- Reaction score
- 36.346
ναι, λεει στο κανα οπως το θελεις, μετριο και παραπανω, γιατι ρε του λεω, που σου ρθε αυτο τωρα ξαφνικα??Το παραψήσανε.
ναι, λεει στο κανα οπως το θελεις, μετριο και παραπανω, γιατι ρε του λεω, που σου ρθε αυτο τωρα ξαφνικα??Το παραψήσανε.
Σου έβαλε πατάτες όμως αντί για τον χαζοπουρέναι, λεει στο κανα οπως το θελεις, μετριο και παραπανω, γιατι ρε του λεω, που σου ρθε αυτο τωρα ξαφνικα??
- όσο μέτριοι είναι οι καφέδες που παραγγέλνουμε συνήθως απ'έξω... προφανώς τούς γλυκούς τους σερβίρουν ως ζαχαρωτάναι, λεει στο κανα οπως το θελεις, μετριο και παραπανω, γιατι ρε του λεω, που σου ρθε αυτο τωρα ξαφνικα??
Κιμά μόνο στους λαχανοντολμάδες. Σε όλα τα άλλα καπελωνει τις γεύσεις.Άμα ξαναμπεί φωτογραφία με γεμιστά ορφανά θα πέσει dod
Ναι, δεν εχω παραπονο, μας περιποιηθηκε, πες του κι εσυ και θα στο κανει εννοειται οταν θα πας, ημασταν οι 3 μας, ζητησε η μικρη εκει διαφορα και τι δε της εφερε, γιαουρτι, τοματινια πολυχρωμα, μπιφτεκι, γλυκα, τρελλαθηκε.Σου έβαλε πατάτες όμως αντί για τον χαζοπουρέ
Βλεπω αυτά τα πράσινα χόρτα και έτσι μου ρχεται να τ αρπάξω!Χταπόδι λιαστό στα κάρβουνα (μετρήστε πλοκάμια παρακαλώ), χταποδοκεφτέδες, φούσκες σπινιάλο, αχινοσαλάτα, καλύμνικη σαλάτα (μερμιζέλι) και τούνα, ψημένη παραπάνω από όσο ήθελα
View attachment 219576 View attachment 219577
Έμειναν. Να στα στείλω πακέτο;Βλεπω αυτά τα πράσινα χόρτα και έτσι μου ρχεται να τ αρπάξω!
Moondog
Δεν έπρεπε να μείνεις σιωπηλός.Να λέμε και τα στραβά.
Χθες το βράδυ ο πεθερός μου ήθελε να πάμε σε ψαροταβερνάκι γνωστής του για να την "ενισχύσει". Από μόνος μου δεν θα καθόμουν ποτέ αλλά είπα ΟΚ.
Γραφικό (με την κακή έννοια) μαγαζάκι μπροστά στη θάλασσα με 10 τραπέζια εκ των οποίων τα μισά ήταν γεμάτα. Ήρθε ο τύπος για παραγγελία και μας αράδιασε (λεκτικά) αμέτρητα φαγητά, "όλα φρέσκα και υπέροχα". Διαλέξαμε περίπου 10 πιάτα, πρώτα και κυρίως. Στις 9:30μ.μ.
Τα πρώτα 2 (κυρίως) ήρθαν στις 10:15...
Μετα από ένα τέταρτο ένα πρώτο, στις 11:00 άλλα 2...
Η καθυστέρηση αυτή ήταν το λιγότερο. Το καλύτερο πιάτο ήταν το ...μπαγιάτικο ψωμί.
Τα τηγανητά κολοκυθάκια μέσα στη λαδίλα, κομμένα στο χέρι στο περίπου. Άλλα τσιγαρόχαρτα και καμένα κι άλλα ένα εκατοστό πάχος και ωμά.
Το αποκορύφωμα ήταν ο δικός μου τόνος. Μερίδα, με το ζόρι 150 γραμμάρια. Πρέπει να ήταν φρέσκος πριν 5-6 μέρες. Και σερβιρισμενος πάνω σ' ένα μπαγιάτικο μαρουλόφυλλο.
Λόγω της γνωριμίας του πεθερού δεν ήθελα να μιλήσω. Έφυγα πεινασμένος και νευριασμένος.
View attachment 219560
View attachment 219561
Στα 15 χρόνια που έρχομαι στην περιοχή πήγα πρώτη (και τελευταία) φορά. Το μαγαζί το έχει μία χωρισμένη με τον γιο της. Προσπαθούν να βγάλουν τη σεζόν με τα ελάχιστα έξοδα. Προλαμβάνουν και δυο πιτσιρικάδες τον Αύγουστο που έχει κίνηση. Η μαμά μαγειρεύει σε μία κουζίνα επιπέδου μικρού σπιτιού και ο γιος παίρνει παραγγελίες. Η σχέση της με τη μαγειρική είναι όση του ΚΚΕ με τις ΗΠΑ.Δεν έπρεπε να μείνεις σιωπηλός.
Έπρεπε να πας διακριτικά (ή και όχι) να ζητήσεις τον υπεύθυνο και να του πεις τα χάλια του.
Αλλιώς δεν πρόκειται (ίσως) να διορθωθεί.
Αυτά τα μαγαζιά πρέπει να τρώνε κόκκινη κάρτα με μια φορά.
Εγώ σ΄ αυτά είμαι κέρβερος.
Αν κάτι δεν είναι καλό, τους το λέω.
Π.χ. αν οι πατάτες οι τηγανιτές δεν είναι τραγανές (πάντα τους το λέω και το τονίζω) τις στέλνω πίσω για περαιτέρω ψήσιμο.
Να ήξερες πόσο συμφωνώ!Υ.Γ. Αυτά τα μαγαζιά δεν διορθώνονται για έναν απλό λόγο: Τα αφεντικά τους δεν ξέρουν τι είναι το "καλύτερο". Ζουν σε μία μικρή επαρχιακή κοινωνία με μηδενικές έως ελάχιστες εμπειρίες έξω από αυτήν.
Μόνο να κλείσουν μπορούν.
Ρε Γιάννη τι είναι αυτές οι τρεις όρθιες .............χμμμ αποτέτοιες;Διακοπες part 2