Τι είδαμε, τι θα δούμε

Reaction score
1.253

--------------------------------------------------------------------------

Η καλύτερη περιγραφή που δόθηκε ποτέ σε ταινία:

• Μουσική: κλεμμένη αυτούσια !!! από Λάμψη (1980)

• Πλάνα: (κυρίως στα δωμάτια) αντιγραφή από το "κουρδιστό πορτοκάλι"...

• Υπόθεση: Ξεκίνησε ενδιαφέρουσα και κατάληξε ανώμαλη.
  • Βαθμός 2/10
  • Συμπέρασμα: Χάσιμο χρόνου...

Reaction score
16.114
Τρεις ταινιες με χιονισμένο τοπίο—ταιριαστές ( σχεδόν) με την εικόνα έξω από το παράθυρο...

Η πρώτη ειναι πολυδιαφημισμένη και πολλά υποσχόμενη παρά το τετριμμένο _για τον κινηματογράφο _θέμα της : Το βουνό ανάμεσα μας _ The Mountain Between Us 2017

D7078C22-E3E6-41BC-AC94-9A4140BE35DB.jpeg

Εκτός από την απίθανη φωτογραφία και τα κατάλευκα ορη που προκαλούν δέος,
η ταινια με αυτό το σενάριο και τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών ανήκει στην κατηγορία ταινιών που βαθμολογώ με 6/10.

Η Κειτ ειναι Ξινή και ξύλινη.Ο Ιντρις ομορφάντρας μεν,αλλα για ν αναδειχθεί χρειάζεται και την κατάλληλη παρτενέρ για να συντονίστει.Διαβαζω πως κι άλλοι είχαν την ίδια αίσθηση Μ εμένα στο θέμα της αποτυχημένης χημείας μεταξύ τους.Γενικα,και το τέλος της ταινίας ήταν προβλεπόμενο και άχαρο....

Ακόμα και η ερώτηση στις διαφημιστικη αφίςα που , συνήθως, σκοπό έχει να κεντρίςει το ενδιαφέρον του υποψηφίου θεατή, τη θεώρησα χαζή: » Κι αν η ζωή σου εξαρτιοταν από έναν άγνωστο?“
Δεν ήταν άγνωστος της ο πιλότος του ιδιωτικού αεροπλάνου που πλήρωσε με την απαίτηση να τους « πετάξει « στην επόμενη πόλη,μαζί με έναν επιςης άλλο άγνωστο συνεπιβάτη .....?

Αν η ζωή μου βασιζόταν στην εμπιστοσύνη Σ έναν άγνωστο,θα εμπιστευόμουν και θα συνεργαζόμουν Κειτ!Δεν θα του βγάζα το λάδι και δεν θα γινόμουν αδιακρίτος με τις ερωτήσεις μου ειδικά Σ εκείνο το υψόμετρο!:D

Θεωρώ πως το σενάριο θα έπρεπε να το επεξεργαστούν περισσότερο για να κάνει τη διαφορά,τουλάχιστον Σ εμάς που βλέπουμε ταινιες αρκετά χρόνια τώρα....;)

«The Mountain Between Us fails almost exclusively because of Kate Winslet. It's a case of good actress in the wrong film, playing across a good leading man who just doesn't resonate on her frequency.»

«What is supposed to be a high drama survival movie is a bland, dull, uninspiring walk through the snow for an hour and half.«

http://www.imdb.com/title/tt2226597/

https://www.rottentomatoes.com/m/the_mountain_between_us/

Reaction score
16.114
When the Light Comes 1998

80C461C0-1206-489D-AAC8-8C13046C78D9.jpeg

« Οικολογική ροβινσωναδα « η όχι,για μένα ειναι μια από τις αγαπημένες μου ταινιες και κλείνει εικοσαετια το 2018.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/When_the_Light_Comes

Ειναι ταινια βασισμένη σε αυτοβιογραφία μιας 19 χρονης Ολλανδέζας που επιζητά την περιπέτεια στο βορειότερο κατοικουμενο σημείο της Ευρώπης πριν ξεκινήσει τις σπουδές της....

The film is based on an autobiography of the then 19-year-old student in Amsterdam Heleen van der Laan who spent the winter in Svalbard living with a fur trapper.

...the film has "themes of isolation, forced cohabitation and relationship building between two totally different people in extremely harsh living conditions.

A mismatched couple find themselves trying to work out their many differences with a four-month winter blackout looming before them....

Αν την βρείτε με τους υπότιτλους η τη γλώσσα που καταλαβαίνετε,μη τη χάσετε!

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.698
Coco (2017) 8,5/10
Μια μεξικάνικη οικογένεια που έχει ψυχολογικά τραύματα από τον μουσικό προ-προπάππου. Ο μικρός θέλει να γίνει μουσικός και για μια νύχτα περνάει στον άλλο κόσμο για να πάρει την ευχή του προ προπάππου του. Δεν γίνεται μακάβριο, οι σκελετοί στον άλλο κόσμο μοιάζουν ξύλινοι και αυτό είναι στα υπερ. Πετυχημένη η μεταγλώττιση αλλά το περίμενα με περισσότερη μουσική.

Πριν ξεκινήσει η ταινία έπαιξε και μια ταινία μικρού μήκους από ενα παιδικό με κάτι πριγκίπισσες και ενα χιονάνθρωπο, δεν έλεγε τίποτα.
Μικρός : Αυτή την χαζομάρα με τα χιόνια γιατί την είχε στην αρχή;
Εγώ : Ήταν μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία από την ίδια εταιρεία που έκανε την ταινία που είδαμε, το κάνανε για το πνεύμα των Χριστουγέννων και για διαφήμιση.
Μικρός: Χαζομάρα ήταν, ας βάζαν τον Spiderman στα χιόνια
:headbang::headbang::headbang:

Last edited:

Reaction score
16.114
Baby driver 6,5/10

Άλλη μια ταινια με οδηγό —Driver— σε ληστείες.Βλεπουμε ένα μωσαϊκό από σεκάνς παλαιοτερων έργων ....τα γνωστά σε όλους μας.
051E05C8-4E7D-4DC7-ADE0-F1C8BC7B2EB5.jpeg
D8C36699-2017-414D-A23F-87C30D63FCCC.jpeg

Ιδιαίτερο ειναι το στυλ του Φοξ και το ενδυματολογικό του που θα γίνει μόδα.Ηδη ξέρω κάποιον που παρήγγειλε το πρώτο φούτερ κι έναν δεύτερο _εμένα _ που ψάχνει το κόκκινο σακάκι της δεύτερης φωτό.:D

Αυτά.

Reaction score
2.193

7/10 Καλή ταινία για εμένα αλλά δεν είναι για όλους.

"Συμπερασματικά, αν σου αρέσουν οι ψαγμένες, φιλοσοφικές και ποιοτικές ταινίες θα πρέπει οπωσδήποτε να δεις το A Ghost Story. Αν πάλι δεν σου αρέσουν τέτοιου είδους ταινίες καλύτερα να μην προσπαθήσεις καν να την δεις, γιατί θα βαρεθείς πολύ γρήγορα."

Reaction score
6.483
Aυτον τον Νολαν πολυ αχτι τον εχει ο Xf:D.
Την ειδα χτες , δυσκολο να κριθει μονο απο το πρωτο μερος, σιγουρα δεν ειναι τρομακτικη μονο, ουτε κυριως ειναι περισσοτερο μυστηριου ...επαρχια,κοινωνιες εποχης,εκφοβισμος γονεων προς παιδια,πλασεμπο φαρμακο,υπογραφη σε γυψο, φαρμακοποιος,τανια εποχης στο δρομο με τις λευκες, ανα 27ετη...κυριως συμβολικη θα την χαραχτηριζα...
Στα τρειλερς περιμενα κατι εξισου καλο, απο το εξαιρετικο stand by me μιας και περιμενα ομοιοτητες ,αλλα τελικα ειναι μαλλον παραπανω...ολα θα κριθουν στο δευτερο μερος και σιγουρα θα απογειωθει το βιβλιο του, εγω βρηκα τον μπελα μου , η βιββλιοφαγος κορη ηδη μου κωλοτριβεται :cautious:

Reaction score
1.253

6/10
Eχθές την είδα και ομολογώ πως την βρήκα αξιοπρεπέστατη,φοβόμουν οτι θα ήταν υπερβολική αλλά ήταν σωστή,με ωραίες "στοιχειωμένες" σκηνές που ήθελες να δεις τι θα γίνει.Για να σκεφτείτε ο αδερφός μου που δεν βλέπει θρίλερ άκουσε τη φασαρία,ήρθε να δει τι βλέπω και κάθισε 10 λεπτά.
Απλά στην πρώτη ταινία 1990 ήταν και ο ηθοποιός-ταλέντο Tim Curry που έκανε τον κλόουν και τρελαινόμουν να βλέπω τις γκριμάτσες του,τα φρύδια του να κάνουν οτι κίνηση ήθελε,να ακούω τη φωνή του και γενικά να έχει εκείνο το δαιμονικό προφίλ.
Αυτός θα έλεγα είχε πιο άγριο-επιθετικό προφίλ αλλά δεν μιλούσε και πολύ γιατί προφανώς δεν θα ρισκάριζαν να μας φέρουν στη θέση να συγκρίνουμε τους 2 κλόουν όπου σίγουρα θα έχανε ο νέος.Και καλά κάνανε δηλαδή...
Επίσης όπως λέω πάντα ένα καλό θρίλερ επιβάλλεται να έχει καλή μουσική.Αυτό δεν είχε.Το παλιό είχε φοβερή μουσική τύπου λουνα-παρκ που με προετοίμαζε οτι κάτι θα συμβεί...

melina

Cargo 200
Reaction score
42.923
The Farthest (2017) Εκτός διαγωνιστικού τμήματος. Για τα γούστα μου αριστούργημα.

View attachment 85714

Ντοκιμαντέρ της Nasa για τα Voyager 1 & 2, θα δείτε και τον Κριμιζή σε δυο σκηνές.
Μην κολλάτε που είναι ντοκιμαντέρ, βλέπεται χαλαρά έχει και τις μουσικούλες του. Ένας φυσιολογικός άνθρωπος το βλέπει μια καθημερινή μέρα, όχι σαν εμένα τον βλαμμένο που τις κρατάω για Σαββατόβραδο.
Συγκλονιστικό! Speechless, ή όπως αλλιώς το λέτε...

:thumbsup:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.597
Members
38.204
Νεότερο μέλος
john-john