Snow Whitty
SRS
- Μηνύματα
- 20.919
- Reaction score
- 16.488
Ευχαριστω πολύ,αλλά εγώ δεν δοκίμασα καν...πολύ ξεχωριστά πιάτα δώσε και πληροφορίες .
Pofta buna!
Λαχανακια Βρυξελλών, καθαρισμένα,βράζουν σε αλατισμένο νερό για 15 ‘.
Εν τω μεταξύ στο τηγάνι καραμελωνω κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα σε βούτυρο.Τα βγάζω.Στο ίδιο τηγάνι ψήνω τις φέτες Kasseler. Τις βγάζω από το τηγάνι.
Με 50 γρ. Βούτυρο και 50 γρ. Αλεύρι ξεκινω να φτιάχνω ένα ρου. Για υγρασία προσθέτω κρέμα γάλακτος φυτική με λίγο γάλα και το υπόλοιπο υγρό από το βρασμενο νερό των λάχανων και λίγοημιγλυκο άσπρο κρασί. η υφή στο τέλος θα είναι παχύρρευστη,καθώς προσθέτω κρέμα κίτρινου τυριού,κασέρι ( εγώ είχα ένα κομμάτι σκληρό ιταλικό κασερι — γραβιέρα καιGruyère Ελβετίας.
Στον πάτο του ταψιου είχα βάλει ροδελες από πατάτες και γλυκοπατάτες με αλατοπίπερο και λίγο βούτυρο και ψηνόνταν ενόσω έκανα τις πιο πάνω εργασίες.
Η σύνθεση είναι εύκολη: πάνω στις πατάτες τα λαχανάκια,οι ροδέλες κασελερ παραλληλα τοποθετημενες, λιγο κουκουνάρι ,αλάτι, πιπέρι,μοσχοκάρυδο στη σως και περιλούζω το μείγμα . Προσθετω λίγο τριμμένο κασέρι από πάνω και ψήνω για 20 λεπτά.
Τη γευση μπορώ να την φανταστώ ....γιατί ...ευτυχώς που προλαβα και το φωτογραφισα πριν μπει στον φουρνο - και μόλις βγήκε από αυτον.
( είχα και τρεις βρασμένες πατάτες από εχθές τις οποίες έκοψα σε ροδέλες και τις ανέμειξα με τη σως. Δεν την ονομάζω μπεσαμέλ διότι δεν είχε αυγά.)
Δεν πετάμε φαγητο.
Υ.Γ. Μου έκρυψαν μια γωνίτσα και μου τη δωρισαν τώρα για να δοκιμάσω.
Υ.Γ.2 Ξέχασα να γράψω πως είχα ένα αχλάδι,το καθαρισα το έκοψα σε κύβους και το πέταξα κι αυτό μέσα στη σως προς το τέλος.Μου αρέσουν τα φρούτα στη μαγειρική.Πιστευα πως θα ταίριαζε στη γεύση και έτσι είναι όντως.Τωρα που τρώω το θυμήθηκα.
Last edited: