Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;






abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
80.182
Reaction score
102.353
Κατάλαβες φίλε Μπρέτσο;

Μάθε τουλάχιστον τα βασικά για τα οικονομικά. ;)
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
21.518
Reaction score
36.161
Η άνοδος των τιμών στο ράφι από πέρσι οφείκεται σε άνοδο των τιμών ενέργειας που εκτίναξε προς τα πάνω τα κόστη παραγωγής μεταφοράς κλπ, όχι τόσο στη γενικότερη -τουλάχιστον όχι στη φυσιολογική- αύξηση του ΔΤΚ.
Δεν χρειάζεται να έχουμε συνθήκες αποπληθωρισμού για να πέσουν, αρκεί να επανέλθει μια κανονικότητα στους παράγοντες που τις επηρεάζουν.
 



costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
55.628
Reaction score
138.639
Ξεκινάω σιγά σιγά...

Μπιφτέκι wagyu

PXL_20230510_180717074~2.jpg


Μια κοπή που δεν την ήξερα, για να δούμε, τσακ ρολ λέει, από λαιμό:

PXL_20230510_180731435~2.jpg


Ένα Α5 wagyu, ολίγον τι τέρας:

PXL_20230510_180324889.jpg


Και πήρα και 250gr κρέας για ταρτάρ, φιλέτο Γαλλίας, με ωρίμανση, μου το έκοψε ωραία.

Ξεκινάω προεργασία και ψήσιμο..
 

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Μηνύματα
5.985
Reaction score
12.777
Γιατί μρε μας κρύβεις τις τιμές:

Από την άλλη, κυκλοφορούν και εγκεφαλικά. Καλά κάνεις.

Ωραίο το chuck roll, βγαίνει από το ίδιο σημείο με τις σπαλομπριζόλες και την ελιά. Ο λαιμός είναι συνήθως λίγο χαμηλότερα (η αντιστοιχία είναι το brisket αν δεν κάνω λάθος).
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
38.312
Reaction score
92.442
Γιατί μρε μας κρύβεις τις τιμές:

Από την άλλη, κυκλοφορούν και εγκεφαλικά. Καλά κάνεις.

Ωραίο το chuck roll, βγαίνει από το ίδιο σημείο με τις σπαλομπριζόλες και την ελιά. Ο λαιμός είναι συνήθως λίγο χαμηλότερα (η αντιστοιχία είναι το brisket αν δεν κάνω λάθος).
Οι ελληνικές κοπές διαφέρουν από τις αγγλοσαξονικές αλλά προσεγγιστικά έχουμε:

Chuck = σπάλα μαζί με ελιά και σβέρκο. Από εκεί είναι το chuck roll (Delmonico).
Brisket = στήθος
Shank = κότσι

images.jpeg
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
55.628
Reaction score
138.639
Τσακ ρολ λοιπόν. Ωραίο.

PXL_20230510_195913123.jpg



Ταρτάρ. Μαγεία. Ποίηση. Λιώνω λέμε..

Πριν το ανακάτεμα.
Έριξα αλάτι πιπέρι, λάδι τρούφας, λαδι καπνιστό.
Και αυτά που βλέπετε, συν ελάχιστο σκόρδο.

PXL_20230510_191537740.jpg


Μετά το ανακάτεμα:

PXL_20230510_192500982.jpg


Σαίξπηρ. Ποίηση λέμε.

Για γλυκό το γιαπωνέζικο, το οποίο το έκοψα σε 3 κομμάτια για να χωρέσει στην ψησταριά:
(Εδώ τσιτσιριζε το λιωμένο λίπος στην επιφάνεια, δεν φαίνεται καλά στη φωτογραφία)

PXL_20230510_194906575.jpg


Έβγαλε πολύ φλόγα

PXL_20230510_195038544.jpg


Βούτυρο έγινε...
Εντάξει, το Α5 wagyu είναι στην δική του κατηγορία, δεν πρόκειται για "μοσχάρι" εδώ που τα λέμε...

Πολύ ωραίος συνδυασμός κι αυτό το κρασί, το οποίο εάν δε ξέρετε, έχει και μαυροδάφνη μέσα:

PXL_20230510_191550852.jpg

Από την άλλη, κυκλοφορούν και εγκεφαλικά. Καλά κάνεις.
Ναι, είναι πολύ εκτός πραγματικότητας η τιμή αυτού του κρέατος.
Τέλος πάντων..
 
Last edited:


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
55.628
Reaction score
138.639
Μετά το ανακάτεμα, ψήσιμο. Τι, όχι; :tongue: :roflmao:
Όχι βέβαια! Μα τι λες;

Χωρίς να έχω καμία ιδιαίτερη εμπειρία, ίσως η τύχη του πρωτάρη (μόνον 3 φορές ως τώρα έχω κάνει στο σπίτι ταρτάρ), το συγκεκριμένο ήταν ανώτερης γεύσης από πολλά που έχω φάει σε φημισμένα εστιατόρια Ελλάδας και εξωτερικού!

Φυσικά έχω φάει και αρκετά καλύτερα από αυτό, αλλά μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, και πληρωμένα αδρά. 😎


Πχ..

PXL_20230106_194856133.jpg



PXL_20230106_194841794.jpg



PXL_20230106_194837331.jpg



PXL_20230106_194832312.jpg



PXL_20230106_194818056.jpg


Εντάξει, ρισπεκτ. 😎
 
Last edited:







Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.088
Μηνύματα
2.961.636
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK
Top