Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.624
Τραχανάς γλυκός, γευστικός και θρεπτικος του κερατά!!
Μαρούλι, κρεμμύδι φρέσκο και λιαστή ντομάτα.
Γραβιέρα και αυγουλάκια από το κοτέτσι μου.:drinks:

20190601_202156-01.jpeg

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.542
Τις ψήνει με την πάπρικα πάνω, κ λαδωμένες γιαυτό κ δεν φαίνεται επαρκώς μιχάλη..;)
Ομως το κάψιμο το νιώθεις κ ας μη το βλέπεις!!:D
Αν δεν είναι κόκκινη η πίτα, δεν θεωρείται ότι έχει πάπρικα! :laugh:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.821
Κατ'αρχήν τα πιπέρια μπαίνουν λίγο πριν το τέλος. Δεν ψήνουμε κάτι με πιπέρια εξ αρχής, ακόμα και πίτες με πάπρικα.
Κατά δεύτερο όπως λέει και ο Μιχάλης , ΔΕΝ είναι κόκκινες. Αν δεν σου αρέσει η καυτερή πάπρικα, υπάρχει και η καπνιστή και η γλυκιά.
Αλλά πρέπει να φαίνεται ρε φίλε. Να κοκκινίζει η πίτα.

Reaction score
1.469
Καμια πρόταση για θαλασσινά ψαρι κανα καβουρι εαν κ εφόσον :p
με μονη προϋπόθεση να κάθεσαι κοντά η σχετικά κοντά στη θάλασσα κ να έχει ωραίο πολιτισμενο περιβάλλον???:D

Reaction score
14.360
Αν δεν είναι κόκκινη η πίτα, δεν θεωρείται ότι έχει πάπρικα! :laugh:
Αχ βρε μιχάλη μου εγώ τα τρώω πολύ καυτερά..
Να φανταστείς το πιπέρι (μαύρο συνήθως) υπάρχει πάντα δίπλα στο πιάτο μου, αλλά οι κυρίες μου (μάνα & κόρη) ούτε για αστείο!!
Δεν το αντέχουν ούτε στην μυρωδιά!!
Οπότε καταλαβαίνεις μπαίνει ελάχιστο στα "κοινά" φαγητά..:(
Κατ'αρχήν τα πιπέρια μπαίνουν λίγο πριν το τέλος. Δεν ψήνουμε κάτι με πιπέρια εξ αρχής, ακόμα και πίτες με πάπρικα.
Κατά δεύτερο όπως λέει και ο Μιχάλης , ΔΕΝ είναι κόκκινες. Αν δεν σου αρέσει η καυτερή πάπρικα, υπάρχει και η καπνιστή και η γλυκιά.
Αλλά πρέπει να φαίνεται ρε φίλε. Να κοκκινίζει η πίτα.
Φίλε τζών εγώ στα ψησίματα μου (κρεατικά στη σχάρα) ανέκαθεν άλειφα ελάχιστο ελαιόλαδο κ στις 2 πλευρές πχ στις μπριζόλες, κ έβαζα πάντα πρίν τα μπαχάρια από πάνω, κ ιδιαίτερα αρκετό (σχετικά;)) μόνο χοντρό αλάτι..
Εκτός φυσικά από λεμόνι..
Ανάλογα βέβαια το κρέας, ή ψάρια ή χταπόδια κλπ.
Χρησιμοποιώ επίσης σε ειδικές περιπτώσεις κ σκόρδο σε σκόνη!
Γενικώς έχω πειραματιστεί αρκετά με διάφορες παραλλαγές όλα αυτά τα χρόνια που ψήνω κ κατέληξα σε αυτή τη μέθοδο ως ιδανικότερη όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα της γεύσης που μας αρέσει..
Κ σε άλλα barbeque που έχω παραβρεθεί φυσικά σε κάποια έχω δεί παρόμοιο τρόπο με τον δικό μου..
Οπότε μάλλον περισσότερο έχει να κάνει με τα "γούστα" που ο καθείς εξ ημών εφαρμόζει στα ψησίματα του..:)
Μικρός είναι, θα μάθει! :laugh:
Αν κάποια στιγμή ανταμώσουμε φίλε μιχάλη, θα σου ψήσω με αυτόν τον τρόπο κ θα γράψεις μετά τις εντυπώσεις σου..!:D

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.542
Αν κάποια στιγμή ανταμώσουμε φίλε μιχάλη, θα σου ψήσω με αυτόν τον τρόπο κ θα γράψεις μετά τις εντυπώσεις σου..!:D
Ο.Κ.
Εκτός αν ψήσω εγώ και γράψεις εσύ τις δικές σου! ;)

Ή ψήνουμε αμφότεροι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο και παίρνουμε για δοκιμαστή - κριτή κανέναν κομμουνιστή σαν τον xfader ή κανέναν πολύ απαιτητικό και δύσκολο σαν τον ζιζικ.

Reaction score
14.360
Κομμουνιστής ο xfader..!:o
Κ τον συμπαθώ πολύ κ μου αρέσει ο τρόπος της γραπτής έκφρασης του..!:o
Εχει πολύ εκλεπτυσμένο γούστο κ γαστριμαργικές συνήθειες, που δεν συνάδουν με "σύντροφο":tongue:
Μπά..!8-)
Καλά αν ενωθούν οι "δυνάμεις" μας προβλέπω ρωμαϊκών μεγαλείων τσιμπούσι που θα καταλήξει με όλους τάβλα!!:D
Τύφλα να έχει το γαλατικό χωριό!!:roflmao:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.503
Κομμουνιστής ο xfader..!:o
Κ τον συμπαθώ πολύ κ μου αρέσει ο τρόπος της γραπτής έκφρασης του..!:o
Εχει πολύ εκλεπτυσμένο γούστο κ γαστριμαργικές συνήθειες, που δεν συνάδουν με "σύντροφο":tongue:
Μπά..!8-)
Δεν με ξέρεις καλά... Φαντάσου ότι είχα πάει στην Κούβα μόνο και μόνο για να ουρήσω στον τάφο του Τσε... 8-):D

Reaction score
14.360
Δεν με ξέρεις καλά... Φαντάσου ότι είχα πάει στην Κούβα μόνο και μόνο για να ουρήσω στον τάφο του Τσε... 8-):D
Σωστός!!!!!!!!!:hi:
Κούβα έχω πάει κ εγώ.. (2 φορές)
Αν αξιωθώ κ ξαναπάω θα πάρω από πρίν μαζί μου διουρητικά lasix..:roflmao:
:drinks:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.542

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online