Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης: η κύρια αιτία εγκληματικότητας στην Ελλάδα.Για το αδίκημα του κινδύνου για πράγματα παύτηκε η δίωξη λόγω παραγραφής, ενώ για το αδίκημα του κινδύνου για άνθρωπο αποδείχθηκε ότι τέτοιες κίνδυνος δεν προέκυψε (σ.σ. η κατασκήνωση εκκενώθηκε έγκαιρα για προληπτικούς λόγους, όπως τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας στην απαλλακτική του πρόταση), με αποτέλεσμα το Μ.Ο.Ε. Λάρισας να ανατρέψει την αρχική απόφαση και να κρίνει αθώο τον 56χρονο Αθηναίο, ο οποίος, ωστόσο, παραμένει φυλακισμένος με αφορμή άλλα αδικήματα.Ομόφωνα αθώος ο 56χρονος εμπρηστής 23 αυτοκινήτων στο Πήλιο - e-thessalia.gr
Ομόφωνα αθώος κηρύχθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (Μ.Ο.Ε.) Λάρισας ένας 56χρονος Αθηναίος, ο οποίος είχε συλληφθεί στο Πήλιο για …e-thessalia.gr
Και ο Άδωνις δήλωσε για συνάδελφό μου που κηδεύτηκε χθες ότι δεν πειράζει που δεν υπήρχε ασθενοφόρο αφού τον σώσαμε τον άνθρωπο...Σα να λέμε "δεν πειράζει που μαχαίρωσες τον γείτονά σου, οι γιατροί τον φρόντισαν και δεν πέθανε οπότε όλα καλά...."
από τον μάταιο τούτο κόσμο εννούσε.......
Και ο Άδωνις δήλωσε για συνάδελφό μου που κηδεύτηκε χθες ότι δεν πειράζει που δεν υπήρχε ασθενοφόρο αφού τον σώσαμε τον άνθρωπο...
Άρα κατ αντιστοιχία, αν κάποιος άλλος (ή ο ίδιος) κάψει ξανά αυτοκίνητα σε κατασκήνωση, θα μπορούν να κατηγορηθούν όσοι δεν θα έχουν φροντίσει να τα απομακρύνουν έγκαιρα, επειδή δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, ενώ ο εμπρηστής θα μπορεί να αθωωθεί, αφού αν είχαν κάνει τη δουλειά τους σωστά αυτοί που έπρεπε τα παιδάκια θα ζούσαν.Αφού λοιπόν οι πρώτοι δικαστές δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους (από την ομόφωνη απόφαση από το ΜΟΕ), δεν πρέπει να εξετασθεί αν μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους?
Αν το σκεφτικό του ΜΟΕ είναι ότι ναι μεν έβαλε την φωτιά, αλλά δεν κινδύνεψαν τα παιδιά στην κατασκήνωση γιατί κάποιοι φρόντισαν να τα απομακρύνουν έγκαιρα (δηλ έκαναν σωστά την δουλειά τους σε αντίθεση με τους πρώτους δικαστές), δεν δείχνει τον δρόμο και στους άλλους εμπρηστές?
Λ7 νάχουν να κάνουν ενστάσεις.
Ως συνήθως.Μου κάνει κατ αρχήν για κακή δικαστική κρίση. . . . . . . .