- Μηνύματα
- 5.983
- Reaction score
- 15.469


Aπό California σε ΖΑΝΑΕ, καλά το πας.
Οχι καλε, απ' τα χερακια τσι μαμας ειναι (ηταν) ...σε ΖΑΝΑΕ
ποια γαστρα ή τι γαστρα χρησιμοποιεις Μιχαλη ?από την γάστρα.
Κι εγω ετσι χωρις δερμα τα παιρνω (καμμια φορα και με δερμα αμα εχω ορεξη για τρέλλες)Να και μια φωτο από το έργο μου.
View attachment 94858
Λοιπόν ............................
Ψήθηκαν συνολικά 3,5 ώρες με την γάστρα σκεπασμένη.
Τις 2 ώρες στο φούλ στους 250 οC και την 1,5 ώρα στους 170 οC
Είχα ρίξει μέσα εκτός από τα μπαχαρικά και μια κούπα μεγάλη XXL βραστό νερό που διαλύω έναν κύβο λαχανικών κνορ.
Η γάστρα είναι μια απλή μεταλλική αντικολλητική, αλλά πάντα βάζω κάτω μια λαδόκολλα.
Τα κότσια θέλουν το λιγότερο 3 ώρες, αλλιώς δεν γίνονται όπως πρέπει.
Κι έτσι αυτό που βλέπετε είναι απ΄ έξω ξεροψημένο, αλλά μέσα το κρέας είναι λουκουμάκι και πολύ ζουμερό.
Ο χασάπης μου λέει ότι γενικά ο κόσμος δεν προτιμάει τα κότσια, ίσως διότι δεν ξέρουν ότι θέλουν τόσο πολύ ψήσιμο.
Νομίζουν ότι με 1,5 ή με 2 ώρες θα είναι εντάξει και το βγάζουν και είναι σαν λάστιχο φυσικά.
Δεν ξέρουν όλοι ή όλες τα μυστικά.
Υπάρχουν νοικοκυρές που παίρνουν κρέατα και όπως είναι τυλιγμένα τα αφήνουν στο ψυγείο 3 - 4 ημέρες και όταν τα ανοίγουν από το χαρτί, πλέον μυρίζουν.
Δεν ξέρουν ότι τα κρέατα πρέπει να μένουν στο ψυγείο ανοιχτά στον κρύο αέρα, όχι κλειστά σε χαρτί ή σακούλα.
Όσοι τυχόν δεν το γνωρίζατε, τώρα το μάθατε κι αυτό.