Τι ηχεία και ενισχυτικά έχουμε;

Reaction score
2.270
Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

Ανηψιέ μου, σε ευχαριστώ που με σκέφτηκες.

Reaction score
498

Ευχαριστώ πολύ. Όποτε θέλετε παιδιά. Απλά κατά τις 7 να είναι...

Reaction score
2

wraia paidia na pume kata tis 8 thn deutera an mporei kai o g.kar.....menw sto maroussi,,,
tha steilw pm me to tilefwno mou wste na ta poume kai kalytera.....
tha exoume mia epikodomitikh synanthsh.:)...anypomonw na akousw tis sumvoules olon sas mias kai exete pio polu empeiria apo mena....
kalo savatokyriako kai na perasete kala,
mixalhs

Reaction score
2.270

Καλό Σ/Κ Μηχάλη και χρόνια πολλά για την 25η Μαρτίου.

Reaction score
0
Re: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

Αν και έχω ήδη postάρει στο http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=3885&postdays=0&postorder=asc&start=60
τα βάζω κι εδώ:

A/V Preamp: MERIDIAN 568 με MERIDIAN 562v2 multimedia controller
Τελικοί: 3 δικάναλοι LINN LK-85 (active), 5κάναλος ROTEL 985 MKII
L/R ηχεία: LINN AV 5140 που οδηγούνται από τους 3 Linn. Ο κάθε ενισχυτής έχει ένα active crossover και οδηγεί ένα ζεύγος μεγαφώνων.
Κεντρικό: LINN TUKAN με διενίσχυση από τον ROTEL
Πίσω ηχεία: LINN TUKAN
DVDp: PIONEER DV717, και ένα ακόμη των 100 ευρώ...
Video VHS: HITACHI VT-585
Sat receiver: NOKIA 9600 με DVB-2000 by Uli, με πιάτο 1,20 σταθερό
Radio: TIVOLI MODEL 1. Αυτό έμεινε μετά από διάφορες δοκιμές και θα μείνει...
Digital interconnect: silver της AUDIO TECHNOLOGIES
Analog Interconnect: MONSTER CABLE, AUDIOQUEST
Καλώδια ηχείων: LINN K600
TV: SONY 29"
Ρεύμα: μία από τις τρεις φάσεις αποκλειστικά, μέσα από από ΧΑΪΤΑΣ ISOLATOR.

Reaction score
3

Sphinx,καλώς έκανες και έκανες αναφορά των μηχανημάτων σου και εδώ.
Οταν διάβασα το όνομά σου,μου ήρθε στο μυαλό η μεγάλη εταιρεία ενισχυτών,με αυτό το όνομα,η οποία δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει... :sad:

Διευκρίνησέ μας εάν θέλεις,που έχεις δώσει περισσότερο βάρος.Στον πολυκάναλο ήχο,ή στον δικάναλο?
Πάντως η επιλογή των μηχανημάτων,είναι τουλάχιστον μελετημένη. :smile:

Ακόμη θα ήθελα καλύτερα μάλλον με pm,να μου πεις απο που προμηθεύτικες τα LINN.
Καλώς ήρθες στην κατηγορία. :D

Reaction score
0

Sphinx,καλώς έκανες και έκανες αναφορά των μηχανημάτων σου και εδώ.
Οταν διάβασα το όνομά σου,μου ήρθε στο μυαλό η μεγάλη εταιρεία ενισχυτών,με αυτό το όνομα,η οποία δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει... :sad:

Διευκρίνησέ μας εάν θέλεις,που έχεις δώσει περισσότερο βάρος.Στον πολυκάναλο ήχο,ή στον δικάναλο?
Πάντως η επιλογή των μηχανημάτων,είναι τουλάχιστον μελετημένη. :smile:

Ακόμη θα ήθελα καλύτερα μάλλον με pm,να μου πεις απο που προμηθεύτικες τα LINN.
Καλώς ήρθες στην κατηγορία. :D
Ανέκαθεν ήμουν fan του δικάναλου ήχου, όμως το home cinema είναι εκ των ουκ άνευ. Επρεπε λοιπόν να επιλέξω είτε ανάμεσα σε δύο ξεχωριστά συστήματα, είτε σε ένα που να τα έκανε και τα δύο. Αποφάσισα το πρώτο για λόγους ευκολίας και συζύγου -ήδη έχω πρόβλημα με το μέγεθος των Linn (120cm μόνο), φανταστείτε να έπρεπε να βάλω άλλα δύο...).

Η επιλογή έγινε μετά από αρκετές ακροάσεις των Linn σε active setup, ενώ του Meridian επειδή έχω ιδιαίτερη εκτίμηση στην συγκεκριμένη εταιρεία, της δυνατότητας αναβάθμισης μέσω pc και δωρεάν -ενώ την ίδια εποχή (2000) οι περισσότερες εταιρείες το παρείχαν σαν service- και των πολύ καλών reviews.

Εξακολουθώ να ακούω μουσική σε δύο κανάλια -το upsampling του Meridian είναι καταπληκτικό και το 717 σταθερή αξία-, όμως το σύστημα στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας παίζει ...nova.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνω στο tivoli - το οποίο παίζει ανεξάρτητα από το υπόλοιπο σύστημα-, για το οποίο ό,τι και να πω είναι λίγο (παραφράζοντας την γνωστή ρήση: listening is believing).

Δώσε μου λίγο χρόνο και το βραδάκι θα σου στείλω pm.

Reaction score
0

Καλησπέρα και από μένα. Να λοιπόν το συστημά μου :

Marantz PMD 325
DAC-Pro Benchmark DAC-1
Ηχεία DynaudioAcoustics BM-5A

Καλώδια ιδιοκατασκευές με Neutrik βύσματα και καλώδιο monitor cable

Reaction score
3

Sphinx,έλαβα το pm και θα σου στείλω και εγώ.
Εχεις δοκιμάσει να βάλεις στην θέση του 717,το οποίο μέχρι πρίν κανα εξάμηνο το είχα και εγώ,κάποιο κανονικό cd player ή κάποιο universal player τελευταίας γενιάς? :?:

Reaction score
0

Καλημέρα και καλως σας βρήκα.

Ναι το benchmark χρησιμοποιώ και σαν προ. Έχω όμως ρυθμίσει το gain των ηχείων στο +4db(μέγιστο). Αυτός από τον οποίο τα αγόρασα έχει ένα μικρό studio και τα είχε συνδεδεμένα με μία κονσόλα της yamaha αν δεν κάνω λάθος. O ήχος είχε πολύ περισσότερα δυναμικά αλλα τελικά προτίμησα την λύση του παθητικού προ που είναι για τα δικά μου αυτιά πιο μουσικός

Reaction score
0

Sphinx,έλαβα το pm και θα σου στείλω και εγώ.
Εχεις δοκιμάσει να βάλεις στην θέση του 717,το οποίο μέχρι πρίν κανα εξάμηνο το είχα και εγώ,κάποιο κανονικό cd player ή κάποιο universal player τελευταίας γενιάς? :?:
Οπως είδες, το β' player είναι της πλάκας. Μερικές φορές "κολλάει" η ψηφιακή έξοδος και βγάζει ένα σφύριγμα, ενώ η αναλογική έξοδος είναι "θολή"...
Εκανα κάποιες προσπάθειες αλλά το σφύριγμα με αποθάρρυνε και τα παράτησα.

Reaction score
73

Καλημερα και απο μενα...

Οπαδός της απαλής ατμοσφαιρικης μουσικής και κυριως κλασσικής ξεκινησα απο παλιά με Β&Ο κάπου στα 1982-3 με BeoMaster 1900-2.... :p

Tωρα βρεθηκα στο διλημμα κοινο συστημα με HOME CINEMA...  η δυο ξεχωριστά..?. τελικά νικησε η αγαπη για καθαρη μουσική.
και το κυριο συστημα δικαναλης μουσικής εχει:

ΥΒΑ Integre Passion
CD-Player:  Monrio Asty HP
ΠΙΚΑΠ: SystemDek IIx900
Phono  Stage:  Monrio ADN
Hχεια: Sonus Faber Concert

To HOME-CINEMA
DENON 3805
DVD-Player: SONY RDR HX-1010
TV: PHILIPS 32 PF9830
Κυρια: Sonus Faber Concert του δικαναλου συστηματος μεσω του ΥΒΑ...
Κεντρικό: Sonus Faber Solo Home
Πίσω: Sonus Faber Concertino
SubWoofer: Sonus Faber Gravis-B

Reaction score
3

hal 9000,καλώς ήρθες στην μεγάλη παρέα του avsite και ιδιαιτέρως στην κατηγορία μας.

Sonus Faberάκιας έ...
Απότι κατάλαβες έχουμε κάποιους "φανατικούς" εδώ μέσα υπέρ της εταιρείας... :lol:

Με τον ερχομό του Home cinema και στην Ελλάδα,πολλοί απο εμάς,μαζί και εγώ,πίστεψαν ότι με τα πολυκάναλα format, τελειώνει ο δικάναλος ήχος... :)
Ελα όμως που αντιθέτως δυνάμωσε?!!! :)
Ευχομαι να γίνεις ενεργότατο μέλος και κάποια στιγμή να τα πούμε και απο κοντά. :D

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527

Να καλωσορίσω κι εγώ τον φίλο hal9000.

Γεγονός είναι ότι το home cinema είναι στην ζωή μας και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να έχουν δύο διαφορετικά συστήματα σε δύο διαφορετικούς χώρους. Η λύση του hal9000, (δηλαδή η χρήση των βασικών ηχείων του δικάναλου προγράμματος και ως main κανάλι στο HC), είναι αυτή που βλέπω στα περισσότερα σπίτια και ακολουθώ και ο ίδιος αφού κατά τα άλλα τα δύο συστήματα είναι σαφώς ανεξάρτητα.

Επί της ευκαιρίας θέλω να ξαναθέσω την διαφορετική διάσταση του θέματος home cinema. Θεωρώ δεδομένο ότι το HC πλέον τροφοδοτεί το γερασμένο δικάναλο σπορ μας. Αν οι τεχνολογίες αλλάζουν εμείς δεν χρειάζεται απαραίτητα να είμαστε κολλημένοι στο παρελθόν για να προασπίσουμε το χόμπι μας. Απλά πρέπει να τις χρησιμοποιήσουμε με τον σωστό τρόπο... :wink:

- Τώρα για τα SF τι να πω. Αγάπα τον πλησίον σου με τα ελαττώματά του... :lol: :lol: 8)

Reaction score
73

Σας ευχαριστω για το καλωσόρισμα.... :lol:

Για να πω την αλήθεια δεν θεωρω γερασμενο το δικαναλο συστημα ειδικά τωρα που βλεπουμε παγκοσμιως
να επανακάμπτει το βινυλιο... Παντα θα εχει ενα μεγαλο κοινό...
Και θα επαναλάβω κατι που εγραψε καποιος αναλυτης... Η στερεο μουσική ειναι βασικά δικάναλη. Καθοσον
οταν εισαι στην πραγματική σκηνη εχει ανεπτυγμενα τα οργανα ολα και τον εκτελεστη - χορωδια μπροστά
σου ... δεν εισαι εσυ μεσα στη χορωδία ωστε να θελεις να ακους το βιολοντσελο απο πισω δεξιά... :shock: :lol:
Αρα η απεικόνιση της σκηνης θεωρω οτι γινεται καλυτερα απο 2 και οχι 5.1 ηχεία... αν δε τα 2 ηχεια και ο ενισχυτης
ειναι πρωτα ....  ε  τοτε κανενας 5.1 ενισχυτης δεν θα τα ξεπερασει... παντα προσωπικη άποψη....

΄Στο θεμα της κοινης χρησης των SONUS FABER CONCERT με το HC ημουνα τυχερος γιατι  Ο ΥΒΑ μου εδωσε τη λύση
καθως εχει την επιλογη VIDEO ... δηλαδη απομονωνει το σταδιο του volume και δεχεται τα κεντρικά ηχεια
απο τις pre-out εξοδους του DENON-3805.... σχεδιαση ακριβως για τον σκοπό αυτό... :p

Οπότε απλά για να απολαύσω το HC ανοιγω και τον YBA... τελικά ειναι σκετη μουσικη πανδαισία όταν και το
ηχητικό μουσικο πλαισιο της ταινιας ειναι καλοφτιαγμενο... :lol:

Τωρα μαλλον θα αλλάξω τον 3805  με τον 4306.... για τα HDMI  kai AUDESSEY παραμετρικό συστημα ισοσταθμισης

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527

Δεν θα συμφωνήσω καθόλου με τον αναλυτή που αναφέρεις.

Η μουσική δεν είναι στερεοφωνική. Είναι μονοφωνική. Τα πολλά κανάλια αναπαραγωγής, δεν έχουν σκοπό να βάλουν την βιόλα δεξιά και τα βιολιά πίσω από το κεφάλι μας. Βασικός σκοπός της πολυκάναλης αναπαραγωγής ενός live έργου, είναι η αποτύπωση του χώρου στον οποίον λαμβάνει χώρα το πραγματικό μουσικό γεγονός. Στον συγκεκριμένο τομέα, τα υπέρ της πολυκάναλης αναπαραγωγής είναι πολλά περισσότερα αυτών της δικάναλης και το αποτέλεσμα πλησιάζει πολύ περισσότερο την αυθεντική αίσθηση που έχει κάποιος στο κάθισμα ενός χώρου στον οποίον παίζει ορχήστρα. Κατά τα άλλα μια ηχογράφηση μπορεί να είναι μάπα (χωροταξικά), σε όσα κανάλια κι αν αποτυπωθεί.

Ας μην παρεξηγούμε τα παραπάνω με τα γνωστά πολυκάναλα format του home cinema. Πάραυτα η πολυκάναλη αναπαραγωγή είναι εξαιρετικά προβληματική για να εφαρμοστεί σε normal σπίτια με επιτυχία. Από την άλλη φανταστείτε το δικάναλο σύστημά σας επί 3, σε χρήματα...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.997
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell