Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;














costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.754
Reaction score
133.164
Προφανώς, ακόμα και από την ανωτέρω φωτογραφία, μιντιουμ ΔΕΝ είναι.

Medium well άντε ντέφι να γίνει, να το πεις του δικηγόρου το στέικ, οκ, αλλά κανονικά αυτό είναι το well done, αφού έχει γκριζαρει (έστω και λίγο) μέχρι το κέντρο.

Το σωστά ψημένο well done, ψήσιμο που ταιριάζει με αρκετές κοπές οι οποίες έχουν σημαντική ποσότητα λίπους συγκεντρωμένη σε σημεία, τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου (κι ακολουθεί ανάλογη φωτογραφία), έχει μεν "γκριζαρει" μέχρι το κέντρο, αλλά συνεχίζει να διατηρεί έστω ελάχιστο κόκκινο, ακόμα και ζουμί.

1000013008.png


Άμα είναι εντελώς γκρι χωρίς απολύτως καθόλου κόκκινο, έχει καεί, δώστο στα σκλιά.

Το medium, στο μάτι είναι σαν ωμό, με μια λεπτή γρι περιμετρική ζώνη, ενώ το medium rare δεν έχει καν αυτή την λεπτή γρι ζώνη περιφερικά.

Medium rare, rare & blue, στο μάτι είναι ίδια. Μόνον η θερμοκρασία αποτελεί "κριτή", με θερμόμετρο στο κέντρο του κρέατος.

Τα παρακάτω είναι medium προς medium rare, διότι υπάρχει η περιμετρική γκρι ζώνη, αλλά είναι πολύ λεπτή, και κατά τόπους:

1000012883.jpg


1000012882.jpg


1000012413.jpg


Στο κανονικό medium rare, δεν πρέπει να διακρίνεται καθόλου γκρι ζώνη. Πρέπει να έχει μια εξωτερική καφέ επιφάνεια, καλοψημένη κρατσανιστή, και αμέσως κόκκινο, χωρίς γκρι ζώνη.

Προσωπικά εκεί τρώω πιο ευχάριστα τις "καλές" κοπές, σε medium προς medium rare. Λίγες κοπές παίζουν rare, ελάχιστες blue, και αρκετές κοπές μπορούν να παίζουν medium και medium well, ενώ αυτές με λίγο ενδομυϊκό λίπος και συγκεντρωμένη ποσότητα λίπους περιφερικά και σε σημεία, μια χαρά είναι well done, ειδάλλως το πολύ λίπος μαζεμένο, δεν τρώγεται ευχάριστα, πρέπει να έχει "ψηθεί".
 
Last edited:







Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.959
Μηνύματα
2.923.839
Members
38.114
Νεότερο μέλος
Geomir
Top