Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Reaction score
178
Τι φάγαμε σήμερα...
Brisket καπνισμένο για 3 ωρες μέχρι να πάει η εσωτερική θερμοκρασία στους 40 βαθμούς, sousvide για 36 ώρες στους 65 βαθμούς, chill σε λεκάνη με πάγο για μία ώρα ώστε να πέσει η εσωτερική θερμοκρασία περιπου στους 20 βαθμούς και ξανά κάπνισμα για 3 ώρες μέχρι να φτιάξει κρούστα και η εσωτερική θερμοκρασία να παει στους 60 βαθμούς..

Εξαιρετικό! Την επόμενη φορά όμως θα δοκιμάσω σε ποιο χαμηλή θερμοκρασία, γύρω στους 55 όταν θα το φάω μόνος γιατί τα μουσαφίρια δεν θέλουν να βλέπουν ροζ χρώμα..

Attachments

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.877
Τι φάγαμε σήμερα...
Brisket καπνισμένο για 3 ωρες μέχρι να πάει η εσωτερική θερμοκρασία στους 40 βαθμούς, sousvide για 36 ώρες στους 65 βαθμούς, chill σε λεκάνη με πάγο για μία ώρα ώστε να πέσει η εσωτερική θερμοκρασία περιπου στους 20 βαθμούς και ξανά κάπνισμα για 3 ώρες μέχρι να φτιάξει κρούστα και η εσωτερική θερμοκρασία να παει στους 60 βαθμούς..

Εξαιρετικό! Την επόμενη φορά όμως θα δοκιμάσω σε ποιο χαμηλή θερμοκρασία, γύρω στους 55 όταν θα το φάω μόνος γιατί τα μουσαφίρια δεν θέλουν να βλέπουν ροζ χρώμα..
ερώτηση....γιατί όχι πρώτα sousvide και μετά κάπνισμα και τέλος?

Reaction score
178
ερώτηση....γιατί όχι πρώτα sousvide και μετά κάπνισμα και τέλος?
Υπάρχει η θεωρία (δεν ξέρω αν πραγματικά ισχύει γιατί ήταν η πρώτη φορά που το επιχείρησα) ότι το κάπνισμα αποδίδει πολύ καλύτερα σε ώμο, κρύο και υγρό κρέας. Για αυτό κ γω πριν το καπνίσω την πρώτη φορά, το μαριναρα με μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, το άφησα δύο ωρίτσες στο ψυγείο να τραβήξει και να κρυώσει καλά κ το πήγα για κάπνισμα.. Το φουρνάκι δεν είχε θερμοκρασία πάνω από 100 βαθμούς.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.877
Υπάρχει η θεωρία (δεν ξέρω αν πραγματικά ισχύει γιατί ήταν η πρώτη φορά που το επιχείρησα) ότι το κάπνισμα αποδίδει πολύ καλύτερα σε ώμο, κρύο και υγρό κρέας. Για αυτό κ γω πριν το καπνίσω την πρώτη φορά, το μαριναρα με μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, το άφησα δύο ωρίτσες στο ψυγείο να τραβήξει και να κρυώσει καλά κ το πήγα για κάπνισμα.. Το φουρνάκι δεν είχε θερμοκρασία πάνω από 100 βαθμούς.
με τι ξύλο το κάπνισες?

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.121
Τελευταία οι φωτογραφίες εμφανίζονται εξαιρετικά αργά
Το έχω παρατηρήσει και εγώ, μήπως έχει αλλάξει κάτι στις ρυθμίσεις ανεβάσματος;

Λέω για τις ρυθμίσεις γιατί παρατηρώ πως οι φωτογραφίες είναι σε original μέγεθος, κάτι που δεν ξέρω αν είναι "σωστό".

Π.χ. ένα ποστ του Κώστα λίγο παραπάνω είχε 33ΜΒ φωτογραφίες. Η φωτό του Παη πάνω από το ποστ σου ήταν 4MB.

Συνολικά η σελίδα έχει άνετα πάνω από 100ΜΒ φωτογραφίες, λογικό είναι να καθυστερούν.

Και πέρα από τον χρόνο φόρτωσης δηλαδή, δεν είναι και λογικό να μπαίνεις από το κινητό και για να δεις 3-4 σελίδες του θέματος να σου τρώει σχεδόν μισό giga data.

Γι'αυτό ρωτάω μήπως παίζει να άλλαξε κάτι (κατά λάθος ή επίτηδες) στο πως ανεβαίνουν οι φωτογραφίες και αν γίνονται resize/compress ή όχι.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.828
Το έχω παρατηρήσει και εγώ, μήπως έχει αλλάξει κάτι στις ρυθμίσεις ανεβάσματος;

Λέω για τις ρυθμίσεις γιατί παρατηρώ πως οι φωτογραφίες είναι σε original μέγεθος, κάτι που δεν ξέρω αν είναι "σωστό".

Π.χ. ένα ποστ του Κώστα λίγο παραπάνω είχε 33ΜΒ φωτογραφίες. Η φωτό του Παη πάνω από το ποστ σου ήταν 4MB.

Συνολικά η σελίδα έχει άνετα πάνω από 100ΜΒ φωτογραφίες, λογικό είναι να καθυστερούν.

Και πέρα από τον χρόνο φόρτωσης δηλαδή, δεν είναι και λογικό να μπαίνεις από το κινητό και για να δεις 3-4 σελίδες του θέματος να σου τρώει σχεδόν μισό giga data.

Γι'αυτό ρωτάω μήπως παίζει να άλλαξε κάτι (κατά λάθος ή επίτηδες) στο πως ανεβαίνουν οι φωτογραφίες και αν γίνονται resize/compress ή όχι.

Δεν έχουμε κάνει πρόσφατα κάποια αλλαγή. Η τελευταία είχε γίνει πριν κάνα τετράμηνο.

Μόλις άλλαξα το max attachement μέγεθος που δέχεται από τα 5MB στα 3MB για να δούμε αν θα βελτιωθεί η κατάσταση στις σελίδες που έχουν πολλές φωτογραφίες.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.829
Μόλις άλλαξα το max attachement μέγεθος που δέχεται από τα 5MB στα 3MB
Βλέπω τις φωτο του κινητού μου και οι περισσότερες είναι λίιιιιιιγο πάνω από τα 3ΜΒ. Μη μας βάλετε ρε παιδιά να ανοίγουμε photoshop να κάνουμε resize για κάθε φώτο που ανεβάζουμε. Μήπως απλά λόγω εορτών είναι λίγο ποιο αργό το CDN του site ?

Κανένα script να κάνει resize αυτόματα στο server μετά το ανέβασμα δεν παίζει;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.930
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol