Τι είδαμε, τι θα δούμε

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991
Απάντηση: Re: Τι θα δούμε σήμερα

Ο coriolanus πάντως δεν είχε να προσφέρει τίποτα το ιδιαίτερο πέρα απο τις πολύ ωραίες ερμηνείες των Ralph Fiennes και Vanessa Redgrave.
Διαφωνώ! Εξιστορεί τη διαβρωτική ισχύ της μηχανορραφίας και τον πόλεμο της εκδίκησης ενάντια στον άσβεστο μητρικό δεσμό, και το τίμημα αποτελεί την Έξοδο, καθώς μέση λύση δεν υπάρχει. Έξοχοι διάλογοι και μονόλογοι - και αγγλικά να σε πιάνει πονοκέφαλος, αλλά αυτός είναι ο Σαίξπηρ. Βέβαια, μπορεί σε κάποιους να ξενίζει η μεταφορά στη σύγχρονη εποχή, η οποία ενδέχεται να επελέγη για οικονομικούς λόγους - δεν ξέρω. Μου θύμισε μια άλλη, σύγχρονη μεταφορά του Σαίξπηρ, που επίσης μου άρεσε πολύ.

Ενα μεγάλο μπράβο από μένα.

Reaction score
249
Απάντηση: Τι θα δούμε σήμερα

μωρε και για τη χειραγωγηση του πληθους που δειχνει και για πολλα αλλα ειναι εξαιρετο αλλα ο τροπος που τα δειχνει δε μου αρεσε

δε βγαζει απολαυση που λενε καλυτερα σε βιβλιο

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Διαφωνώ! Εξιστορεί τη διαβρωτική ισχύ της μηχανορραφίας και τον πόλεμο της εκδίκησης ενάντια στον άσβεστο μητρικό δεσμό, και το τίμημα αποτελεί την Έξοδο, καθώς μέση λύση δεν υπάρχει. Έξοχοι διάλογοι και μονόλογοι - και αγγλικά να σε πιάνει πονοκέφαλος, αλλά αυτός είναι ο Σαίξπηρ. Βέβαια, μπορεί σε κάποιους να ξενίζει η μεταφορά στη σύγχρονη εποχή, η οποία ενδέχεται να επελέγη για οικονομικούς λόγους - δεν ξέρω. Μου θύμισε μια άλλη, σύγχρονη μεταφορά του Σαίξπηρ, που επίσης μου άρεσε πολύ.

Αυτο http://www.imdb.com/title/tt0117509/ που αναφερεις, μου ειχε αρεσει παρα πολυ - παρ όλο που νομιζω οι "κριτικες" δεν...
Ο "Κοριολανος" με ξενισε ως προς την στομφωδη απαγγελια θεατρικων στιχων σε κινηματογραφικη ταινια, εαν ηταν λιγο πιο "απλα" θα ηταν καλυτερα (για μενα:))

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Αυτο http://www.imdb.com/title/tt0117509/ που αναφερεις, μου ειχε αρεσει παρα πολυ - παρ όλο που νομιζω οι "κριτικες" δεν...
Ο "Κοριολανος" με ξενισε ως προς την στομφωδη απαγγελια θεατρικων στιχων σε κινηματογραφικη ταινια, εαν ηταν λιγο πιο "απλα" θα ηταν καλυτερα (για μενα:))
Αν ήταν πιό απλά δεν θα ήταν Σεξσπιρ.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Αν ήταν πιό απλά δεν θα ήταν Σεξσπιρ.
Πιο κινηματογραφικα εννοω, οχι τοσο θεατρικα - μου θυμισε ελληνικες αρχαιες τραγωδιες η εκφορα του λογου, ακαταλληλη παντελως για σινεμα!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Έτσι έπρεπε να είναι.
Το Ρωμαίος και Ιουλιέτα πάλι το ίδιο είναι,απλά δεν είναι στομφώδες το ίδιο το έργο του συγγραφέα.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.590
Re: Απάντηση: Re: Τι θα δούμε σήμερα

Το romeo+juliet ήταν η πρώτη ταινία που μου ήρθε κι εμένα στο μυαλό. Στα της ταινίας αναφέρεις αυτά που εξιστορεί (και μάλιστα με επιτυχία) ούτως ή άλλως το επιτυχημένο έργο του Σαίξπηρ. Το θέμα είναι η μεταφορά του στην μεγάλη οθόνη και κυρίως η μεταφορά του στο σήμερα...κι εδώ είναι το πρόβλημα. Η ταινία προσπαθεί να βάλει νεα στοιχεία όπως πχ η δημαγωγία απο τα media, παράλληλα διατηρεί θεσμούς όπως η εκκλησία του δήμου όπου μια χούφτα άνθρωποι διαμορφώνουν άποψη για τον Κοριολάνο και αλλάζουν γνώμη πιο εύκολα απ 'οτι αλλάζει ένα μωρό παιδί. Όλα αυτά σε μια σειρά απο σύντομες κι ασύνδετες σκηνές, σε έναν εικονικό κόσμο που προσωπικά δεν πείθει. Είπαμε έξοχες οι ερμηνείες μαμάς και υιού, αλλά ο Gerard Butler μοιάζει σα να την κοπάνησε απο το gamer.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Τι εντυπώσεις βρε Λάκη..
Δες το όπωσδήποτε.Δεν λαθεύει κάποιος με τον Terry Giliam

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Τι εντυπώσεις βρε Λάκη..
Δες το όπωσδήποτε.Δεν λαθεύει κάποιος με τον Terry Giliam
Hδη κατερχεται!:114:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

Sorcerer. Από εκείνες τις ταινίες που ο σκηνοθέτης τις φτιάχνει έτσι όπως θέλει ο ίδιος.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.865
Members
38.508