Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
ενα ριο μαρε, μια μπαλιτσα μοτσαρελα , λεμονι ριγανη......και μια λεπτη φετουλα ζεα......

melina

Cargo 200
Reaction score
45.374
Φαγκρί...σκέφτομαι να το φιλεταρω και να το ψησω κομμάτι-κομμάτι ήπια στο τηγάνι και με τα υπόλοιπα να κάνω το ζωμό για το αυριανό ριζότο. Θα βγει άραγε; :idk:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.704
Να και μια φωτο από το έργο μου.
kotsi.jpg

Λοιπόν ............................
Ψήθηκαν συνολικά 3,5 ώρες με την γάστρα σκεπασμένη.
Τις 2 ώρες στο φούλ στους 250 οC και την 1,5 ώρα στους 170 οC
Είχα ρίξει μέσα εκτός από τα μπαχαρικά και μια κούπα μεγάλη XXL βραστό νερό που διαλύω έναν κύβο λαχανικών κνορ.
Η γάστρα είναι μια απλή μεταλλική αντικολλητική, αλλά πάντα βάζω κάτω μια λαδόκολλα.
Τα κότσια θέλουν το λιγότερο 3 ώρες, αλλιώς δεν γίνονται όπως πρέπει.
Κι έτσι αυτό που βλέπετε είναι απ΄ έξω ξεροψημένο, αλλά μέσα το κρέας είναι λουκουμάκι και πολύ ζουμερό.

Ο χασάπης μου λέει ότι γενικά ο κόσμος δεν προτιμάει τα κότσια, ίσως διότι δεν ξέρουν ότι θέλουν τόσο πολύ ψήσιμο.
Νομίζουν ότι με 1,5 ή με 2 ώρες θα είναι εντάξει και το βγάζουν και είναι σαν λάστιχο φυσικά.
Δεν ξέρουν όλοι ή όλες τα μυστικά.
Υπάρχουν νοικοκυρές που παίρνουν κρέατα και όπως είναι τυλιγμένα τα αφήνουν στο ψυγείο 3 - 4 ημέρες και όταν τα ανοίγουν από το χαρτί, πλέον μυρίζουν.
Δεν ξέρουν ότι τα κρέατα πρέπει να μένουν στο ψυγείο ανοιχτά στον κρύο αέρα, όχι κλειστά σε χαρτί ή σακούλα.
Όσοι τυχόν δεν το γνωρίζατε, τώρα το μάθατε κι αυτό.

Reaction score
15.469
Να και μια φωτο από το έργο μου.
View attachment 94858

Λοιπόν ............................
Ψήθηκαν συνολικά 3,5 ώρες με την γάστρα σκεπασμένη.
Τις 2 ώρες στο φούλ στους 250 οC και την 1,5 ώρα στους 170 οC
Είχα ρίξει μέσα εκτός από τα μπαχαρικά και μια κούπα μεγάλη XXL βραστό νερό που διαλύω έναν κύβο λαχανικών κνορ.
Η γάστρα είναι μια απλή μεταλλική αντικολλητική, αλλά πάντα βάζω κάτω μια λαδόκολλα.
Τα κότσια θέλουν το λιγότερο 3 ώρες, αλλιώς δεν γίνονται όπως πρέπει.
Κι έτσι αυτό που βλέπετε είναι απ΄ έξω ξεροψημένο, αλλά μέσα το κρέας είναι λουκουμάκι και πολύ ζουμερό.

Ο χασάπης μου λέει ότι γενικά ο κόσμος δεν προτιμάει τα κότσια, ίσως διότι δεν ξέρουν ότι θέλουν τόσο πολύ ψήσιμο.
Νομίζουν ότι με 1,5 ή με 2 ώρες θα είναι εντάξει και το βγάζουν και είναι σαν λάστιχο φυσικά.
Δεν ξέρουν όλοι ή όλες τα μυστικά.
Υπάρχουν νοικοκυρές που παίρνουν κρέατα και όπως είναι τυλιγμένα τα αφήνουν στο ψυγείο 3 - 4 ημέρες και όταν τα ανοίγουν από το χαρτί, πλέον μυρίζουν.
Δεν ξέρουν ότι τα κρέατα πρέπει να μένουν στο ψυγείο ανοιχτά στον κρύο αέρα, όχι κλειστά σε χαρτί ή σακούλα.
Όσοι τυχόν δεν το γνωρίζατε, τώρα το μάθατε κι αυτό.
Κι εγω ετσι χωρις δερμα τα παιρνω (καμμια φορα και με δερμα αμα εχω ορεξη για τρέλλες)
- ο κυβος τα λαχανικα στανταρντ κι ετσι 3 -3,5 ωρες ψησιμο ...
το κοτσι παιζει να 'ναι το καλυτερο κομματι του χοιρου ...
:drinks:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.704
Αν γίνει όπως πρέπει, ναι, είναι εξαιρετικό κομμάτι.
Επίσης και το μοσχαρίσιο κότσι γίνεται με τον ίδιο τρόπο και επίσης εξαιρετικό.
Απλώς είναι τεράστιο και παίρνεις ένα και τρώνε τέσσερις.

Άντε τρεις.

Άντε, καλά. Τρώνε δύο!!!

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Μου είχαν δώσει κότσι απο αγριογούρουνο φρεσκοβγαλμένο απο το ψήσιμο ζεστό,η πέτσα του ήταν σαν κοντραπλακέ ούτε τα γατιά δεν το έφαγαν!:laugh::laugh:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.930
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv