Τι είδαμε, τι θα δούμε

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Μετά το Γιο του Σαούλ και το Λευκό Θεό, ακόμη μια αξιόλογη ταινία από την Ουγγαρία.

Δολοφονικά Αμαξίδια (ατυχής μάλλον απόδοση από τον Έλληνα διανομέα) του Ατίλα Τιλ.

Γκαγκστερική ταινία με ήρωες τρεις παραπληγικούς άντρες.

Άλλοτε σκληρό, άλλοτε τρυφερό, άλλοτε (αυτο)σαρκαστικό, με πανέξυπνη ενσωμάτωση της comic αισθητικής.

Οι δύο από τους τρεις πρωταγωνιστές αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και στην πραγματική τους ζωή.

Με πολλά βραβεία στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης μεταξύ των οποίων και αυτό της αντρικής ερμηνείας που μοιράστηκαν από κοινού οι τρεις ηθοποιοί.

Αξίζει!

Reaction score
2.198
Arrival

View attachment 69632

Το Arrival είναι μία πετυχημένη προσπάθεια για έκλυση συναισθημάτων μέσα από μία ιστορία που κούμπωσε στην επιστημονική φαντασία. Σχεδόν πλήρης απουσία οπτικού εντυπωσιασμού και μηδενική δράση. Όλα εστιάζονται γύρω από τα βαθύτερα νοήματα και τα μηνύματα. Αντικειμενικά είναι καλό. Υποκειμενικά εκτός των ορίων μου. Θα υπάρξει και review.

5,5/10
Πολύ καλό 8/10. Το περίμενα διαφορετικό αλλά μου άρεσε. Η ερμηνεία της Amy Adams εξαιρετική.

Reaction score
1.264
3 έργα είδα το ΣΚ...

το 1ο καλό,με βαθμό: 7/10 (είχε αρκετή δράση κτλ)

και το 2ο & 3ο ήταν βαρετά,έχασα την ώρα μου,με βαθμό: 3/10
------------------------------------------------------------------------------------------

melina

Cargo 200
Reaction score
43.884
Arrival

View attachment 69632

Το Arrival είναι μία πετυχημένη προσπάθεια για έκλυση συναισθημάτων μέσα από μία ιστορία που κούμπωσε στην επιστημονική φαντασία. Σχεδόν πλήρης απουσία οπτικού εντυπωσιασμού και μηδενική δράση. Όλα εστιάζονται γύρω από τα βαθύτερα νοήματα και τα μηνύματα. Αντικειμενικά είναι καλό. Υποκειμενικά εκτός των ορίων μου. Θα υπάρξει και review.

5,5/10
Μια καλογυρισμένη μπούρδα!

Reaction score
6.530
Επιρροες απο αφηρημενη ζωγραφικη αυτη που πετανε τους κουβαδες στον καμβα και ζωγραφιζουν με τα χερια ,επρεπε να βρουν εναν αλλο τροπο επικοινωνιας, λιγο ταξιδι στο χρονο, λιγο συναισθημα, λιγο κρασι λιγο θαλασσα και ταγορι μου :) 5,5/10 γιατι ναι ηταν καλογυρισμενη .
Εγω θα παραδεχτω οποιον γυρισει sci-fi με τετοια θεματολογια ,επαφη με εξωγ-πολιτισμους υποδιαιστερης τεχνολογιας αλλα τοτε ποιιος ο φοβος της εξαφανισης μας ως ειδος για να εχει ενδιαφερον? μαλλον τετοιες θα βλεπουν οι αλλοι για εμας :D

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.906
Hell or High Water

Ανεκαθεν εβλεπα το ποτηρι μισογεματο

Θα αρκεστω λοιπον στο εξης:

Ο Jeff Bridges ειναι ΤΡΟ-ΜΕ-ΡΟΣ!!!!

Ξεχασα την ροη της ταινιας και παρακολουθουσα τις κινησεις,τις εκφρασεις,την ομιλια του

Πατησα πολλες φορες rewind αφου ηθελα να δω ξανα και ξανα τις σκηνες του

Πιο πολυ μου εμοιαζε σαν πρωτος ανδρικος ρολος και πιστευω οτι η συμμετοχη του ανεβασε την ταινια πολλα σκαλοπατια (στην πραγματικοτητα εχω την αισθηση οτι χωρις αυτον δεν θα ηταν υποψηφια)

Και κατι για κλεισιμο
Περυσι ο Rose προεβλεψε το Oscar του DiCaprio και μπραβο του :hi:

Αν και δεν εχω δει ολες τις ταινιες,πιστευω οτι το Hell or high Water δεν εχει πιθανοτητα βραβευσης.Ο Bridges αντιθετα,ανηκει στα φαβορι

Το ρεσιταλ υποκριτικης του,ηταν αψεγαδιαστο.Με συνεπηρε....

Και μονο γι'αυτο αξιζει να τη δει κανεις :)

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.906
Μπορει να εχεις δικιο Jim :thumbsup:

Εγω παλι δεν τα κοιταζω αυτα ή για να το πω καλυτερα,πιστευω αν καποιος αξιζει πραγματικα το βραβειο,θα το παρει.Εννοω εαν η επιδοση του ειναι με διαφορα η καλυτερη.Ο Sean Penn αποτελει χαρακτηριστικο παραδειγμα.

Δεν ξερω βεβαια αν ισχυει αυτο εδω,γιατι δεν εχω δει τους συνυποψηφιους του,ειναι ομως εξαιρετικος ο Bridges.

Κυριακη,κοντη γιορτη!

:)

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.992
War on Everyone, 7-/10

Αυτή τη φορά δεν έδεσε η συνταγή. Τα προηγούμενα του μεγάλου αδελφού McDonagh, Guard και Calvary, μου άρεσαν πολύ.
μου θυμιζει αυτους η παραπανω αφισα..

Μετά το Γιο του Σαούλ και το Λευκό Θεό, ακόμη μια αξιόλογη ταινία από την Ουγγαρία.

Δολοφονικά Αμαξίδια (ατυχής μάλλον απόδοση από τον Έλληνα διανομέα) του Ατίλα Τιλ.

Γκαγκστερική ταινία με ήρωες τρεις παραπληγικούς άντρες.

Άλλοτε σκληρό, άλλοτε τρυφερό, άλλοτε (αυτο)σαρκαστικό, με πανέξυπνη ενσωμάτωση της comic αισθητικής.

Οι δύο από τους τρεις πρωταγωνιστές αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και στην πραγματική τους ζωή.

Με πολλά βραβεία στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης μεταξύ των οποίων και αυτό της αντρικής ερμηνείας που μοιράστηκαν από κοινού οι τρεις ηθοποιοί.

Αξίζει!

αυτο παλι μου θυμιζει αυτη τη ταινια, στα ελληνικα "πως θα ξεφορτοθουμε τους αλλους" και αφου καπου το εχω dvd...μαλλον θα το δω ..

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
πιστευω αν καποιος αξιζει πραγματικα το βραβειο,θα το παρει.
Όχι στα όσκαρ.
Τι να πρωτοθυμηθούμε...
Τον Τσάπλιν; (αρκέστηκε σε ετεροχρονισμένο τιμητικό)
Τον Ουέλς;
Το μέγιστο Χιτς;
Το Σκορσέζε που όταν γύριζε το ένα αριστούργημα μετά το άλλο αγνοείτο επιδεικτικά από την Ακαδημία και του το έδωσαν στις μετριότερες στιγμές του ως ξέπλυμα;

Ακόμα και αν το πάρει ο Bridges, τα παραπάνω έχουν κηλιδώσει ανεπανόρθωτα το θεσμό.

Last edited:

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.374
Inferno 2016 7/10

Βλεπεται ανετοτατα. Αρκετο μυστηριο,δε μπορω να πω οτι βαρεθηκα και το βασικοτερο πλεον ''για μενα'' ειναι οτι την ειδα χωρις να πατησω το γνωστο κουμπι next chapter.

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.906
Όχι στα όσκαρ.
Τι να πρωτοθυμηθούμε...
Τον Τσάπλιν; (αρκέστηκε σε ετεροχρονισμένο τιμητικό)
Τον Ουέλς;
Το μέγιστο Χιτς;
Το Σκορσέζε που όταν γύριζε το ένα αριστούργημα μετά το άλλο αγνοείτο επιδεικτικά από την Ακαδημία και του το έδωσαν στις μετριότερες στιγμές του ως ξέπλυμα;

Ακόμα και αν το πάρει ο Bridges, τα παραπάνω έχουν κηλιδώσει ανεπανόρθωτα το θεσμό.

Αγαπημενε μου Sleep συμφωνω αλλα και διαφωνω :)

Που σημαινει:

Α)Συμφωνω
Προφανως και εχουν συμβει αδικιες.Κατα τη γνωμη μου,τη γνωμη σου,τη γνωμη καποιων αλλων....Ειναι ομως κατι υποκειμενικο.Αυτο που ονομαζω εγω αδικο μπορει για καποιον αλλον να ειναι δικαιο.Μπορει τα μελη της Ακαδημιας να βλεπουν κατι που εμεις δεν μπορουμε να διακρινουμε.Δεχομαι ομως οτι καποιοι εχουν αδικηθει.
Ας μην ξεχνουμε επισης,οτι το να κερδισεις ενα Οσκαρ ειναι και θεμα συγκυριας.
Ειχα γραψει παλαιοτερα περι αυτου εδω
http://www.avsite.gr/forum/threads/the-revenant-2015.142624/page-2#post-2050648

Β)Διαφωνω (με αγαπη) :)
Δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι καποιος εχει αδικηθει απο την Ακαδημια και μαλιστα εκουσια.Θα ελεγα ψεματα.Πώς μπορω να γνωριζω κατι τετοιο;Μπορω να το υποθεσω αλλα οχι να το αποδειξω.Ουτε οτι τα Οσκαρ χαρακτηριζονται απο αδικια.Εξαιρεσεις βεβαια θα υπαρχουν.
Το λεω γιατι γραφεις "οχι στα Οσκαρ"," αγνοείτο επιδεικτικά","έχουν κηλιδώσει ανεπανόρθωτα το θεσμό" και μου μοιαζουν καπως απολυτα ολα αυτα.Διορθωσε με αν δεν το καταλαβα σωστα και κανω λαθος.Μοιαζει σα να υποστηριζεις οτι ειναι μια σικε διαδικασια οπου τα βραβεια μοιραζονται με βαση πολιτικες και οχι με βαση την τεχνη.Σα να υπαρχουν ντιρεκτιβες.Δεν θελω να δεχτω κατι τετοιο.
Μιλαμε για εναν θεσμο 89 χρονων.

Ο Σκορσεζε μου αρεσει πολυ :thumbsup:
Τα κατα τη γνωμη μου ομως αριστουργηματα του,εχασαν απο καλυτερες ταινιες.
Ο Ταξιτζης απο το Ροκυ.
Το Οργισμενο ειδωλο απο το Συνηθισμενοι ανθρωποι.
Ο τελευταιος πειρασμος απο το Rain Man.
Τα καλα παιδια απο το Χορευοντας με τους λυκους.
Οσο για το Ακρωτηρι του φοβου ειχε να ανταγωνιστει μεγαθηρια:Θελμα και Λουιζ,JFK και την ταινια αναφορας,Σιωπη των αμνων απο την οποια φυσικο ηταν να χασει.
Εχασε ακομη και στο Οι συμμοριες της Νεας Υορκης.Ναι αλλα ο νικητης Πολανσκι ειχε σκηνοθετησει τον Πιανιστα.
Ειναι πραγματικα αδικο αλλα για μενα εχει εξηγηση.Εφτιαξε ταινιαρες τις εποχες που ολοι εφτιαχναν.Εκει ειναι το αδικο για τον Σκορσεζε.
Οφειλω ομως να πω οτι η νικη του το 2007 ειναι πολυ μεγαλη.Ανταγωνιζοταν Ινιαριτου και Ιστγουντ που επισης ειχαν κανει ταινιαρες (Βαβελ και Γραμματα απο το Ιβο Τζιμα).Ηταν η μεγαλη δικαιωση και ανταμοιβη.

Περα απο τις τυχον αδικιες παντως,πιστευω πως ο κανονας στα Οσκαρ ειναι,οι καλυτεροι να ειναι και οι νικητες.

Απο την αλλη ποιος ειμαι εγω;
Ενας απλος σινεφιλ.
Μπορει να διαφωνεις και εσυ μαζι μου αλλα λιγη σημασια εχει.Και συ και γω αγαπαμε τρελά τον κινηματογραφο.Αυτο ειναι που μετραει.

Καλες θεασεις και καλες προτασεις

:drinks:

Last edited:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.383

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Αγαπητέ Knight,

Πολύ φοβούμαι ότι η απονομή βραβείων είναι και θέμα πολιτικής βάσει συγκυρίας. Αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο τα όσκαρ, αλλά κάποιου είδους παζάρι γίνεται και σε άλλα φεστιβάλ.
Ο Τσάπλιν ήταν δηλωμένος κομμουνιστής στην εποχή του Μακάρθι.
Ο Ουέλς έγραφε στα φρύδια του τους παραγωγούς που του πετσόκοβαν τις ταινίες, έκανε του κεφαλιού του, σιγά μην του έδιναν και βραβείο!
Ο Σκορσέζε είχε πάντα την "ατυχία" να κινείται στη λεπτή γραμμή που που χωρίζει το mainstream από τον πιο, τρόπω τινά, καλλιτεχνικό κινηματογράφο.
Η περίπτωση Χίτσκοκ παραμένει για μένα πραγματικά ανεξήγητη, δεν μπορώ να σκεφτώ μία, έστω, λογικοφανή αιτία για τη μη βράβευσή του.

Αν και θεωρώ σαφώς καλύτερο το Taxi Driver από το Rocky, μία μόνο περίπτωση μου έχει καρφωθεί στο κεφάλι:

Πώς γίνεται να χάνει το Αποκάλυψη Τώρα από το Κράμερ εναντίον Κράμερ με αμιγώς καλλιτεχνικά κριτήρια; Αδιανόητο! Μήπως έθιγε πρόωρα το βρόμικο πόλεμο του Βιετνάμ πριν τον χωνέψει η αμερικανική κοινή γνώμη καλά - καλά;

Σε κάθε περίπτωση, δε θα τα χαλάσουμε για τα βραβεία όσκαρ όταν μοιραζόμαστε ένα κοινό πάθος.
Κουβέντα να γίνεται.

Με θερμούς σινεφιλικούς χαιρετισμούς! :drinks:

Reaction score
1.264
Είδα ένα θρίλερ.....η απόλυτη απογοήτευση. Βαθμός: 0/10
Άγριο,βίαιο,σαδιστικό,(φορές φορές σκεφτόμουνα να το κλείσω) χωρίς υπόθεση και απο ένα σημείο και μετά δεν καταλάβαινα τι γινότανε.Απόλυτα ψυχοπλακωτικό και διεστραμένο...

Ενας έφηβος (με δύο μικρά αδέρφια) ζούσε με τη χωρισμένη μάνα του και ανεχόταν όποιον αλλόκοτο γνώριζε η μάνα του και τον έφερνε σπίτι σε ρόλο προστάτη,μέχρι που αυτή έμπλεξε με κάποιον ψυχανώμαλο ο οποίος σκότωνε-βασάνιζε όποιον δε γούσταρε και έβαζε τον νεαρό να βλέπει για να μαθαίνει πως να είναι "άντρας".
Ξεκίνησε ενδιαφέρον,ξέφυγε,έγινε ακαταλαβίστικο,και μετά ήθελα μόνο να δω τι θα γίνει στο τέλος και το πλήρωσα πολύ ακριβά!
Μακριά !

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.661
Members
38.357
Νεότερο μέλος
PTin