Τι είδαμε, τι θα δούμε

Reaction score
1.264
Για όσους δέν το γωρίζουν είναι η κορυφαία ταινία στο IMDB στην κατάταξη 250 ταινιών (Top Rated Movies) με βάση την βαθμολογία στο συγκεκριμένο site.

Μαζί με το 'The Godfather' (Ο Νονός) στο #2 είναι οι μόνες που βαθμολογούνται με 9.2/10.
Οι βαθμολογίες,εμένα προσωπικά,δε μου λένε και πολλά.Αν δείτε τη λίστα τους.....
4η θέση = The dark Knight 2004 (που το βρίσκω πολύ μέτριο)
7η θέση = Pulp Fiction 1994 (που το βρίσκω σκέτη αηδία)

Reaction score
6.531
To διδυμο των 8, δυο ταινιες η καθεμια ξεχωρισε για διαφορετικο λογο , ειχαν ομως ενα κοινο , τη φιλοδοξια, τον ερωτα για την τεχνη..
LaLaLand
Nocturnal Animals
η πρωτη με διαφορετικες ενορχηστρωσεις του ιδιου θεματος , οι μελωδιες ξεπετουσαν σαν πολυχρωμες πεταλουδες..
η δευτερη ειχε ολη την ατμοσφαιρα να σε παρασυρει σε μια ''ιστορια εκδικησης'' και οι δυο αφησαν μια γλυκοπικρη αισθηση ισως και ανακουφισης ...
Ποιος βγηκε νικητης τελικα ο ερωτευμενος με την τεχνη ή με το ετερον ημισυ , μπορει η τεχνη να το αντικαταστησει? στην καρδια χωρανε δυο μεγαλοι ερωτες? ....ποιος αντεχει στην παροδο του χρονου? :whistling:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
95.004
Αυτή δεν είναι του Ταραντίνο βρε! :whistling: :p
Συμμετέχει στο σενάριο και παίζει σε βασικό ρόλο.
Αν εννοείς μόνο σκηνοθεσία δεν θέλω να τον βλέπω. :D

Reaction score
1.264
Σου αρέσει κάποια άλλη ταινία του Ταραντίνο;
Η μόνη που ξέρω ακόμα,είναι μια με τον Κερτ Ράσελ που πήγαινε σε ένα μπαράκι και φόρτωνε στο αμάξι μανούλια,οδηγούσε του θανατά,τράκερνε σκόπιμα και γούσταρε να τις βλέπει να ξεψυχούν (Τι ανώμαλη ταινία!!!).Για το Pulp fiction,την πρωτοείδα το 2000,απλά θυμάμαι οτι δεν είχα καταλάβει τίποτα,δλδ τι ρόλο βαρούσε ο καθένας (Willis,Travolta,Jackson),όπως επίσης θυμάμαι μια σκηνή που ο Τραβόλτα τρύπησε με μια ένεση ναρκωτικού την Θερμαν.Και ένας φίλος μου,που του αρέσουν σχεδόν τα πάντα,όταν του είπα οτι έχει μεγάλη βαθμολογία φορά μου λέει "Είναι χαζός ο κόσμος;Ακαταλαβίστικο"
Βέβαια έχω και έναν άλλο φίλο που μου λέει οτι το ρεζερβουαρ ντογκς είναι εργάρα,αλλά δεν το είδα ακόμα...

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Nymphomaniac Vol.1 και Vol.2 του μεγάλου προβοκάτορα Δανού Lars Von Trier στην uncut version των 5 1/2 ωρών.
Και έτσι κλείνει η άτυπη "τριλογία της της κατάθλιψης" που ξεκίνησε με το Antichrist (2009) και συνεχίστηκε με το Melancolia (2011)

Δυσκολεύομαι να γράψω για αυτή την ταινία.
Εκ πρώτης όψεως, η γνωστή ρήση "τσόντα με υπόθεση" φαίνεται να επιτυγχάνει την πραγμάτωσή της.
Σε μια δεύτερη ανάγνωση τα πράγματα πάνε πιο βαθιά.

Ψυχαναλυτική, νοσηρή, διεστραμμένη, ενοχλητική και ενίοτε αβάσταχτη βουτιά στα άδυτα της ανθρώπινης ύπαρξης και δη της γυναικείας.

Η σκηνή με την Uma Thurman είναι από τις πιο αλλόκοτες που έχω δει τα τελευταία χρόνια στον κινηματογράφο.

Αυτή με τον Christian Slater στο νοσοκομείο ψυχοβγαλτική.

Η άλλη με την...αυτοέκτρωση (!) της Charlotte Gainsbourg απλά ανυπόφορη.

Οι συνήθεις κατηγορίες που κατατρύχουν το Δανό περί μισογυνισμού φαίνεται αυτή τη φορά να αποκτούν πολύ ισχυρά ερείσματα μέχρι να μας μπερδέψει ξανά ο πανούργος σκηνοθέτης στο αποκαλυπτικό φινάλε.

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στις Κάννες το 2011 περί ναζισμού, ο Trier φαίνεται να απαντά και σε αυτό μέσα από την ταινία του.

Σε κάθε περίπτωση, μια ταινία που δύσκολα θα μεταστρέψει τους πολυάριθμους επικριτές του τρομερού Δανού και μάλλον θα προσθέσει ακόμα περισσότερους.

Ανοσιούργημα!

Reaction score
820
Χθες και σήμερα είχαμε μαραθώνιο:

Land of mine
In 1945, in Denmark, after the defeat of Germany, the tough veteran Sergeant Carl Rasmussen (Roland Møller) is assigned by Lieutenant Ebbe Jensen (Mikkel Boe Følsgaard) to defuse and remove 2.2 million mines in the Danish West Coast to make the beaches safe. Carl receives a group of teenage Germans prisoners of war to clear mines.

Εξαιρετική αντιπολεμική ταινία που δεν πρέπει να χάσετε για κανένα λόγο. 8,5/10 (και λίγα λέω).

Salesman
Oι Ιρανοί παραδίδουν μαθήματα κινηματογράφου για πολλοστή φορά. 8/10

20th Century Women
H ταινία που με έκανε να εκτιμήσω την Annette Bening. Εξαιρετικές ερμηνείες και πολύ καλό σενάριο. 8/10

La la Land (χωρίς λινκ :) )
Το Χόλιγουντ στα καλύτερά του. Παρότι δεν συμπαθώ τα μιούζικαλ, για το είδος του ήταν πολύ καλό. 7,5/10.

Και έπεται συνέχεια αύριο :)

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
103.840
Η μόνη που ξέρω ακόμα,είναι μια με τον Κερτ Ράσελ που πήγαινε σε ένα μπαράκι και φόρτωνε στο αμάξι μανούλια,οδηγούσε του θανατά,τράκερνε σκόπιμα και γούσταρε να τις βλέπει να ξεψυχούν (Τι ανώμαλη ταινία!!!).
http://www.imdb.com/title/tt1028528/?ref_=nm_flmg_wr_8

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.803
όπως επίσης θυμάμαι μια σκηνή που ο Τραβόλτα τρύπησε με μια ένεση ναρκωτικού την Θερμαν.. . .
Βέβαια έχω και έναν άλλο φίλο που μου λέει οτι το ρεζερβουαρ ντογκς είναι εργάρα,αλλά δεν το είδα ακόμα...
- αδρεναλίνη είναι και όντως έτσι γίνεται η εν λογω ένεση

- εργάρα είναι , δες το αν και θεατρικό-σπλάτερ περισσότερο

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.374
Fast and the furious 8 8.5/10

Στον κινηματογραφο! Village VMax! :D (αντε να βγει και σε Atmos να την ακουσω σπιτι)

Εκτος του οτι δε βαρεθηκα ουτε λεπτο,βασικο αυτο πλεον, η ταινια ειναι καλογυρισμενη με μεγαλη προσοχη σε λεπτομέρειες. Εχει τα παντα απο γελιο δραση συγκινηση εφε μπαμ μπουμ φαντασια...ευχαριστηθηκα μπασο βρε αδερφια!! ;)

Καλο σεναριο στο συνολο και οπως φαινεται ο κινηματογραφος εχει ανεβει επιπεδο στο πως φτιαχνονται οι ταινιες αλλωστε φαινοταν απο τα τελευταια 2 fast and the furious οτι το εχουν παρει στα σοβαρα ολο αυτο.

Well done! :thumbsup:

Reaction score
16.695
Toν Δρ. Keller Wortham στην ανεξάρτητη παραγωγή...

Now and later 2009

...Και μετά την ταινία αυτή " ξεθάρρεψε " και επισκέφτηκε χαλαρός τον Αμαζόνιο.

Έπειτα τον βλέπουμε να κάνει καριέρα σε τηλεοπτικά προγράμματα που αφορούν στην υγεία μας.

Αν καταφέρετε να δείτε τα πρώτα 20 λεπτά,θα την ολοκληρώσετε και αυτήν!

Angela: People here do not know what is going on in their own country. You are educated by Walt Disney, and Fox News, and Star Wars. You live in a bubble. Your country has been responsible for the removal or assassination of dozens of leaders around the world. You want names? Patrice Lumumba, Prime Minister of Congo. Salvador Allende, President of Chile. Mossadeq, Prime Minister of Iran. All democratically elected, all dead because of the CIA organized coup. Your country has initiated massacres in Indonesia, Guatemala, Iran.

"If possessions were important in life, rich people would be happy."

IMG_1857.JPG

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.667
Members
38.359
Νεότερο μέλος
Γιαννα