπρεπέστατο, αν και άμα το πιέσεις θα σε "δώσει" στεγνά, μαθαίνοντας το όμως, αφού ίδρωσα κάμποσες φορές με κύριο υπαίτιο το μικρό μεταξόνιο και την υποστροφή με το καλημέρα, κατά τα άλλα είναι ότι καλύτερο..
Αν πάς χαλαρός καίει λίγο παραπάνω από το Crypton μου ζορισμένο!!! (ενώ η μηχανή μου καίει 10 λίτρα χαλαρά! σαν το Audi)

Συμπεριφορά αντιπροσωπείας! Ντεν γκνωρίζει γιατί έχω φίλο μηχανικό με εξειδικευμένο VAG GROUP κ επειδή είναι γάτος φτιάχνει και το Smartaki.

Κόστος συντήρησης!!! Το Αudi απλό λιπαντικό (πάντα φίλτρο λαδιού με τα λάδια) (Motul 8100 το καλύτερο) στα 60€ με εργασία. Το Smartaki γύρω στα 35€ απλό λιπαντικό. Γενικό το Audi στα 160€ χωρίς φίλτρο αέρα λόγω Κ & Ν φίλτρου και το Smartaki στα 90€.

Εγώ το Audi A4 2.0 TFSI Quattro του '14, και πάλι Smart όταν παραδώσει αυτό που έχω..

Ποιό είναι το δικό σας dream-car??? Porsche 991 Turbo S 2018 Dark Knight version
https://www.agency-power.com/the-700-hp-dark-knight-porsche-991-turbo-s-is-menacing/?v=f214a7d42e0d

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.579
Members
38.201
Νεότερο μέλος
danstefan