Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

Reaction score
4.728
Να κλέβουν ακόμα ραδιοσιντι!
γυναίκες

melina

Cargo 200
Reaction score
46.402

Reaction score
344
....πέραν τούτου δεν απαντάται το επόμενο ερώτημα, πώς προφυλάσσεται ένα παιδί από έναν τέτοιο κίνδυνο όταν η αντιμετώπιση από το σχολείο είναι ότι το περισσότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε περιβάλλον και να το στειλουμε να είναι το πρόβλημα κάποιων άλλων. Τι θα πρέπει να κάνουν τα άλλα παιδιά όταν η στάση των αρχών σε τέτοια ζητήματα είναι ότι η ζωή είναι γενικώς επικίνδυνη; Να αρχίσουν κι αυτά να κουβαλάνε μαχαίρια πεταλούδες και σουγιάδες;

τώρα δλδ το τροπάρι άλλαξε, από το "εφαρμόζουμε την κείμενη νομοθεσία" στο "μα και τι άλλο θα μπορούσε να γίνει";
Ποιός είπε κάτι τέτοιο; Το περισσότερο που μπορεί να κάνει απέναντι στον μαθητή είναι αυτό (αλλαγή περιβάλλοντος δηλαδή). Δεν μπορεί να τον τιμωρήσει αλλιώς, δεν μπορεί να τον κλείσει φυλακή, να του κόψει πρόστιμο κλπ κλπ. Η ενημέρωση της αστυνομίας και της δικαιοσύνης είναι η άλλη ενέργεια που μπορεί να κάνει κι εκεί μπαίνει στη μέση ο εισαγγελέας. Απο κει και πέρα είναι δουλειά της δικαιοσύνης να επιβάλλει ποινικές κυρώσεις κλπ. Και ξέρεις κάτι; Έχω εις γνώση μου δεκάδες περιπτώσεις όπου οι αρμόδιοι (εισαγγελείς κλπ) έλαβαν τέτοιες αναφορές συμβάντων και δεν κουνήθηκαν. Εδώ δεν κάνουν σχεδόν τίποτα για παραβατικές συμπεριφορές ενηλίκων (κλοπές, εμπόριο ναρκωτικών, απάτες, εκβιασμοί κλπ κλπ). Δικάζονται, ακούν τις νουθεσίες του προέδρου και φεύγουν από το δικαστήριο "σωφρονισμένοι"!!! Φυσικά με τις ευλογίες της δικαιοσύνης συνεχίζουν το έργο τους. και μετά από όλα αυτά σου φταίει το εκπαιδευτικό σύστημα που απομακρύνει τον μαθητή από το αρχικό περιβάλλον σε άλλο μπας και ισιώσει; Όλοι αυτοί που αφήνονται ελεύθεροι, δεν επιστρέφουν στο αρχικό τους περιβάλλον δρώντας ανεξέλεγκτα; Ποιός προστατεύει το κοινωνικό σύνολο; Αλήθεια, μας πήρε ο πόνος για τους μαθητές του σχολείου υποδοχής; Για την κοινωνία ολόκληρη που έχει να αντιμετωπίσει τους ίδιους και τους ίδιους καθημερινά τι θα πούμε;
Κανένα τροπάρι δεν άλλαξε. Τα ίδια λέω συνεχώς, ο καθένας το ρόλο του.
Εν κατακλείδι και κατά την ταπεινή μου άποψη: το εκπαιδευτικό σύστημα καλά κάνει και τον αλλάζει περιβάλλον και ενημερώνει την αστυνομία με βάση τη νομοθεσία (101% σωστή σε αυτό το θέμα). Ας κάνουν τη δουλειά τους καλά οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές για τα περαιτέρω.
Ελπίζω να μη διαφωνείς σε αυτό

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.959
Τι διαβάζουμε, Θεέ μου. Ο κίνδυνος λέει που διατρέχει το παιδί μου από μια συμμαθήτρια που αποδεδειγμένα όπου πάει ΜΑΧΑΙΡΩΝΕΙ (!!!!!) τους συμμαθητές της, είναι "της ίδιας και της αυτής ποιότητας" με ΚΑΘΕ άλλο κίνδυνο σε ένα σχολικό περιβάλλον. Όπως το να πέσει στο προαύλιο ας πούμε και να γρατσουνίσει τα γόνατα. Το ίδιο πράγμα ακριβώς.
H περιρρέουσα εξυπνάδα φταίει και γι΄αυτό διαβάζεις τέτοια αποκυήματα μυαλού.

• Haha
Reactions: gid

gid

Reaction score
10.450
Πράγματι, όταν κάποιος κινείται σε άλλη διανοητική σφαίρα, αυτά που γράφει συχνά δεν εξηγούνται και συνεπώς παρεξηγούνται από τους κοινούς καθημερινούς ανθρώπους.... :idk:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.680
Ποιός είπε κάτι τέτοιο; Το περισσότερο που μπορεί να κάνει απέναντι στον μαθητή είναι αυτό (αλλαγή περιβάλλοντος δηλαδή). Δεν μπορεί να τον τιμωρήσει αλλιώς, δεν μπορεί να τον κλείσει φυλακή, να του κόψει πρόστιμο κλπ κλπ. Η ενημέρωση της αστυνομίας και της δικαιοσύνης είναι η άλλη ενέργεια που μπορεί να κάνει κι εκεί μπαίνει στη μέση ο εισαγγελέας. Απο κει και πέρα είναι δουλειά της δικαιοσύνης να επιβάλλει ποινικές κυρώσεις κλπ. Και ξέρεις κάτι; Έχω εις γνώση μου δεκάδες περιπτώσεις όπου οι αρμόδιοι (εισαγγελείς κλπ) έλαβαν τέτοιες αναφορές συμβάντων και δεν κουνήθηκαν. Εδώ δεν κάνουν σχεδόν τίποτα για παραβατικές συμπεριφορές ενηλίκων (κλοπές, εμπόριο ναρκωτικών, απάτες, εκβιασμοί κλπ κλπ). Δικάζονται, ακούν τις νουθεσίες του προέδρου και φεύγουν από το δικαστήριο "σωφρονισμένοι"!!! Φυσικά με τις ευλογίες της δικαιοσύνης συνεχίζουν το έργο τους. και μετά από όλα αυτά σου φταίει το εκπαιδευτικό σύστημα που απομακρύνει τον μαθητή από το αρχικό περιβάλλον σε άλλο μπας και ισιώσει; Όλοι αυτοί που αφήνονται ελεύθεροι, δεν επιστρέφουν στο αρχικό τους περιβάλλον δρώντας ανεξέλεγκτα; Ποιός προστατεύει το κοινωνικό σύνολο; Αλήθεια, μας πήρε ο πόνος για τους μαθητές του σχολείου υποδοχής; Για την κοινωνία ολόκληρη που έχει να αντιμετωπίσει τους ίδιους και τους ίδιους καθημερινά τι θα πούμε;
Κανένα τροπάρι δεν άλλαξε. Τα ίδια λέω συνεχώς, ο καθένας το ρόλο του.
Εν κατακλείδι και κατά την ταπεινή μου άποψη: το εκπαιδευτικό σύστημα καλά κάνει και τον αλλάζει περιβάλλον και ενημερώνει την αστυνομία με βάση τη νομοθεσία (101% σωστή σε αυτό το θέμα). Ας κάνουν τη δουλειά τους καλά οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές για τα περαιτέρω.
Ελπίζω να μη διαφωνείς σε αυτό

Δλδ λες ότι το εκπαιδευτικό σύστημα εξαρτάται από την ποινική διαδικασία, και για την απομάκρυνση του μαχαιροβγάλτη προσβλέπει στην προφυλάκιση του (που υπενθυμίζω ότι για ανηλίκους επιβάλλεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις) ώστε να προφυλαχθεί το σύνολο; Σωστά κατάλαβα;
Και τι γίνεται στις περιπτώσεις εκεινες όπου η συμπεριφορά δεν φτάνει στο σημείο κακουργήματος και δεν δικαιολογεί ποινικώς τον εγκλεισμό; Πχ στην περίπτωση που ένας 14χρονος δέρνει συστηματικά τους συμμαθητές του. Εκεί; Μένουμε στην αλλαγή περιβάλλοντος 101% σωστή;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.947
Members
38.631
Νεότερο μέλος
Manosmathiou