- Reaction score
- 19.386
Φιλε συμφορουμιτη,θα ηθελα να σου προτεινω να μην στησεις τα ηχεια με το υπερβολικο toe-in αν δεν αλλαζεις συνεχως θεσεις ακροασης,διοτι με αυτον τον τροπο εισερχονται αλλα προβληματα στην ακουστικη χωρων αν τα ηχεια δεν ειναι πολυ μακρια απο τους τοιχους η αν ο χωρος δεν ειναι καλα φροντισμενος!
+ Μηπως κατα λαθος τα εγραψες αναποδα αγαπητε Γιαννη ? Ισα ισα με toe in (το υπερβολικο τωρα ειναι σχετικο) οι επιδρασεις του χωρου μειωνονται λογικα και συνισταται ιδιως για μικρους χωρους και στα υψηλα και στα χαμηλα (εγω αυτη ειναι η εμπειρια μου αλλα το λενε και ολοι οι ειδικοι που εχω δει στο ιντερνετ Μητσος ο Σουγιας, Σακης ο κατσαβιδακιας ... χα χα αστειευομαι). Εαν δεν εκανες λαθος στη διατυπωση θα ηταν πολυ ενδιαφερον να μου πεις ποια ειναι τα προβληματα του υπεβολικου toe in. Εγω τα εχω οπως προτεινει ο κατασκευαστης να κατευθυνονται κατευθειαν στα αυτια μου δηλαδη. Αυτο δεν ειναι ουτε toe in ουτε toe out. Επισης ενα καλο toe in φανταζομαο θα κανει λογικα καλο (ιδιως σε καποια-αρκετα ηχεια) μεχρι και στο μπασο καθως δε θα χτυπαει κατευθειαν στις γωνιες που εκπεμπουν προς ολες τις κατευθυνσεις αλλα τουλαχιστον θα κανει και κανα δυο γκελ στους τοιχους (παλιονο και πισω) πριν φτασει σε σενα μειωνοντας πριν σε φτασει χρονο, ενεργεια. βεβαια ολα αυτα θεωρητικα καθως σε μικρους χωρους δυσκολα τα πραγματα. Προβληματα με μπασο δεν εχω λογω διαρρυθμισης του χωρου και καποιων παρεμβασεων που εκανα (οτι μπορεσα αλλα τελικα αποδειχτηκε καπως αποτελεσματικο).
Για το υψος της εικονας που αναφερεις,μαλλον εχεις ενα ή πολλα απο αυτα τα θεματα:η θεση ακροασης ειναι πολυ ψηλα σε σχεση με τα ηχεια,τα μεγαφωνα των ηχειων ειναι πολυ χαμηλα για διαφορους λογους,εχεις πολυ ισχυρη πρωτη ανακλαση απο το δαπεδο!Αν μου δωσεις διαστασεις υψους μιντ-τουιτερ και θεσης ακροασης και ακομα καλυτερα μια φωτογραφια των ηχειων απο μακρια,θα σου προτεινω την σωστη λυση διορθωσης του προβληματος.
+ και εδω οι υποθεσεις σου ειναι ολες αναποδα. Εαν προσεξες στην περιγραφη μου (που μου απαντησε ο κος Bhutia) και ακουστικα φροντισμενα ειναι ο χωρος αλλα οπως και να εχει ειναι με το αυτι οποτε πιθανον να εχεις δικιο ειδικα στις πλαγιες ανακλασεις. Θα τα εξετασω ολα σιγα σιγα. Τα μεγαφωνα δεν ειναι πιο χαμηλα. Ειναι κανονικο box ηχειο. Ισα ισα εγω εαν καθομαι ¨καμαρωτος" το αυτι μου ειναι 1.6 εκατοστα κατω απο το τουιτερ. Αλλα πιο χαλαρα ειμαι στο υψος του midrange. Απο το δαπεδο εχω τις γνωστες ανακλασεις που εχουν ολοι που εχουν με ενα χαλι.
Παντως ευχαριστω για τη προσφορα σου, αλλα εγω εψαχνα και ψαχνω γενικες τοποθετησεις α) β) γ) και για να "μορφωθω" αλλα και να τις εφαρμοσω και να δω τα αποτελεσματα (καθως μπορει να φτιαχνει κατι και να χαλαει κατι αλλο). Εαν δε τα καταφερω θα καλεσω καποιον ειδικο αλλα και ειδικο να καλεσεις καλα θα ειναι εχεις και εσυ μια ιδεα απο το τι θες (εγω εννοω). Οποτε καλεσα ειδικο για οτιδηποτε στη ζωη μου και δεν ηξερα να του ζητησω καθαρα τι θελω ή να μπορω να καταλαβω τι μπορει ή τι δε μπορει να γινει , τα πραγματα δεν κατεληξαν καλα.
Και εαν δεις η απαντση που ζητησα (εμμεσα) αλλα ο κος Bhutia το ψυαχνεμηστηκε (καθοτι μαλλον πολυ εξυπνος) ειναι το εαν εξαιρεσουμε προβλημα χωρου τι αλλο μπορει να το προκαλει και τι πρεπει να γινει. Τα ακουσα και θα εφαρμοσω οτι μπορω.. Κατεληξα να ρωτησω γιατι ειναι λιγο περιεργο αυτο που συμβαινει απο την αποψη καθως οτι και ανακλασεις να θεωρησουμ οτι φταινε συνηθως αυτο οδηγει σε ανυψωση της σκηνης (και μεγεθους τραγουδιστων κλπ). Εγω εαν με ρωτησεις προσωπικα νομιζα (πριν ρωτησω εδω) οτι το toe in ή και out δε παιζει κανενα ρολο στο υψος της σκηνης και οτι μονο η κινηση του ηχειου ως προς τον καθετο αξονα μπορει να αυξησει ή να μειωσει μια σκηνη (εαν γινεται χωρις να προκληθει καποιο αλλο μεγαλο κακο φυσικα). Επισης νομιζα οτι να αυξηθει η κλιση τους ως προς τον καθετο αξονα προς τα πισω και οχι προς τα εσω.
Επισης και το θεμα του υψους της ακροασης να εξετασουμε (αποκλειστικα) παλι διαφωνω λογικα μαζι σου καθως εαν εισαι πιο χαμηλα η αισθηση της σκηνης ειναι υψηλοτερη. Εαν οχι τοτε εχεις προβλημα ανακλασεων.
Θα το βρω δεν υπαρχει θεμα. Κατι θα ειναι με τη διασπορα του ηχειου στον καθετο αξονα για αυτο και επιμενω στις κλισεις ως προν τον καθετο αξονα. Αλλα θα τα δοκιμασω ολα.
Εσεις εαν θελετε δεστε το το θεμα σαν εναυσμα για τις τοποθετησεις στο θεμα σας και για αυτο το εγραψα κιολας. Το δικο μου συγκεκριμενο "προβλημα" δε κανει hijack στο δικο σας νημα- θεμα που ειναι πολυ καλο. Αρκετα μαλιστα το ταλαιπωρησα ισως και ευχαριστω για την ανοχη ολων. Αμα ειναι προτιμω να ανοιξω ενα καινουργιο.
Σε ευχαριστω.