Τι ενισχυτή χρειάζομαι?

Reaction score
0
Γεια σας. Έχω ένα TOYOTA STARLET 99. Αυτή την στιγμή έχει πάνω μια κλασική πηγή JVC 4Χ50 με USB, μπροστά δυο Pioneer TS-G1013I και πίσω δυο Vibe Slick 69. Έχω στην κατοχή μου ένα sub woofer FLY 12 1000 watt. Η ερώτηση μου είναι, τι ενισχυτή θα χρειαστώ ώστε να ενισχύσω τα πίσω ηχεία, και το subwoofer. Δεν θέλω υπερβολές, κάτι νορμάλ και ποιοτικό ώστε να λειτουργούν σωστά αυτά τα δυο μαζί. Ακόμα τι κάσα χρειάζεται το subwoofer? Κατά προτίμηση μικρή, λόγο μικρού χορού στο πορτμπαγκάζ. Ευχαριστω.

Reaction score
24.764
Απάντηση: Τι ενισχυτή χρειάζομαι?

αν μοιαζει με αυτο τοτε χοντρα χοντρα θελεις τα κλασσικα 30 λιτρα.
αρα αν εχεις υψος κατω απο τα οβαλ 35 ποντους, μπορεις να κανεις ενα φαλτσο κουτι 35 Χ 35 προσοψη και το αθροισμα της πανω και κατω πλευρας πρεπει να ειναι 72 (πχ 35 Χ 35 Χ (42 κατω 30 πανω))

θα μπορουσες βεβαια να παρεις και ενα ετοιμο κουτακι με μοκετα και ακροδεκτες γυρω στα 50-60 ευρω.

Reaction score
1

Το πιάνεις λίγο ανορθόδοξα τα θέμα: θες να ενδυναμώσεις τα ηχεία που βρίσκονται πίσω από τον οδηγό και μάλιστα το σχιζοφρενικό σενάριο οβάλ+υπογούφερ...

Θα έλεγα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να σπαταλήσεις ενισχυτή για τα οβάλ, ακόμη και από την πηγή (με όποιους περιορισμούς κι αν συνεπαγεται αυτό) τρέχουν μια χαρά.

Για το αγνώστου πατρός/μητρός υπογούφερ σου (δώσε κάνα κωδικό αν υπάρχει, fly 12 δε σημαίνει τίποτα από μόνο του), καλό θα ήταν να ξέρουμε τι ακριβώς περιλαμβάνει το πακέτο (τι και πόσα πηνία, κάποια TSP κτλ κτλ κτλ), ώστε αν βρεις κάτι ταιριαστό ή κάτι που να σου μείνει για επόμενη αναβάθμιση.

Reaction score
0

Φίλε μου, σχετικά με τον ήχο αυτοκινήτου είμαι κάπως άσχετος. Έχω κερδίσει σε έναν διαγωνισμό αυτό το FLY 12" 1000 WATT CAR SUBWOOFER χωρίς κουτί. Μπροστά έχω τα PIONEER TS-G1013I και πίσω τα Vibe Slick 69.3-V2. Το κατάστημα που έβαλα τα ηχεία, με ερώτηση που έκανα για να τα ενισχύσω, μαζί με το γουφερ, ήταν κάθετος στο να ενισχύσω τα μπροστινά ηχεία γιατί είναι πολύ μικρά. Ακόμα, μου είπε πως με την πηγή που έχω τα πίσω θέλουν σίγουρα ενίσχυση καθώς είναι πολύ μικρή η ισχύς που δίνει η πηγή. Με διαβεβαίωσε πως τα πίσω θα λειτουργούν πιο σωστά αν ενισχυθούν από τον ενισχυτή, παρά με την πηγή. Μου πρότεινε λοιπών να ενισχύσω μόνο τα πίσω και το γουφερ. Τι να κάνω τελικά??? Το γουφερ χρειάζεται και μια κουτά. Σχετικά μικρή λόγο χώρου στο πορτμπαγκάζ. Το βασικότερο είναι να λειτουργώ σωστά το γουφερ, και να έχω πιο καλή απόδοση στα ηχεία, καθώς γνωστοί μου με μικρότερα ενισχυμένα ηχεία, έχουν πολύ καλύτερο ήχο από εμένα… Δεκτές όλες οι γνώμες!!!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Το να βάλεις ενισχυτή για τα πίσω ηχεία, είναι σαν να πηγαίνεις σε συναυλία και να κάθεσαι με πλάτη στους μουσικούς.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Τα αυτοκίνητα των φίλων σου είναι ίδια με το δικό σου? Αν όχι δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.

Όσον αφορά τις γνώμες, καλές είναι όλες αλλά το σωστό δεν επιφέρει γνώμες.

Ο ήχος πρέπει να είναι από εμπρός. Ακόμα και τα αυτιά μας είναι έτσι διαμορφωμένα.
Ήχος από εταζέρα πίσω βολεύει στο άκουσμα διότι 2 οβάλ κατηγορίας free air σε 300+ λίτρα ακούγονται μια χαρά αλλά ο ήχος είναι πίσω.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Navu που έγραψε : Θα έλεγα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να σπαταλήσεις ενισχυτή για τα οβάλ, ακόμη και από την πηγή (με όποιους περιορισμούς κι αν συνεπάγεται αυτό) τρέχουν μια χαρά.
Ο λόγος είναι ότι τα πίσω ηχεία έχουν συνήθως ευαισθησία περι τα 93dB σε σχέση με τα εμπρός που είναι κοντά στο 90. Άρα τα πίσω θα έχουν διπλάσια ακουστότητα από τα εμπρός όταν τροφοδοτούνται με την ίδια ισχύ.

Άρα τοποθετείς 4κάναλο για τα εμπρός και sub και τα πίσω από τη πηγή.
Το πιο δύσκολο είναι να τα ρυθμίσει ο εγκαταστάτης κι όχι ποια να ενώσεις και με τι!!! Το άλλο μικρό θεματάκι είναι ότι τα pioneer 1013 δέχονται 25W από 45 Hz και πάνω. Τα 88dB που έχουν με την τοποθέτηση ενισχυτή δεν σε νοιάζουν, αυτό που κάποια στιγμή πρέπει να κάνεις είναι να τοποθετήσεις κάποιο διαιρούμενο (ρωτώντας πάλι όταν έρθει η ώρα) αντικαθιστώντας τα 1013.

Αυτά.

Reaction score
0

Δηλαδή μπορώ με ασφάλεια να ενισχύσω τα μπροστινά ηχεία???? Δεν είναι πολύ μικρά για ενίσχυση?

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Ποιον ενισχυτή έχεις επιλέξει? και ποιο μοντέλο είναι το jvc?

Reaction score
0

Δεν έχω επιλέξει ενισχυτή, γι αυτό ρωτάω. Τι χρειάζομαι. Δε θέλω να με πιάσουν κορόιδο γιατί είμαι ψιλοάσχετος. Η πηγή είναι η JVC KD G632

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Η πηγή διαθέτει 1 RCA output.
Μέχρι πόσα χρήματα θέλεις να επενδύσεις για 4κάναλο ενισχυτή?

Reaction score
41

@flogerakos: Σου είχα στείλει email στις 28/12/10 αλλά δεν έλαβα απάντηση. Μπορείς σε παρακαλώ να μου απαντήσεις?

Αναφέρομαι στην καταγγελία που είχες κάνεις σχετικά με κάποια ηχεία που είχες αγοράσει από κατάστημα στο συγκεκριμένο thread
Στο email που σου είχα στείλει, σου ζητούσα να μου στείλεις τα στοιχεία σου (ονοματεπώνυμο και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας) γιατί η καταγγελία σου (χωρίς αυτά τα στοιχεία) θα ήταν «στον αέρα» με κίνδυνο να βρεθούμε μπροστά σε «εκπλήξεις».
Απάντηση δεν έλαβα.
Μπορώ να δεχθώ την απάντησή σου, έστω και καθυστερημένα?

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.085
Members
38.408
Νεότερο μέλος
kalelakos