Τι γίνεται με τις τιμές SSD και RAM;

Reaction score
1.846
Ακούω κι άλλες προτάσεις πάντως, δεν κολλάω σε μάρκες. Το κακό με τις εταιρείες είναι αυτό, βγάζουν κάποια προϊόντα και κερδίζουν τον κόσμο, και στην πορεία υποβαθμιζουν τα επόμενα, βασιζόμενοι στο όνομα που έκαναν. Δεν λειτουργεί πάντα βέβαια. Anyway, δεν έχω καταλήξει πουθενά ακόμα, απλά έτυχε κι είδα την τιμή αυτή χθες σε μια απάντηση σε ανάρτηση στο fb για άλλο κινητό, και το έψαξα. Ισχύει, είναι η κινεζική έκδοση βέβαια (δεν σημαίνει και πολλά, και το 7 που έχω κινεζική ήταν).
Και εγώ στην ίδια κατάσταση με εσένα ήμουν... Μετά από μια εξαετία με Redmi Note 8 pro έπρεπε να αλλάξω περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους. Βλέπεις δεν παίρνουμε επιδοτήσεις για να αλλάζουμε καθε χρόνο το iPhone pro μας.
Είχε μια προσφορά ο Γερμανός το Motorola Edge 50 neo. Το πήρα τσάμπα, 20 ευρώ με προσφορά για αλλαγή από καρτοκινητό σε καρτοσυμβόλαιο. Καταπληκτικό 5G, με τηλεφακό x3, oled οθόνη 120 Hz, premium και στιβαρή κατασκευή και προπάντων με ελαφρύ UI. Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα για τα 235 με 290 ευρώ που πουλιέται. Καλά Χριστούγεννα.

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.687
Καλημέρα! Βλεπω ότι τα motorola είναι value for money! Και δεν τρελαίνομαι καθόλου βέβαια να δώσω 500 ευρώ... ή και παραπάνω, για κινητό! Το πιο ακριβό που είχα ως τώρα, είναι το OnePlus, που το είχα πάρει γύρω στα 450 ευρώ (από banggood ή κάτι αντίστοιχο αν θυμάμαι).

Για την ώρα, ψυχολογικοί είναι κυρίως και για μένα οι λόγοι, από την στιγμή που ούτε κολλήματα κάνει, ούτε έχουν σταματήσει να αναβαθμίζονται οι εφαρμογές ή να μην λειτουργούν κάποιες (κυρίως τραπεζικές). Με την μπαταρία και την χρήση που κάνω, δεν έχω πρόβλημα, το βράδυ το φορτίζω έτσι κι αλλιώς.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.940
δείτε το ως μια διόρθωση της τεχνολογικής κατανάλωσης για τον λαουτζίκο…ώστε να βγάλουν κέρδη οι μεγάλοι…οι τιμές κακά τα ψέματα ήταν αρκετά χαμηλές τα τελευταία 2 χρόνια…
Οι ddr4 πιστεύω θα στρώσουν…αρκετα
οι 5 όχι…
Γενικά νομίζω θα δούμε μια διόρθωση όπως και μια μετοχή όταν πέρνει πάνω βόλτα της τάξης του 20% στα τελευταίας τεχνολογίας πραματακια
Μην ξεχνάμε και την βαριά βιομηχανία του gaming που θα πληγεί από όλο αυτό…οπότε θα αναγκαστούν να μας προσφέρουν προσιτές λύσεις μέσα στον επόμενο χρόνο όπως κ δηποτε…

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.687
Σε ένα βίντεο στο yt που είδα χθες, έκανε αναφορές στο θέμα, και το ενδιαφέρον ήταν ότι, στην Αμερική τουλάχιστον, είχαν ξεκινήσει κάποιες προσφορές από μεγάλες αλυσίδες (Best Buy κλπ) με bundle, μητρική + μνήμες (συνήθως ακριβούτσικη μητρική) που μαζί έφταναν περίπου την τιμή των δύο μαζί πριν ξεκινήσει το πανηγύρι! Αυτό δεν βλέπω βέβαια να γίνεται εδώ κάτω, δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες αλυσίδες (τουλάχιστον Ελλάδα), ίσως Amazon ή κάτι τέτοιο μόνο...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.362
Καλημέρα! Βλεπω ότι τα motorola είναι value for money! Και δεν τρελαίνομαι καθόλου βέβαια να δώσω 500 ευρώ... ή και παραπάνω, για κινητό! Το πιο ακριβό που είχα ως τώρα, είναι το OnePlus, που το είχα πάρει γύρω στα 450 ευρώ (από banggood ή κάτι αντίστοιχο αν θυμάμαι).

Για την ώρα, ψυχολογικοί είναι κυρίως και για μένα οι λόγοι, από την στιγμή που ούτε κολλήματα κάνει, ούτε έχουν σταματήσει να αναβαθμίζονται οι εφαρμογές ή να μην λειτουργούν κάποιες (κυρίως τραπεζικές). Με την μπαταρία και την χρήση που κάνω, δεν έχω πρόβλημα, το βράδυ το φορτίζω έτσι κι αλλιώς.
Εγώ Σώτο δίνω 500-600€ για τηλ. κάθε 4-5 χρόνια.
Θέλω τούμπανο χαρακτηριστικά ώστε να μπορεί το hardware να ανταποκριθεί στις απαιτητικές εφαρμογές σε βάθος χρόνου. Το επόμενο που κοιτάω είναι η υποστήριξη, κυρίως ενημερώσεις ασφαλείας.
Αυτά στοιχίζουν λοιπόν, και κάθε φορά που μπαίνω στη διαδικασία διαπιστώνω ότι στοιχίζουν όλο και περισσότερο.
Η ιστορία έχει δείξει ότι μια φθηνή συσκευή θα με βάλει στη διαδικασία αντικατάστασης νωρίτερα, οπότε τα χώνω μια και καλή και όσο αντέξει, άμα αντέξει και δεν το καταστρέψω στη πορεία.
Κατι πανάκριβες συσκευές με αφήνουν παγερά αδιάφορο, οι συσκευές αυτές είναι για όσους δεν έχουν στο ήλιο μοίρα...
Απο το πρωί σπρώχνω παράδες σε κάλαντα, όσα παιδάκια ρωτάω τι θα κάνουν με τα λεφτά που θα βγάλουν μου λένε ότι θα πάρουν iphone.
Ενα δεν με είπε ότι θα πάρει ποδήλατο, εγώ στα πενήντα μου μαζεύω παράδες για ποδήλατο, πως λέγετε αυτό τώρα, παλιμπαιδισμός? :lolsign:

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.687
Όλα παίζουν, ισχύουν κι αυτά που λες, δεν έχω καμία διάθεση να αλλάξω συσκευή στα 2 χρόνια πχ, επειδή χάλασε ή δεν υποστηρίζεται πλέον. Μέχρι τόσο που αναφέρεις είμαι, το καταπίνω το πικρόν αυτό ποτήριον! Αλλά όχι ρε παιδιά και χιλιάρικο (ή και πολλά χιλιάρικα) για ένα γμν κινητό! :roflmao: :gamer:

Εγώ που είμαι άλλα 10 χρόνια πάνω, τι να πω... :roflmao:

daharis666

Moderator
Reaction score
84.940
Εδώ δεν έχουμε την καταναλωτική παιδεία των ΗΠΑ…ούτε ο κόσμος ούτε οι επιχειρήσεις…
ειδικά σε προϊόντα τεχνολογίας…
Εδώ θα δεις σούπερ μητρική 3 ετών να πωλείται από 1-2 τελευταία καταστήματα στην max τιμή που είχε τότε…
Θυμάμαι πριν καιρό…σε έναν πελάτη είχε βγάλει θέμα μια οθόνη από λάπτοπ 10 ετών dell…19 ιντσων…μου ζήτησε αν γινόταν να βρω να την αλλαξω γιατί ήταν ο χώρος κ το ντεκόρ τέτοιο στο γραφείο που θα έμπαινε σε μανούρα αλλαγών…

Βρήκα κατάστημα στο ελλαντα…με καλή 3ψηφια τιμή…
Τους παίρνω τηλ…τους λέω καλημέρα
Ισχύει αυτό που βλέπω;

Ναι μου λενε…Υπάρχει καινουρια τελευταίο κομμάτι…

Η τιμή είναι αυτή; Γιατί πρόκειται για αρχαιότατο μοντέλο…

Μου απαντάνε η τιμή δεν γίνεται να αλλάξει
Ότι βλέπω στο ιντερνετικό κατάστημα….258 ακατέβατα :laugh:

τους χαιρέτησα ευγενικά κ έκλεισα

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.687
Ναι, το βλέπω συχνά αυτό, στο skroutz κυρίως που εμφανίζονται όλα αυτά τα μαγαζιά μαζί! Κάποια παλιά κομμάτια να τα δίνουν σε εξωφρενικές τιμές, ίσως ακόμα και για την εποχή που ήταν νέα στην αγορά, όχι μετά από χρόνια! Κάποιοι ψάχνουν κορόιδα συνεχώς, και μετά βγαίνουν και κλαίγονται όταν δεν έχουν πελάτες.

Α παρεμπιπτόντως, μετά από τόσο ψάξιμο για ποντικάκι (το έχω αναφέρει μερικές φορές) πήρα ένα rapoo MT760Pro από ali, μαζί με μια βάση φόρτισης που πωλείται ξεχωριστά... 42 ευρώ (με ένα κουπόνι 20 ευρώ που είχα βρει). Το παρέλαβα χθες! Εδώ Ελλάδα νομίζω δεν έχει έρθει ακόμα, τουλάχιστον δεν το είχα βρει τις ημέρες που το παράγγειλα από ali.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.362
Εγώ που είμαι άλλα 10 χρόνια πάνω, τι να πω... :roflmao:
Μωρέ το σκέφτηκα να πάω και γω για κάλαντα, μήπως αντί για cube πάρω κάνα colnago. Πρέπει όμως να ξυρίσω τα μούσια ώστε να δείχνω δωδεκάχρονο :biggrin:

daharis666

Moderator
Reaction score
84.940
Α παρεμπιπτόντως, μετά από τόσο ψάξιμο για ποντικάκι (το έχω αναφέρει μερικές φορές) πήρα ένα rapoo MT760Pro από ali, μαζί με μια βάση φόρτισης που πωλείται ξεχωριστά... 42 ευρώ (με ένα κουπόνι 20 ευρώ που είχα βρει). Το παρέλαβα χθες! Εδώ Ελλάδα νομίζω δεν έχει έρθει ακόμα, τουλάχιστον δεν το είχα βρει τις ημέρες που το παράγγειλα από ali.

Κ εσύ τώρα κάνεις αντίσταση έτσι; :biggrin:

Reaction score
1.343
Έχω πληρώσει με κάρτα κανονικά και σήμερα μου στέλνουν μήνυμα πως δεν υπάρχει διαθεσιμοτητα απο το κατάστημα τελικά και σε κανενα αλλο καταστημα σε αυτο το ευρος τιμών. 3 μερες μετα εχουν ανεβει οι τιμές τουλάχιστον 35 ευρώ πάνω. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!

Attachments

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.687
Κ εσύ τώρα κάνεις αντίσταση έτσι; :biggrin:
Κάνω κατανάλωση, βοηθώ την οικονομία (τουλάχιστον με τον ΦΠΑ) :p :roflmao:
Έχω πληρώσει με κάρτα κανονικά και σήμερα μου στέλνουν μήνυμα πως δεν υπάρχει διαθεσιμοτητα απο το κατάστημα τελικά και σε κανενα αλλο καταστημα σε αυτο το ευρος τιμών. 3 μερες μετα εχουν ανεβει οι τιμές τουλάχιστον 35 ευρώ πάνω. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!
Οι ssd που αναφέρεις στα πρώτα μηνύματα; αυτή ήταν η παραγγελία; Ρε τα άτομα βρήκαν ευκαιρία να γδύσουν τον κόσμο... να δούμε σε λίγο καιρό τι κίνηση θα έχουν όμως.

Reaction score
1.343
Οι ssd που αναφέρεις στα πρώτα μηνύματα; αυτή ήταν η παραγγελία; Ρε τα άτομα βρήκαν ευκαιρία να γδύσουν τον κόσμο... να δούμε σε λίγο καιρό τι κίνηση θα έχουν όμως.
Ναι έκανα παραγγελία η κυριακη βράδυ η δευτερα δε θυμάμαι με την τιμή ανεβασμένη όπχι καμια ευκαιρία, Και σήμερα το πρωι με ενημερώνουν πως δεν υπάρχει διαθεσιμότητα να μου επιστρέψουν τα χρήματά μου πίσω.
Απο τη δευτέρα οι τιμές τρέχουν προς τα πάνω σαν τρελές, Ας το έλεγαν άμεσα. Δε θα τους αφησω ετσι...

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.293
Εγώ έχω μια στοίβα hdd 1 tb από απόσυρση. Θα τα χώσω στο desktop να έχω χώρο.

Reaction score
4.897
Δεν πρόκειται να πέσουν οι τιμές στα κοντά. Από 2028-2029 και πέρα. Πολύ πιθανόν να ξεκινήσει μια άσχημη αλληλουχία για εμάς τους καταναλωτές σε όλα τα είδη .

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.687
Εγώ έχω μια στοίβα hdd 1 tb από απόσυρση. Θα τα χώσω στο desktop να έχω χώρο.
Έχω κι εγώ μερικούς, αλλά είναι παλιοί, έχουν διάφορα μέσα οπότε δεν ξέρω και που να τα βάλω αλλού, και τους φοβάμαι κιόλας... μη μείνουν από ζωή! :geek: :roflmao:

Reaction score
1.343
Δεν πρόκειται να πέσουν οι τιμές στα κοντά. Από 2028-2029 και πέρα. Πολύ πιθανόν να ξεκινήσει μια άσχημη αλληλουχία για εμάς τους καταναλωτές σε όλα τα είδη .
Θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στην αγορά απο θέμα διαθεσιμότητας και τιμών για καιρό. Το κακό είναι πως μιλάμε γενικά για μνήμες που είναι απαραίτητες σε όλες της ηλεκτρονικές συσκευές. Οπότε ότι μποικοταζ νομίζετε πως θα κάνουν οι καταναλωτές που θα αδυνατούν να αγοράσουν θα πηγαίνει χαμενη καθώς θα συνεχίζουν να έχουν αυξανόμενο κέρδος απο λιγότερα τεμάμια που θα πωλούν.
Δε θα αγοράζεις ssd θα αγοράζεις κινητό, tablet,pc οτιδήποτε...
Τα μαγαζιά μπορεί να έχουν πρόβλημα και θα έχουν, οι μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι οι παραγωγοί...
Λέτε να προχωρήσω σε αγορα τώρα πριν ανέβουν κι άλλο η με πίεση (ετσι κι αλλιώς δεν θα τους αφήσω) θα το στείλουν;

Reaction score
1.343
Το ευκολότερο ειναι να βαλω το συνηγορο του καταναλωτή.
Εχω πληρώσει, είναι σαν να έχουμε κάνει "σύμβαση" για την παράδοση των προιόντων
Με αντικαταβολή δεν μπορείς να κάνεις τπτ...
Για τη κοροιδία μετά απο τόσες μέρες όχι για κάτι άλλο. Πες εξαρχής έγινε λάθος και δεν υπάρχει το προιόν. Να αγοράσω άμεσα και εγώ απο αλλού.Γιατί να φορτωθώ και άλλο κ απέλο;
Γιατι το όλο θέμα είναι η τιμή όχι η διαθεσιμότητα. Δεν υπάρχει το προιόν σε αντίστοιχη τιμή. Και επιμένω δεν ήταν ευκαιρία αλλα με βαρβάτο καπέλο το οποία 4 μέρες μετά αυξήθηκε ακόμα περισσότερο. Είναι ευκαιριακή εκμετάλλευση. Τέλος πάντων

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.134
Members
38.660
Νεότερο μέλος
nikosnatsios1989