Τι ηχεία και ενισχυτικά έχουμε;

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706
Re: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

καλημερα σε ολους τους φιλους του ηχου και της εικονας.ειμαι 2 ημερων μονο μελοσ του avsite .home cinema kai hi end kaτοικοεδρευουν στη γωνια μου και με ξεσκανε οταν οι αλλοι με σκανε......!!!!!!!!!!οι ηχητικεσ και ακουστικεσ αγαπεσ μου ειναι΄οι κατωθι nautilus 802 speakers,audionet v1 cd,audionet me eps εξωτερικο τροφοδοτικο preampliphier,perraux 350 watt stereo telikos,projector optoma 79 dlp,dvd denon a1 xva 1080p,isol8 substation vogue φιλτρο ρευματοσ με ρυθμιση ημιτονου,rotel 1066 prossecor home cinema,center bw htm1 nautilus,rear speakers teufel dipole surround,τρικαναλοσ τελικοσ για κεντρικο και περιφερειακα rotel 3x200,interconect audience au24 xlr kai ρευματοσ .δυστυχωσ ο τελικοσ δεν ειναι αρκετοσ και ειμαι στο ψαξιμο για μεγαλυτερο.ευχομαι να τα πουμε εκτενεστερα στο μελλον μιασ και το σαρακι που μασ τρωει ειναι.....αρκετα γλυκο.καλεσ θεασεισ και ακουσματα σε ολουσ!!!!!!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Σε ευχαριστω για το καλεσμα στην παρεα σας συνοδοιπορε(στο χομπι φυσικα)φιλε νικο.Ευχομαι να τα λεμε εκτενεστερα στο μελλον μιας και πλεον μετα απο 24 χρονια στην αθηνα ζω στην κορινθο εδω και 2 χρονια.Να πω την αληθεια η ζωη στην επαρχια οταν υπαρχουν σωστες προυποθεσεις ειναι σαφως καλλιτερη και ειδικα αν εχεις και κανενα μικρο ζουζουνι(αυριανο χομπιστα φυσικα).Ενα πραγμα ομως πραγματικα μου λειπει,οι καλες χαιεντοπαρεες και καποια μαγαζια οπου μοιραζομαστε με αλλους γνωστους αλλα και αγνωστους κουβεντες για το χομπι αλλα και κατι ξεγυρισμενα σουβλακια στο κλεισιμο του μαγαζιου.δεν βαριεσαι ομως ολο και βρισκω φιλους νεους που ασχολουνται με το σπορ και τα λεμε οταν υπαρχει χρονος.καλο χειμωνα και καλως να δεχτουμε τα 11111110000000888888800000 PPPPPPPPPPPPPP.

Reaction score
3.085
Εκ Μεταφοράς (ή Εξ Αντιγραφής - όπως θέλετε πάρτε το)

Μεταφέρω, λοιπόν εδώ μερικώς το ποστάρισμα που έχω στην κατηγορία Home Theater, στην οποία έχω γράψει το σύστημα του σαλονιού, που είναι - κυρίως - ακουστικό και προς το παρόν δικάναλο.

Έχουμε και λέμε:

Χώρος Σαλονιού

Εικόνα
Sony TV 38", Flat CRT, Model KV-ES38M91 (DRC-MF, 100 Hz κ.α. 200kg gross weight)
(Προς το παρόν δεν την αλλάζω με καμιά Plasma ή LCD, τουλάχιστον τέτοιου μεγέθους)

Audio Ενισχυτικά
Προενισχυτής: Classe CP-50 με phono stage
Τελικός : Hafler 9500 Series THX 2x250W RMS

Ηχεία
Infinity IRS Kappa-9

Πηγές
Sony DVP-S7000 DVD Player (modified multi-region)
Denon DVD-3300 (sdi equiped) DVD-V/DVD-Audio player
Marantz DR-700 CD Recorder/Player
JVC HR-DVS1 Mini DV/S-VHS VCR
Panasat 720i (NOVA) Satellite Receiver
Filmnet Analog TV tuner
VPI 19W-Jr Record Player/Alphason HR-100S Tone Arm/Ortofon M20E cartridge
Nakamichi Cassette Deck 2
Luxman T-117L AM/FM/LW Tuner

Επεξεργασία - Προστασία
Kramer Signal Processor-Switcher
M-Audio Flying Calf A/D Converter w/Audio Alchemy PS1 Power Supply
APC 1400 VA UPS
1000 VA TrippLite Line Conditioner
5000 VA Voltage Regulator (Taiwan)
DIY Remote Controlled Power Receptacle System

Καλώδια
Have-Canare, MIT, Monster, Profigold

Θα παρατηρήσει κάποιος πως εδώ κι εγώ, όπως και κάποιοι άλλοι, βάζουμε πλην των ενισχυτικών και των ηχείων, και άλλες συσκευές, μερικές μάλιστα ως εκ περισσού, μιας και το θέμα αφορά μόνο στα δυο πρώτα. Αλλά φαντάζομαι πως έτσι δίνεται πιο ολοκληρωμένη εικόνα, ειδικά αν αναφερόμαστε στις πηγές.

Reaction score
1

Καλημέρα σε όλους, σαν νέο μέλος και εγώ...... είπα να ξεκινήσω την ενεργή συμμετοχή μου με αυτό το reply :D :D :D

Λοιπόν έχουμε και λέμε (το παρακάτω σύστημα έχει αγοραστεί πριν μια εβδομάδα.... ακόμα στρώνω)

Ενισχυτής Musical Fidelity XT100
CD Player Musical Fidelity XRay V8
Βάσεις ηχείων Sound Style γεμισμένες με σκάγια - άμμο
Ηχεία Proac Studio 100
Interconnect VDH The First Ultimate
Καλώδια ηχείων..... τώρα κάνω έρευνα αγοράς και σκέπτομαι για VDH The Revolution Hybrid μονοκαλωδιομένο ή Nordost Red Dawn διπλοκαλωδιομένο, θα τα ακούσω και θα αποφασίσω

Reaction score
313

Εχμμ...καιρός να κάνω μία διόρθωση:

Ηχεία παραμένουν τα Audio Spectrum S20.
Ο Musical Fidelity A120 παραμένει, αλλά ως ΠΡΟ-ενισχυτής.
Τελικοί είναι δύο Behringer A-500, που λειτουργούν ως μονομπλόκ.

Το αποτέλεσμα (με τη συμβολή και του νεοφερμένου Harman Kardon HD970), είναι κατά πολύ ανώτερο!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.579

Φιλαράκι την παρέα σου και λίγο από HD970 μπορώ να έχω για ακρόαση?
Θα έχω και νερό. Και γλυκά... :lol: :lol:

Reaction score
313

Νίκος Τσαρουχάς said:
Θα έχω και νερό. Και γλυκά... :lol: :lol:
Πως; Που; Πότε;

Νιαμ-νιαμ....

Άντε-άντε...μ' έπιασε ζαχαρο-στέρηση...

Reaction score
0

Χαιρετώ όλους στην όμορφη παρέα.

Ας γράψω και εγώ την απάντησή μου.

Πικάπ Clearaudio Champion Limited Edition με κεφαλή MC Clearaudio Symphony
Ενισχυτής Symphonic Line RG 10 MK3
Cdp Symphonic Line Der
Hχεία (προσωρινά) Triangle Celius 202
Kαλώδιο ηχείων Symphonic Line "Snell"
I/C ενισχυτή-cdp Nordost Red Dawn
I/C πικάπ-ενισχυτή Clearaudio Sixstream

Είδη μουσικής - Κλασσική, Τζάζ, blues, ρόκ. Aυτό τον καιρό ψάχνομαι πολύ για ηχεία και βέβαια ως φανατικός οπαδός του Rolf Gemein σκέφτομαι τα RG5, αλλά τα άτιμα είναι πολύ ακριβά. :(
Καμμιά πρόταση για καλό matching?

Eυχαριστώ και να περνάμε καλά,

Μιχάλης

Reaction score
0

Aυτό τον καιρό ψάχνομαι πολύ για ηχεία και βέβαια ως φανατικός οπαδός του Rolf Gemein σκέφτομαι τα RG5, αλλά τα άτιμα είναι πολύ ακριβά. :(
Καμμιά πρόταση για καλό matching?
Έχω τον ίδιο ενισχυτή και έχει ταιριάξει εξαιρετικά καλά με ηχεία Elac. Τα δικά μου είναι τα FS207.2. Ανάλογα με το χώρο σου και τον προϋπολογισμό σου θα σου πρότεινα με αφετηρία τα δικά μου και τα ακόλουθα (αύξουσα σειρά ως προς την τιμή και την ποιότητα):
1. FS209A
2. FS210A
3. FS607
4. FS609

Δες σχετικά στο www.elac.com

Καλά Χριστούγεννα και χρόνια σου πολλά! :)

Reaction score
0

Καταρχήν χρόνια πολλά σε όλους...καταδεύτερον χρησιμοποιώ 2 BW NAUTILUS 802 ΚΑΙ 2 BRYSTON 4BSST C /SERIES ΓΕΦΥΡΩΜΕΝΟΥΣ ΣΗΜ.900 WATT/8 OHM ΑΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΜΕ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗ ΤΟΝ TAG MCLaren av32 192bp 7.1 και επιπλεον το 7 καναλο set up μου ολοκληρωνουν οι tag mclaren avantgarde 100x5r 5 καναλος τελικος που με την σειρα του οδηγει 2 bw n 805 kai 2 wharfedale diamond 8.1 ως surround back..πηγες του συστηματος το cd tranport 20 της tag mc laren kai to dvd 32 r παλι της tag...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Ότι φαίνεται στην υπογραφή μου με τη διαφορά ότι πλέον ο NAD C350 έχει αντικατασταθεί με τον class-T της Trends Audio, τον ΤΑ-10.

Ένα preview του TA-10 από το 6moons:
http://www.6moons.com/audioreviews/trends/ta10.html

Στη σελίδα του κατασκευαστή που δίνω παραπάνω μπορείτε να βρείτε περισσότερες "διακρίσεις" του ενισχυτή και το σχετικό θέμα στο diyAudio forum.

Αν πουλήσω και το NAD θα έχω κάνει αναβάθμιση με +200 ευρώ στην τσέπη! ;-)

Reaction score
2

Ας βαλω και γω, αν και νοιωθω μικρος...

Στο σαλονι:

Klipsch Forte II οδηγουμενα απο εναν Accuphase E-207
Προσεχως και 5.1 συστημα παλι klipsch

Στο PC:

Logitech Z-5500 οδηγουμενα απο μια Audigy 2ZS

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score