Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;









Μηνύματα
779
Reaction score
2.750
Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία!!!

1000010293.gif


Χοιρινός λαιμός ψημενος στον φούρνο (5ωρες), ρύζι, μανιτάρια με κασέρι και μπέικον, τυροσαλάτα αρκετά καυτερή (ιδιοκατασκευή 😁),
και...κρασί.

Καλή χρονιά και πάλι!!


1000010288.jpg


1000010290.jpg


1000010292.jpg
 






costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
59.677
Reaction score
146.046
Πώς έγινε το ψήσιμο;; Σε smoker?
Στο φούρνο, για 3 ώρες στους 110°C, μέχρι που έπιασε εσωτερική θερμοκρασία στο κέντρο του κρέατος 52°C (ενσύρματο θερμόμετρο βέμπερ).

Μετά βγήκε έξω για μισή ώρα, να ηρεμήσει.

Μετά μπήκε ξανά στο φούρνο για 10' με τέρματαγκάζια για να πιάσει ωραία κρούστα απ'έξω.

Μετά ξεκούραση 5' και κόψιμο.

Εγώ ξεκίνησα απ' τα κόκκαλα.

1000014934.jpg


Έλιωνε, πολύ μαλακό, και πολύ ζουμερό.

Έως 53°C έπιασε στο κέντρο.

Κατάλληλο ψήσιμο για όλους, τέτοιες μέρες που μαζεύεται κόσμος, δεν είναι για rare.

Αν ήταν μόνον για μας που ξέρουμε, πάνω από 45°C δεν θα έβλεπε ούτε στιγμή
 



Μηνύματα
1.862
Reaction score
2.865
Ήταν αργά , πολύ αργά.
Είχε ξυλόσομπα με δυνατό φούρνο στο επάνω μέρος....

1000004231.jpg


... από εκεί έβγαλε το ...

1000004230.jpg



... μετά έφερε σκορδοστούπι και εξαιρετικά ψιλοκομμένο μπούκοβο...


1000004229.jpg

1000004228.jpg



.... μετά το γιατροσόφι...


1000004232.jpg


... έκλεισε η βραδιά υπέροχα !

P.s Ευτυχώς έχει ηλιοφάνεια και αερίζεται το σπίτι με ανοικτές τις πόρτες εδώ και ώρες !:dance2:
 


Μηνύματα
16.973
Reaction score
5.092
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.732
Μηνύματα
3.061.932
Members
38.604
Νεότερο μέλος
Pamagelo
Top