Τι γίνεται με τις τιμές SSD και RAM;

Reaction score
1.343
Από πριν το καλοκαίρι υπηρχαν φήμες περί αύξησης των τιμών.
Το 2016-2017 αν θυμάμαι καλά είχε συμβεί το ίδιο
Εδώ και μέρες λέω να προβώ σε αγορά καθώς χρειάζομαι μερικούς ssd και λόγω τρεξίματος το αμελουσα. Τους πλήρωσα χρυσάφι για να μάθω
Που θα φτάσουν οι τιμές;
Ποια Bitcoin και κουραφεξαλα, στοκαρετε μερικές ram και σωθηατε

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.691
Κάθε μέρα ανεβαίνουν... κι ανεβαίνουν κι ανεβαίνουν! Έβλεπα πριν μερικές ημέρες ένα βίντεο ενός γνωστού youtuber που κάνει βίντεο για hardware υπολογιστών, κι είχε μαζέψει εκεί μερικές δεκάδες κιτ που του είχαν ξεμείνει! Τώρα θα μπορούσε να πάρει... και σύνταξη! :roflmao: :geek:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.965
η ίδια ιστορια με τις κάρτες γραφικών επί κόβιντ....ή με τους μηχανικούς σκληρούς ακόμα παλαιότερα...
όποιος κ ανάγκη κ λεφτά πληρώνει κ αγοράζει....όποιος δεν έχει αγοράζει μτχσμένα ή κάνει την δουλειά του με ριφέρμπιςντ ή δεν κάνει καμία κίνηση μέχρι να επανέλθουν οι τιμές σε νορμάλ επίπεδα...
η αγορά θα τα ρυθμίσει όλα για άλλη μια φορά...

Reaction score
1.343
Θα πάρει 1-1,5 χρόνο η όλη ιστορία.
Θα επανέλθουν στα αρχικά επίπεδα; Χλωμό το βλέπω. Και οι κάρτες γραφικών μειώθηκαν πλέον αλλά όχι στα αρχικά επίπεδα
Νομίζω το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο αυτή τη φορά καθώς τα αποθηκευτικά μέσα είναι πρώτης ανάγκης για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές έναντι των καρτών γραφικών

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.691
Αυτό είναι το λιγότερο... αν ήταν μόνο οι ερωτήσες σε gpt... Στα πάντα βάζουν ΑΙ (εδώ ακόμα και η κυβέρνηση εδώ το έκανε γλειφιτζούρι, παντού ΑΙ). Τώρα εμπλέκονται (η nvidia, που αποφάσισε λέει να μειώσει την παραγωγή καρτών Geforce για καταναλωτές, 30-40% το 2026) μέχρι και με το Πεντάγωνο, έχει πολύ χρήμα εκεί! :geek:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.596
Όλα θα ανέβουν.
Και για λόγο και χωρίς λόγο.

HDDs ? Up (120€ πάνω ο 18TB που χρησιμοποιώ στους data servers)
SSDs ? Up
RAM ? Στο Θεό.
Γραφικών? Όπως το πάνε θα φτάσουν την τιμή του Trinnov :D

Reaction score
1.343
και οι hdd έχουν ανέβει;
Αυτοί είναι χωρίς λόγο όντως
Το θέμα είναι πως θα πάρει μπάλα τα πάντα. Απο κινητά μέχρι δε ξέρω και εγώ τι...
Σε κανένα μήνα θα ανεβάσω αγγελία 5 - 6 samsung ssd 256 που έχω παροπλισμένους λόγο του ότι ήταν μικροί . Όποιος τους θέλει θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας :p

Reaction score
2.743
Προσωπικά λέω να πάρω 2-3 ssd 8tb που έχω βρει με 400 ευρώ και 4tb με περίπου 200 ευρώ. Μιά χαρά τιμή βγαίνουν. Σε bulk μορφή όμως.
Επίσης για όποιον θέλει high end gaming laptop, καλό θα ήταν να αγοράσει τώρα γιατί αργότερα θα φτάσουν σε πραγματικά αστρονομικές τιμές.

Reaction score
1.343
Είναι αδιανόητο αυτο που παει να γίνει
Και εγώ πήρα ενα παραπάνω ssd για spare
Που έχεις βρει ssd 4tb σε αυτή τη τιμή;
και τι μάρκα μοντέλο είναι;

Reaction score
2.743
Μιλάω για sn850x αλλά σε bulk μορφή. Θέλει λίγο ψάξιμο γιατί δεν είναι από μαγαζί αλλά θα την ρίξω την παραγγελία.
Έχω βρει και 9100 αλλά και lexar 1090pro.
Παίζει να παραγγείλω και να πάρω τα 3 αλλά θα δείξει.
Με εγγύηση μόνο μέσα από τα επίσημα site.

Reaction score
1.343
Απο Ελλάδα η εξωτερικό;
Δώσε κανενα link να μη ψάχνουμε. Αν είναι ebay κανενας ιδιώτης εγω δε ρισκάρω
Η τιμή είναι τσάμπα.Το θέμα είναι μην είναι τπτ μαιμού και η χωρητικότητα είναι 2mb

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.691
Εγώ θέλω κινητό, γιατί το OnePlus 7 που έχω έκλεισε πενταετία (μάλλον εξαετία; ), κι έχω βρει το OnePlus 15 στα 550 ευρώ... να το πάρω τώρα (έχουν πέσει πολλές αγορές, και γι αυτό το σκέφτομαι,... πάλι λεφτά; ), ή θα με πάρει ο διάολος έτσι κι δεν το πάρω και το βρίσκω αργότερα μόνο στο χιλιάρικο που το δίνουν στην αγορά εδώ; Προβληματα Πρώτου Κόσμου (φτου μη βασκαθούμε). :roflmao: :gamer:

Reaction score
917
Προσωπικά λέω να πάρω 2-3 ssd 8tb που έχω βρει με 400 ευρώ και 4tb με περίπου 200 ευρώ. Μιά χαρά τιμή βγαίνουν. Σε bulk μορφή όμως.
Επίσης για όποιον θέλει high end gaming laptop, καλό θα ήταν να αγοράσει τώρα γιατί αργότερα θα φτάσουν σε πραγματικά αστρονομικές τιμές.
Αν δεν ειναι τίποτε μαϊμούδες από το Alibaba (ή από κάποιον που αγόρασε από το Alibaba), να τους πάρεις!

Προσωπικά retail εκδόσεις και μοντέλα να δίνονται σε "Bulk" (χωρίς συσκευασία), μου ακουγεται σαν καμπαρετζού σε μαγαζί της εθνικής οδού που να σου λέει ότι είναι παρθένα, αλλά οκ...

Reaction score
2.743
Αν δεν ειναι τίποτε μαϊμούδες από το Alibaba (ή από κάποιον που αγόρασε από το Alibaba), να τους πάρεις!

Προσωπικά retail εκδόσεις και μοντέλα να δίνονται σε "Bulk" (χωρίς συσκευασία), μου ακουγεται σαν καμπαρετζού σε μαγαζί της εθνικής οδού που να σου λέει ότι είναι παρθένα, αλλά οκ...
Προσωπικά, έχω ξανααγοράσει έτσι και μάλιστα από Ελλάδα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.691
Κάπως έτσι, νομίζω το πήρα καλοκαίρι του 2019, οπότε τόσο βγαίνει. Καλά έχει πάει ως τώρα, αλλά ούτε ενημερώσεις παίρνει βέβαια (οι εφαρμογές ναι, το ίδιο όχι), αλλά έχει και ραγίσματα στην πλάτη (ευαίσθητη γιατι είναι γυάλινη ή κάτι σαν γυαλί). Γι αυτό κοιτάζω πάλι για OnePlus, με ικανοποίησε αυτό το τηλέφωνο. (επίσης είναι φανερό ότι δεν είμαι κι από αυτούς που τα αλλάζουν κάθε χρόνο).

Reaction score
5.533
Δύο hdd 4tb έκαστος ψάχνω εδώ και κάνα δίμηνο για παλιό nas (σε λογική τιμή) και δεν υπάρχει στοκ πουθενά...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.148
Members
38.661
Νεότερο μέλος
APOSTOLOS TSAPAS