- Μηνύματα
- 43.123
- Reaction score
- 77.231
Η μαμά σου θα έβαζε ντομάτα και ξίδι. Μπλιάχ.
Λατρεύω τις στεγνές φακές με λάδι, σκόρδο και δάφνη.
Λατρεύω τις στεγνές φακές με λάδι, σκόρδο και δάφνη.
Βάζουνε και τέτοια?Η μαμά σου θα έβαζε ντομάτα και ξίδι.
Δοκίμασα μια φορά φακές σε Ινδικό ,σε κάποια Αραβική χώρα και ήταν Θεικές,και υπέροχα καυτερές,με μπαχαρικό που δεν κατάλαβα...ίσως να ήταν αυτό που λες...
Η ευδαιμονία μου κράτησε δύο ώρες περίπου...
Αν και ιδιαίτερα ανθεκτικός στις...φόλες,αυτή κόντεψε να με στείλει...
Πέντε ημέρες πήγαινε έλα...
Το μείγμα μπαχαρικών μασάλα έχει πολλές διαφορετικές συνθέσεις και IMO μπορεί να είναι από υποφερτό μέχρι απαίσιο. Εγώ θέλω πικάντικες, ελαφριά καυτερές γεύσεις. Αν μου 'ρθουν έντονα αρώματα τύπου κανέλας, γαρίφαλου, μοσχοκάρυδου κλπ δεν τρώω μπουκιά. Αυτός είναι και ένας σοβαρός λόγος που αποφεύγω την ελληνική κουζίνα.
Έχω ένα δικό μου mix μπαχαρικών που χρησιμοποιώ σε πολλά φαγητά και η βασική του τροποποίηση είναι τα ποσοστά της σύνθεσης. Το φτιάχνω την ώρα που θα το χρησιμοποιήσω και τα κύρια συστατικά του είναι τζίντζερ, κουρκουμάς, σουμάκ, μουστάρδα, πάπρικα, σκόρδο, μαύρο πιπέρι, ανακατεμένα σε soy sauce.
Τα μπαχαρικά τα αγοράζω από το Ελιξίριο, Ευριπίδου 41.
Ειναι οι καλογερικές...Η μαμά σου θα έβαζε ντομάτα και ξίδι. Μπλιάχ.
Λατρεύω τις στεγνές φακές με λάδι, σκόρδο και δάφνη.
Όταν ξαναπάς, ρίξε τηλέφωνο να πάμε στα Καραμανλίδικα.Το μείγμα μπαχαρικών μασάλα έχει πολλές διαφορετικές συνθέσεις και IMO μπορεί να είναι από υποφερτό μέχρι απαίσιο. Εγώ θέλω πικάντικες, ελαφριά καυτερές γεύσεις. Αν μου 'ρθουν έντονα αρώματα τύπου κανέλας, γαρίφαλου, μοσχοκάρυδου κλπ δεν τρώω μπουκιά. Αυτός είναι και ένας σοβαρός λόγος που αποφεύγω την ελληνική κουζίνα.
Έχω ένα δικό μου mix μπαχαρικών που χρησιμοποιώ σε πολλά φαγητά και η βασική του τροποποίηση είναι τα ποσοστά της σύνθεσης. Το φτιάχνω την ώρα που θα το χρησιμοποιήσω και τα κύρια συστατικά του είναι τζίντζερ, κουρκουμάς, σουμάκ, μουστάρδα, πάπρικα, σκόρδο, μαύρο πιπέρι, ανακατεμένα σε soy sauce.
Τα μπαχαρικά τα αγοράζω από το Ελιξίριο, Ευριπίδου 41.
Ούτε πατάτες τηγανιτές (βαριόμουν), ούτε τυροσαλάτα (δεν είχα άλλη), ούτε μουστάρδα (μου τελείωσε).
Συνήθως τα έντονα τυριά είναι προτιμότερο να καταναλώνονται ωμά, σε θερμοκρασία δωματίου, για τη μέγιστη αντίληψη των ιδιαίτερων γευστικών τους χαρακτηριστικών.Να σημειώσω επίσης ότι από το τυρί γκούντα έκοψα και έφαγα ένα μικρό κομματάκι έτσι σκέτο ωμό.
Ρε παιδιά δεν τρώγεται το γ@μημένο, άνοστο, άγευστο, άοσμο, τι να πω.
Μόλις ψηθεί όμως μεταμορφώνεται και γίνεται νοστιμότατο.
Τι στο διάολο συμβαίνει;
Αυτό πάντως δεν γίνεται με τα ελληνικά τυριά τύπου κασέρι, γραβιέρα, κεφαλοτύρι κ.λ.π.
Και ωμά είναι νόστιμα.
Έχουμε πολύ καλά τυριά.Πάντως σαν τα ελληνικά κεφαλοτύρια σαγανάκι δεν έχει.
Πεντανόστιμα.
Τελειώνει χωρίς σαφές συμπέρασμα, ή κάνω λάθος;A Chef from a traditional restaurant receives the challenge of the chef from a new high-cooking restaurant that has just opened in front of his. If you don't win the challenge, you could lose your establishment.
Προς ανακωχή/συμβιβασμό τείνει το δίδαγμα. Ο καθένας έχει την αξία του και μόνο αν μελετήσεις τον αντίπαλο θα ξεπεράσεις την άρνηση προς το διαφορετικό. Συνύπαρξη λοιπόν.Τελειώνει χωρίς σαφές συμπέρασμα, ή κάνω λάθος;