Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.194
Reaction score
53.953
Πέτα τη ντομάτα απ' το παράθυρο, φέρε πολύ λεμόνι. :p:D
Δεν γίνεται αγαπητέ σπακανόριζο χωρίς ντομάτα, κανονικά βάζεις 3 ντομάτες για 4 άτομα, εγώ επειδή έχεις ντοματοφοβια θα βάλω μόνο μία, με τον τρόπο σου με έχεις επηρεάσει....:D
 



bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.194
Reaction score
53.953
Πριν το δω εδώ, ποτέ δεν έφαγα ούτε είδα πουθενά με ντομάτα.

Και τι τρως, σανό με ρύζι, κρεμμύδι, άνηθο κλπ?
Να δεις που σε έχουν πάρει χαμπάρι και σου βάζουν κρυφά στα φαγητά στο σπίτι....:D:p
 




Μηνύματα
4.419
Reaction score
14.362
Επιστροφή νωρίτερα στην αθήνα απο το πατρικό εξοχικό στην λούτσα, και ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε την υπογλυκαιμία με κρέπες γλυκές, με μερέντα κ μπανάνα chiquita κ τριμμένο πτι μπερ!!:p

DSC00304_2048_1365.JPG

DSC00305_2048_1365.JPG
 







bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.194
Reaction score
53.953
Αρρωστος είσαι;
Όχι είπα να το κάψω σήμερα...λίγο θέμα έχω με το αυχενικό από το πολύ ποδήλατο...:)

Θα δώσω και ένα μικρό τιπ για μαλακή και γευστική μοσχαρίσια σε τηγάνι χωρίς λάδι.

Ο μύκητας βγάζει υγρά, αρχικά η μπριζόλα βράζει και μετά βγάζεις τα μανιτάρια, ή τα τρως παρέα ή στη σαλάτα όπως θα κάνω εγώ και στο ρύζι, πολύ γεύση λέμε!!

20180906_142420.jpg


Edit.

Χαμηλή φωτιά ξέχασα να αναφέρω.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.086
Reaction score
45.346
Όχι είπα να το κάψω σήμερα...λίγο θέμα έχω με το αυχενικό από το πολύ ποδήλατο...:)

Θα δώσω και ένα μικρό τιπ για μαλακή και γευστική μοσχαρίσια σε τηγάνι χωρίς λάδι.

Ο μύκητας βγάζει υγρά, αρχικά η μπριζόλα βράζει και μετά βγάζεις τα μανιτάρια, ή τα τρως παρέα ή στη σαλάτα όπως θα κάνω εγώ και στο ρύζι, πολύ γεύση λέμε!!

View attachment 104846

Edit.

Χαμηλή φωτιά ξέχασα να αναφέρω.
Βραστή δηλαδή.
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.194
Reaction score
53.953
Βραστή δηλαδή.
Σε είπα στη αρχή βραστή και μετά τα βγάζεις τα μανιταρια, την αφήνεις λίγο στο τηγάνι με κλειστό καπάκι και μεσαία φωτιά....Στο τέλος φεύγουν και τα κόκαλα από το κρέας....τόσο μαλακό γίνεται.
Τόλμα να αντισταθείς άμα μπορείς:D

20180906_150639.jpg
 
Last edited:

melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.086
Reaction score
45.346
Σε είπα στη αρχή βραστή και μετά τα βγάζεις τα μανιταρια, την αφήνεις λίγο στο τηγάνι με κλειστό καπάκι και μεσαία φωτιά....Στη τέλος φεύγουν και τα κόκαλα από το κρέας....τόσο μαλακό γίνεται.
Τόλμα να αντισταθείς άμα μπορείς:D

View attachment 104849
Δεν αμφιβάλω οτι βγαίνει μαλακή και ενδεχομένως νόστιμη. Απλά οταν λες για tip να βγει η μπριζόλα μαλακή στο τηγάνι χωρισ λαδι δεν περίμενα αυτό.
Το ίδιο αποτέλεσμα, περίπου, μπορείς να το πάρεις και με κλειστή στη λαδόκολλα με μυρωδικά, λαχανικά και στο φούρνο.

Η μοσχαρίσια στο τηγάνι χωρίς λαδι πρακτικά θα γίνει ψητή. Αν είναι κανονικό τηγάνι και όχι γκριλιερα που αφήνει χώρο για τα ζουμιά και μένει η μπριζόλα στην καυτή σχάρα τοτε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για να πάρεις σωστό ψήσιμο.
Μπορώ να το φανταστώ μόνο με καθαρό φιλέτο και με 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Άλλως τε το τιπ για μαλακή μοσχαρίσια είναι θερμοκρασία δωματίου πριν πέσει στο τηγάνι και ψήσιμο rare :D
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.194
Reaction score
53.953
Δεν αμφιβάλω οτι βγαίνει μαλακή και ενδεχομένως νόστιμη. Απλά οταν λες για tip να βγει η μπριζόλα μαλακή στο τηγάνι χωρισ λαδι δεν περίμενα αυτό.
Το ίδιο αποτέλεσμα, περίπου, μπορείς να το πάρεις και με κλειστή στη λαδόκολλα με μυρωδικά, λαχανικά και στο φούρνο.

Η μοσχαρίσια στο τηγάνι χωρίς λαδι πρακτικά θα γίνει ψητή. Αν είναι κανονικό τηγάνι και όχι γκριλιερα που αφήνει χώρο για τα ζουμιά και μένει η μπριζόλα στην καυτή σχάρα τοτε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για να πάρεις σωστό ψήσιμο.
Μπορώ να το φανταστώ μόνο με καθαρό φιλέτο και με 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Άλλως τε το τιπ για μαλακή μοσχαρίσια είναι θερμοκρασία δωματίου πριν πέσει στο τηγάνι και ψήσιμο rare :D
Από ότι φαίνεται το κατέεις το πράμα.
Το τηγάνι είναι αντικολλητικο σε αυτές τις περιπτώσεις με καπάκι πάντα.
Η φωτιά στη μέση και η θερμοκρασία μέσα στη τηγάνι υψηλή λόγο του καπακίου.
Τα μανιτάρια βγάζουν πολύ νερό και αναγκάζουν αρχικά το κρέας να βράση, το καπάκι δεν το ανοιγοκλεινουμε και το κρέας μένει σε βράση αρκετή ώρα.
Μετά από 30 λεπτά~ τα μανιτάρια έχουν βγάλει όλα τα υγρά τους και έχουν σοταριστεί, τα αφαιρείς και τα κάνεις ότι θες εσύ ή τα πετάς, η δουλειά έχει γίνει, εκτός ότι το κρέας μαλακώνει αφήνουν και μια πολύ ωραία και διακριτική γεύση στο κρέας.
Το κρέας μένει στο τηγάνι για 10-15 λεπτά ακόμα με κλειστό καπάκι και that's it....Μια δοκιμή ίσως σε πείσει!:D
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Μηνύματα
3.033.176
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster
Top