Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;


Μηνύματα
367
Reaction score
562
Σήμερα έζησα τη απόλυτη γευστική ευτυχία.
Σας έχει τύχει ποτέ να είστε τελείως άφραγκοι και εντελώς τυχαία να βρίσκεις παράδες σε ένα παλιό ξεχασμένο μπουφάν μέσα στη ντουλάπα?
Αυτό συνέβη σήμερα, έψαχνα μέσα στο καταψύκτη κάτι και εντελώς τυχαία βρήκα μια σακούλα με τσουκνίδια, αποθηκεύω μπόλικα όταν είναι η εποχή τους και έχω μετά για όλο το καλοκαίρι.
Έσιαξα ένα περιποιημένο μπουρανί και τη έκανα ταράτσα!! :biggrin:
Έχω και φώτο άμα θέτε :)
Ε βάλε και φωτογραφία ρε άνθρωπε!
 





bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
14.735
Reaction score
45.773
Μαϊμού μου τελείωσε η μπάζα που είχα κάνει εδώ και καιρό, μπορείς να φανταστείς χαρά που έκανα μόλις βρήκα σήμερα τη τελευταία μερίδα?
Μιλάμε ένιωσα σαν να κέρδισα το Τζόκερ!!
Κάθομαι κι εγώ κιαι γκουγκλάρω το μπουρανί. Για να δω τί;! Ότι είναι χυλός με χόρτα. Χυλός. Με χόρτα.
Δεν είναι χυλός με χόρτα, εγώ το λέω φάρμακο ;)
 


Μηνύματα
2.387
Reaction score
2.964
Το μπορανι (έτσι το λεγαμε) το έφτιαχνε η μητέρα μου μια φορά το τρίμηνο.
Ήταν σπανάκι με γιαούρτι,κρεμμύδι,λάδι. Αυτό θυμάμαι. Συνοδευόταν με φέτα.
 


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
14.735
Reaction score
45.773
Καλά ! δεν ντρέπεσαι να κοροϊδεύεις τα άλλα παιδάκια ?
Όχι!! :biggrin:
Το μπορανι (έτσι το λεγαμε) το έφτιαχνε η μητέρα μου μια φορά το τρίμηνο.
Ήταν σπανάκι με γιαούρτι,κρεμμύδι,λάδι. Αυτό θυμάμαι. Συνοδευόταν με φέτα.
Το μπουρανί αγαπητέ είναι τσουκνίδια με λάδι, αλάτι, πιπέρι, φρέσκια ντομάτα (αν θες) και μια κουταλιά αλεύρι στο τέλος να χυλώσει.
Όλα τα υπόλοιπα είναι ντεμέκ παραλλαγές.
 

Μηνύματα
2.387
Reaction score
2.964
Όχι!! :biggrin:


Το μπουρανί αγαπητέ είναι τσουκνίδια με λάδι, αλάτι, πιπέρι, φρέσκια ντομάτα (αν θες) και μια κουταλιά αλεύρι στο τέλος να χυλώσει.
Όλα τα υπόλοιπα είναι ντεμέκ παραλλαγές.
Οι Μικρασιατες αλλιώς το έφτιαχναν.
Εσύ ξέρεις μάλλον την χωριάτικη version.
 






costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.684
Reaction score
129.682
Απαγορεύεται ο κιμάς στα γεμιστά, ρώτα να μάθς :tongue:
Συμφωνώ.

Σκέτος είναι καλύτερος, τον κάνεις μπιφτεκάρες. Τι να τα θες τα ρύζια με τις πιπεριές να του χαλάνε τη γεύση;
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.684
Reaction score
129.682
Αυτά τα λένε αυτοί που δεν έχουν καλό κρέας
Σωστά.

Το καλό το κρέας, δε το χαραμίζεις να το κάνεις κιμά να το βάλεις μέσα σε πιπεριές ανακατεμένο με ρύζι.

Σκέτο, medium rare.

Ή, άμα γίνει κιμάς, μπιφτεκάρες. Χωρίς ψωμιά και αηδιες, εννοείται. Χαλαν τη γεύση.

Κι άμα είναι ΠΟΛΥ καλό κρέας και το κάνεις κιμά, δε το ψήνεις καθόλου. Ένα κρόκο αυγού, αλατοπιπερο, λίγο κρεμμύδι, κάνα μυρωδικό, ντιζον, και να'το το ταρτάρ. Καλή όρεξη!
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.444
Μηνύματα
2.904.408
Members
38.044
Νεότερο μέλος
πλιακος Αργύρης
Top